Just Eat Takeaway « Terug naar discussie overzicht

Just Eat Takeaway 2023

Lady GakGak
0
quote:

Hoppschwiiz schreef op 17 september 2023 10:42:

Nog een kanttekening bij de shortposities. Niet elke partij zit short in JET met de verwachting dat het in elkaar dondert. De meeste partijen zullen JET als hedge gebruiken tegen over andere long posities. Misschien zitten ze wel short in de hele delivery sector. En long in bijvoorbeeld de retailers, of de junkfood ketens. Wie zal het zeggen?
Maar niemand kan met droge ogen vertellen dat JET momenteel op bv €40,- zou moeten staan (behalve iedereen die boven de €40,- gekocht heeft natuurlijk)
Disclaimer: ik zit long JET
"Niet elke partij zit short in JET met de verwachting dat het in elkaar dondert". Maar dit is juist wel wat ze hopen, per definitie. En juist dat is "ongezond". Waarom zou een potentieel geinterresseerde investeren in een bedrijf, dat in handen is van eigenaren die dolgraag de koers zien zakken. En opknippen. En verkopen. En cashen..

Disclaimer: ik zit long.
Warrem Buffet
0
Ik weet niet of dit al eerder is gepost, maar wel interessant:

Grubhub is op weg naar een break-even cashflow.

CEO van Just Eat: verkoop van Grubhub belemmerd door tariefplafonds
DE DIRECTEUR VERTELDE BELEGGERS DAT 'DE SWINGFACTOR ZO DRAMATISCH IS' IN HUN POGING DE WERKELIJKE WAARDE VAN HET BEDRIJF VAST TE STELLEN.

27 JULI 2023 BEN COLEY
Just Eat Takeaway.com vertelde investeerders woensdag dat het problemen heeft met de verkoop van Grubhub vanwege limieten voor bezorgkosten en een lopende rechtszaak in New York City.

CEO Jitse Groen zegt dat het bedrijf met geïnteresseerde partijen heeft gesproken, maar dat het 'gecompliceerde gesprekken' zijn geweest. Hij voegde eraan toe dat de tariefplafonds ervoor zorgen dat Just Eat geen "fatsoenlijke veelvoud op Grubhub krijgt omdat de swingfactor zo dramatisch is." Potentiële kopers zijn niet zeker van de werkelijke waarde van het bedrijf.

In New York City kunnen externe aggregators niet meer dan 15 procent kosten in rekening brengen voor het bezorgen van een bestelling, meer dan 5 procent aan andere kosten en meer dan 3 procent voor het verwerken van elektronische betalingen. De stad voerde in juni 2020 voor het eerst een limiet voor de bezorgkosten in. Ongeveer een jaar later werd de maatregel definitief . New York City beloofde ook het tariefplafond elke twee jaar te herzien om het effect ervan te analyseren.

Groen vermeldde ook lopende rechtszaken. Grubhub, DoorDash en Uber Eats hebben New York City aangeklaagd kort nadat het de permanente bezorgkosten had aangenomen.

Eerder dit jaar introduceerde de gemeenteraad van New York een voorstel dat het tariefplafond van 5 procent zou afschaffen. Er moet nog vooruitgang worden geboekt met de wetgeving, maar deze heeft de steun van ruim twintig raadsleden.

"Er lopen daar twee processen", legde Groen uit. ‘Er is een oude autoriteit in de gemeenteraad van New York. Zoals je waarschijnlijk weet, hebben we geen controle over de gemeenteraad van New York. Dat is vrij duidelijk. Het tweede deel is nog steeds een lopende rechtszaak die er ook is. Ik heb er vertrouwen in dat [de tariefplafonds] zullen aflopen. We weten alleen niet wanneer. En dit is in de VS, het kan van de ene op de andere dag gebeuren, het kan ook nog lang duren. Dus we verbeteren het bedrijf. En als de De tarieflimieten lopen geweldig af, en dan begint het winstgevendheidsprofiel van Grubhub op de rest van het bedrijf te lijken. Dat is fantastisch. Maar het is moeilijk om dingen onder controle te houden waar we geen controle over hebben.'

