Nedap « Terug naar discussie overzicht

Nedap-dochter tekent distributie-overeenkomst met Nortech

9 Posts
voda
0
Nedap-dochter tekent distributie-overeenkomst met Nortech


AMSTERDAM (Dow Jones)--Nedap AVI, onderdeel van Nedap nv (NEDAP.AE), heeft een distributie-overeenkomst getekend met Nortech Controls uit Wales, meldt het bedrijf vrijdag.

De overeenkomst betreft de zogeheten 'uPASS productlijn', die zich bezighoudt met de toegang tot parkeergarages. Met behulp van het uPASS-systeem wordt deze toegang eenvoudiger gemaakt, aldus Nedap.

Financiele details zijn niet bekendgemaakt.


Door Eelco Hiltermann; Dow Jones Nieuwsdienst; +31-20-5715 210, eelco.hiltermann@dowjones.com

[verwijderd]
0
Er lijkt meer interesse in Nedap in de afgelopen tijd, ik zie al goede dagelijke volumes van ruim 10,000 stuks grote jongenst zijn aan het komen?)...................

Doorbraak voor Nedap?
Maandag 29 november 2010

Vorige week werd bekend dat de Nederlandse apparatenmaker Nedap in China duidelijk voet aan de grond heeft weten te krijgen doordat het onlangs een belangrijk contract verwierf voor de levering van automatische voerstations voor varkens. Analisten houden vooralsnog vast aan hun eerder afgegeven taxaties voor het aandeel.

Door onze redactie

Aziatische invloeden
Nedap zal zijn automatische voerstations gaan leveren aan de Chinese Academie van Wetenschappen, een van de belangrijke onderzoeksinstituten van de Chinese regering. De voerstations zullen worden gebruikt in een modelboerderij in de buurt van Peking. In de afgelopen jaren heeft Nedap al aan 37 Chinese boerderijen voerstations verkocht, maar volgens het bedrijf is het meest recent verworven contract toch een doorbraak. Andries Jan Oosterhof, die verantwoordelijk is voor de verkoop van de voerstations, stelt dat voor het eerst Nedap een order heeft gekregen van de Chinese overheid, wat in dat land volgens hem erg belangrijk is.

Nedap heeft een apparaat ontwikkeld dat varkens die vrij rondlopen in groepshuisvesting de juiste hoeveelheid voer kan geven. Wanneer een varken wil eten, opent deze met zijn kop een poortje, waarna ze in een afgeschermd voerstation uit een trog hun voer krijgen. Door een chip in hun oor weet het voerstation om welk dier het precies gaat en hoeveel voer het dier moet krijgen.

De Chinese Academie heeft inmiddels al ruim 10 miljoen yuan (1 miljoen euro) geïnvesteerd in de modernisering van de boerderij en het verwacht in totaal 20 miljoen yuan te investeren. Er zullen 300 varkens worden gehouden, waaronder 400 fokzeugen. Nedap helpt onder meer met de inrichting van de boerderij.

Sinds 2007 is Nedap actief in China. Het concern kwam daar terecht toen grote klanten hun entree deden in het land en graag gebruik wilden maken van de elektronische antiwinkeldiefstal- en klantentelsystemen van Nedap. Ook andere bedrijfsonderdelen van Nedap zagen hun grote klanten richting China trekken en gevraagd worden om ook daar hun van dienst te zijn, waarna in 2008 het bedrijfsonderdeel volgde dat zich specialiseert in landbouwapparatuur. Hierdoor zag Nedap in de afgelopen drie jaar de omzet in China snel toenemen en zit er inmiddels een team van lokale verkopers die de markt bewerkt vanuit Shanghai.

Consensus
Vooralsnog zijn analisten vooral behoudend over het aandeel. Er staan enkel 4 houdadviezen uit, waardoor de consensus vanzelfsprekend neutraal is. Daarnaast stammen de meeste adviezen van juni en februari dit jaar, wat aangeeft dat analisten vooralsnog vasthouden aan hun eerder afgegeven taxaties.

