AG schreef:
Stuk uit een andere draad, zo staat alles bij elkaar:
blauw1982 - 19 dec 07, 21:29 | Reageer | Quote | Zoek | Aanbevolen: 0
Er zijn door de jaren heen, meerdere GRAS aanvragen geweest van lactoferrin welke gewonnen is uit melk.
De eerste aanvraag werd gedaan (door DMV international) in april 2000 en werd afgekeurd in maart 2001:
FDA has evaluated the information in GRAS Notice No. GRN 000042, as well as other available data and information. Given that DMV International's notice does not address the potential that some effects of this immunologically active substance could be adverse, the notice does not provide a sufficient basis for a determination that milk-derived lactoferrin is GRAS under the conditions of its intended use.
De tweede aanvraag werd gedaan door National Beef in januari 2001 en betrof lactoferrin welke gewonnen wordt uit "bovine milk". Goedkeuring werd gegeven in oktober 2001.
Een derde aanvraag werd gedaan door aLF ventures in mei 2003 en betrof lactoferrin welke gewonnen wordt uit "bovine milk". Goedkeuring werd gegeven in augustus 2003.
Samenvattend: Een oordeel werd altijd gegeven binnen een jaar. Twee van de drie eerdere aanvragen werden wel goedgekeurd en betrof ook lactoferrine gewonnen uit melk.
Dat Gras tot op heden dus niet behandeld is, is dus vreemd te noemen. Er zijn echter nog een hoop aanvragen pending, maar de aanvraag van pharming is de oudste. Daarom durf ik te gokken dat een oordeel snel genomen zal worden.
De vraag waar ik nog geen antwoord op gevonden heb. Lactoferrine is al op verschillende manieren geproduceerd door andere bedrijven. Sommige van deze bedrijven hebben al GRAS status. Wat is de toegevoegde waarde van de Lactoferrine welke door pharming ontwikkeld is? Is het productie-proces goedkoper? Heeft het andere voordelen boven de lactoferrin van de concurrenten?