Value8 « Terug naar discussie overzicht

Value8 in 2016

1.438 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 ... 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 ... 68 69 70 71 72 » | Laatste
sip
0
De brief is er en dit verschaft toch wat meer duidelijkheid.
De opbouw van het resultaat en wat achter de cijfers zit is iets duidelijker maar het zou goed
zijn meer gegevens over bijzondere kosten te vermelden b.v. reorganisaties ,afboekingen, kosten
delisting etc. zodat de normale winst duidelijk wordt.
Als dit per cluster niet wenselijk is dan duidelijk voor het totaal om te zien hoe de zaken gaan.
Ook voor de post reele waarde veranderingen op participaties en beleggingen behoeft meer
specificatie om aandeelhouder inzicht te geven waarin hij belegd.
Aangaande de huidige gegevens is nu wat meer duidelijkheid met wat aannames hoe de vlag er
bij hangt.
X 1000 euro

Omzet 133330.
kostprijs omzet - 73651.
brutomarge 59679.
kosten - 55545.
ebitda 4134.
afschrijvingen - 4701.
bedrijfsres. voor rente en belast. - 567.
wijzig. reeele waarde partip/belegg. 7029.
gereealiseerde verand partip/belegg 41.
overige opbrengsten 780.
resultaat voor rente en belasting 7283.
rente - 1770.
resultaat voor belasting 5513.
belasting winst - 261.
netto resultaat nabelasting 5252.
In dit resultaat zitten nog de bijzondere kosten zoals reorganisaties, delisting , amortisaties,
acquisitie kosten etc.
Zou resultaat hiermee gecorrigeerd worden dan wordt duidelijk wat de normale winst capaciteit van de bedrijven is.
duidelijk is wel dat de bijzondere kosten in 2015 behoorlijk hoog zijn geweest (ik schat het op minstens 2 miljoen euro.
dat wil zeggen dat de normale bedrijfswinst duidelijk positief was in 2015.
Voor 2016 wordt duidelijk hogere winst verwacht daar de bedrijven beter draaien en er aantal
reorganisaties zijn uitgevoerd dit kan het resultaat flink verbeteren .
Ook het versterken van de clusters kan het resultaat verbeteren door meer schaalgrootte en
efficiency.
De veranderingen aangaande niet gerealiseerde waarde op participaties en beleggingen behoeft veel meer duidelijkheid..
Ik denk hierbij aan de cijfers per cluster gesplitst in geconsolideerde en niet geconsolideerde
en de laatste gesplitst in beursgenoteerd en niet beursgenoteerd.
Value8 moet begrijpen dat deze cijfers hard nodig zijn voor het inzicht.
Door de publicatie van vandaag wordt het al wat duidelijker.
Het blijft altijd zo dat bij de bepaling van waardes en de daarbij gehanteerde aannames nooit
zekerheid is dat deze uitkomen.
Vaak is men te optimistisch en moeten er later afboekingen gedaan worden en zijn voorbeelden
te over. Zelfs de handtekening van de accountant zegt altijd niet alles daar deze ook op
de aannames van bedrijf afgaat en bovendien met klant te maken heeft waar hij aan verdient.
Dus gezonde argwaan is altijd op z'n plaats.
Bij Value8 zal men er rekening mee moeten houden dat men nu onder het vergrootglas ligt.




Fietser
0
Ik vind het een goed verhaal van PPdV en heb ook het stuk zojuist in de financiële telegraaf gelezen "Jaarrekening value8 boterzacht". Het draait uiteindelijk bij Value8 om heb je er vertrouwen in dat men in staat is de aangekochte deelnemingen het liefst allemaal winstgevend te krijgen en te laten groeien. Er staan zo'n 8 miljoen aandelen uit tegen € 9,- en als ik zie wat er aan bedrijven onder value8 hangen dan lijkt mij een waardering van ca. 72 miljoen niet veel als er een redelijke winst gedraaid wordt. Ik stap morgen weer in en ben uitgestapt tegen € 9,61 dus kan waarschijnlijk de aandelen voordeliger terugkopen. Heeft al dit gedoe toch nog iets opgeleverd :) Ik hoop dat het accent voorlopig komt te liggen op winst i.p.v. grote uitbreidingen dan ben ik er van overtuigd dat we als value8 aandeelhouder over enkele jaren geen spijt zullen hebben.
Shortgala
0
voda
0
Experts stellen dat waardering niet te controleren is

