Just Eat Takeaway « Terug naar discussie overzicht

Just Eat Takeaway 2022!!!!!!!!

NS-GB
5
[Modbreak IEX: Gelieve op de inhoud van uw berichten te letten, bericht is bij dezen verwijderd.]
HABeleggen
3
quote:

KCNIB schreef op 22 december 2022 08:00:

[...]

Aandelen worden verzameld denk ik. FighterJet heeft een bericht van mij geliked toen ik zei dat aandelen werden verzameld.
De wanhoop die van dat bericht afspat is werkelijk van een absurd niveau
Donald Duck
0
quote:

Pedro Ines Kuilen schreef op 22 december 2022 09:04:

Jet wederom bij de top stijgers!!!
Hé Pedro, jij hebt onlangs bijgekocht. Ligt jouw GAK nog steeds onder € 14?
Pedro Ines Kuilen
0
quote:

Donald Duck schreef op 22 december 2022 09:25:

[...]
Hé Pedro, jij hebt onlangs bijgekocht. Ligt jouw GAK nog steeds onder € 14?
Ja en dat wil ik zo houden en daarom kooop ik niks meer bij!!!
OOhIWish
9
quote:

Donald Duck schreef op 22 december 2022 00:57:

[...]
Interessant verhaal.

Hoor graag uw antwoorden op een aantal vragen om de winstgevendheid van JET (nu, later of nooit) beter te begrijpen:

1. Hoeveel draagt u af aan JET voor iedere order, die via hun binnenkomt?
2. Hoeveel procent van uw omzet komt via JET binnen?
3. Hoeveel orders kunt u per uur via JET bezorgen?
4. Waarom heeft u voor JET gekozen en niet voor één van haar concurrenten?
5. Hoeveel procent ligt uw omzet lager dan tijdens Corona?
6. Heeft u ook een eigen bezorgdienst?
7. Bent u van mening dat uw extra omzet uiteindelijk ook tot winst gaat leiden bij JET? Oftewel, is JET naar uw mening
kostendekkend?

Ik ben benieuwd naar uw antwoorden!
Misschien is de vraag niet naar mij gericht maar, ik voel me toch geroepen om een antwoord te geven. Vorige week heb ik de cijfers geëvalueerd van een restaurant in NYC. Grubhub en delivery kost veel geld.

1. Voor de website: 31% op hun calculator lijkt het 20% te zijn maar dit is bij ons niet het geval. Mails aan support zijn erstuurd maar tot op heden geen antwoord. Daar bovenop komt ook nog eens iets meer dan 5% commisie (daar weten we ook niet het fijne van) en dan nog eens 3.5%voor de bankcerrichting+30cent per transactie... in ons geval ook nog eens 5%. We werken met een andere delivery service die kost ons $5,5 + het tipgeld. We vragen aan de klant $2.99. In het totaal verdampt 55% van de omzet. (aan deze service) en dan vergeten we het personeel dat hier extra moet vooraangenomen worden.
2. 62.5% gaat naar deleviry en takeout
3. Dit is een moeilijke groeporders(tot 40 personen) is ook maar één order. Dit hangt af van de grote van de keuken en hoeveel mensen je hier extra voor indienst wil nemen.
4. Wij hebben naast Grubhub ook Ritual, Forward Kitchen, Uber Eats, Chownow en onze eigen website.
5. Delivery was hoger tijdens Corona, maar wordt nu door ons een beetje tegengehouden, omdat er nu meer mensen in het restaurant komen, wat de marges voor ons duidelijk beter maakt. (door het verlengen van de levertijd kunnen we delivery wat afremmen)
6. Ja werken met onze eigen mensen als het via onze website of telefonisch binnenkomt, indien het te druk schakelen we ook over op Relay (die we voor Grubhub ook inschakelen omdat het goedkoper is)
7. Neen, het is triestig. Hier een voorbeeld van een klein order: $12.95 daar blijft $6.95 van over. Hier moet dus het extra personeel (inpakkers + extra chef), een gedeelte van de huur, de energie, afvalverwerking, enz. van betaald worden. Nu zijn er ook restaurants die concureren en die bvb ook nog eens promoties doen op Grubhub zoals first order -$5 en elk order boven $50 een korting van $7. Reken even mee op een bestelling van $14.95, blijft $6.95 dat is dan $1.95 dat voor het restaurant overblijft. Voor een bestelling van $50 blijft er $16,26 over. Dat is nog niet eens de foodcost.