Just Eat kondigde in juni 2020 aan dat het Grubhub zou overnemen voor $ 7,3 miljard . Ongeveer een jaar later werd de verhuizing afgerond. Vervolgens maakte het bedrijf in april 2022 bekend dat het Grubhub op de markt bracht .

De externe bezorgaggregator heeft de afgelopen jaren ondermaats gepresteerd. In Noord-Amerika, waar Grubhub deel van uitmaakt, daalde de bruto transactiewaarde in de eerste helft van 2023 met 12 procent als gevolg van lagere ordervolumes.

Just Eat heeft echter geprobeerd het bedrijf te verbeteren voordat het werd verkocht. In juni onthulde Grubhub een herstructureringsprogramma dat 400 ontslagen vereiste (een personeelsreductie van 15 procent). CEO Howard Migdal – die opklom tot de functie nadat Adam DeWitt na elf jaar bij het bedrijf aftrad – zei dat het rechtzetten van de organisatie iedereen in staat zal stellen ‘flexibeler te zijn, gedurfder weddenschappen te sluiten en te profiteren van alle kansen die voor de deur liggen . .” Just Eat breidde ook de samenwerking van Grubhub met Amazon uit, waarbij Prime Members gratis toegang krijgen tot Grubhub+.

‘Wij voeren die veranderingen door’, zei Groen. ‘Soms zijn ze pijnlijk, zoals bij de inkrimping van het personeelsbestand, maar ze zijn noodzakelijk voor die business en het is uiteraard erg jammer dat de tariefplafonds er zijn. Ze hebben geen zin en moeten weg. Maar in de tussentijd moet je moet ook een bedrijf runnen.”

De verschuivingen lijken impact te hebben. De aangepaste EBITDA van Noord-Amerika werd in de eerste helft van 2023 positief met $56 miljoen, tegenover $4,4 miljoen negatief in dezelfde periode een jaar geleden. Grubhub, met een vrije kasstroom van $61,6 miljoen negatief, is ook op weg naar een break-even cashflow.

Volgens Bloomberg Second Measure had Grubhub in juni een marktaandeel van 10 procent. Het bedrijf volgde DoorDash (65 procent) en Uber Eats (23 procent).
Warrem Buffet
5
Vraag van beleggende Beursgenoot:
“Dikke minnen staan er achter de aandelen Just Eat Takeaway. U geeft telkens adviezen ‘kopen, kopen, kopen’, maar was een verkoopadvies niet beter geweest?”

Of het nu een eerste koopadvies is, of de honderdste… dat moet u zien als een handhaving van het advies. Bijkopen is: gelijk willen kopen, en de spreiding van een beleggingsportefeuille is belangrijker. Natuurlijk is het zo dat wanneer u 4% van uw portefeuille in Just hebt belegd en deze is gehalveerd, het aandeel (simpel geredeneerd) nog maar 2% van uw vermogen uitmaakt. Dan zou u kunnen bijkopen om het percentage (die 4%) te handhaven.

Twee van de vier segmenten bij Just Eat Takeaway laten nu groei zien. In de eerste zes maanden van 2023 boekte Just Eat Takeaway.com een aangepaste EBITDA van €143 miljoen, tegenover een verlies van €134 miljoen in de eerste zes maanden van vorig jaar. In het afgelopen jaar overtrof Just Eat Takeaway de EBITDA-verwachtingen, maar die werden niet verhoogd, en dat viel tegen. Beursgenoten vermoedt dat dit een strategische zet is geweest om de verwachtingen van beleggers enigszins te temperen – en om het alsmaar dalende aandeel met beide benen op de grond te krijgen. Dat lijkt echter niet helemaal gelukt.

Beleggers die de aandelen bezitten, kunnen deze stevig vasthouden. Juist deze week analyseren wij het aandeel compleet opnieuw en we verwachten dat beleggers die het aandeel nog niet hebben, dit alsnog kunnen kopen. We gaan echter tot het gaatje met een nieuwe analyse, die de komende dagen zodra deze klaar is op de site geplaatst en naar u allen gemaild zal worden.
T. Edison
0
quote:

Who are you? schreef op 17 september 2023 11:38:

Kortom: de stoplichten staan op Groen!
stoplichten zijn toch rood?
Groen is "gas geven"
( dat klinkt ouderwets. Hoe heet het gaspedaal bij een elektrische auto?)
GakGak
0
quote:

