TomTom « Terug naar discussie overzicht

22 - 28 juni - TomTom, hoe gaan we verder?

850 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 ... 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 » | Laatste
Beperktedijkbewaking
0
quote:

Hik schreef op 27 juni 2015 01:55:

[...]

...
Ze hebben op deze manier een mooie switch kunnen maken van voornamelijk PND leverancier naar de kern: de intelligentie van hun software en data collection, fleetmatics, telematics, navcloud etc. etc.; betere algoritmes en betere data dan de concurrent.

(Voorbeeldje: Op de Tom2 website staat een document waaruit blijkt dat Verschillende onderzoeken (o.a. DLR= Duitse Ruimtevaart Centrum) laten zien dat met RealTime Traffic Information data, Tom2 beter presteert dan de concurrent. 'Saves drivers up to 30% commute time'.

Ze zeggen hier zelf over:
"The quality of the traffic info alone says nothing i.e. the results of this test can not easily be carried over to other navigation devices or apps with the same traffic service, but the results are only valid together with the corresponding navigation system. How the system handles incoming traffic reports, when and at which point the system recalculates routes – all this has an impact on how long your actual journey will be.

Fantastische post! Van harte en zwaar AB.

Nu echt trusten...
nr36
0
Niet bang zijn voor competitie’

FD Outlook

Via een niet zo chique buitenwijk in Lyon en een studie bedrijfskunde, belandde Corinne Vigreux in de wereld van nerds en innovators om er nooit meer weg te willen. Te veel vrouwelijke leerkrachten op de basisschool helpen meisjes niet vooruit, vindt de medeoprichter van TomTom.
Corinne Vigreux

‘Ik ben net als Obelix ooit in een ketel gevallen, niet met toverdrank, maar met technologie’, zegt Corinne Vigreux. ‘Ik ben er dol op.’ De Française is verantwoordelijk voor de consumentendivisie van TomTom, goed voor ongeveer 60% van de totale omzet van het technologiebedrijf. Daarnaast verkondigt ze waar ze maar kan de grote kansen voor meisjes in de techniek en is ze betrokken bij allerlei nationale en internationale initiatieven om vrouwen omhoog te stuwen in technische bedrijven en eigen ondernemingen.
'We hebben behoefte aan vrouwelijke techneuten, want vrouwen denken anders'

‘Ik hou van de snelheid van innovatie, de adrenaline, van het feit dat je vooraan in de trein zit. Innovatie trekt namelijk alles mee. Ik ben nog het meest geïnteresseerd in wat technologie kan doen om ons leven beter te maken. Ik vraag onze technici vaak waarom ze dingen niet zó doen, op een andere manier. En dat doen ze dan vaak.’

Vigreux groeide op in wat ze zelf omschrijft als ‘een niet zo chique buitenwijk van Lyon’. ‘Ik speelde meer met lego dan met poppen. Ik was geïnteresseerd in dingen maken, hoe dingen werken, al was ik niet iemand die alles uit elkaar haalde. Mijn ouders hadden niet gestudeerd, maar stimuleerden mij en mijn zes jaar jongere broertje om dat wel te doen. Tot aan mijn eindexamen deed ik op hoog niveau wis- en natuurkunde. Er is me daarna zelfs gevraagd of ik niet iets technisch wilde gaan doen, maar ik koos voor de zakelijke kant. Dat past beter bij me, want ik ben nogal extravert. Bij technici zie je meer introverte types.’
Sporthorloges

Na haar afstuderen aan ESSEC Business School in Parijs ging Vigreux eerst aan de slag bij het Britse softwarebedrijf Psion. En vervolgens bij Melkunie, maar dat ging haar te langzaam, ‘de dagen duurden lang’. Toen haar Nederlandse echtgenoot Harrold Goddijn, de huidige bestuursvoorzitter, in 1992 samen met twee softwaredeskundigen TomTom opzette, greep ze de kans met beide handen aan. Innovatie en snelheid zijn essentieel voor TomTom. Het bedrijf is groot geworden met navigatiesystemen, maar richt zich sinds enige tijd op een nieuwe markt, die van sporthorloges en –camera’s. Binnen vijf jaar moet de helft van de omzet uit die groeimarkt komen, zegt Vigreux. Ze wijst op de gehelmde plastic geitenkop aan de muur, die is voorzien van een came-raatje waarmee actiesporters hun stunts kunnen vastleggen. De sport-horloges geven gebruikers informatie over uiteenlopende zaken als hartritme, afgelegde afstanden, verbrande calorieën of de afstand tot de green.
'Het gaat erom dat je meisjes vertrouwen geeft, want als je dat hebt kun je veel meer'

Om voorop te blijven lopen, moet TomTom het beschikbare talent optimaal gebruiken. Daarom wil Vigreux meisjes stimuleren om exacte studies te volgen. ‘We hebben behoefte aan vrouwelijke techneuten, want vrouwen denken anders. Ik ben er van overtuigd dat teams creatiever zijn als er mensen met verschillende achtergronden in zitten.