Moet je weten dat er hier over de cap-fees wordt gesproken. Restaurants willen kost wat kost bekendheid, al is het niet voor elk restaurant duidelijk wat het nu eigenlijk allemaal kost.

Uiteindelijk zal het eten leveren toch aan de klant doorgerekend worden, het heeft nog juist wat tijd nodig. Restaurants gaan door deze praktijken falliet.
Donald Duck
1
quote:

OOhIWish schreef op 22 december 2022 09:29:

[...]

Misschien is de vraag niet naar mij gericht maar, ik voel me toch geroepen om een antwoord te geven. Vorige week heb ik de cijfers geëvalueerd van een restaurant in NYC. Grubhub en delivery kost veel geld.

1. Voor de website: 31% op hun calculator lijkt het 20% te zijn maar dit is bij ons niet het geval. Mails aan support zijn erstuurd maar tot op heden geen antwoord. Daar bovenop komt ook nog eens iets meer dan 5% commisie (daar weten we ook niet het fijne van) en dan nog eens 3.5%voor de bankcerrichting+30cent per transactie... in ons geval ook nog eens 5%. We werken met een andere delivery service die kost ons $5,5 + het tipgeld. We vragen aan de klant $2.99. In het totaal verdampt 55% van de omzet. (aan deze service) en dan vergeten we het personeel dat hier extra moet vooraangenomen worden.
2. 62.5% gaat naar deleviry en takeout
3. Dit is een moeilijke groeporders(tot 40 personen) is ook maar één order. Dit hangt af van de grote van de keuken en hoeveel mensen je hier extra voor indienst wil nemen.
4. Wij hebben naast Grubhub ook Ritual, Forward Kitchen, Uber Eats, Chownow en onze eigen website.
5. Delivery was hoger tijdens Corona, maar wordt nu door ons een beetje tegengehouden, omdat er nu meer mensen in het restaurant komen, wat de marges voor ons duidelijk beter maakt. (door het verlengen van de levertijd kunnen we delivery wat afremmen)
6. Ja werken met onze eigen mensen als het via onze website of telefonisch binnenkomt, indien het te druk schakelen we ook over op Relay (die we voor Grubhub ook inschakelen omdat het goedkoper is)
7. Neen, het is triestig. Hier een voorbeeld van een klein order: $12.95 daar blijft $6.95 van over. Hier moet dus het extra personeel (inpakkers + extra chef), een gedeelte van de huur, de energie, afvalverwerking, enz. van betaald worden. Nu zijn er ook restaurants die concureren en die bvb ook nog eens promoties doen op Grubhub zoals first order -$5 en elk order boven $50 een korting van $7. Reken even mee op een bestelling van $14.95, blijft $6.95 dat is dan $1.95 dat voor het restaurant overblijft. Voor een bestelling van $50 blijft er $16,26 over. Dat is nog niet eens de foodcost.

Moet je weten dat er hier over de cap-fees wordt gesproken. Restaurants willen kost wat kost bekendheid, al is het niet voor elk restaurant duidelijk wat het nu eigenlijk allemaal kost.

Uiteindelijk zal het eten leveren toch aan de klant doorgerekend worden, het heeft nog juist wat tijd nodig. Restaurants gaan door deze praktijken falliet.

Dank voor het uitgebreide antwoord. Eén van de weinig echt waardevolle posts op dit forum!
Long_term_investor
0
quote:

Pedro Ines Kuilen schreef op 22 december 2022 09:27:

[...]

Ja en dat wil ik zo houden en daarom kooop ik niks meer bij!!!
Ik zie hier regelmatig bedragen van € 13 en € 14 voorbij komen, is dat de nieuwe prijs van de pizza's die PIK bezorgt?
Long_term_investor
0
[Modbreak IEX: Gelieve op de inhoud van uw berichten te letten, bericht is bij dezen verwijderd.]
Donald Duck
5
quote:

Pedro Ines Kuilen schreef op 22 december 2022 09:27:

[...]
Ja en dat wil ik zo houden en daarom kooop ik niks meer bij!!!
Ontzettend knap. Leg ons eens uit hoe je op een GAK onder € 14 bent uitgekomen?

