Royal Dutch Shell « Terug naar discussie overzicht

Uitstappen? Is het echt never sell Shell?

[verwijderd]
0
Gemiddelde leeftijd van deze topmanagers vast tussen de 32 en 38. De aandeelhouders en de vele werknemers van Shell zijn ondergeschikt aan het verwezenlijken van hun eigen feel good gevoel. Dat er miljoenen mensen in het Midden-Oosten en Afrika van oliewinning afhankelijk zijn zal hun helemaal een worst zijn lijkt het. Deze mensen zullen ook meegenomen moeten worden in de transitie en de tijd moeten krijgen op een andere manier een verdienmodel te creëren.
[verwijderd]
0
Energieopslag is het probleem. De zon schijnt in de zomer, de kachel moet aan in de winter. Waar blijft de energie in de tussentijd? Waterstof? Dan 4 maal meer energie nodig dan bij direct gebruik. Ook ons net kan het niet eens aan. Dus gas blijven gebruiken svp, er zijn landen in de EU die nu ivm milieu overstappen naar gas...
boldie
0
quote:

Mousepoes schreef op 8 december 2020 23:28:

'Leidinggevenden bij Shell vertrekken om discussie vergroening'
8 december 2020 20:09

AMSTERDAM (AFN) - Meerdere leidinggevenden bij Shell zijn opgestapt vanwege onenigheid over hoe snel de oliegigant moet overschakelen op groenere brandstoffen. Dat meldt zakenkrant Financial Times op basis van ingewijden. De golf van aftreden komt enkele weken voordat Shell zijn nieuwe strategie voor de energietransitie bekendmaakt.

Sommige opgestapte managers wilden volgens de ingewijden een hardere verschuiving van olie naar groene brandstoffen. Het topmanagement wil echter dichter bij de huidige koers van het bedrijf blijven, aldus vier bronnen die de Financial Times heeft gesproken.

Het zou gaan om Marc van Gerven, die de zonne-, opslag-, en windactiviteiten bij Shell leidde, Eric Bradley, die bij de energiedivisie van Shell werkte, en Katherine Dixon, die in het strategieteam voor de energietransitie zat. Ook Dorine Bosman, onderdirecteur van de winddivisie van Shell, zou Shell gaan verlaten. Verschillende andere topmanagers die zich bezig houden met schone energie zouden van plan zijn om in de komende maanden te vertrekken, aldus de bronnen.

Energietransitie

Een woordvoerder van Shell zei tegen de krant dat het bedrijf sterk gefocust blijft op het leiden van de energietransitie. "We moeten Shell hervormen om de uitvoering van onze strategie mogelijk te maken."

Topman Ben van Beurden heeft eerder gezegd dat investeringen in biobrandstoffen en zonne-energie "moeten versnellen". Het bedrijf heeft de ambitie om de zogeheten CO2-intensiteit van de energieproducten die het verkoopt in 2050 gehalveerd te hebben. Daartoe wil het bedrijf steeds meer gaan investeren in energie uit hernieuwbare bronnen als zon en wind en bijvoorbeeld ook in het afvangen van het broeikasgas. Tegelijkertijd zei Van Beurden dat het bedrijf zijn gasdivisie gaat uitbreiden en dat olie voor veel inkomsten blijft zorgen.
en wat is dan het probleem? Of zijn sommige op hun pik getrapt omdat ze eruit moesten bij een reorganisatie en proberen deze manier hun gram te halen
beetje meer
1
Het lijkt hier twitter wel. Lekker vanuit je anonimiteit afgeven op mensen die je niet kent. Maar wel doen alsof je de kennis hebt alsof je aan tafel zit daar. Ze zullen toch door het hogere MT ooit zijn aangetrokken? Ik vind het wel lovenswaardig dat ze hun rug recht houden. Van Beurden is niet God.
Als ze met hun kwaliteiten elders beter af zijn, prima toch?
beetje meer
0
quote:

Makita schreef op 8 december 2020 23:48:

Energieopslag is het probleem. De zon schijnt in de zomer, de kachel moet aan in de winter. Waar blijft de energie in de tussentijd? Waterstof? Dan 4 maal meer energie nodig dan bij direct gebruik. Ook ons net kan het niet eens aan. Dus gas blijven gebruiken svp, er zijn landen in de EU die nu ivm milieu overstappen naar gas...
Dat andere landen het inflexibele kool of kern inruilen komt doordat er een stijgende behoefte is aan een snel op- en afschakelbare installatie die de gaten kan opvullen van wind en zon. En doordat de CO2 uitstoot per geleverde kWh elektrisch met gas lager is dan met kolen.
Waterstof gaat een deel van die rol overnemen. In 2030 neemt dat substantiele vormen aan.
Harry Nik
3
Mousepoes,