Jaarrekening Value8 'boterzacht'

door Yteke de Jong

Amsterdam - De jaarrekening van Value8 is op basis van de juiste regels opgesteld, maar is wel subjectief.

Dat blijkt uit een rondgang van deze krant langs experts op het gebied van jaarverslaggeving. De afgelopen week kwam het beursgenoteerde bedrijf van voormalig VEB-voorzitter Peter Paul de Vries onder druk te staan, nadat analist Roel Gooskens vraagtekens stelde bij de gepresenteerde winst van het bedrijf. De experts gaan gedeeltelijk mee in zijn kritiek, die woensdag door De Vries werd weggezet als „een mening”.

Afboeking

Value8 participeert in een 24-tal ondernemingen. Deze zijn in vorig jaar in waarde gestegen, terwijl sommige van deze deelnemingen verliesgevend zijn en een negatief eigen vermogen hebben. Een afboeking ligt dan eerder voor de hand. Er is een extern adviseur ingeschakeld die Value8 geholpen heeft met de waardering van de participaties, die gebaseerd is op toekomstige winsten.

Met de uitgangspunten van de waardering kan gespeeld worden. Zo is de gehanteerde vermogenkostenvoet bij de berekening gesteld op ruim negen procent. Dit is een hoog percentage als men de huidige rentestand in aanmerking neemt, die eerder richting de nul procent gaat.

Geen kasgeld

De hogere waardering is winst, hoewel de bedrijven niet verkocht zijn. Er staat geen kasgeld tegenover. „De waardestijging moet in de winst- en verliesrekening gepresenteerd worden. Vroeger kon dat niet, maar onder de boekhoudregels van IFRS wel”, zo bevestigt Henk Verhoek, die lid is van de Raad van de Jaarverslaggeving.

Vroeger draaide de jaarrekening om het zogeheten voorzichtigheidsbeginsel. Dat betekende dat winsten op projecten of de verkoop van dochterondernemingen pas genomen mochten worden, als ze daadwerkelijk werden gerealiseerd.

De afgelopen vijftien jaar is het begrip reële waarde belangrijker geworden, omdat dit de werkelijke waarde van de onderneming beter zou weerspiegelen. In het geval van een beursgenoteerde onderneming is waardering makkelijk vast te stellen, omdat de prijs openbaar is.

'Toekomstig geluk'

Maar bij kleine MKB-bedrijfjes, waarin Value8 participeert, is dat lastiger. „De waardering is boterzacht. Deze modellen zijn gebaseerd op winsten die je zelf schat, op toekomstig geluk”, zegt hoogleraar Henk Langendijk van de Universiteit van Amsterdam en Nyenrode. Hij wijst erop dat Value8 niet alle papieren winst kan uitkeren.

Voor de waardestijging van de ongerealiseerde winst op de niet-beursgenoteerde bedrijven heeft Value8 een niet uitkeerbare extra reserve aangelegd. Dit is bedoeld om de banken te beschermen tegen een greep uit de kas door aandeelhouders.

Woensdag stelde De Vries in een brief naar de aandeelhouders dat hij geen opening van zaken kan geven over de waardering van sommige deelnemingen. „Dit zou de concurrentiepositie kunnen schaden”, stelde de voorman van Value8.

