BAM Groep « Terug naar discussie overzicht

BAM november 2016

1.508 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 ... 51 52 53 54 55 56 57 58 59 60 61 ... 72 73 74 75 76 » | Laatste
[verwijderd]
0
Eigenlijk was het voor BAM een dag als alle andere de laatste tijd. Prachtig toch al die "schrijvers" op dit forum die iedere dag hun klaagzangen over van alles en nog wat ten gehore brengen. Dat BAM niet omhoog schiet is de schuld van allerlei "boeven" die op de beurs werkzaam zijn. Mooi ook die mensen die gaande de dag voorspellen waar BAM op sluit. Zeg maar types zoals Jomanda met haar glazen bol. Ik blijf liever met beide benen op de grond staan, zou wat dat betreft wel in de bouw kunnen werken. Voor de wat verdere toekomst ben ik best positief over BAM. Ik heb het idee dat zij langzamerhand het lek boven hebben, zeker weten doe je dat nooit trouwens. Ik hoop dat BAM ergens in 2017 naar de 5,00 euro gaat, daarvoor moet de winstgevendheid van het bedrijf wel omhoog. Gezien alle maatregelen die het bedrijf in de achterliggende periode heeft genomen, zou dat moeten kunnen. Wie weet wat er daarna nog meer mogelijk is. Als oud amateur voetballer zeg ik: de bal ligt bij BAM, een koersstijging moet door hen bewerkstelligt worden. Als zij daar in slagen houdt geen "boef" op de beurs die koersstijging tegen. Goed weekend gewenst, drink er een op.
JVDP
0
quote:

€d_Modus Vivendi schreef op 18 november 2016 18:16:

Tja, wat valt er eigenlijk te klagen sinds 2007?
Genoeg te klagen, Ed! Duidelijk is dat jij en Henk op totaal verschillende tijdstippen in BAM zijn gestapt, ik zelf zit er sinds 2012 in. Toch denk ik dat Henk wel een punt heeft: als de directie van BAM alles weer op de rails heeft dan zullen alle shorters als sneeuw voor de zon verdwijnen en zullen de resultaten toenemen en dus ook de BAM koers.
Ik vermoed dat BAM het boekjaar 2016 zal gebruiken als een jaar van puinruimen, om dan in 2017 klinkende resultaten te laten zien. Het bericht van vanochtend over de verkoop van posities in Noord Oost Nederland duidt hier ook op.

We zullen het wel zien, ik heb er het volste vertrouwen in.

Prettig Weekend

JvdPee
Gordon gekko
0
quote:

€d_Modus Vivendi schreef op 18 november 2016 17:54:

mega frauduleus toch?
precies
€d_Modus Vivendi
0

Schotland mag meepraten over Brexit
Groot-Brittannië
Uit de krant van vandaag

Het Britse hooggerechtshof heeft Schotland en Wales gisteren uitgenodigd de opperrechters juridisch terzijde te staan met betrekking tot de Brexit. De Britse regering is bij het hof in beroep gegaan, nadat een lagere rechter had bepaald dat het parlement eerst moet instemmen met onderhandelingen over het vertrek uit de Europese Unie, de Brexit.

Het hooggerechtshof wil nu bijvoorbeeld weten of er in het Schotse recht relevante zaken staan die niet voorkomen in de wetgeving van de andere landsdelen. Schotland is een fel voorstander van lidmaatschap van de EU. Dat Schotland zich met de rechtszaak gaat bemoeien, is dus slecht nieuws voor de conservatieve premier Theresa May.

Zij stelt dat ze de Brexit buiten de volksvertegenwoordiging om kan regelen en dat de regionale regeringen er helemaal niet over gaan. Zij herhaalde gisteren op bezoek in Berlijn dat haar plan op schema ligt. Daarin kondigt Londen eind maart officieel aan dat het uit de EU vertrekt. Dan zouden er twee jaar van onderhandelingen over de nieuwe relatie volgen.

Maar volgens berichten in de Britse media komt May enigszins terug op haar harde uitlatingen over de Brexit. Waar ze eerder op iedere vraag antwoordde dat een Brexit een echte breuk met de EU betekent, zou ze nu zoeken naar mogelijkheden om de vrije handel met de rest van Europa overeind te houden. Grote Britse bedrijven hebben daar op aangedrongen.

