Renewi « Terug naar discussie overzicht

Renewi - 2022: het meest circulaire bedrijf op de beurs

812 Posts, Pagina: 1 2 3 4 5 6 ... 37 38 39 40 41 » | Laatste
DeZwarteRidder
0
Over Renewi
We richten ons op het verkrijgen van waarde uit afval

Wij streven ernaar het meest toonaangevende waste-to-productbedrijf te zijn door bij te dragen aan een duurzame samenleving voor onze belangrijkste stakeholders: klanten, medewerkers, lokale gemeenschappen en onze aandeelhouders.

Wat bedoelen we met waste-to-product? Bij Renewi richten we ons exclusief op het verkrijgen van waarde uit afval in plaats van het verbranden of storten van afval.

Van de 14 miljoen ton afval die we jaarlijks verwerken, wordt 89% gerecycled of gebruikt voor energieherwinning. Daarop willen we verder bouwen.

Wij geloven dat onze unieke aanpak van waste-to-product aansluit bij sociale en regelgevende ontwikkelingen. De aanpak biedt tevens de meest kapitaal-efficiënte oplossing voor een effectief recycling- en afvalbeheer.
Afval bestaat niet

We bezitten de schaalgrootte, capaciteit en resources om onze groei te stimuleren. Dit doen we deels door te investeren in nieuwe apparatuur en innovaties voor de toekomst. Door een duidelijke strategie te volgen voor investeringen, uitbreiding en actieve bedrijfsvoering binnen divisies, streven wij ernaar om het meest toonaangevende waste-to-productbedrijf te zijn.

Onze aanpak voor groei steunt op drie zaken, geleverd door onze toegewijde en gepassioneerde medewerkers:

Lokale service

We werken in ruim 200 vestigingen in negen landen. Ons vermogen om klanten lokaal te bedienen, is een belangrijke onderscheidende factor en ligt aan de basis van ons aanbod.
Breed productaanbod

Ons ongeëvenaarde assortiment innovatieve en toonaangevende producten en diensten op het gebied van afvalbeheer maken ons bijzonder aantrekkelijk voor onze klanten.
Internationale expertise

Onze grondige kennis en ervaring uit ons internationale bedrijf maakt ons aanbod nog krachtiger
DeZwarteRidder
0
Afvalsector
Topman Peter Paul de Vries van Value8 benadrukt in het persbericht inzake het verworven belang in AA Circular dat hij de afvalsector interessant vindt:

“Duurzaamheid is voor Value8 een belangrijk thema. Value8 heeft een belang in recyclingconcern Renewi. Hulpmiddelenbedrijf Kersten zet volop in op hergebruik en conformeert zich aan de ‘green deal’. De investering in AA Circular biedt de mogelijkheid om bij te dragen aan de verduurzaming van de zakelijke bouwmarkt en past daarom in onze strategie.”

Vuilnis kan inderdaad een prima belegging zijn, dat bewijzen Amerikaanse vuilverwerkers al jaren. Beleggers kunnen zich wel beter houden bij een beursfonds dat resultaten kan overleggen, zoals Renewi. Dat bedrijf is momenteel nog aanzienlijk minder winstgevend dan bijvoorbeeld het Amerikaanse Waste Management, maar daar gaat verandering in komen als we op de taxaties afgaan. Hieronder een overzicht met de taxaties van vandaag.

Over de vooruitzichten voor AA Circular weten beleggers echter niets, dat bedrijf is immers (nog) niet beursgenoteerd en heeft geen openbare rapportageverplichtingen. Beleggers die deze week ongeïnformeerd op Cumulex doken nemen dus ook in dat opzicht een groot risico.

VEB
geld verdubbelaar
0
quote:

whoiam schreef op 27 december 2021 16:47:

goeie intro met info
nu de koers nog?????
Menno87
0
quote:

geld verdubbelaar schreef op 27 december 2021 16:50:

[...]nu de koers nog?????

