PostNL « Terug naar discussie overzicht

POSTNL December 2016

4.220 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 ... 132 133 134 135 136 137 138 139 140 141 142 ... 207 208 209 210 211 » | Laatste
Goedekans
0
Wat een grote groep wijsneuzen op dit forum.
Iedereen weet precies wat er staat te gebeuren en wat wij kunnen verwachten.
De koersdoelen en koersdalingen vliegen je om de oren.
Ik persoonlijk denk dat je met al die adviezen het beste het kleinste kamertje in je huis kunt bezoeken.
pff
0
quote:

Cas1 schreef op 9 december 2016 17:49:

[...]

De koers blijft maar wegzakken en dat terwijl je een snel herstel voorspelde.
Aandeelhouders PostNL hebben nu 40% koerspotentieel gedorven en sommigen snappen dit nog altijd niet!
Wat een onzin. Die 40% is alleen overname fantasie. Als LT belegger ben ik voor dit jaar dik tevreden. We begonnen dit jaar rond de 3.25 nu rond de 4 en volgend jaar wellicht rond de >4.75 met dividend. Waar hebben we het over!
[verwijderd]
0
quote:

klein_duimpje schreef op 9 december 2016 14:38:

Het is hier ook net als op alle andere fora van aandelen waarmee "beleggers" snel een slag denken te kunnen slaan. Veel hebben er natuurlijk afgelopen week ingekocht met het idee dat de deal een formaliteit was. En nu huilie huilie. Ik lach er maar om. Vooral als mij gebrek aan visie wordt verweten door figuren die nauwelijks de Nederlandse taal machtig zijn.

Voor de goede orde: Vandaag heb ik mijn porto PNL verder uitgebreid. Volgende week (en misschien vanmiddag al) gaan we een groene koers zien.
Hartelijke groet en vast een mooi weekend,
K.D.
Mooi, sla je slag;). Vooral doorkopen! Heb ik misschien dan ook iets aan met de laatste kleine hoeveelheid welk op de plank bij heb liggen.
effegenoeg
0
quote:

doortje schreef op 9 december 2016 17:47:

Trouwens Bpost is vandaag de grootste stijger 3,35 % op 21,72 en gaat weer rustig richting 25 uiteraard ijs en weder dienende.
er zijn enige interessante Turbo,s in omloop.
ik kan er over meepraten.
In mijn dekkingsoverzicht staat al keurig het dividend klaar om dinsdag te innen en vandaag dikke koerswinst.
Het leven kan ook mooi zijn.
pielsje
0
quote:

patrick 22 schreef op 9 december 2016 19:07:

o net op BNR

er werd gesproken of post.nl niet alles moet zetten op de pakketdienst en de tradionele post in een andere divisie moet plaatsen ( dus een soort splitsing )
pakketdienst groeit enorm
en post neemt af.

Goed bezig, Sandd gaat naar de post afdeling van Postnl (misschien apart naar de beurs)
En de pakketjes gaan ook apart..

Immers dat riep ik vorige week al

Ps: iedereen happy (vooral het UWV)
thefly
1

Sandd zint op aangifte tegen ex-commissaris Koorstra

24 min geleden Yteke de Jong en Bart Mos



Apeldoorn - Postbedrijf Sandd overweegt aangifte tegen diens vertrokken president-commissaris Harry Koorstra. De voormalige PostNL-topman zou opdracht hebben gegeven de notulen van een directievergadering met terugwerkende kracht te wijzigen.



Dit blijkt uit vertrouwelijke correspondentie, in handen van DFT. De stukken tonen een ernstige vertrouwensbreuk met Koorstra.

Pagina’s lang worden incidenten met de president-commissaris opgesomd. „Wij benadrukken dat er geen enkel vertrouwen meer is in de voorzitter van de RvC en zeggen dit nu ook op”, schrijft het directieteam op 14 november aan de houdstermaatschappij van Sandd. Vervolgens werd besloten om van zowel Koorstra als van de door hem voorgedragen commercieel directeur Winkelman en adviseur Jacobs afscheid te nemen.