Ook waar het gaat om buitenlandse zaken en defensie zou in Londen het besef doordringen dat een harde breuk met de overige EU-lidstaten onwenselijk is. Na zo'n breuk zou Groot-Brittannië ook iedere invloed verliezen op het buitenlandse beleid van de EU.
Print
[verwijderd]
0

'Transactie BAM levert veel geld op'

AMSTERDAM (AFN) - De verkoop door BAM van 47 ontwikkelingsportefeuilles in het noordoosten van Nederland, levert een significant bedrag op. Dat constateert KBC Securities vrijdag.

Klik hier voor meer nieuws en actuele koersinformatie over BAM Groep Koninklijke

De marktvorsers zijn blij met de deal, ondanks een bijzondere waardevermindering, omdat de regio een traag herstel laat zien in het residentiële segment. De kenners wijzen er daarbij op dat BAM aangeeft actief te blijven in het gebied op het vlak van woningbouw, utiliteitsbouw en techniek en de ontwikkeling van commercieel en zorgvastgoed.

BAM gaf aan dat door de voorgenomen verkoop aan VanWonen Vastgoedontwikkeling de vastgoedportefeuille van BAM met ongeveer 44 miljoen euro zal afnemen, inclusief een bijzondere waardevermindering in het vierde kwartaal van circa 10 miljoen euro. De transactie heeft een positief kaseffect van circa 34 miljoen euro.

Ontwikkeling

ING wees er op dat BAM hiermee een eerder aangekondigd proces doorzet en is tevreden met de bekendmaking. Ook Theodoor Gilissen sprak van een vervolgstap, met het verkopen van grondposities in regio's waar de ontwikkeling hiervan nog lang op zich laat wachten.

Theodoor Gilissen ging ook nog in op een order van BAM in het Verenigd Koninkrijk, van donderdag. Daar werkt de Britse dochtermaatschappij van BAM mee aan een nieuwe hogesnelheidslijn tussen Londen en Birmingham. De werkzaamheden beginnen naar verwachting komend voorjaar en leveren BAM verspreid over vier jaar 115 miljoen euro op. ,,De orderinstroom vanuit het Verenigd Koninkrijk blijft op een goed niveau ten aanzien van infra-projecten´', aldus de marktvorsers.

KBC en ING hebben een buy-advies op BAM, Theodoor Gilissen hanteert 'aanbevolen'. Het aandeel BAM stond vrijdag omstreeks 11.25 uur 2 procent in de plus op 4,18 euro.

www.telegraaf.nl/dft/bedrijven/bam_gr...

manuss
0
Mooi verhaal: www.telegraaf.nl/dft/bedrijven/bam_gr...

"KBC en ING hebben een buy-advies op BAM, Theodoor Gilissen hanteert 'aanbevolen'. Het aandeel BAM stond vrijdag omstreeks 11.25 uur 2 procent in de plus op 4,18 euro."

@) Maandag weer even buurten bij de 4,18 !!!!!!!!!!!

[verwijderd]
0
precies, BAM doet het goed en zal verder profiteren van de sterkere economische groei in Nederland en in Engeland blijft zij omzet genereren. Brexit effect doet er blijkbaar (nog) niet aan toe.
€d_Modus Vivendi
0
Redactie ABM Financial News - 20 november 2016, 14:32

TomTom, BAM, Refresco RELX en vooral Boskalis genoemd.

(ABM FN) Nederlandse aandelen bleken dit weekend populair bij Belgische beursexperts. TomTom, BAM Groep, Refresco Group, RELX en met name Boskalis konden op Finance Avenue, volgens organisator De Tijd de grootste nationale geldbeurs voor spaarders en beleggers, rekenen op aanbevelingen.

Tijdens het afsluitende debat van de beurs tipten Gert Bakelants, hoofdredacteur van De Belegger, en marktenspecialist Tom Simonts van KBC Bolero beiden Boskalis als een koopkandidaat.

Volgens Bakelants maakt Boskalis nog altijd winst, ondanks dat de sector de ergste crisis in decennia beleeft. De lange termijn trends zijn volgens de experts evenwel gunstig voor de Nederlandse maritieme dienstverlener.