T. Edison schreef op 17 september 2023 11:46:

[...]stoplichten zijn toch rood?
Groen is "gas geven"
( dat klinkt ouderwets. Hoe heet het gaspedaal bij een elektrische auto?)
.
gas geven = turbo trappen (turbo long meestal).
Fender bass
0
Ik ben er een paar keer ingetrapt en heb bijgekocht. Puur uit opportunisme, terwijl ik helemaal niet in het verdienmodel geloof.
Ik doe helemaal niets meer, wanneer mijn gak van 17,37 in buurt komt gaan ze eruit.
Geldt dat voor meer forumgenoten? Bij behaalde gak, of in de buurt, eruit met dit aandeel?
SEVA_
0
quote:

Fender bass schreef op 17 september 2023 12:04:

Ik ben er een paar keer ingetrapt en heb bijgekocht. Puur uit opportunisme, terwijl ik helemaal niet in het verdienmodel geloof.
Ik doe helemaal niets meer, wanneer mijn gak van 17,37 in buurt komt gaan ze eruit.
Geldt dat voor meer forumgenoten? Bij behaalde gak, of in de buurt, eruit met dit aandeel?
Je schrijft geen calls?
Fender bass
0
quote:

SEVA_ schreef op 17 september 2023 12:13:

[...]

Je schrijft geen calls?
Sorry, maar dat is onbekend terrein voor me. Dat moet ik niet doen zolang ik daar weinig van weet.

Weet je of daar demo-accounts van bestaan? Ik zou het wel willen leren.
Maar liever niet falen met echt geld. Die les heb ik al geleerd met cfd's. Dat doe ik nu met een demo account om te merken dat je heel veel (nep-) geld kunt maken maar ook verliezen.
Hoppschwiiz
0
quote:

Who are you? schreef op 17 september 2023 11:06:

[...]

"Niet elke partij zit short in JET met de verwachting dat het in elkaar dondert". Maar dit is juist wel wat ze hopen, per definitie. En juist dat is "ongezond". Waarom zou een potentieel geinterresseerde investeren in een bedrijf, dat in handen is van eigenaren die dolgraag de koers zien zakken. En opknippen. En verkopen. En cashen..

Disclaimer: ik zit long.
Je bent niet de enige, maar je laat wel zien dat ook jij helemaal niets van de markten, de beurzen, de verschillende partijen op de beurs en de wet- en regelgeving hebt begrepen. En beleggen ziet als een soort on-line spelletje. Super leuk natuurlijk, maar je moet alleen nooit klagen als het fout gaat
[verwijderd]
0
Rico zei het tijd geleden, we hikken weer tegen het 10tje aan.

Het aandeel staat op 13 euro en sommige beginnen er weer in te geloven, prachtig om te lezen. Daarnaast ook erg zorgwekkend, hoe mensen er in blijven geloven, het is niet te geloven.

Jitse gaat het succes maken voor jullie, ik maak alleen de ritjes.
Martinh91
0
Scheelt 3 euro Rico, om precies te zijn 23,6%.
Dat zie ik niet zo snel meer gebeuren, kan natuurlijk altijd als het algehele sentiment negatief veranderd.
JET is te zwaar gedaald en zal daarom een stevige opwaartse sprong maken bij het minste geringste nieuws.
Heeft de CEO slim gedaan met de inkoop.
SEVA_
0
quote:

Hoppschwiiz schreef op 17 september 2023 12:26:

[...]
Je bent niet de enige, maar je laat wel zien dat ook jij helemaal niets van de markten, de beurzen, de verschillende partijen op de beurs en de wet- en regelgeving hebt begrepen. En beleggen ziet als een soort on-line spelletje. Super leuk natuurlijk, maar je moet alleen nooit klagen als het fout gaat
Je zou wat extra rendement kunnen maken op weg naar je exit. Maar goed, beter niet aan beginnen als je er geen ervaring mee hebt.
VanDam75
2
quote:

Rico VH schreef op 17 september 2023 12:27:

Rico zei het tijd geleden, we hikken weer tegen het 10tje aan.

