ageas « Terug naar discussie overzicht

Bos bij Paul & Witteman over Fortis..

65 Posts, Pagina: 1 2 3 4 » | Laatste
[verwijderd]
0
Dit bericht is verwijderd door de forumbeheerders omdat het in strijd is met het forumreglement, met name:

“Op de forums worden de volgende activiteiten niet toegestaan: […] Agressief, onethisch of misleidend gedrag; Onnodig grievend taalgebruik […]”

De forumbeheerders zullen de komende tijd een extra waakzaam beleid hanteren op dit vlak. Dit kan betekenen dat een bericht dat niet kwetsend bedoeld is, en normaal het voordeel van de twijfel zou krijgen, toch verwijderd wordt. Wij vragen uw begrip hiervoor.

David Jessurun.
IEX media groep.
[verwijderd]
0
Dit bericht is verwijderd door de forumbeheerders omdat het in strijd is met het forumreglement, met name:

“Op de forums worden de volgende activiteiten niet toegestaan: […] Agressief, onethisch of misleidend gedrag; Onnodig grievend taalgebruik […]”

De forumbeheerders zullen de komende tijd een extra waakzaam beleid hanteren op dit vlak. Dit kan betekenen dat een bericht dat niet kwetsend bedoeld is, en normaal het voordeel van de twijfel zou krijgen, toch verwijderd wordt. Wij vragen uw begrip hiervoor.

David Jessurun.
IEX media groep.
[verwijderd]
8
Bos bij Paul & Witteman.

Zo! Wat een dag weer vandaag. Ik ben nu weer een beetje gekalmeerd. Wouter Bos bij Paul & Witteman. Bos neemt een behoorlijk hard standpunt in over het wel en wee van de getroffen Fortis-aandeelhouder. Op de vraag bij Paul & Witteman of hij iets wil doen voor getroffen Fortis aandeelhouders, in de vorm van een schadevergoeding, was een zeer duidelijk Nee te horen.. Alleen via de rechter.

Hij stelt dat toen hij voor 16,8 mild. Fortis en ABN Nederland kocht. Er een ander Fortis lag dat hij die 16,8 mld. gaf als vandaag. Hij deed dus zaken vóórdat de Belgische Staat uitverkoop hield aan BNP-Paribas en een praktisch lege holding voor de aandeelhouders achterliet. Met alleen een belang in een risicovolle, gestructureerde, hypotheek productenportefeuille, een hoop cash geld en wat internationale verzekeringen.

En Bos stelt dat Leterme daarom nu al over een regeling voor de getroffen aandeelhouders is begonnen. Omdat ze de Holding wel heel erg kaal hebben achtergelaten voor de Fortis-aandeelhouders. Zo! Die kan Leterme ook weer in de zak steken.

Ik denk dat Bos logisch redeneert als hij zegt dat hem in dit opzicht weinig te verwijten valt.
Hoewel het wel een hard gelach is voor ons als getroffen aandeelhouders. Ik vind wel dat Bos als PvdA-er vanuit het solidariteitsbeginsel iets moet doen voor ons als getroffen Nederlandse Fortis-aandeelhouder. Want dat zullen er toch heel wat moeten zijn..
Ik denk dan bijv. aan een voorkeursbehandeling als ABN over een jaar of 2 weer naar de beurs gaat; Voor een speciale, gereduceerde prijs kunnen kopen en een zwaardere wegingsfactor bij overtekening van de IPO van ABN-AMRO. Als Bos met een dikke winst voor de Staat ABN-AMRO naar de beurs kan brengen, lijkt mij dit toch wel terecht. Bos gaf al aan bij Paul en Witteman dat hij van plan is om met winst ABN-AMRO te verkopen voor de belastingbetaler. Laat hem dan ook aan ons denken als getroffen Fortis aandeelhouders. Het is tenslotte ons geld waar hij goede sier mee gaat maken(hij noemde ABN al Pecunia..)

Verder vind ik dat de rechtzaken en de schadevergoedingen zich inderdaad op de Belgische overheid moeten richten. Zij hebben als laatste ‘onderhandelingspartner’ tenslotte Fortis daadwerkelijk ontmanteld voor wel een heel zware prijs. Leterme voelt dit waarschijnlijk ook zo want hij heeft nu al een soortement van een schadevergoeding ingesteld die trouwens ook voor NL-bezitters geld van Fortiaandelen.