Boskalis beschikt volgens Bakelants over een "enorm" sterke balans, het heeft een belang van bijna 30 procent in bodemonderzoeker Fugro en het kent met HAL een sterke grootaandeelhouder.

Simonts vulde aan dat hij Boskalis waardeert op zesmaal de EBITDA, terwijl de werkelijke waardering voor 2018 nu op slechts 3,6 ligt. "Laag", aldus Simonts, die de vrije kasstroom van de maritieme dienstverlener goed noemde.

Bakelants hield het publiek voor dat Boskalis met zijn diverse activiteiten nog het beste kan worden omschreven als "een bouwer op zee".

Met BAM Groep had Simonts een reguliere bouwer op zijn tiplijst staan. BAM is "zo een van die bedrijven waar het niet goed ging", aldus de marktenspecialist. BAM heeft evenwel geen schulden, een goede kasstroom en geniet van een economische meewind.

Feitelijk is BAM volgens Simonts "een heel grote spaarpot in de bouwsector". Momenteel keert de bouwer geen dividend uit, maar met de toekomstige kasstroom krijgt de bouwer volgens de marktenspecialist voldoende ruimte om de aandeelhouder te belonen. "Cashflow is king, altijd", zo hield Simonts het publiek voor.


Het dividendbeleid van RELX was voor analist Sandra Vandersmissen van BNP Paribas Fortis een belangrijke reden om de Nederlandse uitgever te tippen. Volgens de analist is het aandeel relatief laag gewaardeerd, biedt het een aantrekkelijk dividendrendement en koopt het eigen aandelen in.

Met 60 procent van de omzet in de Verenigde Staten profiteert RELX tevens van de oplopende dollar. Zorgen over de blootstelling aan print, activiteiten die het moeilijk hebben, heeft Vandersmissen niet. Zij wees er op dat nog maar 15 procent van de omzet uit print komt en de rest uit digitale activiteiten. Daarmee weet RELX een autonome groei van 4 procent te realiseren.

Simonts, wiens tiplijst van drie aandelen volledig bestond uit Nederlandse aandelen, "het gras is altijd groener bij de buren", noemde naast BAM en Boskalis ook Refresco als een favoriet. "Dit bedrijf vult flessen, meer niet", introduceerde de marktenspecialist van KBC Bolero het aandeel bij het publiek. Maar in dat bottelen "zijn ze dan wel goed".

Refresco is nog niet zo lang beursgenoteerd en daardoor volgens Simonts bij het grote publiek nog niet echt bekend. "Onbekend maakt onbemind", terwijl de toekomst er goed uitziet. Refresco is bedreven in het doen van overnames en daar moet de groei in de toekomst ook vooral vandaan komen, benadrukte Simonts: "daar zijn ze goed in."

De schulden zijn bij Refresco volgens Simonts goed onder controle en de onderneming kan een overname relatief snel terugverdienen, waarbij er ook direct na de acquisitie al een kasstroom wordt gegenereerd.

Bakelants noemde tot slot nog TomTom. De verkoop van zogeheten PND's, de fysieke navigatiekastjes van TomTom, verloopt almaar minder goed. Wel sluit de onderneming steeds nieuwe contracten af met grote autofabrikanten, maar dit vereist in begin vooral investeringen alvorens hier inkomsten tegenover staan.

TomTom heeft volgens de hoofdredacteur van De Belegger evenwel de tijd om hierop te wachten met een "sterke balans" in combinatie met de kasstroom die het genereert.

In navolging van bijvoorbeeld concurrent Garmin heeft TomTom sinds kort overigens ook weer ingezet op de consumententak met bijvoorbeeld slimme horloges. Om de achterstand met de concurrentie goed te maken zal TomTom "gewoon harder moeten lopen", stelde Bakelants.

Recent gaf TomTom nieuwe doelstellingen voor de middellange termijn af. De onderneming wil met de divisies Telematics, Automotive en Licenties tussen 2015 en 2020 een gecombineerde samengestelde omzetgroei van ongeveer 15 procent behalen.

Opmerkelijk was, aldus Bakelants, dat TomTom daarbij geen doelstelling afgaf voor de consumententak. Dit voedt de fantasie onder beleggers over een verkoop van dit onderdeel. Daarmee biedt een belegging in TomTom "een extra speculatief element".