Wat ik vaak merk bij Renewi, is dat in periodes van weinig nieuws de koers iets weg zakt. Volgend jaar als er weer nieuws is verwacht ik dat we weer vrolijk richting 10 en mogelijk verder gaan.
Jan Willem
0
Heel erg blij met het ( MSN ) bericht van vandaag dat in zuid Afrika de Omicron variant niet tot veel doden heeft geleid en als nieuwe golf voorbij is, wil ik iedereen het allerbeste wensen voor het komende nieuwe jaar.

Hopelijk hebben we weer net zoveel plezier met Renewi als in het afgelopen jaar en is tot winst komen met deze belegging weer een fluitje van een cent.
DeZwarteRidder
0
Shanks Group plc
Oprichting 1880

De Shanks Group was een Engels afvalverwerkingsbedrijf dat na de fusie met Van Gansewinkel als combinatie verder gaat onder de naam Renewi. Het bedrijf werd opgericht in 1880. Shanks was actief in het Verenigd Koninkrijk, Nederland, België, en Canada en het hoofdkwartier was gevestigd te Milton Keynes. De aandelen werden vanaf februari 1988 op de beurs verhandeld. Het had een gebroken boekjaar dat eindigde per 31 maart.

Activiteiten

Het bedrijf werd in 1880 opgericht door Guy Shanks en Andrew McEwan als bouwbedrijf onder de naam Shanks & McEwan, voornamelijk opererend in het westen van Schotland. Het bedrijf verwierf in 1988 het Londense Brick Landfill en daarmee een enorme stortplaats ten noorden van Londen. Midden jaren 90 verkocht het bedrijf het bouwaandeel om zich te richten op afvalverwerking. In 1998 werden vier Belgische afvalverwerkende bedrijven overgenomen waarna in 1999 de naam werd veranderd in Shanks Group. In 2000 werd Waste Management Nederland B.V. overgenomen, in 2006 Smink Beheer B.V., in 2016 ging het bedrijf een fusie aan met Van Gansewinkel Groep BV waarna het in 2017 doorging onder de naam Renewi.

Fusie
In juli 2016 bereikte het bedrijf een voorlopig akkoord met de eigenaren van Van Gansewinkel over een overname. Uit de voorwaarden bleek een waardering van Van Gansewinkel van ongeveer € 440 miljoen. Shanks betaalde een deel in geld en de rest in eigen aandelen waarbij de verkoper een aandeelbelang van 29% in de nieuwe combinatie heeft gerkegen. Door de overname verdubbelde de omvang van Shanks Group. Op 15 februari 2017 keurde de Autoriteit Consument en Markt de overname goed. Korte tijd later werd de fusie afgerond en de twee gaan samen verder onder de nieuwe naam Renewi.
voda
1
Tips voor 2022
Dan de tips voor 2022

1. Renewi
Op 1 zet De Vries het aandeel dat hij in oktober 2020 ‘ontdekte’. “Het aandeel Renewi stond toen rond de 20 pence (na reverse split 2 pond) en de marktwaarde was 160 miljoen pond ofwel 180 miljoen euro. Ongeveer 10% van de jaarlijkse omzet.”

De Vries zag wel verklaringen voor de lage waardering: winstwaarschuwingen, een te hoge schuld en problemen bij dochter ATM.

Hij constateert tevreden dat het management, onder leiding van CEO Otto de Bont, Renewi op het goede spoor heeft gekregen. “De cijfers spreken voor zich. In de eerste helft van het gebroken boekjaar 2021/22 werd de omzet met 11% opgevoerd, steeg de EBITDA met 43% en werd de schuld teruggebracht tot slechts 1,8 keer die EBITDA.”