Ik denk dat het niet bij die vrij magere schadevergoeding blijft. Omdat Fortis toch een volksaandeel is en het politiek nogal gevoelig ligt natuurlijk als je als MP(minister president) de Belgische Kroonjuwelen voor een luttel bedrag aan de taalgenoten van de Walloniërs verpatst. Niet gezond voor je herkiezingen, lijkt mij. Lijkt mij dat er een meer reëler, prominentere vorm en vooral hogere aanbieding moet komen te liggen als dit 1e tamelijk vage, lage bod van de Belgische Staat…(!!)

Verder kun je over de koers stellen dat de huidige stand geen representatieve, realistische waargave is van de werkelijke waarde van de aandeelhoudende Fortisholding. Meerdere verschillende analisten en Fortis zelf stellen de intrinsieke waarde op ongeveer 3,5 tot 4 euro.

Het lijkt mij evident als aandeelhouder om nu niet te verkopen. Om even de rechtzaken van de aandeelhouderbelangenverenigingen af te wachten.
Ook is het zo dat de 66% waarde in de gestructureerde producten portefeuille nog stevig kan gaan fluctueren. Het bestaat voornamelijk uit doorgezette hypotheekleningen. Ik hoorde dat de VS- regering voor 700 miljard deze risicovolle hypotheken gaat opkopen om maar eens wat te noemen..Dus die waarde kan nog alle kanten op. De portefeuille stond aan het begin van de creditcrisis voor 40 miljard op de Fortis- balans. Het is goed mogelijk dat de waarde als er, meer duidelijkheid is over wat de VS hiervan nu precies gaat opkopen. Dat deze meer waard wordt.

Geduld hebben en héél even rustig afwachten nu.
Veel erger kan het toch niet meer worden.

pauwenwitteman.vara.nl/Politiek-detai...
[verwijderd]
0
Bos was Leterme te vlug af, zodat niet hijzelf Fortis kaalgeplukt heeft hoeven achtergelaten. Maar Bos heeft wel de toon gezet: stel de spaaronderdelen veilig en negeer de aandeelhoudersbelangen. Grof, principieel onsecuur, onfris.
[verwijderd]
0
SR, ik heb het ook gezien. Bedankt voor je verslag en je interpretatie.
Nuttigere posting dan de veelvoudige GVD van eerder ;-)
Mijn mening is dat Bos erg sterk over kwam, als eerder in deze crisis. Dit terwijl ik politiek geen PvdA of Bos aanhanger ben.
Hij begon elk antwoord met een krachtig `nee,´ of ´ja,´ en vervolgens een duidelijke toelichting.
Als ´crisismanager´ heeft hij wel zijn sporen verdient, mijn stem in de verkiezingen krijgt tie echter niet.
[verwijderd]
0
Misschien de internationale verzekeringen uit de holding snel verkopen. Laat ze dan maar meteen de hele holding opheffen en Fortis van de Beurs halen voor een normale prijs.

"..Inzake de internationale verzekeringen van Fortis merkt Dierckx evenwel op dat alle opties nog open liggen.."

di 14/10/08 19:43 (UPDATE video) - Het aandeel van Fortis is vanochtend opnieuw op de beurs gekomen, maar heeft 70% van zijn waarde verloren. Dat is niet vreemd, want Fortis lijkt nauwelijks nog op de groep die voor de schorsing op de beurs genoteerd stond.
Bij de opening dook het aandeel Fortis met 64 procent naar 1,93 euro. Die terugval was verwacht omdat Fortis vandaag niet meer hetzelfde betekent als Fortis bij de laatste notering op 3 oktober.

(Belga) In de rest van de dag was er geen verbetering en het aandeel schommelt nu op een verlies van ongeveer 70%.

Dat heeft wel zware gevolgen voor de Bel-20-index die voor de start van Fortis nochtans forse winst boekte. Fortis heeft met een gewicht van 3,2% in de Bel-20 immers een grote impact op de index van de Brusselse beurs.