Bakelants wees het publiek ook op de Nederlandse miljardair John de Mol. De mediamagnaat bouwde een belang op in TomTom, maar ook in Delta Lloyd en PostNL. Delta Lloyd kreeg recent een overnamebod van NN Group voorgeschoteld en Bpost wil heel graag de Nederlandse postbezorger inlijven. "Maar daarvoor [een overname] moet je TomTom niet kopen", meende Bakelants.

Door: ABM Financial News.
pers@abmfn.be
Rijmen
0
Interview van de Cobouw-site met Bam baas Rob van Wingerden:

BAM-baas Rob van Wingerden: "Digitalisering in de bouw gaat sneller dan men denkt"

Rob van Wingerden, topman van BAM, waarschuwt: digitalisering in de bouw gaat sneller dan men denkt. Wie niet aanhaakt, valt af. “De techniek is nu al verder dan de sector zelf.” Een gesprek over ambities, gadgets en het belang van schaalgrootte.

Anders dan zijn voorganger Nico de Vries, is Rob van Wingerden niet zo van de ‘ koetjes en kalfjes’. “Kom maar op”, zegt hij meteen bij het begin van het gesprek. “Wat wil je weten? Waar gaan we het over hebben?” Ongeduldig? Nee, dat is hij niet. Of beter gezegd: niet meer. In de twee jaar dat hij nu aan het roer staat van Nederlands grootste bouw­onderneming, heeft Van Wingerden wel geleerd dat ‘wat hij wil’ niet van vandaag op morgen is gerealiseerd. Zoals hij ook heeft geleerd om te gaan met zijn nieuwe positie: de hoogste baas van BAM.

“Ik heb altijd in mijn carrière gedacht: die volgende stap kan ik ook maken. Of ik nou projectleider was of regio­directeur. Maar telkens als ik die stap had gezet, dacht ik toch even: oeps”, geeft Van Wingerden toe.

Ik neem mezelf niet te serieus; mijn baan des te meer
Hij legt uit: “Er komt gewoon veel op je a f. Dat was bij mijn benoeming tot bestuursvoorzitter niet anders. Ik kreeg ineens te maken met pers, analisten, aandeelhouders. Daar moet je aan wennen. Iedereen kijkt ook naar je, dat is ook zoiets. Ja natuurlijk geeft dat een bepaalde druk. Iedereen verwacht toch wat van je. Mensen gaan zich ook anders gedragen. Dat is vreemd. Maar goed, ik neem mezelf niet te serieus; mijn baan echter des te meer.” Van Wingerden zat al ruim zes jaar in de raad van bestuur van BAM toen hij eind 2014 werd benoemd tot topman. Heeft hij altijd de ambitie gehad om BAM te gaan leiden? Zeker, al heeft hij zich naar eigen zeggen nooit “als een kroonprins” gedragen. “Ik wilde graag bestuursvoorzitter worden, maar of dat gebeurt en zo ja wanneer, dat weet je nooit. De omstan­digheden en de tijdstippen laten zich niet voorspellen. Dat is maar goed ook, anders ga je je er misschien wel naar gedragen. Maar voor wat betreft mijn ambities: die zijn enkel begrensd door het plafond van mijn kunnen.”

Bent u eigenlijk tevreden over uw prestaties tot dusver?

“Er zijn zeker elementen van tevredenheid. Maar er is ook nog heel veel te doen. Ik denk wel dat er iets in beweging is gezet. We staan in de startblokken, zeg maar. Dat geldt voor BAM, maar ook voor mijzelf. Ik voel me in mijn element, zonder enig gevoel van zelfgenoegzaamheid overigens.”

Bij de presentatie van de halfjaarcijfers moest u naast een sterk verbeterd resultaat een verlies van 24 miljoen melden in een van de vier sectoren van BAM. Daar kunt u niet tevreden over zijn.

“Daar baal ik inderdaad flink van. Dat was echt een tegenvaller, zeker omdat we de overtuiging hebben dat we goede dingen aan het doen zijn. Het blijkt maar weer dat je geen garantie hebt dat alles in keer goed gaat. Iedereen binnen BAM baalt van die cijfers. Dat is ook goed, want het zorgt ervoor dat het steeds minder vaak voorkomt. Het is een hobbelige weg waarop we rijden. De kuilen worden minder diep en de bobbels minder hoog, maar ze verdwijnen niet. Wel wordt de vering van de auto steeds beter. In het Engels klinkt deze beeldspraak trouwens stukken beter.”