Niet alleen wat geslacht betreft overigens, maar ook wat culturele afkomst aangaat.’

Trots meldt ze dat bij TomTom 42 nationaliteiten werkzaam zijn. 30% van de werknemers is vrouw, maar ze bekent meteen dat die vooral op de juridische, financiële en communicatieafdelingen zitten. Ze schat het aantal vrouwelijke techneuten bij TomTom op iets minder dan 10%. ‘Dat is te weinig.’
Knokkende meisjes

Uiteindelijk zal het tekort aan technisch talent volgens haar helpen om vrouwen over de streep te trekken een technische carrière te kiezen. ‘Het gaat erom dat je meisjes vertrouwen geeft, want als je dat hebt kun je veel meer.’

Maar ze signaleert ook obstakels. Dat basisscholen in Nederland meer aandacht schenken aan ‘vrouwelijke’ deugden bijvoorbeeld, onder meer door de over-aanwezigheid van vrouwelijke leerkrachten, maar ze gelooft niet dat dát in het voordeel van meisjes is. ‘Het is prima om ook meisjes te laten knokken. Ze moeten niet bang zijn om competitief te zijn, zoals jongetjes.’
Motto

Pak je kansen, want als je niet aan tafel zit, sta je op het menu.

Bedrijven moeten volgens Vigreux dichter op het onderwijs gaan zitten, leerlingen uitnodigen, stageplaatsen aanbieden en laten zien dat techniek niet alleen voor mannen is. ‘Bij TomTom besteden we daar ook echt tijd aan’, zegt ze. ‘We nodigen regelmatig meisjes uit om te komen kijken hoe leuk technologie is.’

Vigreux neemt ook geregeld zitting in panels, jury’s en comités om haar zakelijke inzichten te delen met andere onderneemsters. Twee jaar geleden richtte ze de Nederlandse afdeling van Women Corporate Directors op. ‘Er zijn wereldwijd 65 chapters waarvan vrouwen lid kunnen worden als ze ergens in een bestuur zitten’, legt ze uit. ‘Het is een manier om meer vrouwen naar de top te krijgen. Leden identificeren vrouwelijk potentieel binnen hun organisaties en moedigen ze aan om zitting te nemen in besturen en toezichtsraden.’ Haar Nederlandse chapter telt inmiddels 41 leden.

Op de vraag wat de overheid moet doen, zegt ze dat minister Jet Bussemaker van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap goed bezig is. ‘Ze zet het onderwerp op de agenda en moedigt meisjes aan ‘stem’ te gaan studeren: science, technology, engineering en mathematics. Wat ik ook een mooi initiatief vind, is het opstellen van een lijst met vrouwen die seniorposities in het bedrijfsleven zouden kunnen vervullen. Sommigen noemen dat discriminatie. Zolang maar 6% van de topfuncties door vrouwen bekleed wordt, is daar volgens mij geen sprake van.’

Ze is niet voor wettelijke quota, natuurlijk moet je allereerst kijken naar competenties. ‘Maar uitgaande van het idee dat heterogene teams beter presteren, kan het al een competentie zijn dat je vrouw bént.’
[verwijderd]
0
Weer uitstel!!! Nu willen ze weer een referendum, wat op zich, wel begrijpelijk is....pfff

