Just Eat Takeaway « Terug naar discussie overzicht

Just Eat Takeaway.com 2021

24.314 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 ... 213 214 215 216 217 218 219 220 221 222 223 ... 1212 1213 1214 1215 1216 » | Laatste
De Pizzabezorger
0
quote:

PietPuk schreef op 7 april 2021 17:17:

[...]

Wat is volgens u een goed bedrag?
Minimaal 125 euro maar liever blijf ik zitten met oog op de toekomst.
[verwijderd]
1
Just Eat Takeaway.com was juist de sterkste stijger. Beleggers speculeren wellicht dat Prosus een bod wil doen op het belang van het Nederlands-Britse maaltijdbezorgbedrijf in het Braziliaanse iFood. "Maaltijdbezorging blijft een 'top focus' van Prosus", tekende Jefferies op.

Kingslayer
0
quote:

Rob bs schreef op 7 april 2021 18:24:

Just Eat Takeaway.com was juist de sterkste stijger. Beleggers speculeren wellicht dat Prosus een bod wil doen op het belang van het Nederlands-Britse maaltijdbezorgbedrijf in het Braziliaanse iFood. "Maaltijdbezorging blijft een 'top focus' van Prosus", tekende Jefferies op.

Ik zie dat wel gebeuren! Of ze nemen een flink belang in takeaway! Kan ook zomaar gebeuren
[verwijderd]
0
quote:

DeWaker schreef op 7 april 2021 17:16:

[...]

Het betreft hier vanzelfsprekend een volledig fictieve discussie

De huidige koersstijging is in mijn optiek volledig te wijten aan de Q1 omzetcijfers die volgende week worden gepresenteerd.
Ehh, dat klinkt ook redelijk fictief: dus de handel in het aantal stukken ligt 20% onder het gemiddelde met zomaar een stijging van bijna 4,5% op het ATD. En dat zou alleen maar zijn omdat de cijfers eraan komen ? Terwijl bij de vorige waanzinnige cijfers er helemaal niets gebeurde.
Pietje530
1
Misschien worden we morgen wel wakker met voorbeurs het nieuwsbericht dat Prosus een bod van $ 4 mrd heeft gedaan (en dat JET het heeft geaccepteerd) op het belang van Just Eat Take away in iFood... !?
Bulldog
0
4 Miljard is wel heel erg veel voor het belang in i-food. Consensus is 2,6 - 3,2 Miljard.
Battigolia
2
quote:

aextracker schreef op 7 april 2021 06:18:

[...]

Ben meer benieuwd welke info's die je kreeg die duiden op een opwaarts potentieel en hoe lang de termijn is die je verwacht die nodig is om dat potentieel in beeld te zien komen.

Ik zie na enkele jaren dat de beoogde en bereikte schaalvergroting door acquisities geen bottomline verbetering in beeld brengt en zie daarbij dat er een "zwerm shortsellende haaien"in de JET-pool rondzwemmen, die afgelopen kwartaal steviger inzetten op een koersdaling.
Tuurlijk – zie onderstaand:

1.) CEO = founder .. enorm belangrijk voor lange termijn visie & consistent beleid in lijn met die lange termijn visie
2.) Gedurfd ondernemerschap .. Jitse Groen heeft recent meermaals zijn bereidheid tot investeren benadrukt (groei boven marge) .. deze boodschap wordt door investeerders niet altijd gewaardeerd, maar is wel noodzakelijk om het onderscheid te maken .. ik ervaar in mijn eigen werk regelmatig de nadelen van marge boven groei, dus ik waardeer ook hier zijn visie.
3.) Tailwind 1: versnelling adoptie curve door COVID .. COVID heeft adoptie curve enorm versneld, de blijvende impact hiervan op consumenten gedrag wordt door velen onderschat .. het moge duidelijk zijn dan COVID nog lang niet voorbij is – denk aan lage tempo vaccinaties wereldwijd, risico van mutaties .. en zelfs daarna zal thuisbezorging markt niet zomaar inzakken – simpelweg omdat voldoende consumenten het in hun gedrag verankerd hebben.
4.) Tailwind 2: Superieur business model vergeleken met competitie .. recente rechtzaken & IPO Deliveroo laten zien dat de business models van concurrentie zwakker / niet houdbaar zijn .. markt wordt er niet kleiner op, dus JET zal marktaandeel winnen .. lage bottomline is strategisch uitlegbaar .. JET maakt winst (oa NL, DACH) en kan dus structureel blijven investeren (lange adem!)
5.) Tailwind 3: Netwerk effect .. zie eerdere punt .. eenmaal de grootste is de stap naar winstgevendheid niet zo groot – en wordt het voor concurrentie steeds lastiger om de leiderschapspositie over te nemen.

