Arcadis « Terug naar discussie overzicht

Jaarcijfers 2007

10 Posts
Dangr
0
ARNHEM (AFN) - Advies- en ingenieursbedrijf Arcadis maakt volgende week maandag voorbeurs een bedrijfsresultaat (ebita) bekend van 29,4 miljoen euro, tegen 23,9 miljoen in dezelfde periode een jaar eerder. Dat is de gemiddelde verwachting van analisten. Marktvorsers zijn vooral benieuwd naar de vooruitzichten.

“Ik vraag me af hoe het gaat in de Verenigde Staten”, zegt Edwin de Jong van SNS Securities. Hij wijst erop dat het Amerikaanse URS, een belangrijkste concurrent van Arcadis, eerder deze week met een “redelijk slechte outlook” voor het onderdeel infrastructuur naar buiten kwam. Arcadis haalt meer dan 40 procent van zijn omzet uit de VS. De analist van SNS is daarom ook benieuwd in hoeverre het bedrijf last heeft gehad van de zwakke dollar.

Ook de aandacht van Kris Kippers van zakenbank Petercam gaat uit naar de outlook. “De cijfers zullen wel goed zijn, maar hoe vol is het orderboek en hoe zijn de marktomstandigheden in de VS?”, vraagt de analist zich af. De marktvorsers verwachten niet dat Arcadis een concrete prognose geeft voor 2008. “Maar ze zullen zich wel positief uitlaten voor dit jaar”, aldus ING.

Analisten verwachten gemiddeld dat de omzet in het vierde kwartaal is gestegen tot 417,8 miljoen euro, ten opzichte van 341,5 miljoen euro in dezelfde periode in 2006. De nettowinst hebben zij becijferd op 15,3 miljoen tegen 14,6 miljoen in het laatste kwartaal van 2006.
Dangr
0
Ik ben benieuwd naar de cijfers van a.s. maandag. De laatste paar dagen gaat de koers weer aardig hard omlaag. Ik heb zelf Arcadis voor de LT, dus ik maar me niet zo druk. Toch zou het leuk zijn als we maandag eens een mooie beursdag zien met een aantal positieve verassingen.
Dangr
0
Amsterdam (BETTEN FINANCIAL NEWS) - Arcadis heeft in 2007 een netto operationele winst gerealiseerd van EUR 62,3 miljoen. Dat is een stijging met 25% ten opzichte van de EUR 50 miljoen die het bedrijf in 2006 rapporteerde, zo blijkt maandag uit de jaarresultaten.

Het bedrijf uit Arnhem geeft zijn eigen winstverwachting niet op nettowinst-niveau, maar richt zich altijd op de netto operationele winst voor amortisatie en eenmalige baten en lasten.

De omzet van Arcadis kwam in de verslagperiode uit op EUR 1,5 miljard, een stijging met 22% ten opzichte van 2006. De autonome omzetgroei bedroeg 16%, de marge verbeterde naar 10,5%.

Per aandeel kwam de winst overigens uit op EUR 3,06 tegenover EUR 2,47 in 2006. Arcadis stelt een dividend voor van EUR 1,23. Dat is 40% van de netto operationele winst.

Het onderdeel Infra zag een omzetstijging van 11%, bij een autonome omzetgroei van 13%. 'Vooral in Nederland namen de activiteiten fors toe door investeringen in (spoor-)infrastructuur en een gunstige gemeentelijke markt', aldus Arcadis.

In de Verenigde Staten zorgden water en transportation voor groei bij Infra. Deze ging echter 'ten dele verloren' door een sterke daling in land development als gevolg van de slechte huizenmarkt.

Het onderdeel Milieu realiseerde een omzettoename van 16% bij een autonome groei van 22%. Bij Gebouwen was sprake van een omzettoename van 71%, waarvan 60% door acquisities. 'Dit betrof vooral het begin juli overgenomen RTKL, maar ook PinnacleOne in de Verenigde Staten en enkele kleinere acquisities in Europese landen.'

