Wolters Kluwer « Terug naar discussie overzicht

Verwachting 322.4 miljoen (EBITA)

5 Posts
[verwijderd]
0
AMSTERDAM (Dow Jones)--Wolters Kluwer maakt woensdag om 8.00 uur een voor reorganisatielasten aangepaste winst voor aftrek van rente, belastingen, afschrijvingen en amortisatie van goodwill (ordinary EBITA) over de eerste zes maanden van EUR332,4 miljoen bekend. Dit is de gemiddelde verwachting van 5 analisten, gepolst door Dow Jones Nieuwsdienst. Over dezelfde periode in 2010 lag dit resultaat op EUR328 miljoen. De omzet komt naar verwachting uit op EUR1.731 miljoen tegen EUR1.728 miljoen. Analisten verwachten geen verrassingen en zijn met name geinteresseerd in de outlook, de ontwikkelingen bij de Health-divisie en Financial & Compliance Services. Het aandeel Wolters Kluwer noteert dinsdag rond 13.15 uur 0,3% hoger op EUR15,30 bij een AEX die 0,1% oploopt. (ANS)
[verwijderd]
0
FOCUS: Wolters Kluwer zet in op groei bij Health

Door Andre Sterk
Van DOW JONES NIEUWSDIENST

AMSTERDAM (Dow Jones)--Uitgever Wolters Kluwer (WKL.AE) versterkt zijn sales-afdeling bij onderdeel Health & Pharma Solutions (Health), waarmee het inzet op een versnelling van de groei van zijn producten voor de medische markt.
Dit jaar is een substantieel aantal mensen aangenomen om de sales-afdeling van de Health-tak van de uitgever uit Alphen aan den Rijn te versterken. "Het gaat om een substantiele groep. Deze mensen worden dit jaar getraind en gaan aan het eind van het jaar voor ons aan het werk", aldus een woordvoerder van Wolters Kluwer.
De uitgever lijkt daarmee met Health in te zetten op een versnelling van de autonome groei vanaf 2012.
Over 2010 steeg de omzet van Healthautonoom met 3% op een autonome groei met 0,3% voor de groep. De marge van de winst voor aftrek van rente, belastingen en amortisatie van goodwill (EBITA) lag bij Health vorig jaar op 14,4% en volgens het management is de marge van Health hard op weg naar groepsgemiddelde van 20,4% op een termijn van drie tot vier jaar.
Health was de afgelopen jaren herhaaldelijk onderwerp van kritiek, omdat de resultaten achterbleven bij de verwachtingen. In de eerste helft van 2010 kwam daar verandering in.
Een van de onderdelen van Health is Clinical Solutions. Hieronder vallen verschillende digitale diensten voor de medische sector, zoals ProVation Medical, het onlangs aangekochte Lexicomp en UpToDate. Clinical Solutions is goed voor 20% van de omzet van Health.
Wolters Kluwer nam in 2008 UpToDate over, dat met een dubbelcijferige omzet groei en hoge marges in toenemende mate bijdraagt aan de resultaten van de medische tak. Het bedrijf levert digitale informatie aan met name medisch specialisten.
UpToDate valt onder Clinical Solutions. Van de omzet van EUR816 miljoen van Health over 2010. Wolters Kluwer deelt geen groeidoelstellingen op divisieniveau met de markt, maar veel analisten houden rekening met een flinke opwaartse trend.
"Health kan met de huidige online-portefeuille een flinke sprong maken. Een aantal onderdelen, zoals Clinical Solutions, kent marges die hoger liggen dan van de groep als geheel en dat biedt voor de middellange termijn veel perspectief", aldus analist Thijs Berkelder van Petercam.
Toen UpToDate in september 2008 door Wolters Kluwer werd gekocht voor een niet bekendgemaakt bedrag, zou de omzet over 2008 naar verwachting uitkomen op $80 miljoen. UpToDate werd destijds door 320.000 artsen in 130 landen gebruikt.