Ik heb een jaartje bij Shell rondgelopen...en milieu of andere zaken interesseert ze geen reet.
He-le-maal-niks.
Als er een ongeluk gebeurt is ergens...is de eerste vraag 'was het een sheller'...als het een contractor blijkt te zijn die dood is, is het niet boeiend. Kan ze echt niks schelen.
Er wordt gejat bij het leven. Interesseert ze ook niks. Standaard als iemand van een buitenland reis terug komt...dure telefoon kwijt. Altijd (echt altijd!!) verloren in de taxi op weg naar vliegtuig naar huis. Geen idee welke taxi of waar de telefoon is. Maar wel graag nu meteen een nieuwe. Wordt toch doorgerekend aan een klant of zo.
Dit zegt iets over de mensen die bij het bedrijf werken.
Denken echt alleen maar aan zichzelf.

Milieu? Telefoon van de zaak was stuk. Geen probleem. Er werd een enorme kast open getrokken met nieuwe. Stel je ff voor zo'n dubbeldeurs archiefkast. Afgeladen met telefoons. Sim kaart in een nieuwe...deed niet..volgende proberen. Na 6 stuks hadden we er 1 die het deed. De rest? Niks milieu...verdween gewoon in de normale vuilnisbak.
Ongekend die mentaliteit daar.

In wezen een heel normaal bedrijf waar ze alles doen voor de bonussen.

Dus mooie verhalen over welke kant ze op willen met milieu of wat dan ook is alleen maar voor de bühne. Pleasen van de aandeelhouders. Eigen gewin. Rest kan ze niet schelen.

Mvg Harry
[verwijderd]
0
Beetje meer, zeker, zolang als ze niet trappen naar achter. Maar dat doen ze wel, wetend, dat ze in het licht van de milieubeweging zullen shinen en het de zoveelste keer is dat Shell in een kwaad daglicht komt te staan. Deze topmanagers hebben niet zoveel oog voor het totaal plaatje, denk je niet?
beetje meer
0
quote:

Mousepoes schreef op 9 december 2020 00:01:

Beetje meer, zeker, zolang als ze niet trappen naar achter. Maar dat doen ze wel, wetend, dat ze in het licht van de milieubeweging zullen shinen en het de zoveelste keer is dat Shell in een kwaad daglicht komt te staan. Deze topmanagers hebben niet zoveel oog voor het totaal plaatje, denk je niet?
Meestal reageren mensen zo fel als ze zich aangevallen of bedreigd voelen.....
Erieperie
0
Olie en gas zullen nog jaren nodig blijven en dus nog jaren geld in t laatje brengen.
Ik heb aandelen shell voor maar 1 ding: geld verdienen.
Maarrrrr...dit gezegd hebbende, schrik ik van t verhaal van de vertrekkende managers.
Ik wil geld verdienen en een bedrijf hoeft (en kan) niet heilig te zijn.
Maar als 1 bedrijf het geld en de mogelijkheden heeft om deze wereld iets beter (of iets minder vuil) te maken is het shell.
Ik zou het betreuren als shell deze omslag gaat missen of er zelfs bewust voor kiest om deze kansen te missen.
Het 1 sluit nl het ander niet uit: geld verdienen aan olie en gas en tegelijk de transitie naar schonere winstgevende energie maken.
Ik wil geld verdienen, maar ik zie graag voor mijn dochtertje ook n wereld die leefbaar is.
Als die v Beurden niet ziet waar de wereld heen gaat, is hij een dinosaurus die zich niet aanpast.
Ik hoop oprecht dat shell in de plannen van februari niet alleen aan t windowdressen is; want vroeg of laat zullen zij (en dus wij beleggers ook) niet alleen door de waarheid, maar ook door de vooruitgang worden ingehaald.
Spetter
0
quote:

Harry Nik schreef op 9 december 2020:

Pleasen van de aandeelhouders.
Hey dat zijn wij! Goed bezig!!!