PS: Slotkoers JET 13-08-2021 was €72,74.
Bijlage:
Long_term_investor
0
quote:

Donald Duck schreef op 22 december 2022 09:58:

[...]
Ontzettend knap. Leg ons eens uit hoe je op een GAK onder € 14 bent uitgekomen?

PS: Slotkoers JET 13-08-2021 was €72,74.
Scherp opgemerkt, mijn beste eend!

Ben benieuwd naar het smoesje dat er als antwoord op jouw bericht komt!

De fantast is al meermaals ontmaskerd, en zojuist wederom!
bedoekt
1
quote:

OOhIWish schreef op 22 december 2022 09:29:

[...]

Misschien is de vraag niet naar mij gericht maar, ik voel me toch geroepen om een antwoord te geven. Vorige week heb ik de cijfers geëvalueerd van een restaurant in NYC. Grubhub en delivery kost veel geld.

1. Voor de website: 31% op hun calculator lijkt het 20% te zijn maar dit is bij ons niet het geval. Mails aan support zijn erstuurd maar tot op heden geen antwoord. Daar bovenop komt ook nog eens iets meer dan 5% commisie (daar weten we ook niet het fijne van) en dan nog eens 3.5%voor de bankcerrichting+30cent per transactie... in ons geval ook nog eens 5%. We werken met een andere delivery service die kost ons $5,5 + het tipgeld. We vragen aan de klant $2.99. In het totaal verdampt 55% van de omzet. (aan deze service) en dan vergeten we het personeel dat hier extra moet vooraangenomen worden.
2. 62.5% gaat naar deleviry en takeout
3. Dit is een moeilijke groeporders(tot 40 personen) is ook maar één order. Dit hangt af van de grote van de keuken en hoeveel mensen je hier extra voor indienst wil nemen.
4. Wij hebben naast Grubhub ook Ritual, Forward Kitchen, Uber Eats, Chownow en onze eigen website.
5. Delivery was hoger tijdens Corona, maar wordt nu door ons een beetje tegengehouden, omdat er nu meer mensen in het restaurant komen, wat de marges voor ons duidelijk beter maakt. (door het verlengen van de levertijd kunnen we delivery wat afremmen)
6. Ja werken met onze eigen mensen als het via onze website of telefonisch binnenkomt, indien het te druk schakelen we ook over op Relay (die we voor Grubhub ook inschakelen omdat het goedkoper is)
7. Neen, het is triestig. Hier een voorbeeld van een klein order: $12.95 daar blijft $6.95 van over. Hier moet dus het extra personeel (inpakkers + extra chef), een gedeelte van de huur, de energie, afvalverwerking, enz. van betaald worden. Nu zijn er ook restaurants die concureren en die bvb ook nog eens promoties doen op Grubhub zoals first order -$5 en elk order boven $50 een korting van $7. Reken even mee op een bestelling van $14.95, blijft $6.95 dat is dan $1.95 dat voor het restaurant overblijft. Voor een bestelling van $50 blijft er $16,26 over. Dat is nog niet eens de foodcost.

Moet je weten dat er hier over de cap-fees wordt gesproken. Restaurants willen kost wat kost bekendheid, al is het niet voor elk restaurant duidelijk wat het nu eigenlijk allemaal kost.

Uiteindelijk zal het eten leveren toch aan de klant doorgerekend worden, het heeft nog juist wat tijd nodig. Restaurants gaan door deze praktijken falliet.

Failliet door delivery, dan doe je als restaurant iets niet goed.

Het is niet in het belang van de delivery om de restaurants tot faillissement te brengen.
De consument zal voor delivery moeten betalen, de restaurants zullen iets van hun marge moeten inleveren.
Pedro Ines Kuilen
0
quote:

Donald Duck schreef op 22 december 2022 09:58:

[...]
Ontzettend knap. Leg ons eens uit hoe je op een GAK onder € 14 bent uitgekomen?

PS: Slotkoers JET 13-08-2021 was €72,74.
Doordat ik succesvolle trades heb gemaakt!

Wat is je gak als je 10.000 stuks koopt voor 35 euro en vervolgens verkoop je het voor 38 euro en daarna daalt de koers en je koopt 10.000 stuks voor €13,5!! De gak is dan €13,5!!
Long_term_investor
1
quote:

Pedro Ines Kuilen schreef op 22 december 2022 10:04:

[...]
Doordat ik succesvolle trades heb gemaakt!
Creatief, deze nonsens smoes.

