PostNL « Terug naar discussie overzicht

PostNL Januari 2018

1.000 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 ... 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 ... 46 47 48 49 50 » | Laatste
Slnc
0
quote:

Hansbeleg schreef op 11 januari 2018 22:49:

[...]

Ik heb het AD vanochtend via een mail gevraagd ook over de kerstprestaties van Sandd te berichten.
Geen reactie ontvangen. Niveau van de haring en oliebollen test. Flut krant met koppen zoal de Telegraaf.

En de politiek moet eens op houden met zeiken, ze zetten PostNL constant onder druk via de ACM en door het schuiven van post naar Sandd en dan nog commentaar hebben ook. Koop de posttak dan op, of wordt grootAandeelhouder.
Of ga lekker experimenteren met een aanbesteding van de UPD, dan krijgen we weer zo'n NS vs pro rail drama.

Ze hadden PostNL gewoon moeten verplichten om met bpost verder te gaan, dan was vast alles goed gekomen ;-)

hoe blind kan je zijn postnl heeft keihard gefaald rond de kerstperiode dus dat zeiken is terecht helaas.. en sandd is verder niet zo interessant
Hansbeleg
0
quote:

Slnc schreef op 11 januari 2018 22:54:

[...]

hoe blind kan je zijn postnl heeft keihard gefaald rond de kerstperiode dus dat zeiken is terecht helaas.. en sandd is verder niet zo interessant
Heb je cijfers hoeveel % er niet aangekomen is, of praat je het AD maar gewoon na? Hoeveel % komt bij jou overeen met keihard? Ik zou zeggen eerst uitzoeken wat de feiten zijn en dan oordelen. Maar tegenwoordig is het meer de mode eerst te oordelen en feiten verzamelen, dat kost teveel moeite en feiten zijn zo saai.
Ik heb geen enkel percentage gezien in het bericht. Het AD brult weer wat, bekijken het alleen bij PostNL en jij neemt het meteen aan voor waar?
Willier
0
Ik heb gewerkt bij PostNl en Sandd (nog) en neem maar van mij aan dat er bij beide bedrijven kerstkaarten te laat bezorgd worden.
Hansbeleg
0
quote:

Willier schreef op 11 januari 2018 23:05:

Ik heb gewerkt bij PostNl en Sandd (nog) en neem maar van mij aan dat er bij beide bedrijven kerstkaarten te laat bezorgd worden.
Ja dat geloof ik wel, maar de vraag ishoe eel en wat waren de oorzaken.

Ikzelf heb zo'n 20kaarten via PostNL gehad, bijna allemaal voor de kerst gekregen, een drietal tussen kerst en nieuwjaar.
Maar niemand weet hier of dat wat hijzelf ervaart representatief is voor de rest van het land.
Dus een bericht zonder ook maar een percentage erin daar kun je niet feel mee, dat is meer stemmingmakerij.

Maar een grote kop bekt lekker, net zoals dat de NS altijd vertraging heeft volgens sommige mensen.
Feitelijk is dat ook maar minder dan 5%. Natuurlijk wel vervelend als het jouw trein is want dan is het voor jou op dat moment 100%. ;-)
Hansbeleg
0
quote:

Willier schreef op 11 januari 2018 23:05:

Ik heb gewerkt bij PostNl en Sandd (nog) en neem maar van mij aan dat er bij beide bedrijven kerstkaarten te laat bezorgd worden.
Is jou nu een vast contract aangeboden? En zijn de werknemers daar nu echt niet blij mee, of is het ze aangepraat dat het niet goed voor ze is? Ik stond er van te kijken dat de ondenemingsraad bij het 2e kamer overleg meldde dat men het liever niet wilde. Dus liever geen vakantiegeld en doorbetaling bij ziekte en een vast loon?
Willier
0
Nee ik wil ook geen vast contract. Ben free lance en wordt per uur betaald ipv stukloon en ik heb ik het in eigen hand. Geen idee of ze anderen wel iets hebben aangeboden, heb er iig niets van gehoord.

Willier
0
Krijg wel vakantiegeld trouwens en hoef niet zelf voor vervanging te zorgen indien nodig.
Hansbeleg
0
quote:

Willier schreef op 11 januari 2018 23:30:

Nee ik wil ook geen vast contract. Ben free lance en wordt per uur betaald ipv stukloon en ik heb ik het in eigen hand. Geen idee of ze anderen wel iets hebben aangeboden, heb er iig niets van gehoord.
Nou dan moet je zorgen dat je bij de 20% flex blijft horen, anders krijgt Sandd de boete.

Ik sta er wel van te kijken hoe veel werknemers tegenwoordig wordt aangepraat dat ze lekker vrij kunnen zijn op deze wijze. Maar dat betekent dan ook zelf alle verzekeringen en pensioen ed regelen. Dat doen de meeste helaas niet, dat vinden ze te duur en te ingewikkeld en ze ze leven dan maar onder het motto: wie dan leeft, dan zorgt.
De consequenties worden pas zichtbaar bij fysieke tegenslag of na pensionering, er is dan geen ziekengeld en/of pensioen. En de werkgever lacht in zijn vuistje, lekker goedkope werkkrachten die ook nog denken dat de baas het goed met ze voorheeft.

Misschien geldt dit niet voor jou, ik ken jouw situatie niet, maar het geldt wel voor veel zzp-ers die in het lage loonsegment werken. Ik ken ook zzp-ers die een hoog uurloon kunnen vragen >70 per uur, dan is het wel aangenaam om eigen baas te zijn. Dan kun je je ook verzekeren en een pensioen opbouwen.

