Barco « Terug naar discussie overzicht

Forum Barco geopend

1.539 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 ... 46 47 48 49 50 51 52 53 54 55 56 ... 73 74 75 76 77 » | Laatste
2610
0
Matthiso
0
vorige week verkocht op 20,05 euro. Ben blij dat ik er vanaf ben. . . . . Wat een prul dit!
DJ o Harry
0
Had ze ook beter verkocht op 20 , nu zit ik er nog mee, en ze doen het momenteel niet goed ,wat zouden de Q4 cijfers nog brengen , zodra ze terug op 20 staan doe ik ze ook weg
Kiere
0
Vandaag toch gelukkig goed groen gestart maar ik hou toch mijn hart vast wat de resultaten zullen doen met deze koers rekening houden met het winstalarm van vorige maand. Nog 10 dagen spannend afwachten
markus01
0
alexander 1
1
Niets, denk ik. Volgende week worden de resultaten 4e kwartaal bekend gemaakt.
Dit is hetzelfde niveau als toen Barco in december zijn winstverwachtingen had verlaagd.
Weerstand lag toen op17,5 net als nu. Heb vandaag bijgekocht. Ik verwacht volgende week een mooie correctie.
2610
0
De insiders weten nu toch al of het 4 de kwartaal goed of slecht is.Ofwel wordt de koers laag gehouden tot het moment van de bekendmaking van de resultaten om dan goedkoop hun slag te slaan ofwel is het een teken aan de wand dat we het verkeerde aandeel hebben gekocht en zitten we op de blaren .
Denlybie
1
quote:

2610 schreef op 7 februari 2022 10:58:

De insiders weten nu toch al of het 4 de kwartaal goed of slecht is.Ofwel wordt de koers laag gehouden tot het moment van de bekendmaking van de resultaten om dan goedkoop hun slag te slaan ofwel is het een teken aan de wand dat we het verkeerde aandeel hebben gekocht en zitten we op de blaren .
Barco is momenteel een koopje. Corona en grondstofprijzen wegen op het aandeel maar barco is een heel sterk bedrijf en zal zeker terug opveren. Cijfers van donderdag zullen sowieso niet goed zijn maar die waarschuwing zal hopelijk reeds ingeprijsd zijn. Ik heb barco aan 15,3€ en houd het zéker in de gaten om eventueel bij te kopen (na de cijfers)
Hopende
0
Syna
0
Heb Barco speciaal maandag aangekocht, volg het aandeel bijna een jaar, de winstwaarschuwing leek me een perfect instapmoment, maar was te laat, toen ik zag dat de koers zonder al teveel hetze opnieuw zakte naar het niveau van de winstwaarschuwing, leek me dit een klein gokje waard aangezien het bedrijf sterkere resultaten zou neerzetten dan verwacht, nu is het hopen dat ze het ook waarmaken
Poul
0
RESULTATEN VOLLEDIG JAAR
Gereglementeerde informatie
Omzet FY21 € 804 miljoen, EBITDA-marge 7,3%
Vraag sterk, orderboek stijgt met 73% over 2020
Kortrijk, België, 10 februari 2022, 7u30 – Vandaag maakte Barco (Euronext: BAR; Reuters: BARBt.BR; Bloomberg: BAR BB) de resultaten bekend voor de periode van zes en twaalf maanden eindigend op 31 december 2021.

Financiële hoogtepunten boekjaar 2021 en 4Q21 [1]

Orders FY21 € 979 miljoen, +31% versus orders FY20
Omzet FY21 € 804 miljoen, +4% versus omzet FY20
Orderboek einde jaar € 487 miljoen gestegen met 206 miljoen euro ten opzichte van FY20
FY21 EBITDA € 58,5 miljoen euro of 7,3% van de omzet versus € 53,6 miljoen in 2020
FY21 Adjusted EBIT € 19,4 miljoen vergeleken met 10,2 miljoen euro in 2020
Vrije kasstroom FY21 78 miljoen euro versus 36 miljoen euro negatief voor FY20
Bestellingen 4Q21 +52% versus 4Q20; -2% versus 4Q19
Omzet 4Q21 +29% versus 4Q20 ; -21% versus 4Q19
Voorstel om het brutodividend te verhogen naar 0,4 euro per aandeel van 0,378 euro
Managementsamenvatting

Topline van de groep - solide orderintake en achterblijvende verkoopconversie

De bestellingen bedroegen 979 miljoen euro, een stijging van 31 % in vergelijking met 2020, aangedreven door een solide economisch herstel in alle markten en alle regio's.

