BAM Groep « Terug naar discussie overzicht

BAM December 2018. Feestmaand Super Strong Buy

3.411 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 ... 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 49 ... 167 168 169 170 171 » | Laatste
[verwijderd]
0
quote:

HenkdeV schreef op 6 december 2018 16:46:

Misschien tegen beter weten in: toch maar wat BAM bijgekocht. De dood of de gladiolen.
Ik heb meegedaan Henk.Was nog een beetje schrapen op de bodem.Op=op en weg =weg!
HenkdeV
0
quote:

Hoopmazzel schreef op 6 december 2018 16:52:

[...]

Ik heb meegedaan Henk.Was nog een beetje schrapen op de bodem.Op=op en weg =weg!
Hoop dat we samen een hoop mazzel hebben met deze bijkoop.
OnoMatopee
0
'Er verandert veel, maar het is nog niet overtuigend in de resultaten te zien'

Bouwconcern BAM gaat begin volgend jaar met een nieuwe topstructuur verder. Er komen twee operationeel directeuren, maar het opvallendste is wel de aanstelling van een 'chief business excellence officer'. Die moet zorgen dat er bij aanbestedingsprocedures en projecten geen grote financiële ongelukken meer gebeuren, zoals nu bij de zeesluis in IJmuiden.

Volgens ceo Rob van Wingerden gaat de nieuwe structuur bijdragen aan hogere marges, een betere voorspelbaarheid van de resultaten en meer innovatie.
Ceo Rob van Wingerden van BAM over de risico's bij grote projecten: 'Als we in Nederland kennis en kunde willen behouden over grote waterbouwkundige projecten, moet het wel aantrekkelijk blijven om het te doen.'
Ceo Rob van Wingerden van BAM over de risico's bij grote projecten: 'Als we in Nederland kennis en kunde willen behouden over grote waterbouwkundige projecten, moet het wel aantrekkelijk blijven om het te doen.'Foto: Mark van den Brink/Hollandse Hoogte

Waar liep u tegen aan als bedrijf dat de topstructuur nu stevig gewijzigd wordt?

'We hadden één coo, maar we krijgen er nu twee, een voor elke businesslijn, dus bouw en vastgoed enerzijds en infrastructuur anderzijds. Die zullen nog intensiever naar verbeteringen, risicobeheersing en kennisuitwisseling bij de werkmaatschappijen kijken. Bouw en vastgoed is toch anders dan infrastructuur. Met twee coo's is er meer focus en gaat het nog een laag dieper. De nieuwe business excellence officer kijkt meer naar hoe we het doen. Hoe de inkoopprocessen, inschrijvingen bij aanbestedingen of de risicobeheersing bij grote projecten kunnen worden verbeterd, zoals bijvoorbeeld met de projectendatabase die we al hebben opgezet. Daarin staan alle reeds gemaakte digitale ontwerpen, zodat niet bij ieder project een geheel nieuw ontwerp nodig is.'

Hebben de grote verliezen op de zeesluis bij IJmuiden een rol gespeeld bij de wijzigingen?

'Het is wel een voorbeeld van een project met een groot risico dat we niet meer willen. Het heeft er zeker mee te maken, maar het is niet de aanleiding. Zo hebben we ons ook binnen de huidige structuur teruggetrokken uit de aanbesteding van ViA15 bij Nijmegen (BAM, Heijmans en TBI Holdings vonden de marges te laag en de risico's te groot bij dit snelwegproject, red.). Het is meer dat we in deze fase meer directe focus op zowel infra als bouw en vastgoed willen hebben, terwijl de nieuwe business excellence officer continu kijkt naar verbeteringen.'

In de strategie voor 2020 is onder meer een marge van 2% tot 4% het doel. Ligt u nog op koers?

'Wij hebben nog steeds dezelfde doelstellingen en we willen hiermee een versnelling in de uitvoering van de strategie creëren zodat we er komen. Wij zien in ons bedrijf veel veranderen, maar het is nog niet overtuigend in de resultaten te zien. De zeesluis (waar BAM ruim €100 mln aan voorzieningen op nam, red.) trekt en vraagt veel aandacht. We doen er allerlei dingen aan om het negatieve beeld over de onvoorspelbaarheid van grote projecten te veranderen en de voorspelbaarheid van onze prestaties te vergroten. Dus ook door niet mee te doen aan projecten waar we de risico's te groot vinden.'

Juicht u het toe dat de minister van Infrastructuur en Waterstaat vorige week aankondigde dat er een brede evaluatie komt van contracten bij grote complexe projecten?

