UCB « Terug naar discussie overzicht

Beurskoers UCB

2.259 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 ... 95 96 97 98 99 100 101 102 103 104 105 ... 109 110 111 112 113 » | Laatste
Brahim_av
1
Vertaling google translate:

De reputatie van Pharma onder neurologische patiëntengroepen stijgt opnieuw,
maar grote namen verdwijnen uit het klassement
Door Nick Paul Taylor 17 oktober 2023 10:50 uur

PatientView onthulde de bedrijven met de beste reputatie.
De snelle transformatie in de perceptie van patiënten over ontwikkelaars van neurologische geneesmiddelen zette zich voort in 2022, toen het aandeel groepen met een positieve kijk op de industrie voor het derde jaar steeg.

Groepen die neurologiepatiënten vertegenwoordigen, hadden vóór de pandemie een lage dunk van farmaceutische bedrijven.
In 2019 ontdekte PatientView dat 35% van de neurologische patiëntengroepen dacht dat de farmaceutische industrie op zijn minst een goede bedrijfsreputatie had.

De omwenteling begon in 2020, toen het cijfer steeg tot 46%, en is sindsdien doorgegaan.

In het laatste onderzoek, dat liep van november 2022 tot februari 2023, vertelde 60% van de neurologische patiëntengroepen aan PatientView dat de farmaceutische industrie een goede tot uitstekende reputatie heeft. Dit cijfer ligt hoger dan de vorige piek in 2021, 53%, en het dieptepunt waar de sector nog maar een paar jaar geleden in zakte.

Uit het laatste onderzoek blijkt dat er ruimte is voor verdere verbeteringen. Zoals PatientView op andere therapeutische terreinen heeft gezien, zijn neurologiepatiënten fan van het vermogen van de industrie om voordelige producten en innovaties te leveren, waarbij respectievelijk 62% en 57% van de respondenten de industrie op zijn minst als goed bestempelt op die gebieden, maar kritisch staat tegenover zijn werk op andere terreinen.

De prijsstelling, een terugkerend twistpunt in de enquêtes, werd aangevallen door de neurologische patiëntengroepen. Uit het laatste onderzoek kwamen ook klachten naar voren over het delen van klinische gegevens en de betrokkenheid van patiënten bij R&D, die door respectievelijk 27% en 21% van de groepen als goed of uitstekend werden beoordeeld.

PatientView onthulde ook de bedrijven met de beste reputatie. Roche behield de eerste plaats op de lijst van bedrijven waarmee de patiëntengroepen bekend zijn, en de lijst van bedrijven waarmee ze hebben samengewerkt, maar er zaten veranderingen achter. UCB en Lundbeck schopten Novartis en Biogen uit de top drie van de bekende lijst.
Horizon Therapeutics en Takeda vervingen Novartis en Pfizer op de andere lijst.
De neurologieranglijst rondt een goede reeks af voor Horizon in zijn laatste jaar als zelfstandig bedrijf.
Eerder dit jaar stond Horizon bovenaan de lijst van de meest gerenommeerde farmaceutische bedrijven in de VS en kreeg het de titel van meest gerenommeerde ontwikkelaar van weesgeneesmiddelen.
Alleen Roche, een andere terugkerende naam aan de top van de verschillende klassementen, weerhield Horizon ervan een nummer 1 in neurologietrofee aan de schoorsteenmantel toe te voegen.

Die schoorsteenmantel is nu eigendom van Amgen, een bedrijf dat minder vaak voorkomt in de hogere regionen van de PatientView-lijsten. Een van de vele vragen die de overname van Horizon ter waarde van 27,8 miljard dollar door Amgen oproept, is of de teams achter overgenomen producten zoals Tepezza hun positie bij patiënten kunnen behouden.

www.fiercepharma.com/marketing/pharma...
Hopper58
0
Uit een lang artikel met interview van de CEO gisteren in De Tijd:

"We hebben een periode van tien opeenvolgende positieve laatstefasestudies achter de rug, gevolgd door een fase van goedkeuringen', zegt CEO Jean-Christophe Tellier in een interview. 'Nu zijn de ontwikkelings- en goedkeuringsrisico's rond al die producten weg. We staan voor een decennium van groei, omdat ze net zijn goedgekeurd en nog een lange marktbescherming zullen genieten."

www.tijd.be/ondernemen/farma-biotech/...
Hopper58
0
Straks blijven er enkel nog afgestrafte aandelen over.... En als er positief nieuws is, hoogstens een percentje erbij (gedurende enkele dagen).
Hopper58
1
Op de blog van De Tijd:

09:59
UCB hervat uitschuiver
Ook al maakt UCB-CEO Jean-Christophe Tellier zich sterk dat de biofarmaciegroep met de Amerikaanse goedkeuring voor Bimzelx op zak klaar staat voor 'een decennium van groei', bij beleggers overheerst op korte termijn duidelijk de twijfel over de vuurkracht van het psoriasismiddel op de Amerikaanse markt. Het aandeel koerst opnieuw bijna 3 procent lager.