De koers is inmiddels gestegen tot 7,50 pond, een stijging van 275% sinds oktober 2020. Toch is het aandeel volgens De Vries nog steeds koopwaardig. “Het aandeel staat op ongeveer 11 keer de taxatie van analisten. Wat mij betreft zijn die taxaties te voorzichtig en moet de re-rating voor dit groeiaandeel nog plaatsvinden. Een koers van boven de 10 pond eind 2022 zou me niet verbazen.”

(ingekort)

www.belegger.nl/Column/736857/Kooplij...
Biobert
0
Edison heeft een prachtig rapport over Renewi geschreven in opdracht van Renewi. Mooier kunnen we het niet maken.
Daver
0
Hoeveel dividend in% betaald renewi?
Vind het alleen maar voor londense beurs terug.
DeZwarteRidder
0
quote:

Daver schreef op 3 januari 2022 14:49:

Hoeveel dividend in% betaald renewi?
Vind het alleen maar voor londense beurs terug.
Je zoekt niet goed.
Dhrbelegger
1
quote:

Daver schreef op 3 januari 2022 14:49:

Hoeveel dividend in% betaald renewi?
Vind het alleen maar voor londense beurs terug.

precies 0%
Dhrbelegger
0
A liquefied biogas (bio-LNG) production project by Dutch firms Titan LNG, Attero and Nordsol has been awarded €4.3mn ($4.8mn) in funding under the EU's 'Fit for 55' package.

The "FirstBio2Shipping" bio-LNG project, due to be completed in 2023, will produce 2,400 t/yr of bio-LNG at the Attero facility in Wilp, the Netherlands, to be used as marine fuel.

Attero will produce 6mn m³/yr of biogas from domestic waste for the FirstBio2Shipping project. This will be liquefied using Nordsol's "iLNG" technology and distributed by Titan LNG, the project's exclusive long-term offtaker, through its existing LNG fuelling infrastructure, Titan LNG said.

Titan LNG had already been granted €11mn from the EU's Connecting Europe Facility scheme for its "Bio2Bunker" project, which will be used to build three bio-LNG bunker barges. The firm aims to reach carbon neutrality within the coming two decades.

Titan LNG already operates the FlexFueler 001 and FlexFueler 002 bunker barges, and chartered the 5,200m³ Green Zeebrugge bunkering vessel from shipping firm NYK earlier this year. The company also plans to have available the 8,000m³ [Titan LNG Hyperion vessel](https://direct.argusmedia.com/newsandanalysis/article/2199423) and the 4,200m³ [Titan Krios bunkering barge](https://direct.argusmedia.com/newsandanalysis/article/2211621) by 2023.

Nordsol has already partnered with Shell and UK-Dutch waste management firm Renewi to produce 3,400 t/yr of bio-LNG from organic waste, which will be used to supply Shell's network of LNG filling stations in the Netherlands. The facility began operations in October.
Jan Willem
0
Dipje komt door Engeland, omdat ze gisteren gesloten waren en hadden ze niets van de stijging alhier meegemaakt.
Jan Willem
1
quote:

Biobert schreef op 3 januari 2022 13:31:

Edison heeft een prachtig rapport over Renewi geschreven in opdracht van Renewi. Mooier kunnen we het niet maken.
Zou dit rapport de reden zijn geweest van de stijging alhier van 5% gisteren?.
www.edisongroup.com/company/renewi/
Dutch Investor
1
Goedemiddag allen, Nog de beste wensen voor 22. Volg dit Forum nu al een tijdje en heb een mooie positie opgebouwd. Veel succes allen.
812 Posts, Pagina: 1 2 3 4 5 6 ... 37 38 39 40 41 » | Laatste
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Detail

Vertraagd 1 jun 2023 10:25
Koers 6,260
Verschil -0,040 (-0,63%)
Hoog 6,350
Laag 6,260
Volume 5.425
Volume gemiddeld 27.605
Volume gisteren 37.084

EU stocks, real time, by Cboe Europe Ltd.; Other, Euronext & US stocks by NYSE & Cboe BZX Exchange, 15 min. delayed
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer, streaming powered by: Infront