Verlies

„Zonder de waardestijging op de deelnemingen zou Value8 verlies hebben geleden’, zegt Roel Gooskens tegen De Telegraaf. „Value8 verdient geen geld”. Uit de jaarrekening blijkt dat het bedrijf van de voormalige VEB-voorzitter een negatieve kasstroom had in 2015. Men gaf €2,6 miljoen meer uit dan dat er binnenkwam.

Peter Paul de Vries trekt door zijn verleden als beleggersvoorman veel aandacht. Daarbij is de vraag of de kleine beleggers kampioen jaarrekening lezen zijn. „Op zich is Value8 een klein beursfonds, maar alles wat hij doet, wordt op een goudschaaltje gewogen”, zo verklaart Langendijk de commotie rond het aandeel. Dat verloor in de afgelopen week 20% na de publicatie van Gooskens.

Risico's

Volgens Langendijk wordt door de accountant in de jaarrekening gewezen op de subjectiviteit in de jaarrekening. De belegger moet dan zelf de afweging maken of hij wil participeren in het fonds. Verhoek van de Raad van de Jaarverslaggeving: „Als je geld wilt verdienen, moet je risico’s nemen.”

Volgende week is er een vergadering belegd met de aandeelhouders door topman Peter Paul de Vries.

Bron: DFT Premium
[verwijderd]
0
Zou het een vergadering worden? Daar mag je dus met mensen in discussie of vragen stellen. Of is het een bijeenkomst en worden er alleen dingen gezegd? Ik denk het laatste. Morgen zal geen fijne dag worden voor mij. Ik schat dat mijn winst (welke ik eventueel behaald zou hebben) weg is. En dit is dus een belangrijk punt. Mogelijk,misschien in de toekomst enz. Is niet te waarderen. Ik zeg: openingsbod morgen onder de 7 euro. En spoedoverleg met wat banken om herfinancieren mogelijk te maken.
The Duck Master
0
Echt elke krant of tijdschrift komt nu langs om over Value8 te pissen.
De enige kans om de belegger gerust te stellen blijft toch de individuele waardering per participatie weergeven.
Dat concurrentie verhaal lijkt me onzin, de individuele jaarrekeningen van de deelnemingen zijn namelijk punliek toegankelijk.
Enkel de 'fantasie' prijs die V8 aan de deelnemingen toekent is van belang om te kunnen bekijken of dit voorzichtig of te optimistisch gebeurd.
[verwijderd]
0
Stel het zo voor mij.
Amsterdamgold is voor 2 miljoen van Willem m gekocht( hij moest de helft ooit aan iemand geven waar toen een inval geweest is en dat was 1 miljoen). Was op basis van een omzet van 140 miljoen. Dus redelijk acceptabel ( goedkoop noemde men het toen). Omzet met edelmetalen behaal je simpel, goud kent geen btw. Dus makkelijk heen en weer te boekhouden. Hoge omzet 0 winst geen vragen over afdracht. Omzet voor 2016 zal na afsplitsing tsm misschien 40/50 miljoen zijn. Staat eea nog voor 2 miljoen in de boeken dan wordt er wel met originele waarde gewerkt. Staat het nog maar voor 700.000 in de boeken dan wordt er wel met eerlijke regels gewerkt. Alleen deze openheid wordt niet of kan niet gegeven worden. En geloof ik ppdv maar op zijn woord. Maar de vraagtekens worden groter.
[verwijderd]
0
What you call "intrinsieke waarde" is what we need to hear. At an action the 285 desks an laptobs will produce mony. Not 75mio maybe?
keffertje
0
quote:

Investo schreef op 12 mei 2016 00:29:

What you call "intrinsieke waarde" is what we need to hear. At an action the 285 desks an laptobs will produce mony. Not 75mio maybe?
Waarom spreek je gebrekkig engels op een nederlands forum.

