ASML « Terug naar discussie overzicht

Overgewaardeerd

23 Posts, Pagina: 1 2 » | Laatste
The Man
0
Is de koers van ASML op dit moment niet ontzettend overgewaardeerd? De koers ziet eruit alsof de crisis al helemaal voorbij is en noteert nabij Year High.

Natuurlijk zijn er allemaal nieuwe chipjes nodig voor vanalles en nog wat, maar ze zijn toch niet de enige die deze machines maken?

Gaan we dit jaar weer een winst van meer dan 600 miljoen realiseren zoals toen de koers 25,55 stond?

Vertel me de tegen argumenten of ga anders gezellig mee short.
[verwijderd]
0
quote:

The Man schreef:

Is de koers van ASML op dit moment niet ontzettend overgewaardeerd? De koers ziet eruit alsof de crisis al helemaal voorbij is en noteert nabij Year High.

Natuurlijk zijn er allemaal nieuwe chipjes nodig voor vanalles en nog wat, maar ze zijn toch niet de enige die deze machines maken?

Gaan we dit jaar weer een winst van meer dan 600 miljoen realiseren zoals toen de koers 25,55 stond?

Vertel me de tegen argumenten of ga anders gezellig mee short.
Aangezien ASML personeel niet aangesleept krijgt zou een vergelijk met eerdere koersen zeer reeel kunnen zijn. De ontwikkeling van de nieuwste machine verloopt ook niet negatief en ja, met die capaciteiten zijn ze dan de enige ter wereld. Logistiek is momenteel de bottle-neck.
viermeiden
0
AMSTERDAM (AFN - Analisten zijn optimistisch over de eerstekwartaalcijfers en de vooruitzichten voor ASML. De opleving in de technologiesector is sterker dan die van de algehele economie en hier profiteert de chipmachinefabrikant van. ASML maakt woensdag 14 april om 7.00 uur de eerstekwartaalcijfers bekend.

Het bedrijf, dat een marktaandeel van rond de 70 procent zegt te hebben, maakt woensdag mogelijk meer bekend over de verwachtingen voor de tweede helft van het jaar. Bij de presentatie van de jaarcijfers zei ASML te rekenen op een omzet van 700 miljoen euro in het eerste kwartaal en 950 miljoen in het tweede kwartaal.

Het aantal nieuwe orders, een belangrijke indicator voor toekomstige inkomsten voor ASML, ligt naar verwachting op 36 ten opzichte van 35 in het laatste kwartaal van 2009. ASML voorspelde al dat het aantal nieuwe orders ongeveer gelijk zou blijven.

Breder herstel

Analist Thomas Becker van Commerzbank denkt dat de orderinstroom nog niet op zijn piek zit. ,,Het feestje is nog niet voorbij. Bestedingen door technologiebedrijven zullen nog toenemen dankzij een breder herstel dan verwacht voor alle eindmarkten.''

Ook de gemiddelde prijs vertoont een stijgende lijn. Na een gemiddelde prijs van 17,3 miljoen euro per machine in het vierde kwartaal van 2009, rekenen analisten voor het eerste kwartaal op een gemiddelde prijs van 20,7 miljoen euro. Het resultaat is naar verwachting gestegen van 68 miljoen euro naar 127 miljoen euro.

Ten opzichte van het eerste kwartaal van 2009 is de verbetering nog veel beter zichtbaar. Een jaar geleden kreeg ASML maar vier nieuwe orders binnen en bedroeg het resultaat 147 miljoen euro negatief.

