UCB « Terug naar discussie overzicht

Beurskoers UCB

2.253 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 ... 54 55 56 57 58 59 60 61 62 63 64 ... 109 110 111 112 113 » | Laatste
[verwijderd]
0
Er blijft toch steeds druk op de koers gezet worden. We schieten niets op ???????
JdeFL
1
quote:

JdeFL schreef op 5 mei 2021 09:42:

Een geschreven put juni74? Krijg je toch al 1.5€ voor......

Is geen advies, wel een overweging waard.
Zijn tot 2€ gegaan ongeveer. Werden vandaag nog eens verhandeld. 70 cent. 24 stuks... Dat telt al.... Dat gaat toch al over 178k€ aandelen....
JdeFL
2
Een kleine update ivm onderwaardering tubize.
Is nu 35.5%, laagste was 28.8% op 6 mei jl. Lijkt er nu toch sterk op dat geen fundamentele beweging aan de basis lag van de toch wel spectaculaire krimp in onderwaardering, maar gewoon het opnemen in de KBC stock pick, en later het er terug verwijderen daaruit. Traditioneel klein volume, vooral Belgische aandeelhouders, vermoed ik, groot effect door KBC mogelijk.
Helaas, had gehoopt dat die krimp een breder draagvlak had.
UCB zelf, tja, heb dat ergens geschreven, koers was toen nog zo'n 82€ (maand geleden, 2?), zo'n koerszwakte kan erg lang duren. Ook een traditie. Binnen enkele maanden nog eens kijken...
Leefloon
2
quote:

JdeFL schreef op 26 mei 2021 10:19:

Traditioneel klein volume, vooral Belgische aandeelhouders, vermoed ik
De (geschatte) Brusselse omzetverhouding tussen het internationaal grote UCB en het specialistischere, lokale Tubize is veelzeggend. Bij overige aandelen neem ik het laagste percentage van verleden week of vanaf 13 november tot en met verleden week. Bij Tubize en UCB het hoogste.

Dan is de effectieve omzet in Tubize 2,31% van de effectieve omzet in UCB (laagste van beide periodes is 1,44%).

KBC Ancora ten opzichte van KBC: 4,50% (hoogste van beide periodes is 5,45%).

Heineken Holding, met hoger dividendrendement, ten opzichte van Heineken: 11,20% (hoogste van beide periodes is 15,93%).

Om een indruk te geven: telefonisch kan een dealingroom verwijzen naar Heineken Holding door dat nadrukkelijk "(Heineken) HOLDING" te noemen, en in die notering zijn block trades duidelijk gebruikelijker dan in de Belgische monoholdings. Voor een vermogensbeheerder zijn Heineken, KBC en UCB ook makkelijker "uit te leggen" aan klanten. Daar hoeft geen prettig leesbare handleiding met verduidelijkende tekening bij, terwijl Tubize om verantwoording en uitleg kan vragen. Een naamswijziging zou kunnen helpen: UCB Tubize.

Het kan toch "slechter". De 2,31% van Tubize verslaat bijvoorbeeld het percentage van Foncière Euris met speels gemak. Foncière Euris, bijna een monoholding, ten opzichte van Casino Guichard-Perrachon: 0,01% (hoogste van beide periodes is 0,03%).
Krustie101
0
JdeFL
1
quote:

Krustie101 schreef op 26 mei 2021 11:04:

@JdeFL
Volgende maand zal er hopelijk toch ook iets te beleven zijn bij UCB.
Kan, maar een vorige golfje (covid niet meegerekend) pakweg van sep'18, een topje, en pas in oktober '19 helemaal beneden. Meer dan een jaar miserie...
Stefzele1
1
@Krustie101, je kan een call schrijven ondertussen op de reeksen 80-82-85-90 en dit iedere maand...brengt mij toch één aardige stuiver op...aan te raden bij een opstoot(je)van het aandeel...doen!
[verwijderd]
1
Miserie houdt idd aan. Elke stijging wordt daags nadien weer afgestraft. Ik heb er geen goed gevoel bij maar zit er te hoog in.
JdeFL
0
quote:

Leefloon schreef op 26 mei 2021 10:56:

[...]
... terwijl Tubize om verantwoording en uitleg kan vragen. Een naamswijziging zou kunnen helpen: UCB Tubize.
...
Die Tubize mogen ze dan ook droppen van mij. Dat is een stadje in België waar ooit een zijdespinnerij stond, de 'Soie de Tubize'. Werd ingebracht in ruil voor ucb's. Zeker geen slechtte deal toen, achteraf bekeken. Union Chimique Belge, vandaar, scheikunde, nu enkel nog farma.
Iets als bij Heineken? UCB farmaholding? Voila.
Maarrrr, ze leven bij Tubize graag in de luwte, zonder teveel aandacht. 'k Zie het dus nog niet direct gebeuren. En ze houden de kosten laag. Geen extravagante dingen of riante bestuurdersvergoedingen.
Ge kunt niet alles hebben....
[verwijderd]
0
De zijwaartse evolutie na een lange periode van dalingen wijst op stilte voor de storm? Als in geen nieuws dus verschuiving naar spannendere aandelen? Risicoaversie tegenover medicatie die nog niet goedgekeurd werd? In dit aandeel gestapt omwille van de analyse die deze website deed simplywall.st/stocks/be/pharmaceutica...
Leek/lijkt mij een financieel sterk bedrijf die in verhouding met anderen vrijsterk afgestraft is (oververkocht?). De koersdoelen liggen ook een pak hoger dan de huidige koers.
Op die website maken ze ook een inschatting van toekomstige winsten en rekenen ze dat terug naar geld van vandaag en dan komen ze aan een waardering die gevoelig hoger ligt dan deze vandaag.
Zal dan echt alles afhangen van de goedkeuring van medicatie die in de pijplijn ligt? Wordt niet altijd gezegd buy on the rumour sell on the news?
Volumes lijken me ook niet mega groot de laatste 2 weken. Komkommertijd? Sell in May and stay away dan toch iets van waarheid?
Hmmm beetje verwarrend en frustrerend. Beter om enkele weken niet te kijken? :D
Stefzele1
0
JdeFL
1
Een gedacht, gewoon....
Misschien is die patat in Tubize ook slecht geweest voor het vertrouwen in ucb.
Tubize, dat zijn eigenlijk de insiders van ucb....
[verwijderd]
1
Maar als UCB zoveel zakte in de voorbije 6 maanden en Tubize zakt een pak minder dan zit je toch met een overwaardering van Tubize, niet? Dus ooit moest dat dan toch ook zakken. Of zie ik het verkeerd? We zien het wel zeker.
Maar geen zin om iets gelijkaardigs mee te maken als met Infineon ... in 2009 verkocht voor 3,55 ... staat nu in de 30 :( omdat ik toen te angstig was dat dat terug zou gaan naar minder dan 1 euro.
Leefloon
2
quote:

Tigerke schreef op 27 mei 2021 10:55:

Maar als UCB zoveel zakte in de voorbije 6 maanden en Tubize zakt een pak minder dan zit je toch met een overwaardering van Tubize, niet? Dus ooit moest dat dan toch ook zakken. Of zie ik het verkeerd?
Dat zie je verkeerd, omdat je klakkeloos aanneemt dat het vertrekpunt ooit goed was.

Stel: UCB van normaal gewaardeerd en overgewaardeerd terug naar normaal, en Tubize van ondergewaardeerd naar normaal gewaardeerd en terug naar ondergewaardeerd. Dan is Tubize nog steeds aantrekkelijker gewaardeerd dan UCB.

Laat staan wanneer UCB zakt maar ondergewaardeerd, en het toch al ondergewaardeerde dan nóg verder mee zou moeten gaan zakken.

Anders gesteld: de discount is constant aanwezig, maar is constant variabel. Ze kunnen elkaar toevallig soms naadloos volgen, maar je ziet het verkeerd wanneer je zou doen alsof dat altijd zo is. maak maar eens een gecorrigeerde koersgrafiek met beide aandelen, en stel zo vast dat de overlap verre van 100% is. De discount kan dus ook kansen bieden, of juist een signaal zijn om Tubize te verkopen. Ditmaal was bij KBC dé onderbouwing dat er geen opwaarts potentieel meer zat in de discount van Tubize t.o.v. UCB, dus precies het tegenovergestelde van jouw 1:1-achtige hypothese.
JdeFL
1
quote:

JdeFL schreef op 27 mei 2021 10:35:

Een gedacht, gewoon....
Misschien is die patat in Tubize ook slecht geweest voor het vertrouwen in ucb.
Tubize, dat zijn eigenlijk de insiders van ucb....
Ik doelde eigenlijk niet zozeer op het cijferwerk zelf, maar eerder op een met argusogen kijken naar een nu in the short run niet-herstellend tubize.
Het verbaast me ten zeerste dat tubize nu zelfs hoger noteert dan ucb, en dat dan nog door een daling van ucb. (koerwinst 13, ne farmaceut, allé,....) en niet door herstel van tubize. Dat laatste had ik eerder verwacht.
En de insiders zitten allemaal bij tubize... Toch eentje die bijkocht, aan 78€. Zelf heb ik bijgekocht aan 79€ (ook op 6/5 toevallig).
www.fsma.be/nl/quaeroq-nv-1 , en verder nog behoorlijke aankopen in maart.
Krustie101
1
Gisterenavond was er in de naveiling een zeer hoog volume met veel market orders in bied & laat (> 100000, iets meer in de laat). Tijdens de gewone handel kwamen we aan de gemiddelde omzet, maar aan het einde van de dag waren er rond de 1,4 miljoen aandelen verhandeld.

Heeft iemand enig idee waarom dit zo was?
2.253 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 ... 54 55 56 57 58 59 60 61 62 63 64 ... 109 110 111 112 113 » | Laatste
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Detail

Vertraagd 26 apr 2024 15:36
Koers 123,800
Verschil -1,300 (-1,04%)
Hoog 124,150
Laag 121,850
Volume 103.965
Volume gemiddeld 302.012
Volume gisteren 349.967

EU stocks, real time, by Cboe Europe Ltd.; Other, Euronext & US stocks by NYSE & Cboe BZX Exchange, 15 min. delayed
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer, streaming powered by: Infront