PostNL « Terug naar discussie overzicht

POSTNL December 2016

4.220 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 ... 177 178 179 180 181 182 183 184 185 186 187 ... 207 208 209 210 211 » | Laatste
prinszicht
0
Laten we een boek schrijven over dagrecords. Is wel zo lekker als de koers tegen blijft vallen. Tis echt sneu dat de AEX zo hard gaat en wij blijven hangen dit jaar. Begint wederom te lijken op een triest beursjaar voor Post. Dat kan gebeuren... Nou toch niet. We hebben TNT verkocht, pensioen problemen opgelost, zzpers en winkeliers en als kers op de taart dividend. Het resultaat is 60 cent lager dan in 2015 zonder deze mijlpalen. MW zet iedereen te kakken en wij kijken tegen wen magere plus aan van een paar procent dit jaar. Herna heeft mijn steun maar het moet wel vorderen. Anders over en uit!
Lector
0
Bijna miljard aan online kerstinkopen
Vandaag, 16:21
AMSTERDAM - Nederland geeft in de drie weken voor Kerstmis €925 miljoen uit aan online aankopen. Daarmee doen webwinkels het in de decembermaand 57% beter dan de rest van het jaar, melden brancheorganisatie Thuiswinkel.org en PostNL.

Naast cadeaus voor onder de boom worden ook kerstmaaltijden tegenwoordig online besteld, blijkt uit de Marktmonitor van Thuiswinkel.org. „Met name de verkoop van luxe maaltijdboxen en delicatessen neemt een hoge vlucht”, zegt directeur Wijnand Jongen van de brancheclub. „Mensen ontvluchten de drukte in de winkel op de zaterdag voor kerst.”

Directeur Daniël Ropers van Bol.com zei vanochtend al in De Telegraaf dat er dit jaar 9 miljoen artikelen rond de feestdagen worden besteld. Dat zijn er veertien per seconde, tegen elf vorig jaar.

De nieuwe Pokémongames Moon & Sun zijn favoriet kinderspeelgoed, Astrid Holleeders Judas is het meest populaire boek. De achtdelige dvd-set met Harry Potterfilms haalt in zijn eigen categorie de top drie.

aad94
1

Vorig jaar december zaten we rond de 3 euro. We gingen voor de 4 euro. Nu zitten we op de 4 euro en gaan we voor de 5 euro volgend jaar.
December 2017 zullen we op de 5 euro staan en gaan we voor de 6 euro in december 2018.
Dat gaan we halen.

Dat noem je Value Investing. Beste mede langetermijn aandeelhouders Bpost wilde ons niet voor niks hebben op 5,75.

Fijne dagen allemaal en trouwens, the big money is not in the doing it is in the waiting.
[verwijderd]
0
Nu weer een jankverhaal van de voorzitter RvC op de voorpagina FD. Zijn boodschap is dat de bonus van management geen rol heeft gespeeld. De echte vraag waarom de deal niet doorging (reden mister Kamp) werd niet beantwoord. Wel voorsorteren op aanpassen UPD regels naar mijn mening.

Kleine voorspelling
Kamp en PostNL zitten in een lastig pakket nu. Kamp gaat de markt dus 'opnieuw reguleren' binnenkort. En Herna gaat haar strategische plan 'versneld uitvoeren' wat meer gaat opleveren. 'Officieel' hebben deze 2 zaken dus niets met elkaar te maken.
[verwijderd]
0
quote:

alida1 schreef op 20 december 2016 07:40:

Waarom zijn de topmensen van Sandd nog niet vervangen?
CEO is de DGA...

DGA SANDD heeft net de voorzitter vd RvC weggestuurd...
GMMRG
0
'Bonus voor PostNL-topvrouw niet de oorzaak afwijzen fusie door Bpost'

Gepubliceerd: 20 december 2016 06:01
Laatste update: 20 december 2016 07:30

Michiel Boersma, voorzitter van de raad van bestuur van PostNL, ontkent dinsdag in een interview met het FD en de Belgische krant De Tijd dat de miljoenenbonus van CEO Herna Verhagen een reden was voor de afwijzing van de fusiegesprekken met Bpost.

Bpost zou niet professioneel en niet sensitief te werk gewerkt hebben in zijn poging om PostNL over te nemen, zegt Boersma.

Eerder werd bericht dat ongerustheid over directiebonussen bij een overname de voornaamste reden was voor de mislukking, maar dat ontkent Boersma met klem.

