C/Tac « Terug naar discussie overzicht

Yanta SAP ERP-implementatie van CTAC

12 Posts
panolo
0
Yanta, SAP-specialist en businessunit van Ctac, implementeert bij transporteur Van den Heerik de mkb-oplossing van SAP: Busines All-in-One. Van den

Heerik is een van de eerste transporteurs in Nederland die kiezen voor deze totaaloplossing. Het transportbedrijf kan met het nieuwe systeem zijn primaire processen beter en efficiënter ondersteunen. Daarnaast krijgt de organisatie met het systeem eenvoudig toegang tot heldere managementinformatie. Hierdoor kan Van den Heerik flexibeler opereren en bovenal zijn concurrentiepositie in de markt versterken.
Van den Heerik is een internationaal opererend transportbedrijf. De onderneming is opgericht in de jaren dertig van de vorige eeuw. Het bedrijf is nu actief in transport, distributie, opslag en verhuur van opslagruimte. Juist deze mix van activiteiten zorgt ervoor dat Van den Heerik een totaaloplossing kan bieden voor zijn klanten.

Met SAP verwachten we de huidige administratieve werkdruk te verminderen en toekomstige groei te kunnen managen zonder dat we nieuw personeel hoeven aan te trekken , zegt Manfred Kloet, hoofd Administratie en projectleider bij Van den Heerik Beheermaatschappij BV. Vooral de kennis bij Yanta over SAP in combinatie met de specifieke kennis over de wensen van mkb-bedrijven maken dat we hebben gekozen voor Yanta.

In eerste instantie was Van den Heerik op zoek naar een financieel softwarepakket. Dit moest echter wel de mogelijkheid bieden om er in een later stadium ook andere bedrijfsprocessen mee te automatiseren. Vanuit strategisch oogpunt heeft Van den Heerik daarom gekozen voor deze toekomstvaste SAP-oplossing.
Op dit moment wordt bij Van den Heerik een aantal verschillende softwarepakketten gebruikt. Dit resulteert in veel handmatige en vaak dubbele invoer van gegevens.

Door de invoering van SAP Business All-in-One wil Van den Heerik de organisatie optimaal en toekomstvast automatiseren. Inmiddels is gestart met de implementatie van FICO (Financial Accounting & Controlling), de financiële modules van SAP. Per 1 december 2008 gaat dit project live .

Naast marktsegmenten als groothandel, productieomgevingen en logistieke dienstverleners biedt SAP ook voor de transportsector een prima totaaloplossing , zegt Arjan Bergman, directeur Yanta Consultancy B.V. Zoals bij veel bedrijven groeit het automatiseringssysteem mee met het bedrijf. Het gevolg is dat de software opgebouwd is uit allemaal onderdelen die niet of moeilijk op elkaar aansluiten. Dit leidt vaak tot knelpunten.

Door te kiezen voor het SAP Business All-in-One-pakket, kiest Van den Heerik voor een totaaloplossing die bovendien schaalbaar is.

Bron: Transport Online

Gepubliceerd op: 09-10-2008
helleborus51
0
Ik dank uiteraard panolo voor deze opmerkzaamheid in barre tijden.
Ik vraag me af of de barretijden ook gelden voor Ctac. Ik heb daar een serieuze reden voor.(maar ik ben even voorzichtig.)
Wie het jongste persbericht vergelijkt met een persbericht van 8-1-2008, over agerland, bemerkt nog iets opmerkelijks, namelijk dat het klantenbestand bijna onwaarschijnlijk sterk is gestegen van 200 naar 600. Nu kan er een run zijn ontstaan van het MKB, hetgeen ook de goede afgelopen kwartalen kan verklaren, maar dan nog.
Maar voorzichtigheid is op z'n plaats, zoals gezegd: het kan ook een verschrijving zijn van degene die de persverklaring heeft geschreven. Niettemin leek het me in deze tijden een nuttige aanvulling op bovenstaande verklaring. We moeten immers op de kleintjes letten.
Groet Helleborus, die de knoppen alweer ziet verschijnen in Amerikaanse variëteiten van de Helleborus. Misschien volgen de beursen ook op een bepaald moment.
helleborus51
0
Nog een kleine toevoeging: het aantal klanten was al even langer wellicht niet aangepast, maar is kennelijk nu actueel. Kortom: al een heel mooi klantenbestand en daarmee een spreiding van de risico's.
Grt Helleborus
helleborus51
0
Het lijkt er steeds meer op dat Ctac een kern van beleggers heeft overgehouden. Zekennen barre tijden, maar zijn simpelweg vertrouwen blijven houden. Met de huidige prijs van het aandeel CTAC zullen zij ca. 20% rendement boeken over 2008 waarvan 40% wordt uitgekeerd. (misschien komt dat ook en vooral wel omdat de directie direct aandeelhouder is; ze gaan voor de toko. Ik geloof niet dat er veel banken zijn die dat nog kunnen nazeggen en nadoen). Alle doendenkers en doemscenario's ten spijt. Goede bedrijven verdienen vertrouwen en dat begint nu te gloren.
Eindelijk weer een goede tijd voor de echte aandeelhouder.
Groet Helleborus
Beate
0
Helleborus heeft gelijk. Vertrouwen is de kern van beleggen. Traden is aardig voor de liquiditeit in de markt, maar het moet wel gezond blijven. Ik zie Ctac als een belegging voor een hele lange tijd. Alleen mismanagement, volledige draai in de markt of eigen financiele behoefte kunnen mijn beleggingen veranderen. Ctac staat van al mijn beleggingen het hoogst op het lijstje omdat ik groot vertrowuen heb in het management, de mensen en de markt.