'Ja. Vroeger deed Rijkswaterstaat het ontwerp en de technische uitwerking helemaal zelf. Daarna werd het de markt, tenzij. Nu moet die klepel vanuit dat andere uiterste het midden zien te vinden, richting een evenwichtiger verdeling van risico's en kosten. Want zoals het nu gaat, leidt het tot weinig tevredenheid. Niemand is hier blij mee (het Rijk legt ook €64 mln toe op de zeesluis en het is niet uitgesloten dat dit bedrag nog stijgt, red.). Het is nu meer dan ooit mogelijk en nodig om in gesprek te komen over hoe het beter kan. Als we in Nederland kennis en kunde willen behouden over grote waterbouwkundige projecten, moet het wel aantrekkelijk blijven om het te doen.'
[verwijderd]
0
quote:

HenkdeV schreef op 6 december 2018 16:46:

Misschien tegen beter weten in: toch maar wat BAM bijgekocht. De dood of de gladiolen.
Goed gedaan, advies opgevolgd en goed dat je weer in BAM zit. Het worden de gladiolen:-)
Moxxey
0
Utreg1960
0
quote:

HenkdeV schreef op 6 december 2018 16:46:

Misschien tegen beter weten in: toch maar wat BAM bijgekocht. De dood of de gladiolen.
Worden de gladiolen hoor jochie. :-)

i.ytimg.com/vi/1izLlJcEPM4/sddefault....
Endless
0
quote:

HenkdeV schreef op 6 december 2018 16:46:

Misschien tegen beter weten in: toch maar wat BAM bijgekocht. De dood of de gladiolen.
Ook ik heb bijgekocht ook volker Wessel want met de bouw gaat het fantastisch. Moet je eens proberen een bouwvakker in te huren. Deze week geprobeerd over 6-8 weken pas aan de beurt, dus lijkt me orders zat. Voorlopig blijft men bouwen want er is sinds de crises behoorlijke achterstanden in woningbouw ,infra en utiliteitsbouw, werk in overvloed. Blijft over die klote sluis en het risico van andere lijken in de kast hoewel men daar nu scherper op letten na het geblunder in het verleden.
boldie
0
veel meegemaakt maar dit is zelfs voor bam ongekend. en bedoel dan zonder slecht nieuws.
turbobb
0
't Is te hopen,dat we boven de 500 eindigen,anders gaan de sluis(deuren) nog veel verder open.
[verwijderd]
0
quote:

HenkdeV schreef op 6 december 2018 16:58:

[...]

Hoop dat we samen een hoop mazzel hebben met deze bijkoop.
Wat een oplazers krijgt dat BAM !.Elke cent naar beneden is een cent dichter bij de bodem zullen we maar denken.

[verwijderd]
0
Volgens mij zie ik in het boekje enige covering-acties, hetgeen natuurlijk niet onlogisch zou zijn op deze all year low-koers. Dus allemaal coveren en wegwezen! Maar ik kan het natuurlijk ook mis hebben. Misschien dat Henk een advies heeft over deze inhoudelijke kwestie.
P67beter
0
Wellicht zitten de grootaandeelhouders erin boven de 3 shorten wordt wel link nu
Veel goed nieuws en een koers van 2.5...
[verwijderd]
0
Het is goed te zien, dat op dit forum een aantal forumgangers zijn overgegaan tot koop op deze lage koers. Zelfs de meest negatieve onder ons. Zoals vanochtend al aangegeven, heb ik zelf op 2,52 uitgebreid. Goed voorbeeld doet volgen, lijkt me Van TexttoBusiness mag ik het 10- jaars grafiekje niet meer herhalen maar weet dat Tradebox laat zien, dat de koers van de AEX in de afgelopen 10 jaar alleen maar gestegen is en dan zou vandaag wel eens het dieptepunt bereikt kunnen zijn.
down
0
Ik denk dat we verder wegzakken deze week 2,40 is nog teveel De beurs is dramatisch aan het zakken en dat terwijl de bouw nu pas goed op gang komt. Een verklaring heb ik er niet voor maar het kuddedieren gedrag is na lange tijd terug van weggeweest Bovendien deze zeer donkere dagen geven de mens niet veel moed vooral als berichten dat de ijskappen dramatisch slinken en dat de zeespiegel stijgt naar ongekende hoogte Lijkt het erop dat de aarde vergaat maar dan alleen voor de mens die deze vernietigd heeft... Al deze senario's zijn altijd fataal als het om geld gaat dus deze beurs gaat ronduit naar de kloten!!!!!!
[verwijderd]
0
Dan weet je niet wat een recessie is. In de praktijk wordt meestal van een recessie gesproken als de groei van het bruto nationaal product gedurende twee of meer opeenvolgende kwartalen negatief is.
[verwijderd]
0
quote:

BBman schreef op 6 december 2018 17:20:

wat een koopjes........
Totally agree. Als je alleen al naar NL kijkt: de bouwers voorop maar ook PostNl, Aegon, ABN AMRO, Boskalis, Fugro, Uniqure enz. enz.
3.411 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 ... 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 49 ... 167 168 169 170 171 » | Laatste
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Detail

Vertraagd 7 mei 2024 12:54
Koers 3,424
Verschil +0,016 (+0,47%)
Hoog 3,436
Laag 3,368
Volume 361.060
Volume gemiddeld 1.598.508
Volume gisteren 971.281

EU stocks, real time, by Cboe Europe Ltd.; Other, Euronext & US stocks by NYSE & Cboe BZX Exchange, 15 min. delayed
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer, streaming powered by: Infront