Hoe bevalt je baan bij Milieudefensie nu?
[verwijderd]
0
@harry nik. Management houdt zich niet bezig met ongeval contractor, onterechte declaratie of milieuverantwoord omspringen met de tools. Staat niet op hun radar en weten niet dat dat speelt. Die aansluiting is er simpelweg niet. Zelf ook tijd ‘rond gewandeld’ op/bij shell en kan me ook wel weer terugvinden in je verhaal. Mensen die bij shell werken vinden zich veelal een hele pief en voelen zich verheven boven de mensen van andere firma’s. Dit is geen kwaadsprekerij maar gewoon een feit. Goed dat men nu enigszins wordt gedwongen om bedrijfsbeleid aan te passen waardoor menigeen weer met beide voetjes op de grond komt. Maar cultuur van “wij zijn shell, verdienen bakken met geld met oliegerelateerde produkten , je moet naar mij luisteren en niet anders” is niet zomaar helemaal verdwenen.
Take a sisi
0
Gedonder in het kippenhok , meningen en visies lijken ver uiteen te liggen, het lijkt aan te geven dat er koers gezet wordt richting hoogste verdienmodel , weet iemand toevallig op welke datum shell met haar toekomst visie naar buiten treed , kon ik even zo snel niet vinden .
boldie
2
Komisch. Iedereen vind dat het sneller moet. Ondertussen wel jaarlijks overstappen goedkoopste energie bedrijf en tanken waar het goedkoopst is:)
Harry Nik
0
@sjaakdewit

Ja jij snapt het.
Veel mensen denken ook dat als je een contract bij Shell hebt als aannemer, je het gemaakt hebt.
Echter niets is minder waar.
Shell weet dit namelijk ook.
Shell zegtmop zijn beurt dat je wel met hun zaken kan doen, maar je wordt helemaal uit geknepen zo niet draaien er best wat bedrijven verlies op zo'n contract.
Shell weet namelijk dat veel mensen denken van dit staat heel goed op mijn c.v. of doet het goed op LinkedIn. Kijk eens...ik lever aan Shell ..ja dat is wat he.
Jah...een verliespost meestal ja.

Zeker die verhevenheid waar je het over had die zie je overal terug. Ongekend hoe ze met aannemers omgaan. Heel denigrerend.
Shell heeft heel veel geld. Geld is macht.
Macht corrumpeert.
Absolute macht corrumpeert ook absoluut.

Mvg Harry
voda
0
Berenberg handhaaft koopadvies op Royal Dutch Shell
07:10
*Berenberg verhoogt koersdoel Royal Dutch Shell van 16,00 naar 18,00 euro

Bron Binck
Cornel1959
0
De energietransitie. Heb hier al vaker betoogd kan niet heel snel. Is gewoon technisch niet mogelijk. Ons electriciteitsnet is totaal niet geschikt voor veel meer vraag naar elektriciteit. . Laat staan in het slecht ontwikkelde deel van de wereld. En kost enorm veel geld. Het is in mijn ogen onzin om een leverancier zoals shell verantwoordelijk te houden voor de vraag uit de markt. Kan niet. Gebeurt ook nergens. Het is heel simpel. De vraag uit de markt bepaald het aanbod. Dus als we willen vergroenen zal de bevolking voor die vraag moeten zorgen. Alleen dat kost geld. En de bevolking wil wel vergroenen alleen niet betalen. Dus energietransitie moet langzaam. Je kunt geen groene energie snel gaan aanbieden die de bevolking te duur vind om af te nemen. Vooruitlopen op de troepen is zeer onverstandig. Voor de duidelijkheid ik zie echt wel dat er een groot probleem is. Alleen is er geen simpele oplossing.
boldie
2
quote:

voda schreef op 9 december 2020 07:11:

Berenberg handhaaft koopadvies op Royal Dutch Shell
07:10
*Berenberg verhoogt koersdoel Royal Dutch Shell van 16,00 naar 18,00 euro

Bron Binck
aai wordt dan weer rood want laatste 2 verhogingen ook niks gedaan en die waren met 19 en in de 20 stuk hoger
Koalemos
1
Het verschil tussen een idealist en een realist is niks, beide proberen de optimale winst en macht te verkrijgen alleen het verhaal verschilt.
200.031 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 ... 3844 3845 3846 3847 3848 3849 3850 3851 3852 3853 3854 ... 9998 9999 10000 10001 10002 » | Laatste
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Direct naar Forum

Detail

Vertraagd 30 apr 2024 17:35
Koers 33,735
Verschil -0,280 (-0,82%)
Hoog 34,165
Laag 33,725
Volume 5.140.595
Volume gemiddeld 7.335.281
Volume gisteren 4.146.888

EU stocks, real time, by Cboe Europe Ltd.; Other, Euronext & US stocks by NYSE & Cboe BZX Exchange, 15 min. delayed
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer, streaming powered by: Infront