Bestuursvoorzitter Harrie Noy: 'De vooruitzichten voor Arcadis zijn positief. De markten waarin wij opereren bieden volop perspectief. Daarnaast staat uitbreiding door acquisities hoog op de agenda.' Noy stelt dat het bedrijf voor 2008 een verdere groei van omzet en winst voorziet.
Dangr
0
Amsterdam (BETTEN FINANCIAL NEWS) - Arcadis heeft zijn groeidoelstelling, vanwege de veranderende mix in activiteiten en de langeretermijnvooruitzichten voor de markt, verhoogd naar 15% per jaar. Dat schrijft het advies- en ingenieursbedrijf maandag in een persbericht naar aanleiding van de jaarresultaten. Ten minste de helft daarvan moet afkomstig zijn van autonome groei.

De margedoelstelling is gehandhaafd op ten minste 10%. Per marktsegment gaat de onderneming voor Infrastructuur uit van een autonoom groeidoel van 6%, voor Milieu van een groei van 12% en voor Gebouwen van een doelstelling van 8%.

De margedoelstelling voor Infra is 8-9%, voor Milieu 12-13% en voor Gebouwen 10-11%.
Dangr
0
Prima cijfers! Daarnaast is het zeer positief dat ze de groeidoelstelling in 2008 hebben verhoogd. Meestal is Arcadis redelijk behoudend hierin. Het wordt dus weer een mooi jaar voor Arcadis. Een topper voor de LT.
[verwijderd]
0
2e UPDATE: Arcadis KW4 2007 omzet +24%, nettowinst +22%
(Tweede update van eerder gepubliceerd bericht 'Arcadis KW4 2007 omzet +24%, nettowinst +22%' om analistencommentaar, meer informatie en actuele koers toe te voegen.)


Door Elvan Bayraktaroglu

Van DOW JONES NIEUWSDIENST



AMSTERDAM (Dow Jones)--Arcadis heeft over het vierde kwartaal van 2007 een 22% hogere nettowinst geboekt bij een 24% hogere omzet. Ook kondigde het bedrijf een strategische herorientatie aan en stelde het de financiele doelen voor de lange termijn bij.

Arcadis noteert omstreeks 15.25 uur 3,1% hoger op EUR41,94. De omzet steeg in het vierde kwartaal van 2007 tot EUR422 miljoen tegen EUR342 miljoen vorig jaar in dezelfde periode. De autonome omzetgroei in het vierde kwartaal bedroeg 15% en de omzet uit overnames droeg bij met 13%.

Volgens Petercam bevindt de autonome groei van Arcadis zich op een 'gezond niveau'. Analist Kris Kippers zegt dat Arcadis wederom 'uitstekende jaarcijfers' heeft neergezet, maar denkt dat de marges bij sommige activiteiten tegen hun hoogtepunt aan zitten.

Volgens Kippers is de blootstelling van Arcadis aan de Verenigde Staten toegenomen nu ongeveer de helft van de omzet uit de VS komt. Vertraging van de Amerikaanse huizenmarkt zou een daling van de omzet betekenen. De analist heeft zijn koersdoel en advies op het aandeel onder herziening.

De nettowinst over het vierde kwartaal van 2007 kwam uit op EUR17,8 miljoen tegen EUR14,6 miljoen vorig jaar.

De winst voor belasting, rente en amortisatie, ofwel EBITA, steeg naar EUR32,7 miljoen van EUR23,9 miljoen vorig jaar. De EBITA werd gestuwd door een boekwinst van EUR1,4 miljoen op de verkoop van vastgoed in Frankrijk. Een aandelenprogramma voor werknemers van Arcadis in het Verenigd Koninkrijk bracht een last van EUR0,1 miljoen met zich mee.

Voor de lange termijn heeft Arcadis de groeiverwachting voor de winst per aandeel opgekrikt van 10% naar 15%, de helft hiervan komt uit autonome winstgroei. De margegroei blijft gehandhaafd op 10%.

Het bedrijf heeft voor 2008 een investeringsruimte van EUR200 miljoen. "We hopen te profiteren van consolidatie in de Verenigde Staten, daarin wil Arcadis een belangrijke rol vervullen." aldus chief executive officer van Arcadis, Harrie Noy. Hij voegt eraan toe dat de positie van Arcadis gezond genoeg is om overnames te financieren, maar dat het bedrijf voor hele grote overnames een beroep zal doen op de beurs.