De koers van het aandeel heeft zich de afgelopen maanden sterk ontwikkeld. Inmiddels noteert deze op 22 euro, de hoogste stand van het jaar. Dit geeft aan dat beleggers positief zijn over Nedap en verwachten dat de prestaties van het concern in de komende periode zullen blijven verbeteren.

[verwijderd]
0
Mijn laatste posting op het Nedap forum past beter in een GOED NIEUWS lijntje van 2010 dan van 2009 !! Sorry voor de posting in het lijntje uit 2009.

Nedap is een zeer zorgvuldig werkende onderneming. Persberichten zijn schaars. Kijk in dit verband ook eens naar Brill !

+++++++ Uit het jongste PB van Nedap:
"Nedap N.V. blijft stevig investeren in producten en markten, waarvoor in de loop van dit jaar ruim 50 nieuwe medewerkers zijn aangenomen, hoofdzakelijk in development- en commerciële functies. De vruchten hiervan worden inmiddels geplukt."

++++De uitbreiding van het aantal sales-medewerkers is een teken van kracht. In deze tijd juist zo'n stap zetten vind ik een heel sterk teken. Blijkbaar gelooft Nedap in zijn produkten !! De uitbreiding van 50 mensen betekent een uitbreiding van het personeelsbestand van 8% .
[verwijderd]
0
Er was ook een beetje nieuws van 6 december 2010 in de website van Nedap (http://www.nedap.com/nieuws.php?id=169), inderdaad we horen niet vaak van onze small caps. De industrie deed goed in 2010 en als het doorzet in 2011, dan zal Nedap waarschijnlijk sterk profiteren.........
[verwijderd]
0
Bedankt SmallCap! Nedap zit weer vol energie....

Persbericht van Nedap over
Smart Energy Collective:

Brede innovatiesamenwerking voor energievoorziening van de toekomst

Arnhem, 6 december 2010 –

Ruim twintig bedrijven in Nederland hebben de handen ineen geslagen om gezamenlijk te werken aan de ontwikkeling van intelligente energieconcepten. Samenwerkend onder de naam Smart Energy Collective (www.smartenergycollective.com), worden enkele grootschalige demonstratieprojecten opgezet op het gebied van Smart Grids – intelligente energienetten – verspreid over Nederland met in totaal ongeveer 5.000 particuliere en zakelijke consumenten. Met dit initiatief wil het Smart Energy Collective een voorsprong nemen op ontwikkelingen in het buitenland. Voor zover bekend is het Smart Energy Collective het meest omvangrijke initiatief in Europa voor de concrete ontwikkeling van intelligente energiediensten en -netten. Deelnemende partijen zijn (in alfabetische volgorde): ABB, Alliander, Enexis, Eneco, Essent, GasTerra, Gasunie, GEN Nederland, Heijmans, HUMIQ, IBM, Imtech, Itron, KEMA, Logica, Nedap, NXP Semiconductors, Philips, Rabobank, Siemens, Stedin, TenneT en Unica Installatiegroep.
[verwijderd]
0
Het gaat goed met de industrie kolifant. Zit je ook in ICT Automatisering NV? Ik heb nu een groot deel van mijn geld in ICT en hoop dat over 1-2 maand kan ik minimaal met EUR 5.5 p.a. verkopen:)

