Dit zijn de geliefde defensieve aandelen op Wall Street

Door Belegger.nl op 11 december 2019 14:00 | Views: 8.941

Dit zijn de geliefde defensieve aandelen op Wall Street

Na een recordjaar op de Amerikaanse beurs maken de meeste beleggers en analisten op Wall Street zich op voor een roerig 2020. Morgan Stanley raadt aan om in defensieve aandelen te stappen.

Het handelsconflict tussen de VS en China is immers nog steeds niet opgelost, terwijl de Amerikaanse presidentsverkiezingen in november naar alle waarschijnlijkheid voor nog meer onzekerheid zullen zorgen.

Gezondheidszorg, nutssector en levensmiddelen

De Amerikaanse investeringsbank Morgan Stanley gaat dan ook voor defensieve aandelen, omdat die minder last hebben van bewegingen in de economische cyclus. De bank voorspelt voor 2020 een vlakke S&P 500-index.

Bij klassieke defensieve aandelen moet u denken aan bedrijven in de gezondheidszorg, de nutssector en levensmiddelen. De meeste mensen zullen deze producten gewoon blijven gebruiken, of er nu een recessie is of niet.

De meeste koopadviezen

Volgens CNBC zijn dit de meest geliefde defensieve aandelen op Wall Street, gebaseerd op data van FactSet:

Bedrijf

Koopadviezen (%)

Upside tot koersdoel ($)

Dividend-rendement (%)

Sector

NextEra Energy

87,5

25,8

2,2

Nutsbedrijven

Tyson Foods

71,4

10,8

1,9

Consumptiegoederen

Medtronic

66,7

14,2

1,9

Gezondheidszorg

CVS Health

64

12

2,7

Gezondheidszorg

Sempra Energy

60

10,6

2,6

Nutsbedrijven

Stryker

55,6

30

1

Gezondheidszorg

ResMed

53,3

35,1

1

Gezondheidszorg

Walmart

53,3

18,6

1,8

Consumptiegoederen

Minstens 10% koerspotentieel

Analisten verwachten dat deze aandelen minstens 10% zullen stijgen in de komende twaalf maanden. Dat is een mooi rendement, vooral vergeleken met een gemiddelde groeiverwachting voor de S&P 500 van - volgens analisten - 5,4% gedurende dezelfde periode.

De bovenstaande aandelen hebben allemaal een marktkapitalisatie van meer dan 5 miljard dollar en een dividendrendement van minstens 1%.

NextEra Energy

NextEra Energy, ’s werelds grootste producent van wind- en zonne-energie, is het meest geliefde defensieve aandeel op Wall Street, want het wordt door bijna 90% van de analisten aanbevolen. J.P. Morgan voorspelt een winstgroei van 8% tot 9% voor NextEra Eenergy, en een dividendrendement van 2,2%. De aandelen van NextEra Energy zijn dit jaar met 35% gestegen.

Walmart

Tyson Foods en Walmart zijn de twee belangrijkste leveranciers van consumptiegoederen op de lijst.

Walmart is de grootste retailer ter wereld en een favoriet van veel analisten omdat het in staat is de concurrentie van e-commercegigant Amazon het hoofd te bieden. Het bedrijf heeft bovendien al 21 kwartalen achter elkaar winstgroei laten zien. Zo nam de online verkoop van Walmart in het derde kwartaal met 41% toe, onder meer door de goede prestaties van zijn supermarkten.

Toen de Dow Jones-index tijdens de eerste twee handelsdagen van deze maand met 2,35% daalde, nadat president Donald Trump suggereerde dat hij een handelsovereenkomst met China zou willen uitstellen tot na de presidentsverkiezingen, steeg het aandeel van Walmart met een bescheiden 0,2%.

Gezondheidszorg

De dominante sector in de wereld van defensieve aandelen is de gezondheidszorg.

Neem Medtronic, een producent van medische apparatuur die dankzij de verkoop van onder meer minimaal invasieve therapieën een sterke omzetgroei laat zien. Volgens Argus Research profiteert het bedrijf ook van een solide vraag naar medisch-technologische producten in opkomende markten en China.

Of neem het de Amerikaanse staat Michigan gevestigde Stryker, dat implantaten verkoopt die worden gebruikt bij verschillende operaties. Het heeft sinds oktober drie medische bedrijven gekocht.

En vergeet CVS Health niet, dat een jaar geleden dankzij de overname van Aetna de grootste apotheek van de VS werd. De keten heeft nu bijna 10.000 winkellocaties en bedient dagelijks 4,5 miljoen Amerikanen.

"We zijn nu een bedrijf in de gezondheidszorg," vertelde Larry Merlo, de bestuursvoorzitter van CVS Health, vorige week aan CNBC. “Door de consument centraal te stellen in onze strategie hebben we een kans om de manier waarop zorg in ons land wordt geleverd te transformeren.”

Lees ook: 5 tips voor de beste dividendaandelen

Plaats een reactie

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.