'We zijn bang dat Bimzelx in 2024 onder de verwachtingen zal blijven', schrijft beurshuis Citi in een update. Pro memorie: op dit ogenblik rekenen analisten gemiddeld op een versnelling van de verkoop tot 555 miljoen in 2024, van 173 miljoen dit jaar.

'De psoriasismarkt is erg concurrentieel, met Skyrizi (het concurrerend middel van AbbVie, red.) als leider. De rivalen gaan ongetwijfeld ook de bijsluiter van Bimzelx als wapen inzetten.' Op die bijsluiter komt een waarschuwing voor potentiële zelfmoordgedachten, ook al preciseert de FDA in die bijsluiter dat er geen causaal verband is. Andere belangrijke Bimzelx-rivalen zijn Cosentyx van Novartis en Taltz van Eli Lilly.

Ook op langere termijn is analist Peter Verdult voorzichtig. 'Cimzia (een reumamiddel en de huidige sterkhouder van UCB, red.) zien we tot 2028 goed weerwerk bieden, maar voor Bimzelx zijn we na contacten met medische specialisten en een blik op de concurrentie voorzichtiger dan de consensus'.

Citi rekent op piekverkopen van 2,3 miljard voor Bimzelx, tegenover 2,8 miljard voor de consensus, en handhaaft een lauw 'neutraal' advies voor UCB.
Hopper58
0
Dit is nu de hoofding over de volledige blog:

Citi over UCB: 'We vrezen trage start voor Bimzelx in 2024'
Hopper58
0
Dit gevonden op Trivano:

Degroof Petercam verhoogt koersdoel UCB
Gepubliceerd door Trivano.com op 18 oktober 2023 om 20:19
De analisten van Degroof Petercam waren woensdag opnieuw positief over UCB. Degroof Petercam herhaalde het advies kopen voor de aandelen van UCB.

Het koersdoel werd verhoogd van 97,50 naar 101,20 EUR. Dat betekent dat de analisten verwachten dat de aandelen van UCB met 29% kunnen stijgen vanaf de huidige koers van 78,26 EUR.
Hopper58
0
En ook:

UBS herhaalt advies voor UCB
Gepubliceerd door Trivano.com op 18 oktober 2023 om 12:44
De analisten van UBS waren woensdag opnieuw positief over UCB. UBS herhaalde het advies kopen voor de aandelen van UCB.

Ook het koersdoel van 105,00 EUR werd door de analisten herhaald. Dat betekent dat de analisten verwachten dat de aandelen van UCB met 35% kunnen stijgen vanaf de huidige koers van 77,52 EUR.
Reinier
0
Ik ook, Is het enige wat logisch is.

De “spelers” zullen snel uitverkocht zijn.
JdeFL
2
't Is een kwestie van wie geloof je? Het management van ucb, of de pessimistische analisten. Moest het biotech zijn zou ik direct zeggen 'b'. Maar bij ucb wordt zelden overdreven.
Vroeger had je bij Binck een grafiekje, en daaraan toegevoegd, over de jaren heen zelfs, de afwijking tussen voorspelde en gerealiseerde winst. Altijd kleine afwijkingen. 5% ofzo, meer niet.
Dus heb je nu al een analist die het over 2.3Mrd heeft en ucb over 4 Mrd piek. Het verschil daartussen zit nu in de beurskoers. Binnen een half jaartje (res. Q1) weten we meer.
Laagste koers nu al 73.9€. Had richting 90 gemoeten, m.i. Ach, nog wat lange termijnaandelen er bij.
Tubize houdt wel iets beter stand. Ander doelpubliek, dat wel.
Hopper58
0
quote:

JdeFL schreef op 19 oktober 2023 13:11:

't Is een kwestie van wie geloof je? Het management van ucb, of de pessimistische analisten. Moest het biotech zijn zou ik direct zeggen 'b'. Maar bij ucb wordt zelden overdreven.
Vroeger had je bij Binck een grafiekje, en daaraan toegevoegd, over de jaren heen zelfs, de afwijking tussen voorspelde en gerealiseerde winst. Altijd kleine afwijkingen. 5% ofzo, meer niet.
Dus heb je nu al een analist die het over 2.3Mrd heeft en ucb over 4 Mrd piek. Het verschil daartussen zit nu in de beurskoers. Binnen een half jaartje (res. Q1) weten we meer.
Laagste koers nu al 73.9€. Had richting 90 gemoeten, m.i. Ach, nog wat lange termijnaandelen er bij.
Tubize houdt wel iets beter stand. Ander doelpubliek, dat wel.
Volledig met je eens. Alleen ik denk niet dat het zo lang gaat duren dat het weer omhoog schiet.
Hopper58
2
Er is trouwens ook een koersdoelverhoging door Degroof Petercam. Er zullen er nog volgen. Zeker dat MG-product wordt onderschat. Ach ik ga het er nu bij laten. Het lijkt wel of ik wanhopig ben. Pfffff
JdeFL
2
Laagste nu 73.5. Gelimiteerd order aan 73.74 was direct uitgevoerd. Dacht dat ik te laat ging zijn, maar ze gooien er gewoon mee.
Leefloon
1
quote:

JdeFL schreef op 19 oktober 2023 13:11:

ucb, of de pessimistische analisten. Moest het biotech zijn zou ik direct zeggen 'b'. Maar bij ucb wordt zelden overdreven.
Bij de gevestigde farmaceut UCB nam de blootstelling aan biotech-risico's en gehoopte scenario's uiteraard wel toe, ten opzichte van de tijden van Binck-grafieken. Ook bij UCB gaat het nieuws momenteel over Amerikaanse procedures en over gewenste, zo rimpelloos mogelijke goedkeuringen.
docbert
0
net binnen
bij tipranks is de rating gewijzigd

UCB SA (GB:0NZT):
Analyst Consensus has changed from Moderate Buy to Strong Buy.
Akwaba
1
Kan me iemand verduidelijken waarom een goedkeuring uitmondt in een koersdaling? Heb ik een zelfmoordpil gefinancierd?
Brahim_av
3
Het probleem van de koersdaling heeft te maken met het opgelegde label van de FDA voor BIMZELX® (bimekizumab-bkzx)
"may increase the risk of Suicidal Ideation and Behavior (SI/B)."

Ondanks het feit dat er geen causaal verband vastgesteld is tussen behandeling met BIMZELX en een verhoogd risico op SI/B.
Dit heeft volgens mij te maken met een proces dat al een tijdje bezig is en waarbij de FDA een verband probeert te leggen tussen een bepaalde medicatiegroep en de symptomen daaraan gelinkt.

Hieronder een voorbeeld:
De meeste anti-epilepsiemedicijnen (ASM's) goedgekeurd door de FDA na 2008 hebben een label opgelegd gekregen door de FDA waarin wordt gewaarschuwd voor een verhoogd suïcidaliteitsrisico.
Het FDA-panel concludeerde op basis van RCT(Random Clinical Trial)-gegevens van vóór 2008 dat er een verband bestaat tussen anti-epileptica en zelfmoordgedachten of -gedrag.
Deze conclusie heeft het FDA genomen, ondanks het feit dat de medicatie goedgekeurd na 2008 daar niet is op onderzocht.
Sindsdien onsnapt zo goed als geen enkel anti-epilepsiemiddel meer aan dit label van suicidaliteit.

Je kan het FDA een overdreven vorm van voorzichtigheid verwijten, maar ergens begrijp ik het wel.
In een artikel hierover is er wel kritiek op de manier waarop het FDA deze conclusie heeft gemaakt.

Volgens mij is dit wat je hier ziet gebeuren bij de goedkeuring van BIMZELX® door de UCB.
Dit label zal wellicht in de toekomst meer en meer terugkeren bij neuroactieve medicatie die een effect hebben op de hersenen.
Wat we wel nog niet weten is hoe het FDA in de toekomst de nog goed te keuren neuroactieve medicatie zal indelen.
Medicatie die het FDA categoriseert to dezelfde groep als BIMZELX® zal dit label ook opgespeld krijgen vrees ik.

Hieronder een stukje vertaald uit een artikel hierover:
Nadat de resultaten van het FDA-panel bekend waren geworden, vreesden neurologen dat dit zou leiden
tot gevaarlijke aarzeling bij artsen bij het voorschrijven van ASM's voor epilepsie.
Deze zorg wordt herhaald door Klein et al. Maar het bewijs is anekdotisch.
Er werd geen verschil gevonden in de frequentie van het voorschrijven van ASM's vóór en
na de waarschuwing uit 2008 onder een cohort Medicaid-patiënten.

Het volledige artikel hieronder:
www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC...

Wat nog ontbreekt in meer uitleg hoe de FDA een verband heeft gelegd met
suicidale risico en een middel zoal Bimzelx (een antilichaam dat selectief bindt aan bepaalde cytokinen).
Wellicht heeft de FDA er wel onderzoek naar gedaan maar willen ze dit (nog) niet publiceren.
Waarom zouden ze? Ze hebben aan niemand verantwoording af te leggen...
Of ze nu bij elk neuroactief middel in de toekomst dit label zullen kleven weet ik niet, maar we zullen het
vroeg of laat wel te weten komen.

Ik kan het mis hebben, maar als iemand een betere verklaring heeft is die welkom.
2.259 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 ... 95 96 97 98 99 100 101 102 103 104 105 ... 109 110 111 112 113 » | Laatste
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Detail

Vertraagd 30 apr 2024 17:35
Koers 124,550
Verschil 0,000 (0,00%)
Hoog 125,250
Laag 123,150
Volume 283.966
Volume gemiddeld 307.945
Volume gisteren 283.966

EU stocks, real time, by Cboe Europe Ltd.; Other, Euronext & US stocks by NYSE & Cboe BZX Exchange, 15 min. delayed
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer, streaming powered by: Infront