bpost « Terug naar discussie overzicht

Forum bpost geopend

10.819 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 ... 71 72 73 74 75 76 77 78 79 80 81 ... 537 538 539 540 541 » | Laatste
Brievenbus
0
Dat sluiten op 10.82 vond ik wel prettig. Die paar zinnen die ik nu van de cijfers gelezen heb zullen denk ik morgen niet negatief werken.
JdeFL
1
Bpost op koers ondanks forse terugval brievenpost
02 mei 201918:35
De dalende brievenvolumes wegen op de omzet, maar Bpost behoudt zijn doelstellingen voor de rest van dit jaar.
De postgroep zag haar bedrijfswinst in het eerste kwartaal uitkomen op 95,8 miljoen euro. Dat is weliswaar 15 procent minder dan in dezelfde periode een jaar eerder, maar meer dan de ruim 90 miljoen euro die analisten in het vooruitzicht hadden gesteld.
Met 151,1 miljoen euro viel de brutobedrijfswinst (ebitda) wel pal binnen de verwachtingen van de analisten. Met 906,8 miljoen euro - wat 1,1 procent minder is dan in het eerste kwartaal van een jaar terug - kwam de omzet zelfs licht onder de prognoses uit.
Die terugval is volgens Bpost te wijten aan de aanhoudende terugval van de binnenlandse brievenvolumes. De brievenpost in België staat al een tijd zwaar onder druk, en dat knaagt aan de inkomsten van Bpost. Over heel 2018 daalden de postvolumes met 5,8 procent en in de eerste drie maanden van dit jaar versnelde die trend.
Bpost zag de binnenlandse volumes in het eerste kwartaal met 9,2 procent slinken, een daling die volgens het bedrijf vooral te wijten is aan de snellere digitalisering. Terwijl nutsbedrijven en mediabedrijven hun diensten steeds meer online aanbieden, verkiezen klanten ook steeds meer elektronische boven papieren documenten. De verhoging van de postzegelprijzen kon de impact van die terugval slechts deels opvangen, geeft Bpost nog mee.
Ondanks die forse daling blijft Bpost bij zijn eerdere verwachtingen voor de rest van het jaar. In februari had topman Koen Van Gerven aangegeven dit jaar rekening te houden met een volumedaling van de binnenlandse post met 7 procent.
Dankzij de groeiende populariteit van e-commerce kon Bpost wel opnieuw meer pakjes verzenden. De verzending van pakjes steeg met 16,9 procent in volume in het eerste kwartaal. Dat krikte de omzet uit die activiteiten met 8 procent omhoog.
Bpost behoudt zijn vooruitzichten voor dit jaar. Voor 2019 mikt het postbedrijf op een bedrijfswinst 'hoger dan 300 miljoen euro'.
(Tijd.be).
JdeFL
0
Omzet 1.1% lager dan Kw1 '18, oké, maar toen zat de beurskoers nog op 18€.... Heeft allemaal weinig belang, de vraag is wat met 2020 en verder. En wordt dat pakjesverkeer rendabeler, of gaan de kosten met gelijke tred omhoog. Want daar knelde minstens een schoentje.
Voorlopig ziet het er wel goed uit.
Leefloon
0
bpost heeft rond eigen persberichten wel de neiging om de eigen lage verwachtingen in eigen bewoordingen te overtreffen. De CEO legt de eigen lat laag, en haalt vervolgens dat eigen niveau. Eigenlijk is alles ongeveer conform eigen verwachtingen, zijn wat op zichzelf dan weer een meevaller kan zijn.

Het zou echt goed zijn wanneer pakjesomzet met 16,9% groeide, het volume toenam met 8%, en te hoge dividenden (Radial-schuldafbouw) vooraf worden verdiend in plaats van vooraf worden beloofd. De communicatiestrategie van deze CEO dient meer deze CEO op z'n kortere termijnen dan andere stakeholders.

Zo'n zoete strategie mag; het is aan media en aan het publiek om een tegengeluid te produceren. Het EBITDA jaardoel is met de decembermaand bijvoorbeeld eigenlijk nu al behaald, dus dat is zo'n eigen lat die laag is neergelegd door de CEO.

Het is "niet slecht", maar "goed" lijkt mij iets te zonnig. Aandeelhouders mogen toch hopen op een positieve reactie op het winstmeevallertje, en dat het niet meteen opvalt dat Radial niet voor een wondertje zorgt. Het binnenland domineert het bericht.
SCC111
1
Voorzichtige opening in het groen.
Is al anders geweest na bekendmaking van resultaten
JdeFL
1
De visie van KBC:
De resultaten van bpost waren “oké”, maar niet meer dan dat. Het persbericht, waarin een heel nieuwe manier van rapporteren gebruikt werd, en dus moeilijk vergelijkbaar met vorige cijfers en schattingen, meldde dat de omzet 2% minder groeide dan verwacht omwille van zwakte bij Radial (-15% op jaarbasis). De genormaliseerde bedrijfswinst (EBIT) bedroeg 96 miljoen euro, een zucht boven de schattingen van 91 à 93 miljoen euro. De nettoschuldpositie klokte af op 613 miljoen euro. Onze huisanalist ontwaarde vooral verontrustende trends in het postvolume, want hoewel de inkomsten uit binnenlandse postdiensten 1% boven de lat lagen, zakten de onderliggende volumes met 9,2%, aanzienlijk lager dan de jaarverwachting van "zo’n -7%". Voor heel 2109 werden de vooruitzichten bevestigd. Koersdoel van 9,5 euro en “Houden’-advies blijven ongewijzigd. •

