Unilever « Terug naar discussie overzicht

Vooruitblik: 'Volumegroei voor Unilever'30 ok

2 Posts
voda
0
Vooruitblik: 'Volumegroei voor Unilever'
30 okt 2009, 16:17 uur

AMSTERDAM (AFN) - Analisten gaan ervan uit dat de producent van consumentengoederen Unilever in staat is gebleven de volumes ook in het derde kwartaal op peil te houden. Donderdag 5 november komt het bedrijf met de derdekwartaalcijfers.

Consumenten lieten, in de economische neergang, de veelal duurdere Unilevermerken zoals Becel, Dove en Ola liggen voor goedkopere alternatieven. In veel markten verloor het Nederlands-Britse concern volumes. De in januari aangetreden nieuwe topman, de Nederlander Paul Polman, maakte het een prioriteit de volumes weer te laten groeien.

Bij de presentatie van de tweedekwartaalcijfers verraste Unilever de markt door volumegroei in alle regio's te rapporteren. De onderliggende omzetgroei, de verkopen exclusief effecten van wisselkoersen en aan- en verkopen van onderdelen, bedroeg toen 4,1 procent. Analisten gaan voor dit kwartaal uit van een onderliggende omzetgroei van 3,3 procent.

De resultaten van branchegenoten zoals Kellogg, Colgate en met name Procter & Gamble (P&G), die afgelopen week beter dan verwachte cijfers rapporteerden, stemden analisten positief. Analist Richard Withagen van SNS Securities noemde de resultaten van P&G hoopvol voor Unilever. ,,Unilever's innovatieprogramma is momenteel sterker dan dat van P&G. Dit suggereert dat (top-line) volumegroei zal vermeerderen bij Unilever.'' Bovendien zo stelde de analist profiteert het Nederlands-Britse concern van lagere grondstofprijzen.

Eind september maakte het concern bekend de persoonlijke verzorginslijn en een deel van de wasmiddeltak van het Amerikaanse Sara Lee over te nemen. Met de overname van merken als Sanex, Zwitsal en Neutral is een bedrag gemoeid van 1,27 miljard euro.

Hieronder volgt de gemiddelde verwachting van analisten (in het Engels, in miljoenen euro's behalve USG en EPS)

De consensuscijfers zijn inclusief een gemiddelde van eur -213 mln op ebit-niveau en verder (herstructureringslasten). Voor het hele jaar geldt eur -802 mln op ebit-niveau en verder.

Q3

Voor cijfers zie:

www.iex.nl/nieuws/nieuws_artikel.asp?...
voda
0
PREVIEW: Unilever autonome omzet KW3 09 +2,7%


AMSTERDAM (Dow Jones)--Unilever maakt donderdag voorbeurs een autonome omzetgroei van 2,7% bekend. Dit is de gemiddelde verwachting van 10 door Dow Jones Nieuwsdienst geraadpleegde analisten. In navolging van de volumegroei in het tweede kwartaal rekenen de analisten voor het derde kwartaal wederom op een volumegroei van ongeveer 2,4%. De analisten verwachten een verbetering van de onderliggende operationele marge met 30 basispunten waarbij het profiteert van lagere grondstoffenkosten, maar dit wordt deels aangewend voor meer advertentie-uitgaven. Omstreeks 15.25 uur noteert het aandeel Unilever 2% lager op EUR20,69 bij een 1,5% lagere AEX. (AVM)



Dow Jones Nieuwsdienst: +31-20-5715200; amsterdam@dowjones.com



2 Posts
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Detail

Vertraagd 7 mei 2024 09:10
Koers 48,940
Verschil +0,580 (+1,20%)
Hoog 48,960
Laag 48,590
Volume 116.668
Volume gemiddeld 1.428.608
Volume gisteren 830.504

EU stocks, real time, by Cboe Europe Ltd.; Other, Euronext & US stocks by NYSE & Cboe BZX Exchange, 15 min. delayed
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer, streaming powered by: Infront