"We hebben ons besluit genomen op basis van zakelijke argumenten. Die bonus heeft absoluut geen rol gespeeld. (...) In de besluitvorming hebben we gekeken naar zaken als dealzekerheid, financiële weerbaarheid, de opstelling van werknemers en klanten", aldus de voorzitter.

Boersma, in zijn eerste uitgebreide reactie na de mislukte overname: "Het waren drie stappen voorwaarts, twee stappen terug. Niet een proces dat echt soepel liep. Je ziet toch veel cultuurverschillen tussen Bpost en PostNL." Volgens de voorzitter was ook de timing van Bpost verkeerd.

Bron: Nu.nl
andrejes
0
" Volgens de voorzitter was ook de timing van Bpost verkeerd"
Want?? Waar zijn ze mee bezig of met wie ??
andrejes
0
Kapitaalbelang net onder meldingsgrens.

(ABM FN-Dow Jones) HSBC Holdings heeft een kleiner belang in PostNL gemeld. Dit bleek uit een melding in het kader van de Wet op het financieel toezicht, gedateerd op 14 december 2016.

HSBC meldde een kapitaalbelang van 2,99 procent met een stemrecht van 2,15 procent.

Op 15 december 2015 meldde HSBC nog een kapitaalbelang van 3,05 procent met een stemrecht van 2,08 procent.

Wet op het financieel toezicht

De melding valt onder de Wet melding zeggenschap, die sinds 1 januari 2007 onder de overkoepelende Wet op het financieel toezicht valt. Volgens deze wet moeten aandeelhouders met een belang groter dan 3 procent elke wijziging in hun belang melden bij het overschrijden van de volgende drempelwaarden: 3, 5, 10, 15, 20, 25, 30, 40, 50, 60, 75 en 95 procent. Dit geldt zowel bij het opbouwen als het afbouwen van een belang.

Door: ABM Financial News.

info@abmfn.nl

Redactie: +31(0)20 26 28 999

Copyright ABM Financial News. All rights reserved

(END) Dow Jones Newswires

December 20, 2016 02:29 ET (07:29 GMT)
Rising hope
0
quote:

pfffff schreef op 20 december 2016 08:46:

Vandaag kopen ze te koop op 3,90 ! Misschien zelfs nog lager.
Wie? Welk aandeel?
paul66
0

'Ik vind dat Bpost niet professioneel heeft gehandeld'

Bpost ging niet professioneel en niet sensitief te werk in zijn poging om PostNL over te nemen. Uit de overnamegesprekken kwam duidelijk naar voren dat de cultuurverschillen tussen beide bedrijven een overname zou bemoeilijken. Dat zegt Michiel Boersma, voorzitter van de raad van commissarissen van PostNL, in een gesprek met het FD en de Belgische zakenkrant De Tijd. Het is de eerste keer dat de president-commissaris officieel toelichting geeft op het mislukte overnameproces.

Boersma hekelt de manier waarop Bpost te werk is gegaan in zijn poging om PostNL over te nemen. 'Het was een processie van Echternach. Drie stappen voorwaarts, twee stappen terug', zegt hij terugkijkend.

Als de deal tussen beide postbedrijven was doorgegaan, dan hadden ceo Herna Verhagen en financieel directeur Jan Bos recht op vertrekpremies van respectievelijk €?3 mln en €?2,3 mln. Vrees dat een dergelijke miljoenenbeloning slecht zou vallen bij de politiek, werknemers en het grote publiek was een van de afwegingen voor PostNL om niet in te gaan op een overnamebod ter waarde van €?2,7 mrd door Bpost, zo blijkt uit een reconstructie van De Tijd afgelopen weekend. Boersma stelt echter met grote stelligheid dat het bod van Bpost is afgewezen op andere, 'zakelijke gronden'. 'Die vertrekregeling heeft absoluut geen rol gespeeld.'

Eerder wilde u niet spreken over de afgebroken gesprekken. Waarom nu wel?

'Ik vind dat mevrouw Verhagen en de heer Bos niet in een goed daglicht zijn komen te staan. Dat vind ik absoluut onterecht. Als er een probleem is moet je als president-commissaris voor je bestuur gaan staan en je niet achter een boom verschuilen, zoals ook wel eens gebeurt.'

U bestrijdt dat de vertrekregeling bepalend was bij het afwijzen van Bpost.

'Ja. We hebben ons besluit genomen op een achttal zakelijke argumenten. Daarin heeft die bonus ingeval van een overname, absoluut geen rol gespeeld. Natuurlijk is het een keer besproken in het remuneratiecomité. Maar in de besluitvorming heeft dit geen enkele rol gespeeld. Wij hebben gekeken naar zaken als dealzekerheid, financiële weerbaarheid, de opstelling van werknemers en klanten.'