Elke andere industrie zou onze marges belachelijk vinden
Om het tij na een paar verliesgevende jaren te keren, zette BAM een fors saneringsplan op poten, ‘Back in shape’ genaamd. Doel: het bouwconcern slanker en vooral ook slagvaardiger maken. Het aantal werkmaatschappijen werd teruggebracht van 25 naar 10; in Nederland van 12 naar 2. Daarmee werd een eenvoudigere organisatie­structuur gecreëerd. Van Wingerden is ervan overtuigd dat zich dat uiteindelijk zal uitbetalen. Niet in de laatste plaats omdat de verschillende bedrijven elkaar in de nieuwe opzet veel gemakkelijker kunnen ‘vinden’ en dus beter van elkaars kennis en kunde gebruik kunnen maken. “BAM gaat nu pas ervaren hoe het is om de schaal en de aanwezige kennis te benutten”, zegt de topman, die van mening is dat niet alleen BAM, maar eigenlijk de gehele sector zal moeten veranderen. “Kijk, de marges in de bouw zijn bijzonder laag. Elke andere industrie zou ze belachelijk vinden, maar in de bouw accepteren we ze. Dat moet mijns inziens echt veranderen. Hoe? Door in de keten anders met elkaar om te gaan. Maar zeker ook door technische middelen beter in te zetten.”

Technische middelen?

“Ik ben er heilig van overtuigd dat de digitalisering in de bouw nu heel snel zal gaan. Veel sneller dan menigeen in de sector zich momenteel realiseert.”

Vijftien jaar geleden werd voorspeld dat woningen vandaag de dag na een druk op de knop kant­en­klaar uit de fabriek zouden rollen. Dat gebeurt echter nog steeds niet…

“Dat klopt, maar de techniek was toen ook nog lang niet zo ver als nu. Bovendien volgen de ontwikkelingen elkaar veel sneller op. Dat gezegd hebbende: er zijn ook partijen die belang hebben bij de huidige status quo. Die leven ervan om alles op de bouwplaats aan elkaar te knopen. Ja, wij ook. Wij moeten dus ook oppassen dat we straks niet uit de keten vallen. De cultuur in de sector en de mens zijn de beperkende factoren. Daardoor lopen we nu eigenlijk al achter op de techniek.”

Wil BAM op het gebied van digitalisering en innovatie koploper zijn in de bouw?

“Ik wil de toekomst van BAM neerzetten. Dan moet je natuurlijk niet achteraan lopen. Maar tegelijkertijd is er ook nog zoiets als de wet van de remmende voorsprong. Feit is dat wij voor het eerst innovatie als apart strategisch punt op de meerjarenagenda hebben gezet. We willen de dingen die we doen, beter doen. Daarnaast gaan we nieuwe dingen doen. Hierbij moet je denken aan het beter in praktijk brengen van bestaande innovaties, maar ook aan start­ups. Het doel is niet zozeer om een nieuwe iPhone uit te v inden of de Google van de bouw te worden, maar we willen de sector wel slimmer laten functioneren. Worden grote bouwers uiteindelijk software­bedrijven? Misschien voor een deel wel. Soft ware wordt in ieder geval een heel belangrijk deel van onze business.”

Als ik u beluister, verwacht u komende jaren een aardverschuiving in de bouw. Robots, software, digitalisering. Zijn er straks nog wel bouwvakkers nodig?

“Ik denk dat we op den duur geen metselaars meer nodig hebben. Dat klinkt zuur, maar zij zullen niet ineens morgen zonder baan zitten. Dat is ook goed. De transitie die ik verwacht, moeten we bewust meemaken en moet je goed managen. Het kan best dat het soepel in elkaar overgaat. Hoe onze woningen en kantoren eruit gaan zien verandert misschien niet, maar hoe ze worden gemaakt en hoe lang ze meegaan wel. Digitalisering gaat helpen om de gebouwde omgeving naar een ander niveau te brengen. We gaan dingen maken voordat we ze maken.