Tech momentum neemt af (hogere rentes), waarbij alle tech bedrijven nu geraakt worden .. JET heeft echter niet de hoge valuation van concurrenten (https://www.fool.com/investing/2021/04/03/forget-doordash-just-eat-takeaway-better-delivery/) en ik verwacht dat concurrenten in hun koers meer last gaan krijgen van het structurele gebrek aan winstgevendheid.

Er zijn denk ik diverse triggers voor koersstijging, zoals verkoop belang iFood / toenemende exposure in USA / verbreding van portfolio naar bezorging non-food .. of een overname op deze prijs / waardering .. koersdoelen of termijn ga ik geen uitspraak over doen, ik heb geen glazen bol .. ik kijk daarbij met name naar analysten adviezen – daar mag ieder zijn mening over hebben, maar ik denk dat analysten over het algemeen beter onderlegd zijn / meer toegang tot informatie hebben / veel geavanceerdere modellen hebben dan ikzelf ??

De risico’s? .. overname van Grubhub in US, vaak tricky voor Europese bedrijven .. algemene correctie, waarbij groei aandelen harder geraakt worden .. het argument van legio shorters vind ik lastig te duiden – een groot deel van de shorts is abitrage, en lastig in te schatten welk deel van deze posities daadwerkelijk short zijn .. we zullen het zien na de overname.

Een redelijk vergelijkbaar verhaal geldt overigens voor Beyond Meat .. founder is CEO, duidelijke visie & diverse tailwinds (health, sustainability, millenials) .. omzet heeft stevige klappen gehad agv COVID-19, maar bedrijf is blijven investeren in R&D en uitbreiding van productie faciliteiten in Europa & China – wat marge in recente kwartalen negatief beinvloedt .. ondertussen wel aantal prachtige long term deals met McDonals, Yum Brands (KFC, Taco Bell, Pizza Hut), Starbucks – en goed aan de weg aan het timmeren in China .. zodra COVID maatregelen versoepeld worden (met name US), geldt hogere omzet = verbetering marge = beter koers momentum.

Wat betreft de langlopende call opties – mee eens .. mijn portfolio bestaat vrijwel volledig uit langlopende call opties (o.a. PHI, RDS) waar ik kortlopende calls op schrijf (= calendar spreads) obv TA (trend & RSI) – de winst van deze geschreven calls houd ik aan als buffer (cash) & geeft de ruimte om waar relevant bij te kopen op dips .. de vrije bestedingsruimte gebruik ik om gefaseerd (ongedekte) kortlopende calls / puts mee te schrijven (idem, obv TA & RSI), met name Prosus & JET .. beide hebben hoge volatiliteit / hoge optie premies, wat ik in dit geval interessanter vind dan het kopen van langlopende calls (onder de voorwaarde van goed risk management, essentieel bij ongedekt schrijven).
voda
1
Prosus verkoopt deelbelang Tencent in een keer - media

FONDS KOERS VERSCHIL VERSCHIL % BEURS
Prosus NV
93,96 0,00 0,00 % Euronext Amsterdam

(ABM FN-Dow Jones) Vannacht werd bekend dat Prosus een belang van 2 procent in Tencent in één keer van de hand heeft gedaan voor omgerekend 12,3 miljard euro.

Volgens persbureau Reuters was daarmee sprake van de grootste ‘block trade’ in de geschiedenis.