De herlancering van het Fortis-aandeel gebeurde nadat de beursgenoteerde holding Fortis vanmorgen een mededeling verspreid had over de ontmanteling van de groep en de structuur nadien.

"Nieuw Fortis" weegt flink wat lichter
Het aandeel Fortis dat vandaag op de beurs kwam, dekt niet dezelfde lading als bij de vorige slotkoers op 3 oktober. Eerst stapten de overheden van de Benelux voor 49% in het kapitaal en daarop nationaliseerde de Nederlandse overheid de lokale afdelingen inclusief die van ABN Amro.

Op 5 oktober deden de Belgische en Luxemburgse overheden hetzelfde om daarna de verzekeringen en respectievelijk 75% en 67 % van die bankfilialen te verkopen aan de Franse bank BNP Paribas voor 14,4 miljard euro.

De holding Fortis bezit dus nu nog enkel de internationale verzekeringsactiviteiten en een meerderheidsbelang van 66% in een afgesplitste portefeuille van dubieuze kredieten, evenals allerlei activa en verplichtingen van enkele financiële vehikels.

CEO vraagt om wat tijd
Topman Filip Dierckx van Fortis vraagt intussen om wat meer tijd om de holding te herpositioneren.

(Belga) Fortis is door de meest turbulente weken van zijn geschiedenis gegaan, zegt Dierckx. Die blijft erbij dat het geen zin heeft om de portefeuille met dubieuze kredieten nu te verkopen omdat er enkel bodemprijzen gehaald zullen worden.

Inzake de internationale verzekeringen van Fortis merkt Dierckx evenwel op dat alle opties nog open liggen. Over maximaal acht weken komt er wellicht meer duidelijkheid op een buitengewone aandeelhoudersvergadering.

140 aandeelhouders naar de rechter
Inmiddels hebben 140 aandeelhouders van Fortis een kort geding aangespannen tegen de holding.

klachten tegen fortis
Bekijk het Windows Media Player fragment

Bekijk het QuickTime fragment
Ze eisen dat de rechter een expert aanstelt die de waarde moet schatten van de onderdelen die zijn overgenomen door de regeringen en door BNP Paribas.

De aandeelhouders willen ook dat er voorlopig beslag wordt gelegd op de aandelen van de bank en de verzekeringstak van Fortis. Op 23 oktober komt de rechtbank daarover bijeen.
financiële crisis
Fortis en Dexia wegen op beurzencircus
Fortis en Dexia wegen op beurzencircus
Aandeel Fortis zakt met bijna 70 procent
Naam Fortis zal in Nederland verdwijnen
VS investeert 250 miljard in banken
IJslandse beurs zakt 76 procent bij heropening
Nikkei-index klokt af op een recordwinst
economie
Fortis en Dexia wegen op beurzencircus
Aandeel Fortis zakt met bijna 70 procent
Naam Fortis zal in Nederland verdwijnen
VS investeert 250 miljard in banken
IJslandse beurs zakt 76 procent bij heropening
Productieverlaging bij DAF in Oevel
Inbev stelt kapitaalsverhoging uit
Bij Agfa-Gevaert moeten 300 banen weg
PepsiCo schrapt 3.300 banen

www.deredactie.be/cm/de.redactie/econ...
bp5ah
0
quote:

ZenTropeZ schreef:

Bos was Leterme te vlug af, zodat niet hijzelf Fortis kaalgeplukt heeft hoeven achtergelaten. Maar Bos heeft wel de toon gezet: stel de spaaronderdelen veilig en negeer de aandeelhoudersbelangen. Grof, principieel onsecuur, onfris.

Ben ik het niet mee eens, een aandeelhouder verdient niet die bescherming, die een spaarder wel verdient.

Het leed voor de Fortis aandeelhouder is begonnen op het moment dat de aandeelhouders instemden met de overname van ABN AMRO, het resultaat is algemeen bekend, en te wijten aan de bobo's die zonodig die overname moesten en zouden doordrukken, dit over de rug van de aandeelhouders, die overigens toen het groen licht gaven voor wat later blijkt een farce.

Gr.

Dirk
[verwijderd]
2
Bos verzweeg hét punt.
Bos stelde: als aandeelhouder loop je nu eenmaal risico als je je geld in een onderneming investeert.
Maar een aandeelhouder koopt met die investering nog iets anders: zeggenschap.
En juist van die zeggenschap is de aandeelhouder beroofd.