De omzet voor het jaar steeg met 4% tot 804 miljoen euro, nog steeds als gevolg van het aanhoudende effect van de pandemie op de bedrijfsactiviteiten en componenttekorten (geschatte impact in 4Q21 was ongeveer 15 miljoen euro).

De omzet in het vierde kwartaal was 29% hoger dan in 4Q20 als gevolg van stijgingen in elke business unit, maar nog steeds 21% onder het pre-pandemische vierde kwartaal van 2019.

Eind 2021 stond het orderboek op een recordniveau van 487 miljoen euro.

Divisietopline – bemoedigend herstel in Entertainment & Enterprise

De Entertainment-divisie boekte in 2021 een goede groei van zowel de bestellingen als de omzet, na een zacht 2020. Beide business units droegen bij aan de groei op jaarbasis, waarbij Cinema een groei van de orderontvangsten liet zien in alle regio's en opeenvolgende omzetstijgingen. De business unit Immersive Experience herstelde zich goed, met name in de vaste installatiebranche als gevolg van een grotere vraag van musea, projectiemapping en themaparken.

Enterprise zag een voortzetting van kwartaal-op-kwartaalverbeteringen in bestellingen vanaf 2Q21 in beide segmenten. De verkoop herstelde zich tegen het einde van het jaar, aangedreven door solide leveringen en implementaties in zowel het Meeting Experience- als het Large Videowall-segment.

Het aantal bestellingen voor gezondheidszorg bereikte een recordhoogte in 2021 als gevolg van de hervatting van investeringen in de gezondheidszorg in zowel de marktsegmenten voor diagnostische beeldvorming als voor chirurgische ingrepen, terwijl de verkoop stabiel bleef en gehinderd door een tekort aan onderdelen.

Winstgevendheid & vrije kasstroom

De brutowinstmarge voor het jaar daalde met 1,1 procentpunt tot 35,7% als gevolg van hogere component- en logistieke kosten, voornamelijk in het tweede semester van 2021. Als gevolg hiervan, met gelijkblijvende bedrijfskosten met 2020, bedroeg de EBITDA 2021 58,5 miljoen euro voor 7,3% EBITDA-marge versus 53,6 miljoen euro en een EBITDA-marge van 7% in 2020.

De vrije kasstroom voor 2021 bedroeg 78 miljoen euro, vergeleken met 36 miljoen euro negatief een jaar eerder, voornamelijk als gevolg van een betere brutobedrijfskasstroom en een verminderd werkkapitaal.

Citaat van de CEO's, An Steegen & Charles Beaduin

An Steegen en Charles Beauduin merkten op: "2021 was een uitdagend jaar, maar we zagen onmiskenbare tekenen van herstel in Barco's vraag in alle business units en regio's, wat getuigt van de gezondheid van Barco's eindmarkten en kracht van onze leidinggevende posities. Het Barco-team veranderde uitdagingen in kansen en paste zich aan de impact van de pandemie op de bedrijfsvoering aan. Onze nieuwe organisatiestructuur is opgezet en we zien nu al de voordelen in klantreactievermogen en teambetrokkenheid.

Hoewel we nog steeds te maken hebben met onzekerheden over de vorm en het tempo van het marktherstel, beginnen we het jaar met een sterk orderboek, een solide balans en een kostenstructuur die ons de flexibiliteit geeft om door de toekomstige risico's en kansen te navigeren. Als gevolg hiervan bevinden we ons in een goede positie om de uitvoering van onze financiële langetermijndoelstellingen te hervatten.”