Prosus maakte woensdag bekend zijn belang in Tencent met 2 procent te verkleinen naar 28,9 procent. Het aandeel van techinvesteerder Prosus daalde woensdag in Amsterdam op het nieuws met 4,6 procent.

Het van oorsprong Zuid-Afrikaanse bedrijf verkocht zijn belang met een korting van 5,5 procent ten opzichte van de slotkoers van Tencent woensdag. Analisten verwachten dat Prosus de opbrengst onder meer zal aanwenden om zijn positie in maaltijdbezorging te versterken. Mogelijk wendt Prosus de verkoopopbrengst aan voor het uitkopen van Just Eat Takeaway in iFood.

Het moederbedrijf van Prosus, Naspers, investeerde in 2001 ongeveer 32 miljoen dollar in Tencent. Nu is het belang circa 240 miljard dollar waard.

Het aandeel Tencent opende op de beurs van Hongkong 2,5 procent lager, maar wist daarna het verlies te beperken tot minder dan 1 procent.

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved.
Pietje530
0
Denk van wel. Dit kan/zal de geruchten verder doen aanwakkeren... belangrijker nu wordt de prijs voor iFood? Een ding staat wat mij betreft wel vast...Prosus heeft haast!
[verwijderd]
0
quote:

Pietje530 schreef op 8 april 2021 08:01:

Denk van wel. Dit kan/zal de geruchten verder doen aanwakkeren... belangrijker nu wordt de prijs voor iFood? Een ding staat wat mij betreft wel vast...Prosus heeft haast!
Vannacht werd bekend dat Prosus het belang van 2 procent in Tencent in één keer van de hand heeft gedaan voor omgerekend 12,3 miljard euro. Volgens persbureau Reuters was daarmee sprake van de grootste 'block trade' in de geschiedenis.
[verwijderd]
0
Prosus stapt in Noorse online supermarkt
Donderdag 8 April 2021 | Bron: ABM Financial News
(ABM FN-Dow Jones) Prosus heeft deelgenomen aan een investeringsronde van de Noorse online supermarkt Oda ter waarde van 223 miljoen euro. Dit maakte de investeerder met een notering aan het Amsterdamse Damrak donderdagochtend bekend.

Het is de eerste directe investering van Prosus in een online supermarkt, hoewel veel maaltijdbezorgers in de portefeuille van de investeerder ook boodschappen bezorgen. Prosus schat de online boodschappenmarkt in op 1,1 biljoen dollar tegen 2027.

Ook SoftBank nam deel aan de investeringsronde, net als bestaande investeerders Kinnevik en REMA .

Woensdag nam Prosus nog deel aan een investering in het Indiase API Holdings, de eigenaar van een digitaal gezondheidsplatform. Hierbij ging het om een investeringsronde van 350 miljoen dollar.

Vannacht verkocht Prosus een belang van 2 procent in de Chinese internetgigant Tencent voor omgerekend 12,3 miljard euro.
DeWaker
0
quote:

PietersNel schreef op 7 april 2021 20:47:

[...]

Ehh, dat klinkt ook redelijk fictief: dus de handel in het aantal stukken ligt 20% onder het gemiddelde met zomaar een stijging van bijna 4,5% op het ATD. En dat zou alleen maar zijn omdat de cijfers eraan komen ? Terwijl bij de vorige waanzinnige cijfers er helemaal niets gebeurde.
Een aantal dagen voor de publicatie van de jaarcijfers (10 maart jl) is de koers fors gestegen (van ca 73 - 85) en daags erna nog enkele euro's. Vervolgens is de koers weer gaan dalen. Ik zie een zelfde ontwikkeling op dit moment. Mogelijk versterkt als gevolg van de geruchten over een aankomende verkoop belang ifood.
Buitengaats
0
quote:

Pietje530 schreef op 8 april 2021 08:01:

Denk van wel. Dit kan/zal de geruchten verder doen aanwakkeren... belangrijker nu wordt de prijs voor iFood? Een ding staat wat mij betreft wel vast...Prosus heeft haast!
als je verwacht dat de markt groeit; wat prosus verwacht en daarom investeert; kan je beter vandaag dan morgen kopen want wordt alleen maar duurder en je hebt het toch nodig...
Jitse speelt het mijns inziens briljant; je rijke “concurrent” wil perse iets wat jij hebt. Je vraagt heel lang een onredelijk hoog bedrag maar die wordt steeds realistischer naarmate de tijd verstrijkt; om erna nog een paar maal je prijs te verhogen en het ook nog te lekken wat er wordt geboden...