Macht

Uit de opsomming komt een beeld naar voren van een RvC-voorzitter die op de macht bij het bedrijf zint en die zich voortdurend negatief uitlaat over directieleden en over collega-commissarissen. „Het zijn allemaal amateurs en hebben geen enkel verstand, vooral niet van de postmarkt”, zou Koorstra geroepen hebben. Daarnaast zou hij Sandd als wapen gebruiken in zijn rancune jegens PostNL, waar hij in 2013 weg moest.

Het meest pikante incident heeft betrekking op een vermeende poging van Koorstra om de notulen van een directievergadering aan te passen. De notulen gingen over een voorgenomen WOB-verzoek van Sandd om correspondentie tussen concurrent PostNL en Economische Zaken boven tafel te krijgen.

Tegenwerken

Bij Sandd bestaat het vermoeden dat PostNL in het verleden sjoemelde met het kostentoerekeningsmodel voor de bezorging van particuliere post (UPD), waarbij oneigenlijk kosten aan UPD werden toegerekend. Hierdoor kreeg Sandd een claim van €25 miljoen voor de kiezen. Omdat Koorstra destijds bij PostNL verantwoordelijk was voor de bedrijfsvoering, zou hij dit WOB-verzoek met opzet tegenwerken en de notulen op dit punt hebben laten wijzigen. De Sandd-directie kreeg van haar advocatenkantoor Houthoff het advies om hiervan aangifte te doen. Komende week nemen ze daar een beslissing over.

Koorstra wilde vandaag niet reageren.






[verwijderd]
0
misschien ook gesjoemeld tijdens periode bij PostNl
ouwe beerput gaat open
maandag verder onderuit
in USA al 2% down
beerput open
Mercedes_Rob
1
quote:

pff schreef op 9 december 2016 19:19:

[...]

Wat een onzin. Die 40% is alleen overname fantasie. Als LT belegger ben ik voor dit jaar dik tevreden. We begonnen dit jaar rond de 3.25 nu rond de 4 en volgend jaar wellicht rond de >4.75 met dividend. Waar hebben we het over!
En jij was net begin dit jaar als lange termijn belegger ingestapt ??, vorig jaar stond tie dik boven de 4.. grapjas
aex2009
0
quote:

effegenoeg schreef op 9 december 2016 19:52:

[...]

ik kan er over meepraten.
In mijn dekkingsoverzicht staat al keurig het dividend klaar om dinsdag te innen en vandaag dikke koerswinst.
Het leven kan ook mooi zijn.
Yep en dan kan je als je wilt van dit geld dinsdag waarschijnlijk nog goedkoper PostNL inslaan.Zou trouwens wel graag stock dividend ontvangen.
Verwacht herstel richting € 24-25
pielsje
0
quote:

moneymaker_BX schreef op 9 december 2016 20:17:

misschien ook gesjoemeld tijdens periode bij PostNl
ouwe beerput gaat open
maandag verder onderuit
in USA al 2% down
beerput open
Waarom zo negatief, zo ken ik je niet.
UPD is toch de overheid?

Dus dat geeft dan toch niets?
[verwijderd]
0
quote:

Toekomstbeeld schreef op 9 december 2016 15:08:

[...]

Martijn, dit echt mijn allerlaatste.

In de eerste plaats schrijf ik "De UCOI is de regel waar PostNL de 75% dividend over berekend. Dus 75% van de afgegeven CASH outlooks. DUS NIET OBV VAN DE NETTOWINST!!!""

Dus jij hoeft niet iets uit 2011 erbij te halen. Dat geloof ik blind want dat is wat ik schrijf. Snap je?

Dan schrijf ik bij mijn aanname twee, die je compleet negeert, dat er nooit meer (maar ook niet minder) dan het EV uitgekeerd gaat worden.
Vergelijk het met een voetballer die een bal 50 meter hoog kan schieten. Echter het plafond zit op 25 meter hoogte. Dan komt de bal ook niet hoger dan 25 meter.
Die 75% vd UCOi kan wel door analisten op 35 cent zijn berekend, maar als het EV maar 15 cent toelaat dan wordt het 15 cent.
Snap je dit ook?