Groetjes,
Beate
[verwijderd]
0
Ctac breidt dienstenportfolio uit met Microsoft Dynamics CRM en Microsoft Dynamics NAV

Alleen voor leden beschikbaar, wordt daarom gratis lid!
14/10/2008 09:06
SAP-specialist Ctac in Den Bosch breidt zijn dienstenportfolio uit met twee Dynamics-bedrijfsoplossingen van Microsoft. Het gaat om Microsoft Dynamics NAV (voorheen Navision) voor Enterprise Resource Planning, en Microsoft Dynamics CRM voor klantrelatiemanagement.
Ctac speelt hiermee in op de toenemende vraag bij klanten naar bedrijfssoftware die bij de omvang of de aard van de activiteiten aansluit. Ctac combineert de Microsoft Dynamics CRM-oplossing met zijn SAP-oplossingen voor het mkb. Met Microsoft Dynamics NAV richt Ctac zich op klanten of sectoren waar een SAP-implementatie meestal te omvangrijk of complex is.

De bedrijfssoftware van Microsoft is voor Ctac een belangrijke aanvulling op het bestaande portfolio voor het midden– en kleinbedrijf. Er bestaat bij een groot deel van de Ctac-klanten behoefte aan bedrijfssoftware die goed past bij de omvang van hun bedrijf of de sector waarin ze opereren. Voor deze groep is een SAP-implementatie in de regel organisatorisch of financieel niet haalbaar. Microsoft Dynamics NAV is dan een goed alternatief. Dat geldt ook voor Microsoft Dynamics CRM, dat deze bedrijven een goede combinatie biedt van functionaliteit en gebruiksgemak.

“Dankzij onze unieke kennis van SAP-omgevingen zijn wij in dit verband onder meer in staat om Microsoft Dynamics CRM probleemloos te koppelen aan SAP, waardoor er voor klanten één geïntegreerde oplossing ontstaat. Daarmee kunnen zij hun bedrijfsprocessen, inclusief het klantrelatiebeheer, optimaliseren”, zegt Bart Hogendoorn, CEO van Ctac.

panolo
0
13-10-2008
IT-sector heeft ook last van malaise in financiële sector.

De IT-sector wordt ongunstig beïnvloed door de malaise in de financiële sector. Marktonderzoeker Gartner voorziet een neerwaartse druk op de IT-budgetten voor 2009. Henning Kagermann, ceo van SAP, maakte eind september 2008 bekend dat de verkoop van software buitengewoon mager is. SAP kan in het derde kwartaal niet de verwachte 850 miljoen dollar aan nieuwe licenties bijschrijven. Waarschijnlijk komt het bedrag uit op tussen de 740 en 750 miljoen dollar.

Jan-Willem Wienbelt, ceo van CTAC, beweert dat CTAC voorlopig geen hinder ondervindt van de financiële crisis. CTAC is een belangrijke partner van SAP in Nederland en richt zich op de bovenkant van het mkb. Daar bevinden zich veel bedrijven die overwegen om over te stappen naar SAP. Nico Boot, directeur Nederland van sourcingpartner EquaTerra, merkt wel negatieve gevolgen. Bijna alle bedrijven in sourcingtrajecten bevriezen hun strategische doelen en richten zich momenteel op kostenreducties.

De koersen van IT-bedrijven kelderen in rap tempo. CTAC leverde afgelopen woensdag 13% in, SAP kelderde 15% en ook Salesforce.com zag zijn koers dalen. Wienbelt betreurt de koersdaling, want CTAC heeft goede verwachtingen over zijn resultaten.

Bron : Automatisering Gids - p. 1
dominicaan
1
Gisteren gesloten op 3.01 Heden 12085 stukjes verkocht Laag 3.65 hoog 3.95.M.i. gaan we richting normaal ook met het algemeen sentiment.Dit aandeel is extreem goedkoop maar er wordt vreemd in gehandeld,aangezien de cijfers extreem goed zijn,dat heeft Waldo al div. malen voor ons becijferd.Daar heb ik niets aan toe of af te voegen
Einde van deze week weten we iets meer of het algemeen sentiment echt is omgeslagen.3.67 om 12.00
uur waarschijnlijk deze week meer of niet????.
12 Posts
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Detail

Vertraagd 14 mei 2024 16:30
Koers 3,060
Verschil 0,000 (0,00%)
Hoog 3,150
Laag 3,050
Volume 8.521
Volume gemiddeld 20.584
Volume gisteren 9.695

EU stocks, real time, by Cboe Europe Ltd.; Other, Euronext & US stocks by NYSE & Cboe BZX Exchange, 15 min. delayed
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer, streaming powered by: Infront