Grieks referendum over steunplan
ATHENE -
De Griekse premier Alexis Tsipras gaat een referendum uitschrijven over het financiële reddingsplan voor zijn land. Dat heeft Tsipras aangekondigd in een televisietoespraak. Het referendum wordt al op 5 juli aanstaande gehouden.
Tsipras was in zijn toespraak bijzonder negatief over het reddingsplan. Dat is volgens hem een vernedering van het Griekse volk en het druist in tegen de Europese waarden. De premier riep de Grieken dan ook op om 'nee' te stemmen op 5 juli. Mocht een meerderheid echter 'ja' zeggen tegen het plan, dan zal hij die uitslag ook respecteren.
Tsipras gaat de Europese Commissie, de ECB en het IMF vragen om een uitstel van het ultimatum dat aan de Grieken was gesteld. Dat loopt af op 30 juni.
Beraad
Zaterdag komen de EU-ministers van Financiën (eurogroep) bijeen in Brussel voor hernieuwd beraad over Griekenland. Er moet dringend een pakket maatregelen komen dat het Zuid-Europese land weer op de been brengt. Griekenland heeft van zijn geldschieters een nieuw voorstel voorgelegd gekregen. Het kan tot en met november noodkredieten blijven ontvangen, maar dan moet het wel instemmen met niet nader genoemde maatregelen om de overheidsuitgaven te beknotten en de economie te hervormen.
Bronnen in Brussel stelden dat bovendien een nieuw steunpakket in de maak is waarmee Griekenland de komende drie jaar het hoofd boven water kan houden.
[verwijderd]
0
quote:

Beperktedijkbewaking schreef op 27 juni 2015 02:34:

[...]
En in mijn oudste kleinzoon (nu 2+) herken ik een toekomstige TT-er, haha! Hij exploreert nu al elke techniek, met volhardendheid, geduld en zonodig agressie!
Ik zou hem, als ik jou was, binnenkort met Duplo blokken leren hoe je een dijkje kunt bouwen en dat vervolgens "beperkt bewaken" tegen monsters en er tegenaan botsende auto's. Hij moet het in zich hebben, met zo'n opa ;-). En als je dan toch met die autootjes bezig bent moet het een eitje zijn om hem al vast de meest elementaire beginselen van verkeersregulering bij te brengen.

Als je echt een hippe opa wilt worden verdiep je je in Arduinos of Raspberry Pi's en bouw je met het baasje eerst een "smart city" en daarna ga je een zelfrijdende auto met hem maken, die communiceert met die smart city.

Nee, ff zonder dollen, als je daar de tijd voor zou hebben zou dat echt vet leuk zijn. Een leukere manier om hem en jezelf kennis te laten maken met the Internet of Things is er niet. Jij zult van 2 dingen versteld staan: (1) hoe gemakkelijk Arduino-systemen zijn te bouwen met een beetje nieuwsgierigheid en gezond verstand en (2) hoe totaal anders en vanzelfsprekend de volgende generaties omgaan met techniek.

En als bijproduct leer je je kleinzoon (3) dat "makers" projecten misschien wel veel boeiender zijn dan je dagen braindead op de bank te slijten terwijl je level 384 van game 267 probeert uit te spelen. Want ernstige gameverslaving is een zwaar onderschatte ziekte van deze tijd! En ik weet waar ik over praat.

Ik zit ook regelmatig te "speulen" met mijn jongens. Mijn oudste gaat binnenkort afstuderen aan de TU-Delft en bij zijn eindpresentatie gaat hij een Lego-Technics model gebruiken dat wij samen in de kerstvakantie in elkaar hebben zitten klussen om zijn afstudeeronderwerp te modelleren. Dat was toch leuk om in elkaar te knutselen!
[verwijderd]
0
quote:

Rick!!! schreef op 27 juni 2015 07:40:

www.nrcq.nl/2015/06/27/niet-jij-maar-...
AB! Snel gevonden. NRC durft ondertussen kennelijk wel positieve aandacht aan TomTom te schenken, hoewel ze op het gebied van de HERE verkoop de plank nog steeds volledig misslaan. Hopelijk herinneren ze zich nog dat er in hun mailbox van begin mei nog steeds een mail zit die ze veel beter gaat helpen om te snappen wat er zich in de komende maand gaat afspelen dan het herkauwen van andere (ook weer dubieuze newsfeeds herkauwende) media.

Het 2e filmpje in het artikel is een prima "Road DNA for dummies" video. Mind you! Dat is gepatenteerde technologie!
[verwijderd]
1
quote:

Beperktedijkbewaking schreef op 27 juni 2015 02:34:

P.S. Dat laatste zei Philips in Lampegat ook. Waren ze maar dichter bij huis gebleven! ASML en zo. Zelfs van het afscheid van Carin kunnen ze spijt krijgen. Financiële managers met een technisch verstand van de jaren nul.

...