Waarom hebt u de bonus dan toch laten onderzoeken door een advocatenkantoor?

'Omdat het onverantwoord zou zijn om hier pas op de laatste dag van een overnameproces naar te kijken. Daarom heeft het remuneratiecomité in kaart gebracht wat de opties waren. Kun je de bonus korten? Dat is één keer besproken, maar er is nooit een positie genomen. Zover kwam het niet, omdat er geen deal was.'

Waartoe dient deze vertrekbonus eigenlijk?

'Hij is in het jaarverslag van PostNL gekomen toen TNT in 2011 werd opgesplitst in TNT Express en PostNL. Waarom weet ik niet. Ik was toen nog geen commissaris. Maar deze clausule staat in veel contracten, ook bij andere bedrijven. Deze bepaling wordt in werking gesteld als een topmanager tegen zijn zin moet vertrekken doordat er een nieuwe eigenaar komt.'

Heeft u de impact van een dergelijke bonus besproken met Verhagen en Bos?

'Ja natuurlijk neem je dat mee, ga je er over praten. Je praat met mevrouw Verhagen en meneer Bos: "beseffen jullie wat dit zou kunnen betekenen?". Dat zijn discussies die plaatsvinden. Maar dit hele punt is nooit besproken met de raad van commissarissen, alleen binnen het remuneratiecomité.'

In het jaarverslag staat dat PostNL streeft naar soberheid in zijn beloningsbeleid. Vindt u een dergelijke bonus sober?

‘Ik schaar me achter dit soberheidsprincipe en ik vind ook dat dit bewerkstelligd wordt. Als we de beloning van de top van PostNL naast vergelijkbare bedrijven leggen – de zogeheten peer group – dan zitten we helemaal onderin. Over die vertrekregeling zelf kan ik wel een mening hebben, maar die is niet relevant. Het is onderdeel van het arbeidscontract en daar hebben wij ons aan te houden.’

Klopt het dat mevrouw Verhagen open stond voor andere topfuncties?

'Dat werd geschreven, ik hoor ook wel eens deze geluiden, ik spreek met headhunters. Ik sprak hier een keer over met mevrouw Verhagen. Ze zei: "er wordt heel veel over mij gesproken, maar nooit met mij".'

Hoe kwalificeert u de overnamegesprekken met Bpost?

'Het was een processie van Echternach. Drie stappen voorwaarts, twee stappen terug. Niet een proces dat echt soepel liep. Je ziet toch veel cultuurverschillen tussen Bpost en PostNL. Dat punt wordt alleen maar eminenter als je met elkaar gaat onderhandelen.'

Hoe kijkt u terug op het hele proces?

'Is dit geregeld op een wijze die ik gewend ben? Nee, absoluut niet. Eind mei werd er gezegd: we halen dit bod van tafel, er zijn nog veel problemen, we zitten in een moeilijk reguleringstraject dat zeker nog een aantal maanden gaat duren. En toen vijf maanden later een nieuw aanbod van Bpost binnenkwam, dacht ik: "hebben we dan op twee verschillende planeten gezeten?" Er verschenen allerlei artikelen in de krant, Belgisch minister Alexander De Croo en Bpost-topman Koen Van Gerven gaven interviews: was dat nou nuttig? Het enige resultaat was dat de Tweede Kamer op zijn achterste benen ging staan, waardoor Nederlands minister van Economische Zaken Henk Kamp verplicht was om te reageren. Dat heeft het hele proces alleen maar kwaad gedaan.'

Was de timing van Bpost dan verkeerd?

'Ik voelde me overvallen. Ik vond het absoluut niet het juiste moment. Als dit nou later was gebeurd, hadden we mogelijkerwijs een ander proces gehad. Ik denk dat Bpost de grote aandeelhouders van PostNL heeft benaderd en op basis daarvan tot een vernieuwd bod is gekomen, zonder na te denken of de moeilijkheden die we aangaven voldoende waren uitgeklaard.'

Had u zelf contact met de top van Bpost?

'Ik heb een ontmoeting gehad met de heer Van Gerven, maar nooit met de voorzitter van Bpost, Francoise Masai. Ik heb een keer kort gesproken met een andere Bpost-bestuurder, François Cornelis.’

Heeft u contact gehad met minister Kamp?

'Ik heb één keer met hem gesproken aan de telefoon begin deze maand. Waarover zeg ik niet, dat vind ik niet hoffelijk.'