Dus eerst digitaal, daarna fysiek. Daardoor wordt de bouw ook veel interessanter voor jongeren. En het zal er voor zorgen dat we foutloos gaan bouwen.”

En op de bouwplaats alleen nog maar 3D-­printers...

“Nee, dat zie ik niet voor me. Wel zullen in fabrieken onderdelen worden geprint die vervolgens op de bouw in elkaar worden gezet.”

Klopt het dat u in een Tesla rijdt?

“Dat klopt.”

Rijmen
1
U houdt dus wel van gadgets?

“Ik rijd in een Tesla omdat ik van gadgets houd, maar ook omdat ik duurzaamheid belangrijk vind. Natuurlijk is de Tesla nog niet 100 procent duurzaam, maar ik vind het een prettig idee dat ik geen CO2 uitstoot. Hoe de techniek steeds weer beter wordt, vind ik ook mooi. Zelfrijdende auto’s zijn nu al bijna niet meer heel bijzonder. Een jaar geleden nog wel. Zo snel gaat het.”

Het kan u niet snel genoeg gaan?

“Zoals ik al zei, de techniek is al verder dan de bouw zelf. Dat is jammer. Het zou in mijn ogen goed zijn als bijvoorbeeld wetgeving meer ruimte biedt om te experimenteren. Nu schieten we meteen in een kramp zodra we in de bouw iets nieuws willen uitproberen. Het zou enorm helpen als de overheid innovaties meer stimuleert, door het op te nemen als gunningscriterium. Dan loont het om innovatief te zijn en kan de bouw de aanwezige technieken sneller gebruiken.”

Even terug naar het heden. BAM is ook dit jaar weer het grootste bouwconcern van Nederland. Komt daar ooit verandering in, denkt u?

“Ik weet het niet. Wat ik wel weet is dat vijftien jaar geleden BAM nog niet de grootste was. Ik verwacht wel dat er een verdere consolidatie in de bouw zal plaatsvinden. Er zal op den duur plek zijn voor grote bedrijven en specialistische bedrijven. Middelgrote bedrijven niet. Het is straks of niche of schaal.”

Maar het zijn juist de middelgrote bouwers die momenteel de hoogste winstmarges behalen.

“Zij zijn nu flexibeler, maar ze hebben op den duur minder bestaansrecht omdat ze minder middelen hebben om te investeren in de noodzakelijke vernieuwing. In technieken en in innovaties. Schaal doet ertoe.”
[verwijderd]
0
- Tom Si­m­onts haal­de ook een Ne­der­lands ‘bouw­be­drijf op land’ aan. ‘Dat BAM Group het de voor­bije 3-4 jaar niet goed deed is een un­der­sta­te­ment. Maar zon­der net­to­schul­den op de ba­lans is het be­drijf klaar voor een her­stel­ver­haal in een groei­en­de Ne­der­land­se eco­no­mie.’
Het di­vi­dend is nog niet terug van weg­ge­weest, ‘Maar de cash­flow is er, en cash­flow is king,’ stelt Si­m­onts on­om­won­den. -
€d_Modus Vivendi
0
manuss
0
quote:

€d_Modus Vivendi schreef op 21 november 2016 09:08:

nou, dat geeft weinig reactie bij onze Belgische vrienden: van 4,123 naar 4,08
Belgische truc.
[verwijderd]
0
Premier May gaat iets aan het belastingstelsel doen. Goed voor BAM?
"UK PM May To Give Britain Lowest Corporation Tax Of World's Top 20 Economies -- Telegraph".
€d_Modus Vivendi
0
quote:

Petex schreef op 21 november 2016 09:20:

stappen misschien een aantal shorters uit...??
kan een nawee zijn van de expiratie
1.508 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 ... 51 52 53 54 55 56 57 58 59 60 61 ... 72 73 74 75 76 » | Laatste
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Detail

Vertraagd 14 mei 2024 11:19
Koers 3,644
Verschil +0,100 (+2,82%)
Hoog 3,664
Laag 3,552
Volume 428.834
Volume gemiddeld 1.581.241
Volume gisteren 1.078.584

EU stocks, real time, by Cboe Europe Ltd.; Other, Euronext & US stocks by NYSE & Cboe BZX Exchange, 15 min. delayed
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer, streaming powered by: Infront