Het aandeel staat op 13 euro en sommige beginnen er weer in te geloven, prachtig om te lezen. Daarnaast ook erg zorgwekkend, hoe mensen er in blijven geloven, het is niet te geloven.

Jitse gaat het succes maken voor jullie, ik maak alleen de ritjes.
Zorgwekkend ook om in derde persoonsverwisseling je zelf te praten. En dan ook nog borstklopperij
T. Edison
0
quote:

Fender bass schreef op 17 september 2023 12:24:

[...]

Sorry, maar dat is onbekend terrein voor me. Dat moet ik niet doen zolang ik daar weinig van weet.

Weet je of daar demo-accounts van bestaan? Ik zou het wel willen leren.
Maar liever niet falen met echt geld. Die les heb ik al geleerd met cfd's. Dat doe ik nu met een demo account om te merken dat je heel veel (nep-) geld kunt maken maar ook verliezen.
kan je hier op iex een "oefen portefeuille" voor aanmaken
Lady GakGak
0
Ik constateer dat de Orde der lijkenpikkers zich weer laat gelden. En dat deze bonte verzameling gelukszoekers zonder visie probeert om alle positieve signalen te vernietigen. Tevergeefs uiteraard:)
Fender bass
1
quote:

T. Edison schreef op 17 september 2023 13:38:

[...]kan je hier op iex een "oefen portefeuille" voor aanmaken
Echt? Dat ga ik doen.
Ik had niet gezien, wel de dagelijkse nieuwsberichten en het forum uiteraard.
Bedankt voor de tip.
Goedekans
0
quote:

Fender bass schreef op 17 september 2023 12:04:

Ik ben er een paar keer ingetrapt en heb bijgekocht. Puur uit opportunisme, terwijl ik helemaal niet in het verdienmodel geloof.
Ik doe helemaal niets meer, wanneer mijn gak van 17,37 in buurt komt gaan ze eruit.
Geldt dat voor meer forumgenoten? Bij behaalde gak, of in de buurt, eruit met dit aandeel?
Als de koers straks door de 17 euro schiet , geloof ik niet dat je gaat verkopen. :-) :->
Ben een fan van Fender.
Goedekans
0
quote:

VanDam75 schreef op 17 september 2023 13:36:

[...]

Zorgwekkend ook om in derde persoonsverwisseling je zelf te praten. En dan ook nog borstklopperij
Ja, het is niet de echte Rico ! :-)
Fender bass
0
quote:

Goedekans schreef op 17 september 2023 15:40:

[...]

Als de koers straks door de 17 euro schiet , geloof ik niet dat je gaat verkopen. :-) :->
Ben een fan van Fender.
Dat is een interessante gewetensvraag. Hoe opportunistisch ben ik wanneer ie gaat lopen?
Room ik af of laat ik het gaan?
Veilig in een etf gieten of een nieuw aandeel waar ik wel zelf in geloof? De spanning is natuurlijk ook leuk, ook al is het niet het verstandigst.

Zelf maak ik nooit gebruik van Thuisbezorgd, mijn eten moet heet uit de oven/pan/frituur komen en niet eerst 20 minuten vervoerd zijn. Daarnaast vind ik het te duur.

Maar hè, ik heb ook geen chipmachine of treinstel maar zit toch in BESI en Alstom.

Over Fender, het gitaarmerk, gesproken.. Helaas kun je daar niet in beleggen. In coronatijd zou dat mooi geweest zijn.
Ik koop wel bassen en gitaren om ze met winst te verkopen. In de tussentijd gaan ze wel mee naar het podium of repetitieruimte. Dat zijn eigenlijk de leukste beleggingsobjecten.
58.668 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 ... 2264 2265 2266 2267 2268 2269 2270 2271 2272 2273 2274 ... 2930 2931 2932 2933 2934 » | Laatste
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Direct naar Forum

Detail

Vertraagd 6 mei 2024 17:36
Koers 13,920
Verschil +0,120 (+0,87%)
Hoog 13,920
Laag 13,665
Volume 965.215
Volume gemiddeld 2.418.265
Volume gisteren 1.555.052

EU stocks, real time, by Cboe Europe Ltd.; Other, Euronext & US stocks by NYSE & Cboe BZX Exchange, 15 min. delayed
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer, streaming powered by: Infront