7 groeiaandelen met een zeer hoog maandelijks dividend

Door Redactie op 13 november 2023 08:30 | Views: 24.622

7 groeiaandelen met een zeer hoog maandelijks dividend

Zijn er aandelen die naast sappige dividenduitkeringen, een sterk stijgingspotentieel hebben? Thomas Niel van InvestorPlace zoekt aandelen die maandelijks dividend uitkeren en aanzienlijk zijn gedaald door de stijgende rente. Want dat kan betekenen dat ze bij een rentedaling enorme koersstijgingen kunnen meemaken.

Groeiaandelen met maandelijks dividend zijn vooral te vinden onder vastgoedfondsen (REIT’s), maar ook onder business development companies (BDC's) en royalty trusts in de olie- en gassector. Er zijn ook spelers die focussen op groeiende kasstromen met de potentie voor zowel dividendgroei als koerswinst over een lange periode.

Hieronder op alfabetische volgorde de ‘super seven’ onder de dividendgroeiers. 

Agree Realty profiteert van gestage groei kasstroom

Agree Realty is een REIT die zich richt op het verwerven, ontwikkelen en verhuren van winkelvastgoed. Agree bezit meer dan 2000 objecten in 49 Amerikaanse staten, met in totaal 43 miljoen vierkante meter aan verhuurbare ruimte. Elke maand ontvangen beleggers een dividend van 24,7 cent per aandeel. Op jaarbasis levert dat een dividendrendement van 5% op. De dividendgroei van Agree bedroeg de afgelopen vijf jaar gemiddeld 6,49% per jaar.

Het groeipotentieel van Agree Realty kan op twee manieren tot ontplooiing komen. Ten eerste kan het profiteren van een normalisering van de rente. Ten tweede kan het profiteren van een gestage groei van de kasstroom uit bedrijfsactiviteiten. Een aanhoudende groei van de kasstroom kan op termijn hogere dividenden en een hogere aandelenkoers opleveren. 

Apple Hospitality REIT – maandelijks dividend kan nog groeien

Apple Hospitality REIT is nog zo'n groeiaandeel met maandelijks dividend. Elke maand ontvangen beleggers in deze REIT een dividend van 8 cent per aandeel. Op jaarbasis levert het aandeel een dividendrendement van zo’n 6%. De dividendgroei van Apple Hospitality is niet stabiel geweest, maar dat komt vooral door de pandemie.

De REIT bezit 220 hotels en dat is een sector die hard geraakt werd door de pandemie. Daarom moest het in 2020 het dividend opschorten. In 2021 begon het weer met de uitbetaling van een maandelijks dividend van 1 cent per aandeel. Het hoogste niveau lag ooit op 10 cent per aandeel, maar op dat niveau is het nog niet terug. De focus op kapitaalallocatie wijst op groei van de kasstroom en op een verdere stijging van de uitbetalingen in de loop van de tijd. 

EPR Properties – coronaperikelen zijn achter de rug

EPR Properties is een net lease-REIT met een interessante mix van bezittingen. Het gaat om bioscopen, minigolfbanen, themaparken, skiresorts en zelfs onroerend goed voor de huisvesting van privéscholen. Maar ook dit aandeel werd hard geraakt door de coronapandemie. Intussen liggen de inkomsten en de winst weer boven het niveau van voor de pandemie. Het maandelijkse dividend bedraagt 28 cent per aandeel, met een jaarlijks rendement van 7%.

Dit jaar heeft EPR een solide koersstijging doorgemaakt. Wel zijn er zorgen over de huidige economische uitdagingen. Maar nu de problemen uit de pandemieperiode zijn opgelost, is het bedrijf goed gepositioneerd om weer te groeien. Dat kan een goed voorteken zijn voor beleggers.

Horizon Technology Finance – na magere jaren kan echte groei aanbreken

Horizon Technology Finance is een BDC die geld leent aan en durfkapitaalinvesteringen doet in biotech, duurzame energie en technologiebedrijven in een vroeg stadium. Deze BDC keert het grootste deel van zijn winst uit als dividend. De maandelijkse 11 cent per aandeel leveren op jaarbasis een dividendrendement van 11% op.

Als groeiaandeel is het op het randje, omdat Horizon meerdere jaren slechts een magere koersstijging heeft gerealiseerd. De sprong van 23,3% in het netto beleggingsinkomen per aandeel is echter aantrekkelijk. De hoge uitbetaling, plus een herstelpotentieel als de rente weer daalt, maakt dat Horizon de komende jaren echt kan groeien.

Realty Income kan profiteren van drie groei-impulsen

Realty Income is populair als maandelijks dividendaandeel, maar ook hier kan de vraag gesteld worden of het wel als een groeiaandeel is te beschouwen. Toch ziet Niel drie zaken die veel groei beloven. Ten eerste heeft het aandeel het potentieel om een gestaag rendement te produceren dankzij de hoge dividenduitkering. Elke maand keert het 26 cent per aandeel uit, een forward yield van 6%.

Realty Income is een dividendaristocraat die zijn uitbetalingen al meer dan 25 jaar op rij heeft verhoogd. Ten tweede kan een verlaging van de rente koersherstel met zich meebrengen. Ten derde kan de overname van Spirit Realty Capital de koers een impuls geven. Deze acquisitie zal naar verwachting winstverhogend werken.

Sabine Royalty Trust heeft potentie om een topper te worden

Sabine Royalty Trust kan tot de top-groeiaandelen met maandelijkse dividenduitkering behoren, al gaat het nu door een moeilijke periode. Sabine, dat royalty's en belangen bezit in de olie- en gassector, schoot omhoog toen de prijzen van fossiele brandstoffen in 2022 piekten. Een daling van de olie- en gasprijzen zetten het aandeel in 2023 onder druk en hebben geleid tot lagere maandelijkse dividenduitkeringen.

Het aandeel heeft nu een forward yield van 6%, maar een jaar geleden was het dividendrendement nog meer dan 10%. Recessie-angst vertroebelt momenteel het sentiment. Volgens Niel kan Sabine winst opleveren voor iedereen die nu instapt. Tenminste, ervan uitgaand dat de geopolitieke onrust opnieuw leidt tot een stijging van de fossiele-energieprijzen. En dat kan weer zorgen voor aanzienlijk hogere dividenduitkeringen. 

Stag Industrial focust de komende jaren op groei

Stag Industrial is een REIT die vastgoed in de industriële sector, zoals magazijnen en productiefaciliteiten, bezit en verhuurt. Het aandeel lijkt misschien minder aantrekkelijk vanwege het lagere rendement ten opzichte van de rest: maandelijks betaalt Stag 12,25 cent per aandeel, een forward yield van 4%.

Maar dat kan meer dan goedgemaakt worden door consistente groei in de komende jaren. Twee factoren duiden erop dat Stag een gestage winnaar is voor REIT-beleggers: een sterke deal sourcing-strategie en een focus op snel groeiende gebieden van industrieel vastgoed zoals e-commerce.

Lees ook: 2 maandelijkse dividendbetalers met oogverblindende rendementen

EU stocks, real time, by Cboe Europe Ltd.; Other, Euronext & US stocks by NYSE & Cboe BZX Exchange, 15 min. delayed
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer, streaming powered by: Infront