Maar meer dan dat is het niet. Een smoes.
Donald Duck
0
quote:

bedoekt schreef op 22 december 2022 10:01:

[...]
Failliet door delivery, dan doe je als restaurant iets niet goed.
Vreemd. Ik trek een heel andere conclusie uit dit verhaal. Namelijk dat bezorging op deze manier geen lang leven is beschoren.
bedoekt
0
quote:

Donald Duck schreef op 22 december 2022 10:07:

[...]
Vreemd. Ik trek een heel andere conclusie uit dit verhaal. Namelijk dat bezorging op deze manier geen lang leven is beshoren.
De tijd zal het leren.
OOhIWish
0
quote:

bedoekt schreef op 22 december 2022 10:01:

[...]

Failliet door delivery, dan doe je als restaurant iets niet goed.
Als je als eerste de reële kostprijs aan de klant zou aanrekenen dan heb je geen klanten meer.

Voor $31.92 zonder taks en tip, zouden wij moeten vragen voor een lunchgerecht waar wij in het restaurant $14.95. Dan zou het financieel overeenkomen.

Zou jij bereid zijn om aan deze prijs, nl. $31.92 te bestellen als je bij de concurrentie het voor $14.95 kan bestellen op Grubhub?

Donald Duck
4
quote:

Pedro Ines Kuilen schreef op 22 december 2022 10:04:

[...]
Doordat ik succesvolle trades heb gemaakt!
Enige manier om hier nog geloofwaardig uit te komen is om even een screenshot van jouw rendement YTD te posten.

Ik wacht af.
Long_term_investor
0
quote:

Donald Duck schreef op 22 december 2022 10:12:

[...]
Enige manier om hier nog geloofwaardig uit te komen is om even een screenshot van jouw rendement YTD te posten.

Ik wacht af.
Dat gaat niet zo snel, hij moet daarvoor namelijk even wat maken in photoshop.
bedoekt
0
quote:

OOhIWish schreef op 22 december 2022 10:11:

[...]

Als je als eerste de reële kostprijs aan de klant zou aanrekenen dan heb je geen klanten meer.

Voor $31.92 zonder taks en tip, zouden wij moeten vragen voor een lunchgerecht waar wij in het restaurant $14.95. Dan zou het financieel overeenkomen.

Zou jij bereid zijn om aan deze prijs, nl. $31.92 te bestellen als je bij de concurrentie het voor $14.95 kan bestellen op Grubhub?

Als restaurant moet je de keus maken wel of niet aan delivery te doen.
En dan niet mekkeren het is zo duur.
Dan doe je het niet.
OOhIWish
2
quote:

Pedro Ines Kuilen schreef op 22 december 2022 10:04:

[...]

Doordat ik succesvolle trades heb gemaakt!

Wat is je gak als je 10.000 stuks koopt voor 35 euro en vervolgens verkoop je het voor 38 euro en daarna daalt de koers en je koopt 10.000 stuks voor €13,5!! De gak is dan €13,5!!
Hoe reken jij?
investering: 35€ * 10.000 = 350.000€
verkoop: 38€ * 10.000 = 380.000€

winst = 30.000€

aankoop: 13.5€ * 10.000 = 135.000€
geinvesteerd bedrag= 105.000€

GAK= 10,5€

Laat staan dat het waar is wat je allemaal schrijft, want dat wil zeggen dat je heel die tijd geen aandelen hebt gehad. Ik meen mij nog heel wat andere dingen te herinneren.
73.764 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 ... 3616 3617 3618 3619 3620 3621 3622 3623 3624 3625 3626 ... 3685 3686 3687 3688 3689 » | Laatste
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Detail

Vertraagd 30 apr 2024 17:36
Koers 13,870
Verschil -0,330 (-2,32%)
Hoog 14,230
Laag 13,820
Volume 1.563.751
Volume gemiddeld 2.437.358
Volume gisteren 1.798.628

EU stocks, real time, by Cboe Europe Ltd.; Other, Euronext & US stocks by NYSE & Cboe BZX Exchange, 15 min. delayed
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer, streaming powered by: Infront