Pauw en Witteman hadden natuurlijk geen toestemming om Bos daarop te wijzen.
Woef!
[verwijderd]
0
quote:

bp5ah schreef:

[quote=ZenTropeZ]
Bos was Leterme te vlug af, zodat niet hijzelf Fortis kaalgeplukt heeft hoeven achtergelaten. Maar Bos heeft wel de toon gezet: stel de spaaronderdelen veilig en negeer de aandeelhoudersbelangen. Grof, principieel onsecuur, onfris.

[/quote]
Ben ik het niet mee eens, een aandeelhouder verdient niet die bescherming, die een spaarder wel verdient.[/quote]

Ik weet niet of dit ergens op slaat. In elk geval mis ik een motivering. Grootste verschil tussen een spaarder en een belegger is dat de spaarder niet weet waarin zijn/haar geld wordt belegd.

[quote=bp5ah]
Het leed voor de Fortis aandeelhouder is begonnen op het moment dat de aandeelhouders instemden met de overname van ABN AMRO, het resultaat is algemeen bekend, en te wijten aan de bobo's die zonodig die overname moesten en zouden doordrukken, dit over de rug van de aandeelhouders, die overigens toen het groen licht gaven voor wat later blijkt een farce.
Natuurlijk moet niet elk aandeelhoudersleed worden gecompenseerd, maar in dit geval is er o.a. sprake van misleiding en onteigening door regeringen en een onder druk gezet bedrijfsbestuur jegens de aandeelhouders, juist ZONDER dat de laatsten ergens mee hebben kunnen instemmen.

montecristo 1
0
En zo is dat, Bos laat de aandeelhouders gewoon in de steek, vlgs. mij haat hij aandeelhouders zo uit zijn woorden te halen!!Hij is meer voor de spaarders en de spaarders die speculeren op een ijslandse Bank!!! Nee Bos, voor mij ben je altijd afgeschreven, zou nooit een stem geven aan je partij, je bent een rooie rakker in hart en nieren, en je haat aandeelhouders, dat had je oprecht moeten zeggen bij Paul en Witteman progamma, leugenaar 1e klasse!!
montecristo 1
0
Waarom zijn er nog aandeelhouders in Nederland, als ze toch geen rechten meer hebben, de rechten vn de Aandeelhouders worden gewoon door de Overheid afgepakt, waarom dan nog investeren in bedrijven hier in Nederland, loont zich niet, ik investeer in iedergeval geen cent meer in Nederland, ik heb wl mijn lesje geleerd om mijn welverdiende spaarcentjes in Fortis te steken, en wat krijg je daarvoor terug, noppes!!! Een Bos wat gewoon liegt bij Paul en Witteman progamma, doet totaal niks terug voor de aandeelhouders! Hij haat aandeelhouders, dus voor mij geen investering meer in bedrijven in Nederland, ik stop het geld nog liever in de grond, weet ik wl dat ik ten alle tijden aan mijn geld kan komen, beter dan op de beurs of op de bank, dat zijn ook Bandieten en oplichters!!
[verwijderd]
0
Als best wel een beetje rood zou ik kunnen overwegen PvdA te stemmen. Maar hierna... never nooit.
montecristo 1
0
quote:

ZenTropeZ schreef:

Als best wel een beetje rood zou ik kunnen overwegen PvdA te stemmen. Maar hierna... never nooit.
Van mijn kant,ook never, Bos is gewoon tegen de aandeelhouders!! Waarom weet ik ook niet, mss een beetje gefrustreerd dat Fortis met Abnamro van door ging!!!Nee ik voel gewoon dat hij niks met aandeelhouders heeft!!Dat is dan ook een reden dat ik geen cent meer investeer in een beursgenoteerd bedrijf hier in Ned, als je ziet hoe je als aandeelhouders wordt behandeld in Nederland, ik kan het geld nog liever aan een zwerver geven, doe ik nog iets goeds in de maastschappij, maar nu wordt ik gewoon beroofd van mijn welverdiende kapitaal door Mr. Bos overheid!!!!Kan niet, en mag niet!!
[verwijderd]
1
Uit officiële PB van de Fortissite:

"The new Fortis consolidation scope as per 30 June 2008, not taking into account any result
contribution and balance sheet movement in the third quarter 2008, and after closing of the
announced transactions, is expected to have a total equity of EUR 8.8 billion, comprised of EUR
7.4 billion of Shareholders’ equity and EUR 1.4 billion of Minority Interests (additional details
are provided further on in this release). After the closing of the transactions, the number of
outstanding shares will increase to 2,468 million1.
Debt"

Dus dat is: 8,8 miljard aan bezittingen : door 2,4 miljard aandelen = € 3,67 per aandeel.

"****The overall amount of EUR 10.4 billion could change as a result of a fluctuation of
exchange rates between 31 August 2008 and the expected date of closing****, and the individual
lines can change under the control of BNP Paribas."

Belangrijk, want de VS-staat staat gaat al die CDO's en RMBS opkopen voor 700 miljard. lijkt mij voor de waarde van die dingen niet geheel verkeerd..

1.2. Structured credit portfolio

As published at the Half Year 2008 results, Fortis Bank structured credit portfolio amounted -
on 30 June 2008 - to a EUR 39.5 billion net exposure, of which EUR 1.9 billion in originated
CDOs and EUR 37.6 billion in structured credit investments.
This portfolio will be split into two parts based on an estimate of the carrying values taking into
account the market situation at 30 September 2008 and currency rates as per 31 August 2008:
• EUR 10.4 billion will be transferred into a special purpose vehicle (SPV) jointly owned
by Fortis (66%), the Belgian State (24%) and BNP Paribas (10%)
• EUR 24.0 billion will remain within Fortis Bank
The detailed lines that will be transferred before closing of the transaction are still to be
established. The overall amount of EUR 10.4 billion could change as a result of a fluctuation of
exchange rates between 31 August 2008 and the expected date of closing, and the individual
lines can change under the control of BNP Paribas.
The table below provides the possible breakdown of the new SPV’s portfolio by type of asset:
Type of asset
(EUR billion)
Carrying
value5
Marked at
(% of par)
USA US RMBS 3.7 60%
US Multi-sector 0.6 67%
US Student Loans Private 0.6 79%
US CDO 0.7 87%
Europe RMBS Spain, RMBS UK, CDO 3.7 84%
Total Structured Credits 9.3 71%
USA CDO Origination 1.1 22%
Total 10.4 57%
The funding of the special purpose vehicle is expected to be organized as follows:
(EUR billion)
Debt 7.4
in USD 6.0
in GBP 1.3
in other currencies 0.1
Equity 3.0
Fortis (66%) 2.0
Belgian State (24%) 0.7
BNP Paribas (10%) 0.3
10.4
The Fortis part of the debt is EUR 4.9 billion (66% of EUR 7.4 billion), externally funded with
a cash pledge for EUR 1.9 billion.
5 Carrying

BRON: www.fortis.com/press/info/UK_PR_Forti...
[verwijderd]
0
quote:

bp5ah schreef:

Het leed voor de Fortis aandeelhouder is begonnen op het moment dat de aandeelhouders instemden met de overname van ABN AMRO...... dit over de rug van de aandeelhouders, die overigens toen het groen licht gaven voor wat later blijkt een farce.
Dik, lees eens terug, ik heb alleen wat gegumd in je quote. :-)
rob0210
2
Wat ik niet begrijp in alle Fortis draadjes is dat er volledig voorbij wordt gegaan aan het handelen van Wouter Bos. 's=Middags wordt in de kamer gezegd dat er niets mis is met het bedrijf en dat het sterk in de markt staat, dezelfde avond blijkt dat ze via een smerige en stilgehouden omweg het bedrijf al aan het strippen waren ( ik probeer mij in te houden, maar vind dat de rode neten een smerig spelletje over de rug van de aandeelhouders aan het spelen zijn, en ben benieuwd hoe de AFM hier tgenaan kijkt) Hoe is het toch mogelijk dat er in de middag wordt gezegd dat het bedrijf gezond is en er na sluiting van de beurs dit soort acties worden ondernomen. Aan allen die de kaboter nu roemen denk eens terug aan zijn handelen, misschien Fortis NL of in de toekomst ABN gered maar de manier waarop verdiend geen schoonheidsprijs zeker zonder instemming aandeelhouders. Wat voor mij wel duidelijk is dat het PvdA met al zijn mooie woorden net zo handelt als een partij in Rusland, Zien we winst dan gaan we nationaliseren, en geven belanghebbenden zo min mogelijk info op voorhand, c.q. zeggen dat er niets aan de hand is en slaan daarna onze slag, en negeren alle regels die op papier de belangen van de aandeelhouders vertegenwoordigen.
Excuses als ik het verkeerd zie, maar ik sta open voor visie's van mede-forumgenoten die het anders zien.
Heb het gevoel dat we allen behoorlijk genaaid zijn door de mannen in Den Haag