Radial, weeral....
Montaplus
0
Radial zal dit jaar een kantel moment worden, we kunnen dit jaar wel nog rekenen op de verdeling van het verkiezingsdrukwerk en zo mss toch de tijd kunnen rekken voor radial op het goede spoor te krijgen
Montaplus
0
De koers zou toch op een €14 + mogen staan er is winst, een paar jaar geen dividend uitbetalen zou dat een oplossing kunnen zijn ???
Leefloon
1
quote:

Montaplus schreef op 3 mei 2019 10:46:

een paar jaar geen dividend uitbetalen zou dat een oplossing kunnen zijn ???
Natuurlijk niet. Het "hoge" dividendrendement zorgt ervoor dat investeerders in een krimpmarkt zo uiteindelijk ooit hun oorspronkelijke investering hopen terug te kunnen zien, en voor de Radial-schuld (en staatsschuld) is "een paar jaar" ruimschoots onvoldoende. Druppels op gloeiende platen.

Een Belgische KV-allergie, een bij goede huisvaders passend "mooi" dividend, en een CEO die de schuld voor zich uit kan en mag schuiven, zonder zijn lot te hoeven verbinden aan de gang van zaken bij Radial. De aandeelhouders gaan over het dividend, zodat de kortzichtige domheid vooral zit in het vooraf beloven om op zijn korte termijn de koers te proberen overeind te houden. Ongebruikelijk. Onnodig. Riskant. En wat ook bij bpost al eerder niet werkte, met een het dividend verre overstijgende koersdaling. Met zijn horizon geen plan ook om de schuld ooit wel terug te betalen. Je kunt een lage rente gebruiken om schulden af te bouwen. Je kunt een lage rente gebruiken om schulden aan te gaan. bpost doet het laatste.

Het was al beter geweest wanneer het aangegane schuldenbergje in dat ene jaar verlaagd was met een eenmalig gepasseerd of meer dan fors verlaagd dividend. Maar toen was een nog hardere dividendbelofte blijkbaar belangrijker, en kwam het "beleid" in dat jaar neer op veel dividend betalen met veel geleend geld.

Over het met geleend geld kopen van teleurstellende groei, zonder vooraf een KV te willen ondergaan, kunnen o.a. de aandeelhouders AB InBev, Econocom en wellicht Greenyard meepraten, als we ons beperken tot waarschijnlijk winstgevende bedrijven. Ondertussen springt deze veelbelovend CEO telkens keurig over de door hemzelf neergelegde lat, zonder lotsverbondenheid met Radial en zonder plan voor schuldafbouw. De pakjes vormen uiteindelijk een hardere bodem onder het geheel, maar die bodem zal een stukje onder de huidige koers liggen.
Brievenbus
1
quote:

Steffen schreef op 3 mei 2019 12:34:

Serieuze duik ondertussen.
Wel nee!

2e poging na die van eerder vanochtend; kijken tot waar er short loss ordertjes te activeren zijn.

Zegt niets over de koers van volgende week.

Even los van de cijfers, dat rammelen aan de koers doet men bijna iedere 2 weken....
Leefloon
0
quote:

Steffen schreef op 3 mei 2019 12:34:

Serieuze duik ondertussen.
Inderdaad welnee.

YTD is de gemiddelde intraday volatiliteit 2,96%, zodat een actuele koersmutatie van 3-komma-nog-wat procent nauwelijks bovengemiddeld is op een dag met niet-meevallende cijfers. Voor velen valt een serieuze duik verder buiten zo'n dagelijkse bandbreedte.

Die bandbreedte is misschien groter dan gedacht, en verklaart waarom er in bpost goed aan (day-) trading gedaan kan worden. Daarvoor is bpost sinds het "superdividend" één van de meest geschikte Brusselse noteringen, na bijvoorbeeld Belgisch kampioen IBA en een Econocom.
Montaplus
0
Leefloon
0
10.819 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 ... 71 72 73 74 75 76 77 78 79 80 81 ... 537 538 539 540 541 » | Laatste
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Detail

Vertraagd 3 mei 2024 17:35
Koers 3,465
Verschil -0,185 (-5,07%)
Hoog 3,585
Laag 3,320
Volume 598.457
Volume gemiddeld 245.031
Volume gisteren 203.959

EU stocks, real time, by Cboe Europe Ltd.; Other, Euronext & US stocks by NYSE & Cboe BZX Exchange, 15 min. delayed
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer, streaming powered by: Infront