viermeiden
voda
0
PREVIEW: ASML omzet KW1 2009 EUR714 mln, guidance belangrijk


AMSTERDAM (Dow Jones)--ASML Holding nv zal woensdag over het eerste kwartaal een omzet rapporteren van EUR714 miljoen, zo blijkt uit de consensus van 17 door Factset geraadpleegde analisten. De consensus voor de nettowinst, opgemaakt uit taxaties van 15 analisten, komt gemiddeld uit op EUR99,7 miljoen. In het vierde kwartaal bedroeg de omzet EUR581 miljoen en de nettowinst EUR50 miljoen. ASML zelf sprak bij de publicatie van de vierdekwartaalcijfers de verwachting uit van een omzet van circa EUR700 miljoen in het eerste kwartaal, een brutomarge van circa 40% en een orderintake op een vergelijkbaar niveau als in het vierde kwartaal, toen deze EUR956 miljoen bedroeg. ASML zei toen dat de omzet in de eerste twee kwartalen van 2010 flink zou toenemen dankzij een sterker dan verwachte orderinstroom. Voor het tweede kwartaal ging het bedrijf uit van een omzet van circa EUR950 miljoen. Analist Tijs Hollestelle van ING Research stelt in zijn vooruitblik dat vooral de guidance van ASML van belang is bij de cijfers woensdag. Hij gaat voor het tweede kwartaal alvast uit van EUR956 miljoen aan omzet en een orderintake van EUR900 miljoen. Omstreeks 14.15 uur noteert ASML 0,2% hoger op EUR26,70, terwijl de AEX met 0,04% stijgt. (MAN)



Dow Jones Nieuwsdienst: +31-20-5715200; amsterdam@dowjones.com

[verwijderd]
0
waarom wil de koers de laatste dagen maar niet.
ben gister ingestapt en al een deel kwijt.

nu maar hopen op mooie cijfers morgen.
[verwijderd]
0
Intel News Release
Related Links
More in this category
Corporate Information
Contact Corporate Press Relations
2232
retweetIntel Reports Record First Quarter

First-Quarter Results
Revenue $10.3 Billion
Gross Margin 63%
Operating Income $3.4 Billion
Net Income $2.4 Billion
EPS 43 Cents

SANTA CLARA, Calif., Apr. 13, 2010 – Intel Corporation today reported first-quarter revenue of $10.3 billion. The company reported operating income of $3.4 billion, net income of $2.4 billion and EPS of 43 cents.

"The investments we’re making in leading edge technology are delivering the most compelling product line-up in our history," said Paul Otellini, Intel president and CEO. "These leadership products combined with growing worldwide demand and continued outstanding execution resulted in Intel's best first quarter ever. Looking forward, we're optimistic about our business as Intel products are designed into a variety of new and exciting segments."

Geweldige cijfers dus.
[verwijderd]
0
Op grond van de uitstekende resultaten, de verwachtingen en de huidige koersdoelen heb ik toch maar wat aandelen gekocht op €26,24

Overigens vind ik het wel vreemd, dat de koers zo weinig doet na de berichten van de afgelopen morgen. Dus maar weer rustig verder laten rijpen
[verwijderd]
0
Erg jammer ja. Ik ben maandag ingestapt en nog elke dag verlies, ook vandaag weer denk ik.

Geen idee na dit mooie nieuws
The Man
0
Op het moment heb ik geen positie meer, maar is mijn sentiment nog negatief. Ik ga alleen voor wat mij betreft zekerheden.

ASML doet het heel erg goed laten we dat voorop zetten, zowel als bedrijf, als de koers. Maar de vraag is doet ASML het zo goed als de koers zegt.

In de Internet bubbel sloeg de koers van ASML nergens op, dus daar hoeven we niet naar de kijken, maar de jaren daarna denk ik dat ondanks de vrij hoge koers winst verhouding van 17, wel reeel waren.

Zelfs als het zo goed blijft gaan als nu:

4 x 99 miljoen is nog steeds geen 661 Milljoen, bovendien verwacht ASML vooral goede cijfers in de eerste 2 kwartalen begrijp ik uit de berichtgeving. Dus geen/net 26 euro waard. Bij 27 ga ik weer short.

Ik wil niet lullig doen over ASML, maar wees wel voorzichtig. TA geeft geen weerstanden en we bevinden ons dus in niemandsland. Het is tijd voor FA en dat zijn sommetjes.
[verwijderd]
0
quote:

Rwin schreef:

Erg jammer ja. Ik ben maandag ingestapt en nog elke dag verlies, ook vandaag weer denk ik.

Geen idee na dit mooie nieuws
Gelukkig met weinig winst tevreden geweest vanmorgen. Dit verwacht je toch niet. Even laten zakken, instappen en weer gestaag laten stijgen.
voda
0
ASML CEO ziet book-to-bill ratio circa 1 in rest van 2010


AMSTERDAM (Dow Jones)--ASML Holding nv verwacht dat de book-to-bill ratio, de verhouding tussen de uitstaande orders en de huidige capaciteit in de halfgeleiderindustrie, in de rest van het jaar 2010 rond de 1 zal liggen, zo heeft chief executive officer (CEO) Eric Meurice woensdag gezegd tijdens een conference call naar aanleiding van de eerstekwartaalcijfers.

