Lotus Bakeries « Terug naar discussie overzicht

Lotus Bakeries 2024

155 Posts, Pagina: 1 2 3 4 5 6 7 8 » | Laatste
Tonydwi
0
Welkom in het jaar 2024. Voor allen een gezond jaar Lotus op 1/1/23 koers van €6122 op 29/12/23 koers van €8230 meer dan 34% hoger naar welke jaar zij wij tegen het einde van 2024 Wat gaan wij nog horen een opname in de Bel 20 een splitsing van aandelen Fabriek klaar in Thailand en nog zo veel meer dan nog de resultaten omzet boven de 1 miljard. Hopen dat wij alles verder kunnen zetten in 2024
Tonydwi
0
quote:

Tonydwi schreef op 30 december 2023 11:13:

Welkom in het jaar 2024. Voor allen een gezond jaar Lotus op 1/1/23 koers van €6122 op 29/12/23 koers van €8230 meer dan 34% hoger naar welke koers
zij wij tegen het einde van 2024 Wat gaan wij nog horen een opname in de Bel 20 een splitsing van aandelen Fabriek klaar in Thailand en nog zo veel meer dan nog de resultaten omzet boven de 1 miljard. Hopen dat wij alles verder kunnen zetten in 2024
Gino Scheppers
0
quote:

Tonydwi schreef op 30 december 2023 11:50:

[...]
Aan iederéén in het forum, alvast de beste wensen voor 2024, en natuurlijk een gezond 2024 gewenst.
Fabriek in Thailand ging pas volledig operationeel zijn in 2026.
Maar ik ben wel eveneens benieuwd naar de plannen die ze in Lembeke zelf hebben, want daar hebben ze eveneens bijkomende grond gekocht. Waarschijnlijk meer daarover in aandeelhoudersvergadering.
Ik ben ook wel benieuwd naar de verdere uitbreiding in USA, daar hebben ze namelijk in totaal 4 lijnen in gebruik momenteel (+2 sinds begin dit jaar) en ze hadden nog plannen, als ik mijn niet vergis om nogmaals te verdubbelen, maw dit zou in totaal 8 lijnen moeten worden.
En natuurlijk, de hamvraag, of Lotus B. in 2023 een omzet van meer dan 1 miljard zal gehaald hebben. Dit zullen we dan begin februari vernemen.
Hans P
0
En zopas in het VTM Nieuws , de 3e favoriet van Paul D'Hoore. Eindelijk begint ie er eens over te praten
Gino Scheppers
0
quote:

Hans P schreef op 1 januari 2024 19:50:

En zopas in het VTM Nieuws , de 3e favoriet van Paul D'Hoore. Eindelijk begint ie er eens over te praten
Die vond het aandeel dan blijkbaar niet te hoog geprijsd?
Gino Scheppers
0
Zou Lotus Bakeries ooit de magische grens van 10.000 kunnen bereiken? Eigenlijk hebben hiervoor vanaf het huidig punt een procentuele stijging van 21% nodig. Tsja, in 2023 hadden we een stijging van 30%.
simidoc
1
Beste wensen voor 2024, en op naar 10000€.
Volgende maand met de jaarcijfers gaan we meer weten.
Gino Scheppers
0
www.tijd.be/markten-live/nieuws/algem...

Daar is Kris Kippers weer.
Degroof Petercam beveelt ook elk jaar shortkandidaten aan, bedrijven waarvan het de marktwaarde ziet dalen. Net als vorig jaar moet Lotus Bakeries
LOTB
-4,45%
op het strafbankje plaatsnemen. Kippers: 'De waardering wordt nu echt wel excessief. Er staat onder meer een derde Biscoff-fabriek in Azië gepland en de kosten voor grondstoffen, marketing en lonen stijgen. Daardoor zal de vrije cashflow beperkt blijven.'

Trouwens als analist zou ik toch een maandje wachten vooraleer mijn advies te geven. Op 5 februari komt Lotus met hun jaarcijfers. Dan beschik je natuurlijk als analist over gefundeerde informatie.
simidoc
0
Nog eentje die een verkoopadvies komt geven.

Exane dwingt Lotus Bakeries in de remmen

Een opvallende daler in Brussel is - naast Bpost uiteraard - Lotus Bakeries LOTB-5,77%
. Beurshuis Exane BNP Paribas verlaagt na het wonderjaar 2023 voor de koekjesbakker het advies van 'houden' naar 'verkopen', het koersdoel beloopt 7.100 euro.
Gino Scheppers
0
quote:

simidoc schreef op 9 januari 2024 14:31:

Nog eentje die een verkoopadvies komt geven.

Exane dwingt Lotus Bakeries in de remmen

Een opvallende daler in Brussel is - naast Bpost uiteraard - Lotus Bakeries LOTB-5,77%
. Beurshuis Exane BNP Paribas verlaagt na het wonderjaar 2023 voor de koekjesbakker het advies van 'houden' naar 'verkopen', het koersdoel beloopt 7.100 euro.
Inderdaad zijn waarschijnlijk bevriend met Kris Kippers.
Analisten weten met dit bedrijf van geen hout pijlen meer te maken.

Vergeet niet dat in september, ING met een koersdoel kwam van 9000! Intussen hebben we niks van bijkomende informatie gekregen van Lotus.

www.oblis.be/nl/news/2023/09/28/waaro...,moederbedrijf%20van%20de%20speculoos%2C%20bevestigde.

