3 aandelen om te kopen in de cybersecurity-markt

Door Redactie op 14 februari 2024 08:30 | Views: 9.394

3 aandelen om te kopen in de cybersecurity-markt

De cybersecuryty-sector staat vol in de picture sinds de recente blootlegging van Chinese cyberspionage in Nederland, waarbij de MIVD geavanceerde Chinese malware ontdekte die gebruikmaakte van bekende kwetsbaarheden in FortiGate-apparaten van Fortinet.

Het belang van cyberveiligheid wordt almaar groter, en InvestorPlace ziet daarin aanleiding om de drie meest kansrijke cybersecurityaandelen te selecteren. 

In het kort:

  • Fortinet: aandeel heeft een redelijkere waardering dan de meeste cybersecurity-aandelen.
  • Palo Alto Networks: hoge nettowinstgroei leidt tot een significante verbetering van de winstmarge
  • Cloudflare: analisten zijn optimistisch nu de aanbieder van content delivery networks meer dan 182.000 betalende klanten heeft

Fortinet 

Fortinet is al enige tijd een typisch waardeaandeel dat sterk presteert in de cybersecurity-industrie. Het aandeel wordt verhandeld tegen een koers-winstverhouding (K/W) van 40 en heeft een PEG (Price/Earnings-to-Growth)-ratio (waarderingsmaatstaf) van net onder de 2. Lage waarderingen zijn moeilijk te vinden in cybersecurity, door de stijgende vraag naar beveiligingssoftware. 

Hoewel kunstmatige intelligentie veel bedrijven in staat heeft gesteld om de productiviteit te verhogen, kan de technologie ook hackers helpen om meer schade aan te richten. Bedrijven zullen zich met geavanceerde technieken moeten beschermen.

Fortinet profiteert van een abonneemodel en hoge winstmarges. De resultaten over het derde kwartaal van 2023 laten stijgende nettowinst zien ondanks een tijdelijke vertraging in de omzetgroei. 

De nettowinst steeg met 39,4% op jaarbasis, terwijl de omzet slechts met 16,1% op jaarbasis steeg. De service-omzet van het bedrijf steeg met 28% op jaarbasis en vertegenwoordigt meer dan 65% van de totale omzet van het bedrijf. Naarmate de service-omzet een groter percentage van de totale omzet van Fortinet uitmaakt, zullen de groeicijfers almaar hoger worden.

Palo Alto Networks 

De toepassingen van Palo Alto Networks, een toonaangevend bedrijf in cyberbeveiliging, worden steeds belangrijker omdat ook het aantal cyberaanvallen hard toeneemt. Palo Alto Networks biedt oplossingen om ransomware te voorkomen, op te sporen en te bestrijden met behulp van kunstmatige intelligentie, machine learning en automatisering. Ransomware is een vorm van malware die databestanden versleutelt, waardoor het bekend staat als chantagemiddel. Letterlijk vertaald betekent ransom: losgeld.

Uit zeer recent onderzoek blijkt dat 2023 een recordjaar was voor ransomware. Niet alleen hebben aanvallers gezamenlijk een recordbedrag van $1,1 miljard dollar van slachtoffers in hun zak gestoken, maar het lijkt erop dat de omvang en complexiteit van deze aanvallen steeds zorgwekkender worden. De losgeldbetalingen zijn vorig jaar bijna verdubbeld ten opzichte van de 567 miljoen dollar in 2022. Palo Alto Networks heeft een speciale categorie voor ransomware in zijn URL-filtering service, die websites blokkeert die bekend staan om ransomware te hosten of te verspreiden.

Daardoor worden bedrijven als Palo Alto steeds belangrijker. De koers van het aandeel is het afgelopen jaar niet voor niets met 121% gestegen. Operationeel loopt het op rolletjes: Palo Alto behaalde een omzetgroei van 20% op jaarbasis. De nettowinstmarge van het bedrijf steeg naar 10,34% dankzij een nettowinststijging van 871% op jaarbasis. De nettowinst bedroeg $194,2 miljoen.

CloudFlare

CloudFlare richt zich onder andere op de snelle laadtijd van websites. Dit is essentieel om sitebezoekers te behouden. Zelfs een extra seconde laadtijd kan ertoe leiden dat een concern miljoenen dollars misloopt. 

CloudFlare is een netwerk dat helpt om het internet beter te maken door beveiliging, snelheid en inhoud te bieden voor miljoenen websites en apps. Het concern beschermt bovendien bedrijven tegen hackers door verschillende functies, zoals een firewall, een webapplicatie-firewall en een DDoS-bescherming. CloudFlare groeit snel en heeft veel grote klanten die meer dan $100.000 per jaar betalen voor hun diensten.

Tussen 2021 en 2023 is het aantal van deze klanten met 42% per jaar gestegen tot 182.000. CloudFlare behaalde afgelopen jaar een nettowinst die 57% hoger uitviel dan het jaar ervoor. Over de afgelopen vijf jaar is de beurskoers met 361% gestegen.

 

Lees ook: De 60/40-portefeuille is terug van nooit weggeweest

Meld u aan voor de Belegger.nl dagelijkse nieuwsbrief

en blijf op de hoogte van de laatste ontwikkelingen op de beurs!