Bij een cijfer groter dan 1 worden er meer chips besteld dan geleverd en bij een cijfer lager dan 1 worden meer chips geleverd dan besteld.

Meurice stelde in de call dat een opwaartse trend in historische cycli tot drie jaar kan duren, en zei voorzichtig te blijven over de invloed van de economie op de cyclus.



Door Archibald Preuschat en Maaike Noordhuis; Dow Jones Nieuwsdienst; +31-20-5715201; maaike.noordhuis@dowjones.com



[verwijderd]
0
Ik kan niks anders dan nu blijven zitten.
Hoop dat de koers nog wel richting de 28 euro gaat de komende maand. Erg balen
[verwijderd]
0
ONgewaardeerd, not overgewaardeerd.

In 2007, when ASML was making good money, the chip market was running overcapacity. The future was turning weak and downturn imminent. That was the time to be bearish. At this moment, chip sector is running undercapacity. Demand is more than Supply. Look at the growth of ASML : 200% in a quarter! This is the time to be bullish. If you are jiggling with the numbers and looking into P/E ratio, then let me tell you low P/E is not necessarily a good investment. It may signify weak growth or maybe negative growth.

I can write any number of pages on why ASML is ONgewaardeerd but I dont have time for that.

If you want to go short, then go short on your peril. Borrow my shares please :)

Sorry for writing in English but unfortunately my Dutch is not very good.

ratio is to be seen as futuristic. Higher P/E ratio signifies future growth potential. In this case it is very much in line
The Man
0
Mijn koekje kost je 1000 euro, ik maak ze voor 50 cent, maar misschien wordt het wel 2000 euro waard.

Nogmaals geen positie meer, maar was ik maar short blijven zitten.

In het beste geval is ASML nu goed gewaardeerd. Kijk wat er bij goed nieuws gebeurd en een prachtige AEX vandaag.
[verwijderd]
0
quote:

Rwin schreef:

Ik kan niks anders dan nu blijven zitten.

Is dat zo erg dan?

Of ben je een trader en is langer dan 1 dan voor jou al LT ?

Dit is niet rot bedoeld en een serieuze reactie op jouw posting

Ik ben er ook ingestapt maar heb maanden geduld als het nodig blijkt.
[verwijderd]
0
Ik heb dat ook zeker maar hoor van alle kanten 30 euro en ook veel dat het nu te hoog gewaardeerd is.
Ik heb dit geld ook voor de LT en hoop en verwacht nog wel de 30 euro dit jaar.
[verwijderd]
0
quote:

JanK1 schreef:

[quote=Rwin]
Ik kan niks anders dan nu blijven zitten.

[/quote]

Is dat zo erg dan?

Of ben je een trader en is langer dan 1 dan voor jou al LT ?

Dit is niet rot bedoeld en een serieuze reactie op jouw posting

Ik ben er ook ingestapt maar heb maanden geduld als het nodig blijkt.
Wat je hoort/leest is niet altijd realistisch. Zie een beleggersforum niet als een adviserend instituut maar als een mogelijkheid ervaringen met elkaar te delen

Volg je eigen koers en doe wat jou goed lijkt op grond van gevoel en kennis. En met dit fonds weet ik het wel, betere tijden volgen
The Man
0
Ik heb weer short positie, maar ben korte termijn. Tot 27,10 euro heb ik ik geen verlies,met 24,50 ben ik er weer uit. Ik denk ook niet dat het aandeel gaat crashen hoor mannen, maar het staat gewoon al aardig hoog.

Ik verwacht een rendement tussen de 10 en 15 procent voor mij.

(lees eerdere posts voor meer argumentatie)
[verwijderd]
0
De adviezen en koersdoelen geven mij voldoende vertrouwen om gewoon te blijven zitten
23 Posts, Pagina: 1 2 » | Laatste
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Detail

Vertraagd 9 mei 2024 17:37
Koers 847,900
Verschil +2,900 (+0,34%)
Hoog 852,500
Laag 843,800
Volume 331.311
Volume gemiddeld 543.750
Volume gisteren 368.284

EU stocks, real time, by Cboe Europe Ltd.; Other, Euronext & US stocks by NYSE & Cboe BZX Exchange, 15 min. delayed
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer, streaming powered by: Infront