Hoger, lager, hoger, lager,....
KBO
1
Hebben die analisten van hun respectievelijke banken opdracht gekregen om dit aandeel in de verdoemenis te adviseren, om het goedkoper te kunnen inkopen tegen wanneer in februari de -ongetwijfeld weeral schitterende- jaarresultaten bekend zijn? Ik geloof die mensen al lang niet meer. Zie de historiek van hun LB adviezen de laatste jaren, er elke keer knal naast. LB schept poen met hopen, en investeert die in uitbreiding van productiecapaciteit zonder dat ze daar excessief voor moeten lenen. Target: verdubbeling van de omzet binnen een paar jaar. Jawadde. In een conservatief marktsegment jaar na jaar zo'n groeiprestaties neerzetten, je moet het maar doen. Dat een aandeel dat al 20 jaar de Bel-20 klopt, niet goedkoop is, is vanzelfsprekend. Maar tien jaar geleden zeiden de analisten ook al dat het te duur was, 'priced for perfection' enz. LB is voor analisten een 'lastig aandeel': de banken kunnen er weinig aan verdienen want lange-termijnbeleggers leggen het in hun kast en zien er niet meer naar om, terwijl gokkers nadat ze hun winst recupereerden, het achteraf (meestal) terug duurder moeten inkopen. De hamvraag is : waar halen Kippers en Co informatie vandaan om LB plots zo negatief te adviseren? Er is niets speciaals gebeurd, de jaarcijfers komen er pas volgende maand aan en vermoedelijk zal de omzet naar de 1 miljard gaan. Of gaan ze dan plots hun kar keren?
ildotttore
0
Tsja, daar gaan we weer en de meute volgt blindelings. Een analist van een financiële instelling gaat een beetje paniek zaaien. Waarschijnlijk plaatsen ze nu zelf aankooporders om via één of ander van hun beleggingsvehicels goedkoop lotb in te kopen.
Bestaat er een systeem om dergelijke analisten te blokkeren!!!

Gino Scheppers
0
Ge doet het dan eens goed als bedrijf, en dan is het weer niet goed.
Zijn vorige koersdoel van Kris was 5450 euro. Daarmee heeft hij inderdaad een aantal beleggers doen verkopen en heeft ze bijgevolg ook op het verkeerde been gezet.
Gino Scheppers
0
Het zou wel best eens kunnen dat Lotus nog meer zal verrassen in februari. Normaal gezien halen ze voor het eerste een omzet van 1 miljard euro. Als dit al niet kan tellen. En op lange termijn, gaan ze sowieso gigantisch veel kosten besparen met hun fabriek in Thailand. Hiermee ontlopen ze extra importkosten, vervoerskosten,... Hiermee maken ze ook nog eens productiecapaciteit vrij in België, om dan ook hier meer te produceren en bijgevolg hun omzet te verhogen. Wanneer ze daar (en in de USA) op volle toeren beginnen draaien, dan hebben ze in no-time 2 miljard omzet.
En hiermee hebben we het nog gehad over het potentieel van de gezonde snack.
Op 5 februari weten we alvast meer.
simidoc
0
Op de brede markt viel de tuimeling op van de koekjesbakker Lotus Bakeries LOTB-6,01%
. Het beurshuis Exane BNP Paribas verlaagt na het wonderjaar 2023 voor de koekjesbakker het advies van 'houden' naar 'verkopen'. Analist Mikheil Omanadze hanteert voortaan een koersdoel 7.100 euro, eerder was dat 7.300 euro. Van de zes analisten die Lotus opvolgen, hanteren er nu al drie een verkoopadvies. Daarnaast zijn er twee houden-adviezen, en één koopadvies (ING). Lotus donderde 6 procent lager tot 7.820 euro.
Brugge4ever
0
Op een ander forum was te lezen dat die analist een slechte reputatie heeft met zijn adviezen. Om te lachen dus en panikeurs verkochten.
KBO
0
Is dit geen koersmanipulatie? Analisten mogen blijkbaar zonder schaamrood op de wangen dergelijke disputabele adviezen geven (zonder dat door de fabrikant nieuws gegeven is dat dit advies zou kunnen verantwoorden, de jaarcijfers komen er volgende maand aan) die marktverstorend werken zonder dat ze er achteraf op afgerekend worden. En nog zijn er blijkbaar mensen die er in trappen. Diegenen die ze blindelings volgen, bleken gewoonlijk zwaar de pineut, zoals achteraf reeds herhaalde malen bewezen is met deze (gekleurde?) adviezen. Ik volg LB ondertussen meer dan 10 jaar. Jaar na jaar haalt het of overstijgt dit bedrijf zijn ambitieuze prognoses. Wat als binnen een paar weken LB zijn 1 miljard omzet heeft gehaald met dito solide winstcijfers? Gaan Kippers en Co dan zeggen dan hun advies vandaag 'maar voor het lachen' was? Want diegenen die nu verkochten gaan dan wel lachen. Groen.
155 Posts, Pagina: 1 2 3 4 5 6 7 8 » | Laatste
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Detail

Vertraagd 26 apr 2024 17:35
Koers 9.420,000
Verschil +30,000 (+0,32%)
Hoog 9.450,000
Laag 9.340,000
Volume 293
Volume gemiddeld 615
Volume gisteren 540

EU stocks, real time, by Cboe Europe Ltd.; Other, Euronext & US stocks by NYSE & Cboe BZX Exchange, 15 min. delayed
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer, streaming powered by: Infront