Ik neem aan dat je met 'action' bedoelt 'auction' (= veiling).
objectief
0
quote:

The Duck Master schreef op 11 mei 2016 23:26:

Echt elke krant of tijdschrift komt nu langs om over Value8 te pissen.
De enige kans om de belegger gerust te stellen blijft toch de individuele waardering per participatie weergeven.
Dat concurrentie verhaal lijkt me onzin, de individuele jaarrekeningen van de deelnemingen zijn namelijk punliek toegankelijk.
Enkel de 'fantasie' prijs die V8 aan de deelnemingen toekent is van belang om te kunnen bekijken of dit voorzichtig of te optimistisch gebeurd.
Lijkt me niet zinvol, want om een jaarrekening te doorgronden moet je intern onderzoek doen ofwel moeten er analisten zijn om via bedrijfsbezoeken de achtergrond van deze waarderingen proberen te achterhalen.
Bij kleinere ondernemingen als Value8 zijn er geen analisten die zich daarmee bezighouden vanwege het beperkte belang.
keffertje
0
quote:

fred12345 schreef op 12 mei 2016 08:33:

[...]

Lijkt me niet zinvol, want om een jaarrekening te doorgronden moet je intern onderzoek doen ofwel moeten er analisten zijn om via bedrijfsbezoeken de achtergrond van deze waarderingen proberen te achterhalen.
Bij kleinere ondernemingen als Value8 zijn er geen analisten die zich daarmee bezighouden vanwege het beperkte belang.
Ik heb gisteren de discussie tussen PPDV en Eric Smit nog eens terug gezien en zie wel een 'tussenoplossing'.

Als ze nu van elke deelneming gewoon de waarde die ze hebben opgenomen, vermelden, dan kan iedereen daar zijn eigen conclusies uit trekken.

PPDV zei bijvoorbeeld dat ten onrechte de indruk is ontstaan dat als er een beurskoers was, deze ook als waarde werd genomen, maar dat er meestal een discount wordt toegepast.

Dit is op zich interessant maar hij zegt weer niet hoeveel die discount is en voor welke bedrijven dat geldt.

Zolang hij erom heen blijft draaien, komt dat vertrouwen niet terug. Dat zie je ook na de opluchtingsrally van de afgelopen dagen, nu weer een stevige min op de borden. Als ik Bas H. mag geloven is hier sprake van een dead cat bounce :)
[verwijderd]
0
quote:

keffertje schreef op 12 mei 2016 11:41:

[...]

Ik heb gisteren de discussie tussen PPDV en Eric Smit nog eens terug gezien en zie wel een 'tussenoplossing'.

Als ze nu van elke deelneming gewoon de waarde die ze hebben opgenomen, vermelden, dan kan iedereen daar zijn eigen conclusies uit trekken.

PPDV zei bijvoorbeeld dat ten onrechte de indruk is ontstaan dat als er een beurskoers was, deze ook als waarde werd genomen, maar dat er meestal een discount wordt toegepast.

Dit is op zich interessant maar hij zegt weer niet hoeveel die discount is en voor welke bedrijven dat geldt.

Zolang hij erom heen blijft draaien, komt dat vertrouwen niet terug. Dat zie je ook na de opluchtingsrally van de afgelopen dagen, nu weer een stevige min op de borden. Als ik Bas H. mag geloven is hier sprake van een dead cat bounce :)
Hij zegt dat alleen SnowWorld op de werkelijke koers wordt gewaardeerd, de rest van de beursgenoteerde belangen met een discount.
objectief
0
quote:

keffertje schreef op 12 mei 2016 11:41:

[...]

Ik heb gisteren de discussie tussen PPDV en Eric Smit nog eens terug gezien en zie wel een 'tussenoplossing'.

Als ze nu van elke deelneming gewoon de waarde die ze hebben opgenomen, vermelden, dan kan iedereen daar zijn eigen conclusies uit trekken.