Dan als derde, tussen de UCOI en de Nettowinst (het heet niet voor niets Operating) zit belasting en rente.
Dat blijkt duidelijk uit de cijfers die elk kwartaal gepresenteerd worden, dat blijkt uit het feit dat PostNL de UCOI vergelijkt met EBIT, dat blijkt uit de email (en sodemieter toch aub op dat een medewerker zich vergist. Dit zijn formele mails die gescreend/opgesteld worden door de financiële afdeling voordat Communications ze verstuurd)).
En bovendien stemt het 100% overeen met mijn eigen kennis en kunde waarbij allerlei cijfers van PostNL vanaf kwartaal 1 2014 in een spreadsheet zijn gezet. Waarbij de aansluiting tussen UCOI en Nettowinsten keurig gemaakt worden, en waarbij ook de delta's EV keurig verklaard worden. Niets zelf verzonnen allemaal uit de kwartaalresultaten publicaties van PosTNL.
(P.s.: heb dat overigens gedaan omdat ik exact wilde begrijpen of de verschillende financiële terminologieën van PostNL aansloten bij vd analisten).

Dan als laatste, 1 vd elementen waardoor het EV wordt bepaald is de toevoeging vd Nettowinst. Dit is dus na belastingen en rentes (en boekwaardewinsten/verliezen). En die is stukken lager dan de UCOI (welke wel de basis is voor de dividend bepaling).

Joh, je gelooft verder maar je eigen spiegelbeeld maar dit is het voor mij. Maar niet verbaasd zijn als het gaat tegenvallen.

Interim een in augustus ga ik me niet mee bezig houden. Eerst maar eens het meest belangrijke kwartaal vh jaar afwachten. Een make or break voor de koersontwikkeling.

De groeten
Ik heb inmiddels ook voor mezelf nog even uitgeplozen in hoeverre de rapportages van PostNL consistent zijn geweest qua gebruik van vocabulaire; dit blijkt het geval te zijn.

Daarnaast ben ik ook nagegaan of er in procedure sinds de laatste dividend uitkering in de manier van rapporteren iets fundamenteel veranderd is; dit blijkt niet het geval te zijn.

Mijn eerdere opmerking t.a.v. jouw 'aanname 1' blijft daarmee ook overeind staan (ik suggereerde je overigens niet dat de PostNL medewerker een fout had gemaakt, ik gaf enkel aan dat je de informatie deels verkeerd hebt geïnterpreteerd).

Vervolgens heb ik een nieuwe discussie geopend waarin ik een overzicht schets van de ontwikkeling van de UCOI in de loop der jaren vanaf de dividend uitkering over het jaar 2011.

En ik heb daar ook een inschatting gemaakt van enerzijds de UCOI voor 2017, de verwachte UCOI voor de komende 3 kwartalen (Q4 2016, Q1 2017 & Q2 2017).

Tenslotte heb ik ook een nieuwe inschatting gemaakt van het eigen vermogen per eind Q2 2017... waarmee ik ben uitgekomen op een dividend per augustus 2017 van €0,0136 per aandeel (tot €0,0363 per aandeel).

[En in combinatie met de huidige rentestanden kom ik uit op ongeveer €0,0908 dividend (tot €0,1136 dividend)]

PS. De nieuwe discussie t.a.v. het dividend per augustus 2017 is hier beschikbaar:
www.iex.nl/Forum/Topic/1340646/1/Insc...
Halte
0
Toch nog een lichtpuntje na een voor de meeste aandeelhouders zeer donkere week ?

Van fd.nl:

PostNL versterkt positie in Duitsland op markt van briefpost


Terwijl Post NL en het Belgische Bpost de gehele week een robbertje aan het vechten waren, heeft het Nederlandse postbedrijf tegelijkertijd zijn positie in Duitsland versterkt. Vrijdag kondigde het Duitse dochterbedrijf Postcon aan dat het belangen in twee bedrijven overneemt van het Duitse familie- en mediabedrijf Holtzbrink Publishing Group.
Onder de naam Postcon biedt PostNL in Duitsland zakelijke post en pakketten aan, naast de bezorging van briefpost voor de zakelijke markt.
Postcon en Holtzbrink hadden samen sinds 2009 via een joint venture allebei een belang van 50% in twee bedrijven in de sector, PIN Mail en Mail Alliance, een netwerk van private regionale postondernemingen. Beide bedrijven, met een respectievelijk omzet van bijna € 60 mln en € 370 mln (2015) staan bekend als innovatieve bedrijven in de Duitse postsector. Postcon krijgt nu een meerderheidsbelang in beide bedrijven.
Evaluatie Duitse markt
Kort geleden overwoog Post NL nog zich geheel terug te trekken uit de Duitse markt. Vorig jaar nam het Nederlandse postbedrijf alle buitenlandse activiteiten onder de loep. In april besloot Post NL definitief actief te blijven op de Duitse markt, omdat de resultaten van Postcon verbeterden.
Marktaandeel vergroten
In Duitsland wordt nog geen winst gemaakt. Naar verwachting zal dit volgend jaar wel gebeuren. PostNL heeft eerder gezegd dat het lokale management in Duitsland in staat zal zijn de winstgevendheid van Postcon te verbeteren door zijn marktaandeel te vergroten, het klantenbestand uit te breiden, met betere prijzen de markt op te gaan en te snijden in de kosten.
Post NL kocht eerder dit jaar een minderheidsaandeelhouder in Postcon uit. De Duitse branchegenoot Hermes Paketversand had een belang van 29% in Postcon. Bij Postcon werken momenteel 2400 mensen in vaste dienst en op indirecte basis circa 3000.
[verwijderd]
0
Postedomme... zijn we als PostNL belegger over de periode 2012-2016 in 5 jaar inmiddels toch al mooi zo'n €1,88 p/a aan dividend misgelopen!

2012: €0.221 p/a misgelopen
2013: €0.250 p/a misgelopen
2014: €0.488 p/a misgelopen
2015: €0.515 p/a misgelopen
2016: ? (verwachting €0.407 p/a misgelopen)

Gemiddeld ongeveer €0.35 p/a per jaar.

Meer details:
www.iex.nl/Forum/Topic/1310996/2/Cash...
pielsje
0
quote:

Martijn van M schreef op 9 december 2016 20:52:

Postedomme... zijn we als PostNL belegger over de periode 2012-2016 in 5 jaar inmiddels toch al mooi zo'n €1,88 p/a aan dividend misgelopen!

2012: €0.221 p/a
2013: €0.250 p/a
2014: €0.488 p/a
2015: €0.515 p/a
2016: ? (verwachting €0.407 p/a)

Gemiddeld ongeveer €0.35 p/a per jaar.

Meer details:
www.iex.nl/Forum/Topic/1310996/2/Cash...
Komt er niemand kijken op je nieuwe draadje?
[verwijderd]
0
quote:

Halte schreef op 9 december 2016 20:30:

Toch nog een lichtpuntje na een voor de meeste aandeelhouders zeer donkere week ?

Van fd.nl:

PostNL versterkt positie in Duitsland op markt van briefpost


Terwijl Post NL en het Belgische Bpost de gehele week een robbertje aan het vechten waren, heeft het Nederlandse postbedrijf tegelijkertijd zijn positie in Duitsland versterkt. Vrijdag kondigde het Duitse dochterbedrijf Postcon aan dat het belangen in twee bedrijven overneemt van het Duitse familie- en mediabedrijf Holtzbrink Publishing Group.
Onder de naam Postcon biedt PostNL in Duitsland zakelijke post en pakketten aan, naast de bezorging van briefpost voor de zakelijke markt.
Postcon en Holtzbrink hadden samen sinds 2009 via een joint venture allebei een belang van 50% in twee bedrijven in de sector, PIN Mail en Mail Alliance, een netwerk van private regionale postondernemingen. Beide bedrijven, met een respectievelijk omzet van bijna € 60 mln en € 370 mln (2015) staan bekend als innovatieve bedrijven in de Duitse postsector. Postcon krijgt nu een meerderheidsbelang in beide bedrijven.
Evaluatie Duitse markt
Kort geleden overwoog Post NL nog zich geheel terug te trekken uit de Duitse markt. Vorig jaar nam het Nederlandse postbedrijf alle buitenlandse activiteiten onder de loep. In april besloot Post NL definitief actief te blijven op de Duitse markt, omdat de resultaten van Postcon verbeterden.
Marktaandeel vergroten
In Duitsland wordt nog geen winst gemaakt. Naar verwachting zal dit volgend jaar wel gebeuren. PostNL heeft eerder gezegd dat het lokale management in Duitsland in staat zal zijn de winstgevendheid van Postcon te verbeteren door zijn marktaandeel te vergroten, het klantenbestand uit te breiden, met betere prijzen de markt op te gaan en te snijden in de kosten.
Post NL kocht eerder dit jaar een minderheidsaandeelhouder in Postcon uit. De Duitse branchegenoot Hermes Paketversand had een belang van 29% in Postcon. Bij Postcon werken momenteel 2400 mensen in vaste dienst en op indirecte basis circa 3000.
top
Halte
0
Ieder zijn mening; we moeten echter nog zien of de toekomst van Post.NL echt voor alle stakeholders, dus ook de aandeelhouders, echt zo rooskleurig is zoals deze Ivar Davids in een ingezonden stuk op FD.nl suggereert:

PostNL heeft gelijk en is een schoolvoorbeeld van het ondernemerschap van de toekomst

Zeer terecht heeft PostNL aan Bpost te kennen gegeven niet in te willen gaan op het overnamebod van het Belgische.postbedrijf. Ondanks het bod van €?5,75 per aandeel — een premie van ruim 20% op de beurskoers — oordeelden de raad van bestuur en de raad van commissarissen van het Nederlandse bedrijf in unanimiteit dat ze het geen goede deal vonden. De kortzichtige belegger bleef in stomme verbazing achter. Eindelijk een Nederlands iconisch bedrijf dat openlijk stelt dat ook het belang voor de aandeelhouders moet worden bezien op de lange termijn.
De waarde van het bedrijf is namelijk meer dan de optelsom van de prijs van alle aandelen. Zoals bestuursvoorzitter Herna Verhagen van PostNL het verwoordde: 'het ontbreekt aan brede maatschappelijke steun, dient niet de continuïteit van PostNL en is slecht voor werkgelegenheid, kwaliteit, als ook de winstgevendheid. Een overname is dan ook niet in het belang van de medewerkers, klanten, de samenleving én aandeelhouders'.
Met dergelijke openlijke afwegingen laat PostNL zien dat het niet alleen het sentiment in de maatschappij goed aanvoelt. Belangrijker nog, het geeft aan uit te gaan van de relevantie voor álle stakeholders. Een overname dient namelijk niet alleen het belang van de aandeelhouder. En dan al helemaal niet de aandeelhouder die pas kort geleden is ingestapt, enkel en alleen om te profiteren van een sprong van het aandeel. Met zijn beslissing onderstreept PostNL hoe het ondernemerschap van de toekomst er nu al uit ziet.
Foto: HH
Foto: HH
Door te kijken naar het bestaansrecht van de onderneming op de korte én de lange termijn, en uit te gaan van de waarde die alle stakeholders toevoegen aan het bedrijf — ook de aandeelhouders die hun kapitaal ter beschikking stellen aan de onderneming – geeft PostNL aan wat het nieuwe normaal is.
Een statement waarmee we het tijdperk van ‘sociaal verantwoord’ achter ons laten en toetreden tot het tijdperk van het nieuwe normaal. Sociaal verantwoord, hoe goed de intenties ook zijn, heeft toch te veel weg van goedbedoelde, maar geldverslindende ideeën aan de randen van het bedrijf. Alleen van waarde voor aandeelhouders als het aan hen kan worden uitgelegd als goede marketing.
En ja, een bedrijf bestaat nou eenmaal wel bij een financieel gezond businessmodel, niet eentje dat de concurrentie niet aan kan. Het is hoog tijd weg te komen van die marketing en het te integreren in het hart van het bedrijf langs de belangen van alle stakeholders.
Verhagen legt de belangen van al die stakeholders naast elkaar en legt uit dat deze elkaar versterken. Een hoger bod op de aandelen maakt het bedrijf niet ineens beter of meer waard. Sterker nog, door de waarde van bijvoorbeeld klanten, medewerkers en de maatschappij erbij te halen, laat ze zien dat PostNL meer waarde heeft dan alleen de beurskoers.
De waarde van sterke klantrelaties, loyale medewerkers en een sterke positie in de samenleving maken een bedrijf relevant, duurzaam en daardoor sterk. En dat vertaalt zich ook in waarde voor aandeelhouders.
Verwachten we nu dat de aandeelhouders van PostNL genoegen nemen met de huidige koers van het bedrijf én het aandeel? Nee, deze zal nu nog meer onder het vergrootglas liggen. Uit eerdere voorbeelden blijkt dat agressieve aandeelhouders onverminderd op de loer liggen.
Denk alleen al aan de opportunistische jacht op het aandeel ABN Amro en hoe ooit Vendex KBB is leeggeroofd. Voorbeelden van bedrijven die de dialoog met trouwe beleggers aangaan, zoals Unilever, Philips en DSM zijn voorbeelden hoe het ook kan.
En neem eens een voorbeeld aan al die familiebedrijven die vaak in de luwte opereren; ook die worden op hun huidige en toekomstige rendement beoordeeld.
Net als die bedrijven heeft PostNL de afgelopen jaren hard gewerkt aan een stabiele bedrijfsvoering en weet het twee compleet tegengestelde ontwikkelingen in het bedrijf succesvol door te ontwikkelen; een postdivise met sterk dalende markt en marges, en een pakkettenbedrijf dat met innovaties voorop loopt in een exploderende markt.
De toekomst van PostNL ligt in handen van de dialoog tussen de stakeholders. Zolang die elkaar sterker willen maken zal PostNL relevant zijn voor hen allemaal. En zolang winst maken wordt gezien als gevolg van gezond ondernemerschap, gaan alle aandeelhouders van PostNL nog een mooie toekomst tegemoet.
Ivar Davids is managing partner van Kirkman Company.