Omzet en productie stijgen in oktober - CBS
Vrijdag 10 december 2010 10:26 AMSTERDAM (Dow Jones)--Zowel de productie als de omzet van de Nederlandse industrie zijn in oktober gestegen, blijkt vrijdag uit cijfers van het CBS.
De Nederlandse industrie produceerde in oktober 5% meer dan in dezelfde periode een jaar geleden. In september nam de industriele productie op jaarbasis toe met 4%. Het statistiekbureau merkt op dat, hoewel de productie in 2010 elke maand groter was dan in de overeenkomende maand van 2009, deze nog altijd onder het niveau van 2008 lag.
De productiestijging was met 44% het grootst in de transportmiddelenindustrie. De elektrotechnische en machine-industrie en de basismetaal- en metaalproductenindustrie leverden ook aanzienlijk meer productie dan in oktober 2009. In deze branches bedroeg de toename respectievelijk 16% en 10%. In de voedings- en genotmiddelenindustrie lag de productie slechts iets boven het niveau van oktober 2009, in de aardolie-, chemische, rubber- en kunststofproductenindustrie 4% er onder, zo blijkt uit de cijfers van het statistiekbureau.
Naast de productie nam ook de omzet in de Nederlandse industrie in oktober toe, met 11%. Deze toename is een fractie groter dan die in september. De omzet lag de afgelopen maanden nog altijd ruim onder het niveau van dezelfde maand in 2008.
Oktober had volgens het CBS in 2010 een werkdag minder dan in 2009. Het negatieve effect hiervan op de omzetontwikkeling wordt geraamd op ongeveer 2,5%. De door de industrie verkochte producten waren 9% duurder dan een jaar eerder.
Met 20% nam de omzet bij de aardolie-, chemische, rubber- en kunststofproductenindustrie het meest toe. Ook ondernemers in de elektrotechnische- en machine-industrie (18%) en de transportmiddelenindustrie (16%) realiseerden fors hogere omzetten. De omzet van de basismetaal- en metaalproductenindustrie lag 7% boven het niveau van oktober 2009, die in de voedings- en genotmiddelenindustrie slechts 1%.
De omzet op de exportmarkt was in oktober 20% hoger dan een jaar eerder. Op de binnenlandse markt was de toename een stuk minder groot. Hier werd maar 2% meer omzet gerealiseerd, aldus het CBS.
[verwijderd]
0
wat een dag voor onze Nedap, boven EUR 24 p.a., misschien zal ik op rond EUR 25 p.a. het aandeel Nedap shorten voor een kortetermijn (voor een paar dagen/weken) en dan coveren mijn short als het aandeelkoers zakt met - 4-5%, maar helaas heb ik nu bijna geen frije cash (ik zit nu flink in ICT Automatisering.............).

Ik vind het aandeelkoers EUR 25 p.a. voor Nedap een beetje op de hoge kant op de huidige onstandgingheden (overigens, denk niet dat TKH zal meer dan EUR 25 p.a. betalen als er een overname komt)............

Heeft iemand hetzelfde gevoel of EUR 25 p.a. is wel realistisch voor Nedap (ik ben geen grote analist of econoom, ik ben een kleine zelfstandige aandeelhandelaar, dus misschien mis ik iets over Nedap, die is zeker een mooie small cap voor langetermijn..........)
[verwijderd]
0
De trend blijft up.

Wie is er aan het (bij)kopen?

de sub-websites met de activiteiten tonen wel een beeld van innovatie en groei en synergie tussen de marktgroepen.

Mogelijk gaat het nog beter dan ik al dacht.
[verwijderd]
0
je hebt gelijk grapesharvester,

het lijkt dat Nedap kan nog naar EUR27-27.5 in de komende weken (volgens me) als het macronieuws meevalt, maar op rond EUR 27-27.5 zou ik misschien Nedap shorten en wachten een - 5-10% correctie...................

we gaan zien, ik verwacht wat winstnemingen op de Nederlandse aandeelmarkt over een paar weken.
9 Posts
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Detail

Vertraagd 6 mei 2024 17:35
Koers 62,200
Verschil 0,000 (0,00%)
Hoog 63,000
Laag 62,000
Volume 3.141
Volume gemiddeld 4.857
Volume gisteren 1.783

EU stocks, real time, by Cboe Europe Ltd.; Other, Euronext & US stocks by NYSE & Cboe BZX Exchange, 15 min. delayed
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer, streaming powered by: Infront