Zolang hij erom heen blijft draaien, komt dat vertrouwen niet terug. Dat zie je ook na de opluchtingsrally van de afgelopen dagen, nu weer een stevige min op de borden. Als ik Bas H. mag geloven is hier sprake van een dead cat bounce :)
Ik denk dat hoe meer PPdV aan informatie gaat verschaffen er ook meer vragen zullen opkomen, doodeenvoudig omdat je extern altijd een beperkt inzicht hebt en het onmogelijk is alle aspecten te doorgronden zelfs voor een (ext.) accountant niet.
Ik zie dit niet als draaien van PPdV; voor mij was/is hij een zeer integer persoon en laat de informatieverschaffing graag aan hem over.
Op korte termijn kijken sommige beleggers nu even de kat uit de boom, want denken waar rook is..etc., maar dat vertrouwen komt op termijn weer terug.

BASF en BAYER kopen
0
addvaluefund.nl/portefeuille

Als je als belegger precies wilt weten, wat precies de waarde van deelnemingen zijn, kun je beter gaan beleggen in Add Value Fund van Willem Burgers.
keffertje
0
Hij zegt dat alleen SnowWorld op de werkelijke koers wordt gewaardeerd, de rest van de beursgenoteerde belangen met een discount.

Antwoord: ja maar welke belangen met welke discount?


Ik denk dat hoe meer PPdV aan informatie gaat verschaffen er ook meer vragen zullen opkomen, doodeenvoudig omdat je extern altijd een beperkt inzicht hebt en het onmogelijk is alle aspecten te doorgronden zelfs voor een (ext.) accountant niet.
Ik zie dit niet als draaien van PPdV; voor mij was/is hij een zeer integer persoon en laat de informatieverschaffing graag aan hem over.
Op korte termijn kijken sommige beleggers nu even de kat uit de boom, want denken waar rook is..etc., maar dat vertrouwen komt op termijn weer terug.

Antwoord: ik zeg ook niet dat hij niet integer is, hij is niet transparant en er is gerede twijfel aan de waarderingen dus kom op met die info, dan kan iedereen zijn eigen interpretatie eraan geven. Ik geloof dat het vertrouwen een dermate deuk heeft opgelopen dat dit alleen met een daadwerkelijke aantoonbare verbetering van de operationele resultaten kan terugkomen. Ik hoop het overigens voor alle aandeelhouders maar heb er zelf een hard hoofd in.
BASF en BAYER kopen
0
Wat heeft Value8 nog op de beurs te zoeken zou je je afvragen? Zou PPDV, niet beter alle andere aandeelhouders kunnen uitkopen, en gewoon doorgaan met investeren als prive persoon?
Dat scheelt een hoop kosten, en dan is hij niemand uitleg verschuldigd.
objectief
0
quote:

realiteit 2016 schreef op 12 mei 2016 11:58:

addvaluefund.nl/portefeuille

Als je als belegger precies wilt weten, wat precies de waarde van deelnemingen zijn, kun je beter gaan beleggen in Add Value Fund van Willem Burgers.
Ieder maakt zijn eigen keuze, wat betreft Add Value Fonds(Polderparels dd.10/5):

Rendement: gemiddeld 6,5% (laatste 5 jaren)
Rendement: -1% (laatste jaar)
Risico: 17,1 (standaarddeviatie)
Dividend: 2,2%
Jaarlijkse kosten: 2,12% !!!!!

BASF en BAYER kopen
0
addvaluefund.nl/rendementen

Volgens deze grafiek heeft Add Value, vanaf oprichting in 2007 en rendement gemaakt van 83%
Zie svp de link.
1.438 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 ... 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 ... 68 69 70 71 72 » | Laatste
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Detail

Vertraagd 2 mei 2024 17:21
Koers 5,800
Verschil 0,000 (0,00%)
Hoog 5,800
Laag 5,750
Volume 2.923
Volume gemiddeld 3.270
Volume gisteren 12.012

EU stocks, real time, by Cboe Europe Ltd.; Other, Euronext & US stocks by NYSE & Cboe BZX Exchange, 15 min. delayed
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer, streaming powered by: Infront