Groet
Rob
[verwijderd]
0
Wat ik niet begrijp is dat er volledig voorbij wordt gegaan aan het handelen van Wouter Bos. 's=Middags wordt in de kamer gezegd dat er niets mis is met het bedrijf en dat het sterk in de markt staat, dezelfde avond blijkt dat ze via een smerige en stilgehouden omweg het bedrijf al aan het strippen waren.

Hoe komt het toch dat NIEMAND dat op TV zegt!!! of vraagt!!! Begrijp er NIETS van. Ook bij De HEREN P&W kwam weer niets van dat. Wie begrijpt het nog wel???
3pi
0
quote:

cintwin schreef:

Wat ik niet begrijp is dat er volledig voorbij wordt gegaan aan het handelen van Wouter Bos. 's=Middags wordt in de kamer gezegd dat er niets mis is met het bedrijf en dat het sterk in de markt staat, dezelfde avond blijkt dat ze via een smerige en stilgehouden omweg het bedrijf al aan het strippen waren.

Hoe komt het toch dat NIEMAND dat op TV zegt!!! of vraagt!!! Begrijp er NIETS van. Ook bij De HEREN P&W kwam weer niets van dat. Wie begrijpt het nog wel???
Dat komt doordat de meerderheid van de kijkers helemaal geen aandeelhouders zijn en het hun helemaal niets kan schelen dat de aandeelhouders worden uitgekleed en beroofd; hun spaargeld is gered en daarom gaan ze nu allemaal op Wouter Bos stemmen (kennelijk). P&W zijn, evenals de rest van de publieke omroep, ook socialisten, dus die zullen altijd met Wouter Bos meepraten en stellen hem ook geen kritische vragen. Daarom: doe zoals ik: stem nooit op de PvdA en meld u aan bij advocaat De Gier (Business Law): www.dgb.nl
[verwijderd]
0
Tuurlijk voelen jullie je genaaid. Maar toch niet door Wouter Bos. Als hij niet gehandeld had was Fortis OMGEVALLEN............dus NIKS meer waard. De echte schuldige is het bestuur van Fortis en ...ja ook de Belgische overheid.
Achteraf hadden we het voorbeeld van Bos moeten volgen en ons onmiddelijk terug moeten trekken uit Fortis. Er waren genoeg signalen.
Ik denk dat Wouter Bos een hele slimme en goede manager geweest en de juiste man op de juiste plaats. Richt je (terechte)boze pijlen maar op
anderen!!
[verwijderd]
3
Waar praten jullie nou toch over ?

P&W en Bos zijn drie salonsocialisten in een praatprogramma.
Er worden alleen vragen gesteld, die voor het rode publiek uitkomen,....je bent als aandeelhouder weer voor de gek gehouden.

Dit was geen fair en gedegen programma waar de tegenstellingen aanbod komen en dat is het nooit bij P&W,.....wanneer begrijpen julie dat nou ?
65 Posts, Pagina: 1 2 3 4 » | Laatste
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Detail

Vertraagd 29 apr 2024 17:35
Koers 43,300
Verschil -0,120 (-0,28%)
Hoog 43,520
Laag 42,820
Volume 311.740
Volume gemiddeld 416.743
Volume gisteren 235.052

EU stocks, real time, by Cboe Europe Ltd.; Other, Euronext & US stocks by NYSE & Cboe BZX Exchange, 15 min. delayed
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer, streaming powered by: Infront