Het zijn en blijven parasieten. Hun organisatorische werk zou dienend en strategisch moeten zijn, in plaats van zelfverrijkend.
Ik zou het niet meer met je eens kunnen zijn. Ik word dan ook heel blij van de recente posts van Hik. Zalig om er weer een technische vooruitdenker bij te hebben voor de technische kant van de discussie.

Het voelt voor mij zelf ook helemaal niet goed dat ik momenteel zo bezig ben met beeldschermen loeren. Dat voelt zo "financieel" in de zin van weinig bijdragend, parasieterig. Ik hoop dat deze fase nu snel voorbij mag zijn en dat ik weer wat constructiefs kan gaan doen met mijn leven. Maar op dit moment brengt de TomTom situatie wel dramatische verandering in de randvoorwaarden waarbinnen ik in de toekomst constructief kan bezig zijn. Ik hoop dat ik er niet door verander in berekenende portfolio-schuiver met holle, vluchtige pleziertjes.

Ik houd altijd een "Faust-fascinatie", hoewel ik het boek zelf nooit gelezen heb.
[verwijderd]
1
Ik vrees het ook...men laat dit niet op een referendum aankomen...zal mij benieuwen wat men hier mee gaat doen....ziet er tot nog toe iig niet best uit voor maandag...
[verwijderd]
1
quote:

Leeuw 007 schreef op 27 juni 2015 08:23:

Dat wordt rennen naar de deur Maandag.
Huhuh. Heb je eventjes de futures gekeken?

Tsipras kan toch onmogelijk zonder gigantisch gezichtsverlies het roer nu 180 graden omgooien. Hij heeft nu echt even nodig dat de Griekse bevolking willens en wetens kiest voor wat hij vanuit zijn verkiezingsrethoriek een "belediging" moet noemen, terwijl natuurlijk iedereen, maar dan ook iedereen, weet dat de Grieken in feite een gigantisch cadeau gaan krijgen. Tsipras moet nu even kunnen zeggen: "Ik kan niet anders dan de wil van het Griekse volk respecteren." Van die mensen die de afgelopen weken in vette paniek hun bankrekeningen leeg hebben gehaald.

Het meest spannend is of na deze rituele dans deze -nu eens eindelijk niet corrupte?- club in staat zal blijken om WEL een agenda van economische hervorming door te voeren of dat ook zij weer ingepalmd worden door die misselijk makende ultrarijke, mafiose kliek die het land zo naar de afgrond heeft geleid.

Als Tsipras en de zijnen het begin van integriteit en daadkracht zouden kunnen brengen zouden we nog wel eens heel blij met ze kunnen worden. Het alternatief zijn de boeven die verantwoordelijk zijn voor het wanbeleid van de afgelopen tientallen jaren.
bezinteergebelegt
0
quote:

xynix schreef op 27 juni 2015 08:43:

[...]
Huhuh. Heb je eventjes de futures gekeken?

Tsipras kan toch onmogelijk zonder gigantisch gezichtsverlies het roer nu 180 graden omgooien. Hij heeft nu echt even nodig dat de Griekse bevolking willens en wetens kiest voor wat hij vanuit zijn verkiezingsrethoriek een "belediging" moet noemen, terwijl natuurlijk iedereen, maar dan ook iedereen, weet dat de Grieken in feite een gigantisch cadeau gaan krijgen. Tsipras moet nu even kunnen zeggen: "Ik kan niet anders dan de wil van het Griekse volk respecteren." Van die mensen die de afgelopen weken in vette paniek hun bankrekeningen leeg hebben gehaald.

Het meest spannend is of na deze rituele dans deze -nu eens eindelijk niet corrupte?- club in staat zal blijken om WEL een agenda van economische hervorming door te voeren of dat ook zij weer ingepalmd worden door die misselijk makende ultrarijke, mafiose kliek die het land zo naar de afgrond heeft geleid.

Als Tsipras en de zijnen het begin van integriteit en daadkracht zouden kunnen brengen zouden we nog wel eens heel blij met ze kunnen worden. Het alternatief zijn de boeven die verantwoordelijk zijn voor het wanbeleid van de afgelopen tientallen jaren.
AB, bovendien is de index afgelopen week met 4 procent gestegen ondanks deadline nr 379 en dreigende berichten etc etc. Het wordt nu gewoon tijd dat er een eind komt aan die Griekse soap maar vanwege dat referendum gaan de markten echt niet door hun hoeven, afgelopen week was knalgroen, volgende week 500 plus. En voor Tommie een keer te hopen dat die HERE soap ook tot een einde komt de komende week anders gaat dat ook langzaam de vormen aannemen van een soort Griekse tragedie want waarom 1[-maal aangekondigde verkopen van onderdelen zo lang moeten duren is mij af en toe echt een raadsel.
Leeuw 007
0
[verwijderd]
0
quote:

bezinteergebelegt schreef op 27 juni 2015 09:08:

[...]