En dan krijg je ineens een finaal bod van 3.25 miljard en heb je een home run!!

Daar koop je voor 1.75 miljard euro eigen aandelen voor terug; stuk of 17 a 20 miljoen; wat met huidige freefloat/liquiditeit een enorm prijsopdrijvend effect heeft. Neem maar eens een jaar lang 75.000 stuks per handelsdag aan de koopzijde erbij!

en op deze wijze wordt zijn eigen 12 procent belang ook misschien wel 50 procent meer waard!!

kortom; heel ver vooruit denkend is de verkoop van Ifood heel goed voor Jitse zelf, en ook voor ons als aandeelhouders!
Pietje530
5
quote:

Buitengaats schreef op 8 april 2021 09:15:

[...]

als je verwacht dat de markt groeit; wat prosus verwacht en daarom investeert; kan je beter vandaag dan morgen kopen want wordt alleen maar duurder en je hebt het toch nodig...
Jitse speelt het mijns inziens briljant; je rijke “concurrent” wil perse iets wat jij hebt. Je vraagt heel lang een onredelijk hoog bedrag maar die wordt steeds realistischer naarmate de tijd verstrijkt; om erna nog een paar maal je prijs te verhogen en het ook nog te lekken wat er wordt geboden...

En dan krijg je ineens een finaal bod van 3.25 miljard en heb je een home run!!

Daar koop je voor 1.75 miljard euro eigen aandelen voor terug; stuk of 17 a 20 miljoen; wat met huidige freefloat/liquiditeit een enorm prijsopdrijvend effect heeft. Neem maar eens een jaar lang 75.000 stuks per handelsdag aan de koopzijde erbij!

en op deze wijze wordt zijn eigen 12 procent belang ook misschien wel 50 procent meer waard!!

kortom; heel ver vooruit denkend is de verkoop van Ifood heel goed voor Jitse zelf, en ook voor ons als aandeelhouders!
Nou Jitse.... ik hoop / ga er vanuit dat je mee leest....;-) Zo gaan we het doen!!
bezinteergebelegt
0
Opening was ff grappig qua volume. Nu al weer pannenkoekenomzet en dito koers.

Om 11 uur rood of pas om 12.00 uur ?
Buitengaats
0
quote:

bezinteergebelegt schreef op 8 april 2021 10:25:

Opening was ff grappig qua volume. Nu al weer pannenkoekenomzet en dito koers.

Om 11 uur rood of pas om 12.00 uur ?
of openingsgap aan het vullen...
KevinG
0
quote:

bezinteergebelegt schreef op 8 april 2021 10:25:

Opening was ff grappig qua volume. Nu al weer pannenkoekenomzet en dito koers.

Om 11 uur rood of pas om 12.00 uur ?
Serieus, word jij niet moe van jezelf? Als een oud cassettebandje jezelf dagelijks herhalen.
24.314 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 ... 213 214 215 216 217 218 219 220 221 222 223 ... 1212 1213 1214 1215 1216 » | Laatste
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Detail

Vertraagd 25 apr 2024 17:36
Koers 14,010
Verschil 0,000 (0,00%)
Hoog 14,530
Laag 13,860
Volume 2.412.741
Volume gemiddeld 2.413.880
Volume gisteren 2.412.741

EU stocks, real time, by Cboe Europe Ltd.; Other, Euronext & US stocks by NYSE & Cboe BZX Exchange, 15 min. delayed
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer, streaming powered by: Infront