Heeft de Nederlandse politiek zich te veel met het proces bemoeid?

'PostNL is geen staatsbedrijf. De minister heeft ook duidelijk gezegd: dit is een zaak van de twee bedrijven. Maar PostNL valt wel onder de Postwet en voert de universele dienstverlening inzake postdiensten uit. Daarom moest ik wel rekening houden met de politieke context. Er wordt altijd gesproken van liberalisering en deregulering. Dat is natuurlijk onzin. Er bestaat geen deregulering, er is alleen maar ‘re-regulering’. Er zijn altijd regels en wetten waar je aan moet houden. Kijk naar de energiesector, die is ook geprivatiseerd, maar energiebedrijven en netwerkbedrijven moeten zich nog steeds aan de regels houden.'
[verwijderd]
0
Vandaag maar weer eens opnieuw proberen, kijken er vandaag wel op één van de volgende puntjes kan worden gescoord:

- nieuws van Kamp (toekomst postmarkt met kostenbesparing voor PostNL)?
- PostNLpensioenfonds (+2% stijging dekkingsgraad)?
- PostNL (nieuw record pakketjes op basis van 'verwerkt en bezorgd')?

En ik zit op een dagje te wachten waarin het koersverloop intraday positief is gericht (dit laatste was afgelopen 5 dagen niet het geval)?

Ben benieuwd of ik vanavond wel één van deze puntjes kan afvinken... maar het laatste puntje zou vandaag wellicht kunnen lukken, want de opening was niet best: -0,5%.

PS. PostNL krijgt het zelfs voor elkaar om 'niet-betaald personeel' te laten protesteren (ben reuze benieuwd wat minister Kamp van plan is met onze post!):
www.fnv.nl/over-fnv/pers/persberichte...
[verwijderd]
0
'PostNL is geen staatsbedrijf. De minister heeft ook duidelijk gezegd: dit is een zaak van de twee bedrijven. Maar PostNL valt wel onder de Postwet en voert de universele dienstverlening inzake postdiensten uit. Daarom moest ik wel rekening houden met de politieke context. Er wordt altijd gesproken van liberalisering en deregulering. Dat is natuurlijk onzin. Er bestaat geen deregulering, er is alleen maar ‘re-regulering’. Er zijn altijd regels en wetten waar je aan moet houden. Kijk naar de energiesector, die is ook geprivatiseerd, maar energiebedrijven en netwerkbedrijven moeten zich nog steeds aan de regels houden.'

Hier gaat het om, kamp gaat de marktregels aanpassen binnenkort. Het enige logische missende puzzelstukje...
Rising hope
0
quote:

Accuboor schreef op 20 december 2016 09:51:

'PostNL is geen staatsbedrijf. De minister heeft ook duidelijk gezegd: dit is een zaak van de twee bedrijven. Maar PostNL valt wel onder de Postwet en voert de universele dienstverlening inzake postdiensten uit. Daarom moest ik wel rekening houden met de politieke context. Er wordt altijd gesproken van liberalisering en deregulering. Dat is natuurlijk onzin. Er bestaat geen deregulering, er is alleen maar ‘re-regulering’. Er zijn altijd regels en wetten waar je aan moet houden. Kijk naar de energiesector, die is ook geprivatiseerd, maar energiebedrijven en netwerkbedrijven moeten zich nog steeds aan de regels houden.'

Hier gaat het om, kamp gaat de marktregels aanpassen binnenkort. Het enige logische missende puzzelstukje...
In decemvoor dus voor het kerstreces. Zal hij wachten tot vrijdag?
[verwijderd]
0
quote:

Martijn van M schreef op 19 december 2016 22:05:

[...]

Hohoho... Cerburus, nu wordt het tijd voor mij om alle feiten nog even opnieuw op een rij te zetten:

-1 december 2015: "PostNL verwerkt en bezorgt vandaag bijna 1,3 miljoen pakketten."

Bron: www.postnl.nl/over-postnl/pers-nieuws...

-23 december 2015 "PostNL verwerkte en bezorgde gisteren meer dan 1,4 miljoen pakketten."

Bron: www.postnl.nl/over-postnl/pers-nieuws...

-29 november 2016 "PostNL verwerkt en bezorgt deze week een record aantal pakketten. De week voor pakjesavond is traditioneel één van de drukste weken op de PostNL sorteercentra. In één week sorteert en bezorgt PostNL ruim vijf miljoen pakketten."

Bron: www.postnl.nl/over-postnl/pers-nieuws...