AB, bovendien is de index afgelopen week met 4 procent gestegen ondanks deadline nr 379 en dreigende berichten etc etc. Het wordt nu gewoon tijd dat er een eind komt aan die Griekse soap maar vanwege dat referendum gaan de markten echt niet door hun hoeven, afgelopen week was knalgroen, volgende week 500 plus. En voor Tommie een keer te hopen dat die HERE soap ook tot een einde komt de komende week anders gaat dat ook langzaam de vormen aannemen van een soort Griekse tragedie want waarom 1[-maal aangekondigde verkopen van onderdelen zo lang moeten duren is mij af en toe echt een raadsel.
Ik denk niet dat de trojka, dit goed gaan vinden......de beslissing zal voor maandag moeten komen van de grieken....
bezinteergebelegt
0
quote:

Girakian2 schreef op 27 juni 2015 09:14:

[...]

Ik denk niet dat de trojka, dit goed gaan vinden

Zou voor het eerst zijn en dan hadden ze al gereageerd want waarom vandaag weer lekker knus bij elkaar komen als je dat referendum zou verwerpen ?? Bovendien ligt er op de tekentafel alweer een conceptje waarmee de Grieken tot eind november verder kunnen en daarbij ook een plannetje waarmee ze daarna nog drie jaar verder kunnen. Dus wat denk je ?
Regenboog33
0
quote:

xynix schreef op 27 juni 2015 08:43:

[...]
Huhuh. Heb je eventjes de futures gekeken?
Futs? Die stoppen toch vrijdagavond om ca. 24.00 uur? Dan kan je toch niet zien wat de invloed van Tsipras is op de futs voor de maandagochtend? Of zie ik dat verkeerd?
Hoop....
0
Het is allemaal koffiedik kijken vgls mij ...nu weer dat referendum. De AEX en TT staan er technisch zeer goed bij...dat zou hoop moeten geven.. Maar als die Grieken er de brui aan geven... Dan kan de AEX zomaar, om in casino termen op nul vallen.
Als je dan niet op rood of zwart hebt gezet alles kwijt, anders de helft.
Aan TT zal het niet liggen, wel aan ALLE externe factoren.
[verwijderd]
0
quote:

bezinteergebelegt schreef op 27 juni 2015 09:22:

[...]

Zou voor het eerst zijn en dan hadden ze al gereageerd want waarom vandaag weer lekker knus bij elkaar komen als je dat referendum zou verwerpen ?? Bovendien ligt er op de tekentafel alweer een conceptje waarmee de Grieken tot eind november verder kunnen en daarbij ook een plannetje waarmee ze daarna nog drie jaar verder kunnen. Dus wat denk je ?
die afspraak van vandaag, stond al op de planning voor andere dingen....
[verwijderd]
0
quote:

Turquoisine schreef op 27 juni 2015 09:29:

[...]Futs? Die stoppen toch vrijdagavond om ca. 24.00 uur? Dan kan je toch niet zien wat de invloed van Tsipras is op de futs voor de maandagochtend? Of zie ik dat verkeerd?
Volgens mij lopen deze het hele weekend lekker door:

www.investing.com/indices/indices-cfds

Correct me if i'm wrong.
[verwijderd]
0
quote:

xynix schreef op 27 juni 2015 09:48:

[...]
Volgens mij lopen deze het hele weekend lekker door:

www.investing.com/indices/indices-cfds

Correct me if i'm wrong.
Nee lopen toto vrijdag nacht 00.00 en starten weer zondag nacht 00.00....alleen handel in de euro begint eerder, meen op zondag avond om 21.00
850 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 ... 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 » | Laatste
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Detail

Vertraagd 10 mei 2024 17:35
Koers 5,550
Verschil -0,035 (-0,63%)
Hoog 5,625
Laag 5,550
Volume 204.317
Volume gemiddeld 274.514
Volume gisteren 141.944

EU stocks, real time, by Cboe Europe Ltd.; Other, Euronext & US stocks by NYSE & Cboe BZX Exchange, 15 min. delayed
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer, streaming powered by: Infront