Voor het boekjaar 2008 voorziet Arcadis een hogere nettowinst en omzet ten opzichte van 2007. Wel heeft het bedrijf de autonome groeidoelstelling voor de lange termijn neerwaarts bijgesteld naar 7,5%. Volgens Noy is het bedrijf in staat dit niveau in ieder geval tot 2011 te handhaven.

Over 2007 boekte het bedrijf een marge van 10,5% maar Noy denkt niet dat dit niveau in 2008 zal terugkeren. De ceo vertelt ter toelichting op de bedrijfscijfers dat de strategische herorientatie onder voorbehoud van onvoorziene omstandigheden is, zoals bijvoorbeeld een negatief valuta effect. Over 2007 boekte het bedrijf een negatief valuta effect van 4% vanwege de dalende dollar. De topman wijst erop dat de doelstellingen kunnen veranderen, aangezien valuta effecten niet gedekt worden door het bedrijf, "dat is een risico van de beleggers," aldus Noy.

Arcadis bestaat uit drie segmenten, infrastructuur, milieu and gebouwen. Bij de divisie infrastructuur werd de sterke daling in land-development, dat gebieden in de VS klaarmaakt voor woningbouw, gecompenseerd door de toename van de Amerikaanse water en transport-activiteiten. Land-development maakt momenteel minder dan 1% uit van de omzet.

Arcadis stelt een dividend voor van EUR1,23 per aandeel.

Over het gehele boekjaar zag Arcadis de nettowinst met 22% stijgen naar EUR54,9 miljoen van EUR44,9 miljoen in 2006. De omzet steeg afgelopen boekjaar naar EUR1,51 miljard van EUR1,23 miljard.



- Door Elvan Bayraktaroglu; Dow Jones Nieuwsdienst; +31-20-5715201; elvan.bayraktaroglu@dowjones.com



[verwijderd]
0
Kan iemand mij uitleggen waarom vandaag er zo'n groot verschil is tussen de hoogste en laagste koers?
In de loop van de middag zelfs 3% in de plus en sluiten op een min van 1,7%
[verwijderd]
0
quote:

debby schreef:

Kan iemand mij uitleggen waarom vandaag er zo'n groot verschil is tussen de hoogste en laagste koers?
In de loop van de middag zelfs 3% in de plus en sluiten op een min van 1,7%

inderdaad ja ik volgde arcadis al een uur om 17.29
stond hij nog op 41,46 en toen kwam erin de slothandeleen golf van verkopers ik geloof dat er
ongeveer 30.000 stukken toen verhandeld werden
misschien heeft het te maken dat arcadis mogen in de midkap komt. wel heeeeeell vreemd.

Dangr
0
quote:

debby schreef:

Kan iemand mij uitleggen waarom vandaag er zo'n groot verschil is tussen de hoogste en laagste koers?
In de loop van de middag zelfs 3% in de plus en sluiten op een min van 1,7%

Dit gebeurt de laatste paar maanden wel vaker. Voor daghandelaren is het dan leuk verdienen.
Dangr
0
quote:

debby schreef:

Kan iemand mij uitleggen waarom vandaag er zo'n groot verschil is tussen de hoogste en laagste koers?
In de loop van de middag zelfs 3% in de plus en sluiten op een min van 1,7%

Dit gebeurt de laatste paar maanden wel vaker. Voor daghandelaren is het dan leuk verdienen. Jammer dat we aan het eind van de handel weer onderuit zijn gegaan, maar dit zal wellicht te maken hebben met de promotie naar de AMX. Veel fondsbeleggers moesten nog ff hun stukken kwijt. Ik hoop dat we vanaf morgen eindelijk weer eens de weg omhoog weten te vinden, want de cijfers waren wederom sterk en de toekomst blijft er rooskleurig uitzien.
10 Posts
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Detail

Vertraagd 31 mei 2024 17:35
Koers 60,050
Verschil -0,500 (-0,83%)
Hoog 60,650
Laag 59,700
Volume 348.791
Volume gemiddeld 176.902
Volume gisteren 216.101

EU stocks, real time, by Cboe Europe Ltd.; Other, Euronext & US stocks by NYSE & Cboe BZX Exchange, 15 min. delayed
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer, streaming powered by: Infront