C/Tac « Terug naar discussie overzicht

Bart Hogendoorn ziet orders herstellen bij HP.

4 Posts
pardon
0
HP NL ziet orders herstellen door vertrouwen

AMSTERDAM (AFN) - Bedrijven melden zich in steeds grotere mate bij ict-bedrijven met nieuwe orders en projecten. Dat zegt de nieuwe topman van HP Nederland, Bart Hogendoorn, in en maandag gepubliceerd interview met de Telegraaf.

,,Ondernemers laten het herwonnen vertrouwen nu zien, Duitsland wakkert die groei aan'', aldus Hogendoorn. Hij verwacht bovendien dat de aangekondigde bezuinigingen goed kunnen uitpakken voor zijn sector, omdat de overheid wellicht zal besluiten meer ict-taken over te dragen aan de markt.
De concrete ordertoename noemt het bedrijf niet. Maar vanwege de groei is HP wel op zoek naar circa honderd man extra personeel.
Hij kan bij Ctac wel wat mensen inhuren.
Beate
0
Inderdaad, als hij fair is doet hij nog iets ten gunste van Ctac voor het geld dat hij het bedrijf heeft ontfutseld. Anderzijds moet de grootspraak van Hoogendoorn met een koreltje zout worden genomen. Bij Ctac riep hij ook dat het allemaal zo goed liep. Klopte dus niets van.

Groetjes,
Beate
Henri Nostradamus
0
Al die ex-SAPPERS die bij HP terechtkomen bakken er niet veel van. Leo haalt zowaar bijna in de USA de prijs voor slechtste CEO (hij eindigde helaas voor hem op de 3e plek). Dat zal niet op zijn salaris slaan want dat slaat echt alles. Zal hij van Bartje geleerd hebben, die wist CTAC ook behoorlijk uit te kleden. In beide gevallen wisten ze de koers van het bedrijf waar ze voor werkte trouwens ruim te halveren. Toch knap dat zulke mensen steeds weer ergens een nieuw slachtoffer vinden........ Laten we maar hopen dat de volgende CEO van CTAC niet van SAP komt. Misschien komt het dan toch nog allemaal goed.

HN

Leo Apotheker, former CEO H-P
Leo Apotheker was one of the shortest-lived CEOs and yet he still managed to make the list of worst chief executives for 2011.
Apotheker only donned the CEO moniker of H-P for 11 months, but during that time he missed financial targets and couldn't figure out whether the company was selling or keeping the consumer PC business, says Finkelstein.
Since the the firing of Apotheker, H-P's board has hired former eBay CEO Meg Whitman. (See: HP's Implosion Continues: Hapless Board Prepares To Fire CEO, Hire Meg Whitman)
But the icing on the cake is Apotheker's reward for failing at his job. His good-bye package totals upwards of $25 million, according to Footnoted.com's Michelle Leder, and includes $7.2 million in severance pay, 156,000 shares of accelerated vesting stock, another 424,000 in performance shares, a $2.4 million bonus and money to relocate his family back to Europe. (See: Another Corporate Outrage: 'Golden Parachutes' for Failed CEOs)
Like Netflix and RIM, H-P's stock lost about 50% of its value in 2011.
Henri Nostradamus
0
Wat meer info over het vertrek van manusje-van-alles Bartje. Zoals hij zelf zegt - ik ben geen ondernemer (entrepreneur). Bij zo iets vraag ik me dan af - hoe kan zo iemand de top van een bedrijf zijn...... enige antwoord is dat je als manager geen ondernemer behoeft te zijn slechts een politieke papieren vergadertijger. Niets voor CTAC dus. Binnen CTAC doen een aantal legendarische blunder-anecdotes de ronde van Bartje, die ik nog wel eens zal delen.

Hierbij alvast wat links waarin te lezen staat hoe hij over CTAC denkt en welke cultuur daar heerst.

CTAC: 'de door ondernemerschap en gemoedelijkheid gekenmerkte, decentrale organisatie' (VEB)

Read more: www.computable.nl/artikel/nieuws/infr...

www.computable.nl/artikel/nieuws/erp/...

www.computable.nl/artikel/nieuws/erp/...

www.veb.net/content/HoofdMenu/Beurs/K...

managementscope.nl/manager/bart-hogen...

Kortom Bartje heeft geeneens zijn HEAO afgemaakt en is daarna vanzelf in de goede tijd omhoog gevallen in de hardware wereld. Totaal ongeschikt voor consultancy diensten. Het kostte CTAC 16 dure maanden om daar achter te komen. Als er een goede beslissing is geweest bij CTAC dan is het wel het ontslag van Bartje (de aanname door Hugo was waarschijnlijk de grootste fout die Cooijman ooit gemaakt heeft). Beter niemand dan een nietsnut zal men bij CTAC gedacht hebben. Op zich juist, maar het wordt tijd voor een echte topman om CTAC uit het slop te halen.

Hugo - waarom bel je de ex-accenture SAP directeur niet - die zit thuis duimen te draaien? Dan haal je tenminste een topper in huis met kapitaal (want dat heeft CTAC ook nodig).

HN

4 Posts
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Detail

Vertraagd 2 mei 2024 17:35
Koers 3,060
Verschil 0,000 (0,00%)
Hoog 3,120
Laag 3,020
Volume 5.720
Volume gemiddeld 20.461
Volume gisteren 62.366

EU stocks, real time, by Cboe Europe Ltd.; Other, Euronext & US stocks by NYSE & Cboe BZX Exchange, 15 min. delayed
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer, streaming powered by: Infront