prinszicht
0
Wat een K dag. De U turn is niet gekomen. Onze vrouwelijke leider vertoont bijzonder veel mannelijke trekjes. Zit natuurlijk heerlijk op zijn/haar troon voor 4 keer Balkenende. Dit terwijl ze niet meer is als een ambtenaar. Zeg staatssecretaris logistiek. De contouren van haar handelen worden steeds meer duidelijk. Er ligt een overeenkomst met de grote jongens waardoor het voorlopig nog als Staatsbedrijf door het leven mag. John doet zijn schoothondje aan de lijn en we horen niets meer. En in die wetenschap gaan we helaas nog dieper. Dat is helaas mijn conclusie nadat ik eerder vandaag wat lichtpuntjes zag. Wij particuliere beleggers hebben ee nimmer toe gedaan en dat zullen we gaan merken ook. Zelfs de laatste 20 procent free float moet voor een spotprijs van de hand. Dat is de afspraak en dus moeten we nog een paar dagen vloeken en tieren. Maar ook afscheid nemen. Dat moest de vorige keer ook toen de voorzitter van de RVC John influisterde over de aanstaande Outlook en tevens de interesse van de Belgen en de Engelsen. Nu zijn er weer afspraken gemaakt door Herna, of laten we haar Herman noemen, en de big boys.
[verwijderd]
0
Hoezo K dag? Was al 2 dagen geleden al. Volgens mij geniet wel iemand van het K. Leuk, mocht het mogelijk zijn zo ik graag ernaar kijken:-).
BLOK-E
0
In de Duitse zakelijke markt winst maken!! Is nog moeilijker als in Nederland, daar verliezen ze al tegen Sandd, Deutsche Post is goed en snel, vele (wij ook, werk reeds 18 jaar in Duitsland) met de veel goedkopere Franse Post voor buitenland bezorging.
I.p.v. afstoten die kleinere markten groter worden!!
Komen weer vele mensen bij met mooie pensionlasten, sorry daar gaat het dividend van 2017! Nee, concentreren op de NL markt, 2/4% van Sandd af pakken, dat is winst, meer bezorgen met zelfde aantal onkosten/mensen.
4.220 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 ... 132 133 134 135 136 137 138 139 140 141 142 ... 207 208 209 210 211 » | Laatste
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Detail

Vertraagd 26 apr 2024 17:35
Koers 1,250
Verschil +0,046 (+3,82%)
Hoog 1,250
Laag 1,210
Volume 1.766.025
Volume gemiddeld 2.111.168
Volume gisteren 1.803.919

EU stocks, real time, by Cboe Europe Ltd.; Other, Euronext & US stocks by NYSE & Cboe BZX Exchange, 15 min. delayed
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer, streaming powered by: Infront