Nu zijn dat er 450.000 in 140 landen. Er wordt gewerkt met zo'n 110 medici om de database actueel te houden. De gemiddeld jaarkosten zijn circa $400 per individu.
In Nederland gebruiken 88 van de 90 ziekenhuizen volgens Wolters Kluwer UpToDate, waaronder alle academische ziekenhuizen. Per week worden onder het totaal circa 20.000 views geregistreerd.
Bij de presentatie van de jaarcijfers over 2010 stond Wolters Kluwer uitgebreid stil bij de reputatie die UpToDate in de medische wereld heeft opgebouwd. Bij die gelegenheid was internist Rob Valentijn van het Hagaziekenhuis in Den Haag aanwezig. Hij gebruikt UpToDate sinds halverwege de jaren negentig.
Valentijn betoogt dat een arts met UpToDate vrijwel niet wordt geconfronteerd met onbruikbare data en dat er ook geen equivalent bestaat. Met UpToDate bespaart een arts volgens Valentijn een hoop tijd en dus kosten.
Een kleine rondgang langs academische ziekenhuizen in Nederland leert Dow Jones Nieuwsdienst dat er intensief gebruik wordt gemaakt van UpToDate-dienstverlening, maar dat een arts er zeker niet blind op kan varen. "Het is een zeer goede aanvulling, maar ervaring en eigen kennis zijn zeker net zo belangrijk", aldus een woordvoerder van het Academisch Medisch Centrum te Amsterdam.
UpToDate kent een aantal concurrenten, zoals PointofCare van BMJ, dat naar verluidt qua prijs/bereik-verhouding beter past voor sommige ziekenhuizen. Daarnaast bestaan er nog DynaMed, FIRSTConsult en ACP Pier.
Deze laatste geeft weliswaar op minder vragen een antwoord dan UpToDate, maar geeft wel veel meer waarschijnlijkheidsniveaus bij de antwoorden. Samen met Clinical Evidence, ook van uitgever BMJ, noteerden deze twee tools aan de top van een ranglijst voor point of care-tools, na een studie die werd gedaan door zeven medische en gezondsheidsbibliotheken in samenwerking met het Texas Health Science Libraries Consortium naar in totaal 13 van deze tools. UpToDate eindigde bij dit onderzoek in de middenmoot.
Volgens Wolters Kluwer werkt het gebruik van UpToDate kostensparingen in de hand, omdat het ziekenhuisverblijf wordt verkort en complicaties worden gereduceerd. Afhankelijk van de omvang en de financiele aansturing van een ziekenhuis kan het gebruik van UpToDate tot enkele miljoenen per jaar schelen, schat de uitgever in.
De toekomst zit 'm in de applicaties voor bijvoorbeeld de smartphone, waar tweederde van de artsen in de VS in het bezit van is. Valentijn werkt met UpToDate via zijn smartphone. Er is volgens Wolters Kluwer "nog een wereld te winnen. De medische sector loopt 20 jaar achter bij andere sectoren als het gaat om informatietechnologie."
Woensdag 27 juli om 8.00 uur publiceert Wolters Kluwer de cijfers over de eerste zes maanden van 2011.

Door Andre Sterk; Dow Jones Nieuwsdienst; +31-20-5715201; andre.sterk@dowjon
[verwijderd]
0
Inderdaad..foutje van mijn kant...
Kan het alleen niet meer veranderen...jij een idee hoe ik dit kan doen?
of moet ik dan een nieuw draadje openen?
[verwijderd]
0
gewoon laten staan.
men had op betere cijfers gehoopt? compensatie door verkoop pharma?
5 Posts
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Detail

Vertraagd 17 mei 2024 17:35
Koers 146,600
Verschil +0,150 (+0,10%)
Hoog 147,000
Laag 145,550
Volume 404.454
Volume gemiddeld 451.653
Volume gisteren 342.095

EU stocks, real time, by Cboe Europe Ltd.; Other, Euronext & US stocks by NYSE & Cboe BZX Exchange, 15 min. delayed
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer, streaming powered by: Infront