Vooruitzichten 1H22

De volgende verklaringen zijn toekomstgericht en de werkelijke resultaten kunnen wezenlijk verschillen.

Voor de eerste helft van 2022, en ervan uitgaande dat de beperkingen van de toeleveringsketen niet verder verslechteren, verwacht het management dat de verkoop met ongeveer 20% zal stijgen in vergelijking met 1H21. De EBITDA-marge zal naar verwachting hoger zijn dan de EBITDA-marge voor het volledige jaar 2021, als gevolg van een geleidelijk verbeterende brutowinstmarge en operationele hefboomwerking op hogere verkopen.

Het bedrijf geeft geen vooruitzichten voor het hele jaar voor 2022, aangezien de zichtbaarheid voor het jaar momenteel beperkt is en de zakelijke omstandigheden in de loop van het jaar aanzienlijk kunnen veranderen.


Lees hier het volledige persbericht .


Vrijwaring
Dit persbericht kan toekomstgerichte verklaringen bevatten. Dergelijke verklaringen weerspiegelen de huidige opvattingen van het management met betrekking tot toekomstige gebeurtenissen, en omvatten bekende en onbekende risico's, onzekerheden en andere factoren die ertoe kunnen leiden dat de werkelijke resultaten wezenlijk verschillen van toekomstige resultaten, prestaties of prestaties die door dergelijke toekomstgerichte verklaringen worden uitgedrukt of geïmpliceerd. Barco verstrekt de informatie in dit persbericht vanaf deze datum en neemt geen enkele verplichting op zich om toekomstgerichte verklaringen in dit persbericht bij te werken in het licht van nieuwe informatie, toekomstige gebeurtenissen of anderszins. Barco wijst elke aansprakelijkheid af voor verklaringen van derden en neemt geen enkele verplichting op zich om onjuiste gegevens, informatie,



Over Barco
Barco is een wereldwijde technologieleider die netwerkvisualisatieoplossingen ontwikkelt voor de entertainment-, enterprise- en gezondheidszorgmarkten. Onze oplossingen hebben een zichtbare impact, waardoor mensen kunnen genieten van meeslepende entertainmentervaringen; om kennisdeling en slimme besluitvorming in organisaties te bevorderen en ziekenhuizen te helpen hun patiënten de best mogelijke zorg te bieden.
Barco, met hoofdzetel in Kortrijk (België), realiseerde in 2021 een omzet van 804 miljoen euro en heeft een wereldwijd team van meer dan 3.000 medewerkers, wiens passie voor technologie is vastgelegd in +500 verleende patenten. Barco is sinds 1985 genoteerd op de Beurs van Brussel (Euronext: BAR; Reuters: BARBt.BR; Bloomberg: BAR BB).
Voor meer informatie, bezoek ons ??op www.barco.com , volg ons op Twitter (@Barco), LinkedIn (Barco), YouTube (BarcoTV), of vind ons leuk op Facebook (Barco).



© Copyright 2022 door Barco

[1] Alle definities voor alternatieve prestatiemaatstaven (APM's) zijn beschikbaar in de woordenlijst zoals beschikbaar op Barco's investeerdersportaal ( www.barco.com/en/about-barco/investors )



Voor meer informatie kunt u contact opnemen met
Carl Vanden Bussche
Vice President Investor Relations
Barco nv

Telephone +32 56 26 23 22
carl.vandenbussche@barco.com

Downloads
2022 02 10 PR FY21 2H21 Resultaten NL pdf
1.539 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 ... 46 47 48 49 50 51 52 53 54 55 56 ... 73 74 75 76 77 » | Laatste
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Detail

Vertraagd 26 apr 2024 16:14
Koers 13,070
Verschil -0,050 (-0,38%)
Hoog 13,320
Laag 13,010
Volume 76.294
Volume gemiddeld 153.036
Volume gisteren 303.593

EU stocks, real time, by Cboe Europe Ltd.; Other, Euronext & US stocks by NYSE & Cboe BZX Exchange, 15 min. delayed
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer, streaming powered by: Infront