Vervolgens communiceerde jij afgelopen zaterdag (17 dec 2016 om 17:18) het volgende (met een citaat van mijn woorden):

======================================================
"1 kleine teleurstelling Martijn;

"3 - we mogen uitkijken naar een vet nieuw dag record betreffende het aantal pakketjes dat op 1 dag wordt verwerkt (nieuws zal na de kerst pas worden gecommuniceerd)"

Dat gaat helaas niet gebeuren. Vorige jaar was een beetje fout geteld haha..(ca 2 dagen verwerking werd gecommuniceerd als 1,4 miljoen op 1 dag) Enfin laat onverlet dat decembergroei gigantisch is (20-25% t.o.v vorig jaar) .. Ach die communicatie van PostNL, jij hebt er meer vertrouwen in dan ik lol :P zelfs zulke kleine feitjes wist
men nog verkeerd te communiceren vorig jaar"
=======================================================

Kijk Cerburus, als ik je eerdere bericht nu combineer met jouw mededeling van zojuist dat 'all time record' vorig jaar op 23 december werd gezet op 1,1-1,2 miljoen pakketten... dan zou dit betekenen dat PostNL niet alleen op 23 december 2015 de aantallen incorrect heeft beschreven (toen 1,4 miljoen werd genoemd), want het 'all time record' dat je zojuist beschrijft is tevens ook lager dan het aantal dat in het persbericht van 1 december 2015 werd gecommuniceerd (toen 1,3 miljoen werd genoemd).

Kortom, bij mij wek je nu toch echt de indruk dat je wellicht over het hoofd hebt gezien dat in de persberichten van PostNL de COMBINATIE van het aantal "verwerkte en bezorgde pakketten" wordt genoemd... wat dus net iets meer zal zijn dan het "aantal verwerkte pakketten" of het "aantal bezorgde pakketten".

Terwijl jouw informatie wellicht waarschijnlijk is gebaseerd op slechts één van de twee factoren!?

Fijne avond nog + dan voor het delen van je info!

:-)
LOL... eigenlijk ook een vorm van protest:

het eigen personeel fluistert anoniem dat de PostNL-records niet zouden kloppen!!!

(Geintje, is eigenlijk gewoon een grap hoor, want er wordt immers door PostNL eigenlijk met 2 maten gemeten - letterlijk)
williedevil
0
Er zit natuurlijk veel waarheid in het verhaal van Boersma, als ik het zo lees en als relatieve buitenstaander kan beoordelen. Wat mij wel weer opvalt is dat nu weer gesproken wordt over de bescherming van weer andere andere stakeholders in het bedrijf nl de RvB. Weer wordt de aandeelhouder gewoonweg genegeerd. Het enige waar die gasten steeds aan denken is dat een aandeelhouder aandelen van een bedrijf aanhoudt om snel rijk te worden. Ze blijven ontkennen dat ze al die tijd het geld van deze stakeholders gewoon nodig hebben gehad om überhaupt te kunnen overleven, mag daar een vergoeding tegenoverstaan? En als die vergoeding voortdurend uitblijft mag daar dan een adequate reactie over verlangd worden?
[verwijderd]
0
quote:

Rising hope schreef op 20 december 2016 09:56:

[...]In decemvoor dus voor het kerstreces. Zal hij wachten tot vrijdag?
(Kamp is overigens wel afhankelijk van de commissie die de postmarkt heeft onderzocht... zou wel een knap staaltje politiek geklungel zijn als de commissie de deadline niet zou weten te halen, en Kamp dus niet bij machte zou zijn om dit jaar nog te leveren; enfin, zou in dat geval wel zo netjes zijn als dit dan inmiddels even zou zijn gemeld want bij PostNL zitten ze er inmiddels ook al maanden op te wachten - werd zelfs nog even ter sprake gebracht door Herna tijdens de Q2 CC, waarbij ze benadrukte dat er een oordeel nodig was van zowel de commissie als de ACM)
4.220 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 ... 177 178 179 180 181 182 183 184 185 186 187 ... 207 208 209 210 211 » | Laatste
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Detail

Vertraagd 3 mei 2024 17:35
Koers 1,242
Verschil +0,023 (+1,89%)
Hoog 1,246
Laag 1,222
Volume 2.044.944
Volume gemiddeld 0
Volume gisteren 3.164.913

EU stocks, real time, by Cboe Europe Ltd.; Other, Euronext & US stocks by NYSE & Cboe BZX Exchange, 15 min. delayed
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer, streaming powered by: Infront