3 degelijke aandelen om te kopen bij elke dip

Door Belegger.nl op 19 augustus 2019 09:40 | Views: 20.274

3 degelijke aandelen om te kopen bij elke dip

Als de markten over een hele linie dalen, kan dat een mooi moment zijn om aandelen van degelijke bedrijven op de dip te kopen. InvestorPlace selecteert drie van deze aandelen.

De aandelenmarkten lieten afgelopen weken grote schommelingen zien, waarbij grote dalingen werden opgevolgd door sterke stijgingen. Dat is volgens InvestorPlace altijd een goed moment om aandelen van geweldige bedrijven te kopen op de dips in de markt.

Drie aandelen die bijna altijd de moeite waard zijn om te kopen op de dips zijn Alphabet, Apple en Johnson & Johnson. Deze drie bedrijven kwamen afgelopen week niet met slecht nieuws, maar hun aandelen daalden snel.

1. Alphabet

Het bezitten van aandelen Alphabet, het moederbedrijf van Google, is door de jaren heen zeer winstgevend geweest voor beleggers. De koers van het aandeel is niet opgeblazen vanuit een waarderingsperspectief. Het wordt verhandeld tegen een redelijke koers-winstverhouding van 24 keer de gerealiseerde winst en 5 keer de omzet. Bovendien heeft het bedrijf 130 miljard dollar aan contanten en kortetermijninvesteringen op de balans en weinig schulden.

Het aandeel wordt ondersteund door het bedrijfsmodel van Alphabet. Dit is een bedrijf dat een van de sterkste trends domineert. Google is een enorme geldmachine en het bedrijf ontwikkelt vele andere activiteiten, waarbij vooral YouTube en de zelfrijdende autodivisie Waymo een enorm winstpotentieel hebben.

Bovendien heeft Alphabet een zeer sterke balans waardoor het aardig wat klappen kan opvangen in het geval de economische omstandigheden verslechteren. Het kan dan acties financieren die nodig zijn om zijn activiteiten of aandelenkoers te verdedigen.

2. Apple

Apple is een aandeel dat bijna altijd minder respect krijgt dan het verdient. Het huidige management krijgt vaak kritiek vanwege hun gebrek aan innovatie. Maar ondanks deze kritiek op het leiderschap zijn de fundamenten van het bedrijf sterk. In feite is Apple een "kogelwerend" aandeel op de lange termijn.

Het bedrijf heeft een ongelooflijke winst- en verliesrekening en een "fatsoenlijke" balans. Apple heeft veel cash, maar sinds Tim Cook het roer overnam is de schuld opgelopen omdat het volgens de bestuursvoorzitter goedkoop is om geld te lenen. Apple zou het geld echter beter kunnen gebruiken om nieuwe inkomstenstromen te kopen zoals Amazon dat doet.

Desalniettemin is het bedrijfsmodel van Apple nog steeds ongelooflijk sterk op de lange termijn. Het bedrijf heeft een zeer loyale klantenkring die bijna nooit klaagt over de prijs van de producten. Bovendien richt Apple zich meer op abonnementen. Dit maakt het bedrijf minder gevoelig voor de verkoopvolumes.

Apple is momenteel niet alleen een iPhone-bedrijf meer. Het belangrijkste is dat ze doorgaan op deze weg, terwijl ze nieuwe manieren vinden om geld te verdienen aan hun trouwe klanten.

Beleggers zouden Apple niet moeten kopen met het doel om binnen een week winst te maken. Het aandeel is een kernpositie voor elke portefeuille op lange termijn en elke koersdip vormt een goede gelegenheid om het aandeel te kopen. Het aandeel wordt verhandeld tegen 17 keer de gerealiseerde winst en 3,5 keer de omzet.

3. Johnson & Johnson

Johnson & Johnson is al meer dan een eeuw een begrip. De aandelen en het bedrijf zelf zijn bewezen winnaars en blijven bloeien door alle heersende trends. Het aandeel wordt verhandeld tegen 22 keer de gerealiseerde winst en 4,2 keer de omzet. Dat is niet goedkoop, maar het is ook niet opgeblazen.

In de afgelopen vijf jaar bewoog het aandeel rond de 125 dollar. Er is echter wel een technisch risico. Als het aandeel dat steunniveau verliest, kan het opnieuw de 115 dollar gaan testen. Maar op de lange termijn maakt dat niet uit aangezien Johnson & Johnson waarschijnlijk meer opwaarts potentieel heeft dan neerwaarts risico op deze niveaus.

Het idee om aandelen op de dips te kopen is natuurlijk nooit helemaal perfect. Maar een ding is zeker: als de aandelenmarkten in de toekomst hoger staan, dan staan de koersen van Alphabet, Apple en Johnson & Johnson ook hoger.

Bekijk ook: 8 beste dividendaandelen om nu te kopen

Plaats een reactie

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.