Succes ook al werk je bij de concurrent ;-)
Hansbeleg
0
P.S. :

Het geld dat Sandd uitspaart op zijn werknemers, zo'n 40% volgens eigen zeggen van Sandd, gaat dus niet naar jullie maar naar de eigenaar van Sandd. Sandd geeft ook aan dat ze het niet konden betalen, dat extra geld zou dus ten gunste van de wetknemer komen. In mijn ogen gaat het dus altijd ten koste van de werknemer ook al denkt deze dat hij toch beter af is met de Sandd arbeidsconstructie.
Willier
0
Ik werk voor de hobby dat scheelt.Ik verdien m’n geld op de beurs en daarom heb ik ook geen PostNl aandelen haha.
Maar ik wens jou ook veel plezier bij de concurent!
zalwel
0
Wie maakt zich nou druk om die paar kerstkaarten die te laat zijn aangekomen. Het gaat om een bedrijf waar 98 % van alles wel optijd aankomt. Ga nu niet zeuren over die paar kerstkaarten die iets later komen. Ik geloof er trouwens niets van en wie heeft ze dan verstuurd en hoe en in welke bus etc etc na de kerst verzonden etc etc we zijn nu 11 januari en er zouden nu nog steeds kerst kaarten liggen bij de postnl. Geloof je het zelf? En hoe zit het dan met al die andere poststukken die liggen daar dan weer achter. Ik geloof er niets van en concntreer me op de stijgende koers van vandaag en op de mooie dag van morgen. Fijne avond en wie weet waren het wel kerst kaarten voor het jaar 2018 die nu al vast zijn verstuurd.
keffertje
0
Quote uit het ad artikel hierboven in de link: Ook Hijink wijst naar de ACM. ,,Die moet gaan beoordelen of PostNL wel in staat is haar wettelijke taken uit te voeren. Wat ons betreft is het duidelijk: goede postbezorging is een publieke taak en hoort in overheidshanden te zijn.'' Unqoute

Kenmerkend voor het niveau van de politiek en deze gesjeesde salonsocialist in het bijzonder. Kijk eens naar de jaarlijkse (macro)-bezorgcijfers van Post NL en dan in het bijzonder de stiptheid en vergeet die vooral niet te vergelijken met de handsorteerders van Sandd.

Overigens graag de Post overdoen aan de staat dan kan dit bedrijf door als pakketten bezorger met een normale waardering en zijn we af van dit soort leuterende kamerleden.
zalwel
0
Stilte voor de storm? De start was vandaag iets lager bij de opening. De afgelopen dagen was het een hogere opening en daarna lager. Wie weet vandaag precies het omgekeerde?
zalwel
0
Met volume 0 toch bijna 3 cent lager. En dan straks plukken van 150.000 stuks opkopen op 4,14 of iets hoger. Het blijft een mooi spel.Met een beetje geluk met nog eens 200.000 aandelen de koers onder de 4,10 zetten en daarna net als gisteren het volume opkopen tegen een koers lager als het slot van gisteren. Zo krijg je op een slimme manier de aandelen langzaam binnen op een lage koers.
wurm
0
Hansbeleg
0
quote:

wurm schreef op 12 januari 2018 10:51:

Heeft Mevrouw Hern(i)a Verhagen zich niet vertild aan PostNL ?
Zij niet, zij verdient er nog steeds goed aan, de LT beleggers hebben zich vertild tot nu toe ;-)
prinszicht
0
Wat een heerlijke start van het jaar. Vorige week was iedereen vrij. Nu dat we ons allemaal opmaken voor het nieuwe jaar, is het signaal van de markt aan de particulier, niet kopen deze shit. Elke dag staan we in de top 5 dalers, het forum is zwaar ontevreden (en terecht) en de Belgische media schrijven ons de put in. Goed moment om te kopen. Dat meen ik serieus ook al ben ik zeer sceptisch over Herna en consorten. Maar het begint te lijken op een hetse tegen PostNL om iedereen nog even uit het aandeel te jagen. En soms is de markt niet geheel oprecht in haar intenties. Dus ik kijk het nog even aan.
williedevil
0
Laatste paar dagen zitten we inderdaad steeds weer bij de grootste dalers, maar vergeet niet dat er juist vóór die tijd een behoorlijke stijging is geweest. Je weet toch wel dat de koers van PostNl alle kanten op gezet kan worden met natuurlijk wel een paar markttechnische voorbehouden. Het lijkt er op dat er op dit moment weer een dalletje gezocht wordt zodat er weer op een lager niveau ingestapt kan worden. Het al of niet bezorgen van een paar kerstkaarten doet niets af of draagt niet bij aan het resultaat van PostNL. PostNL heeft op deze aantijgingen adequaat gereageerd, hulde!!!Gebeurt niet vaak. Sandd moet nog aangepakt worden, daar moeten we op wachten.
Ik moet uitkijken dat ik niet in dezelfde val stap als voorheen. Ik wil niet meer overwogen in PostNL zitten, maar de huidige koers beschouw ik als een instapmomentje.
[verwijderd]
0
maar vergeet niet dat er juist jvóór die tid een behoorlijke stijging is geweest.

Andere aandelen niet dan? Daarbij ging POST met een reden naar de 3,17.... en die stijging naar nu is niets. Op 4,20 begint de koers pas...
1.000 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 ... 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 ... 46 47 48 49 50 » | Laatste
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Detail

Vertraagd 3 mei 2024 17:35
Koers 1,242
Verschil +0,023 (+1,89%)
Hoog 1,246
Laag 1,222
Volume 2.044.944
Volume gemiddeld 2.115.074
Volume gisteren 3.164.913

EU stocks, real time, by Cboe Europe Ltd.; Other, Euronext & US stocks by NYSE & Cboe BZX Exchange, 15 min. delayed
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer, streaming powered by: Infront