4 bankaandelen om nu te kopen | Belegger.nl

4 bankaandelen om nu te kopen

Door Belegger.nl op 28 sep 2018 om 07:55 | Views: 16.447

4 bankaandelen om nu te kopen

De Amerikaanse Federal Reserve heeft de rente met een kwart procentpunt verhoogd tot een range van 2% tot 2,25%. Het was de derde renteverhoging dit jaar en de Amerikaanse centrale bank heeft sinds december 2015 de rente nu acht keer verhoogd. 

Voor dit jaar wordt nog een rentestap verwacht en volgend jaar zal de rente waarschijnlijk nog drie keer worden opgeschroefd. 

Banken profiteren

De banken, die jarenlang hebben geleden onder de historisch lage renteniveaus, zullen naar verwachting profiteren van de hogere rentetarieven. Traditioneel maken banken winst door geld op korte termijn te lenen en dat tegen een hogere vergoeding voor een lange termijn uit te lenen. Beleggingssite TheStreet zette vier Amerikaanse bankaandelen op een rij die door de gewijzigde renteomgeving nu koopwaardig zijn. 

In de huidige marktomstandigheden zullen obligaties en dividendaandelen waarschijnlijk onder druk komen te staan door de hogere rentetarieven. Stephen Guilfoyle van TheStreet verwacht dat er minder vraag van beleggers zal zijn naar nutsbedrijven, vastgoedbeleggingsfondsen, consumentenaandelen en telecombedrijven. In plaats daarvan hebben beleggers volgens hem meer exposure aan banken nodig.

JPMorgan Chase

JPMorgan Chase is volgens Guilfoyle de beste keuze onder de Amerikaanse banken. Met JPMorgan Chase krijgen beleggers volgens hem het beste van alle werelden - een aandeleninkoopprogramma van 19,4 miljard dollar, een redelijk dividend van 2,7% en de beste balans van de sector. Ook heeft de bank een enorme operationele kasstroom en wordt het aandeel momenteel verhandeld tegen slechts 11 keer de verwachte winst van het volgende jaar. 

Citigroup en Goldman Sachs

De waardering van het aandeel Citigroup is volgens Guilfoyle is momenteel ook absurd laag. Het aandeel wordt verhandeld tegen slechts 9 keer de verwachte winst. Het plan van de bank om 22 miljard dollar terug te geven aan de aandeelhouders maakt Citigroup ook aantrekkelijk. 

De recentelijke opschudding van het topmanagement bij Goldman Sachs zorgt voor hoop onder de aandeelhouders en maakt het aandeel weer aantrekkelijk. 

KeyCorp

KeyCorp betaalt een dividend van 3,3% en de aandelenkoers steeg vorige week van woensdag tot en met vrijdag met 10% dankzij een stijgende rentecurve. Analisten verwachten dat de winst dit jaar met 27% zal toenemen en met 11% in 2019.

Bovendien zei Deutsche Bank-analist Matt O'Connor onlangs in zakenblad Barron's dat KeyCorp elk kwartaal ongeveer 1,25 miljard dollar aan effecten afwikkelt die momenteel een rendement van 2,1% opleveren, maar die de onderneming tegen 3,3% kan herinvesteren.

Lees ook: Deze 3 aandelen staan op de radar bij grote hedgefondsen

Plaats een reactie

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.