Fugro « Terug naar discussie overzicht

kracht is uit Fugro wachten is op strategie update

11 Posts
dagobert1
0
Het aandeel sukkelt al een paar week. De koers lijkt alleen nog maar naar beneden te willen. De shorters blijven hun posities uitbreiden en vanuit Fugro zelf horen we helemaal niets meer.
Vandaag daalt de koers met 1% mede op basis van een koersverlaging van wel 1 euro nl van 55 naar 54 euro. Dat is nog steeds een enorm koers potentieel echter het aandeel wil niet meer omhoog. Na de koersval van een jaar geleden vanaf 54 euro naar 35 euro heeft het aandeel nooit meer deze koersnivo`s gehaald ondanks adviezen van analisten op gemiddeld 56,50 euro.
Wat moet er nu gebeuren om weer fantasie in het aandeel te krijgen. De strategie update in augustus speelt hierbij een cruciale rol lijkt me. Vanuit Fugro zelf zou het helpen als men een aantal grote orders kan delen met de markt.
Iemand anders nog opties?
RT2014
0
Gewoon rustig afwachten en gebruik maken van de lagere koersen. Schrijf desnoods een put mrt 35 als je denkt dat het nog wel lager zal gaan.
Fugro heeft gewoon net als andere aandelen last van het slechte sentiment momenteel. Technisch gezien is Fugro door de steun op 41,91 gezakt waardoor er nu ruimte naar beneden onstaat richting 35,12.

Ik heb vertrouwen in Fugro. Voor een aardige fundamentele analyse zie:

vladeracken.nl/de-off-en-onshore-expl...
RT2014
0
quote:

Roloff schreef op 27 juni 2013 12:34:

Ik hoop voor jullie dat de 41.08 steun blijft bieden.Heb momenteel geen positie in FUR.Suc6 allen. Gr. Roloff
Zou mooi zijn, hoewel het voor mijn strategie niet onoverkomelijk is als de koers nog een paar euro verder zakt.
dagobert1
0
Een koers van 35 euro zoals hierboven beschreven slaat nergens op. Dat is de koers geweest toen er heel veel geruchten in de markt waren over Fugro die laten niet waar bleken te zijn. Het probleem van Fugro nu zijn de short partijen die een flinke rol aan het spelen zijn. Ook vandaag zie je dit terug in de koers.
Het wordt tijd dat het bestuur van Fugro voor zijn aandeelhouders gaat staan en positief nieuws laat horen waardoor de shorters uit Fugro zullen gaan. Nu is het aandeel de speelbal geworden van de short handel en dat moet je als bestuur niet willen.
Alle aandelen in de plus en Furgro daalt gestaag verder.
dagobert1
0
[verwijderd]
0
Ik ben een week geleden al uitgestapt op 42 euro. Met de activiteiten van de short partijen kan het zomaar dat Fugro wegzakt richting die 35 euro. Zolang de koers op dagen dat alles omhoog gaat niet wat kracht laat zien blijf ik aan de zijlijn. Onder de 40 euro weer instappen lijkt me wel een interessante deal.
dagobert1
0
Ja als iedereen zo denkt en handelt dan daalt het aandeel. Het wordt tijd voor goed nieuws lijkt me.
dagobert1
0
[verwijderd]
0
Misschien niet zo heel veel, maar de volumes zijn vrij laag dus is de koers makkelijk te drukken. Daarnaast kan het zijn dat de short partijen speculeren dat de visie die Fugro in augustus gaat presenteren beleggers zal tegenvallen.
Bir
0
Ik vraag me af waar al die verhalen over shorters vandaan komen. Ik kom niet verder dan AKO en AQR, en misschien zijn er nog onzichtbaren in het register met posities < 0,5%. Zichtbaar nu iets meer dan 4% short. Maar die staan al uit!

Op de ruim 300.000 stukjes die dagelijks worden omgezet vraag ik me af hoe groot effecten van uitbreiding van de posities met een enkele 10.000 stukjes kan zijn. In mijn beleving maar zeer beperkt.

Bij een beetje positieve halfjaar cijfers blazen de positivisten de shorters zo uit hun verschoning.

Grtn Bir.
[verwijderd]
0
Het kan natuurlijk ook dat de short partijen een heel lange termijnvisie hebben, maar dat zou ongebruikelijk zijn. Over de hele wereld worden op dit moment veel gas en olieprojecten opgestart met behulp van nieuwe winningstechnieken. Dat biedt veel kansen voor Fugro, maar tegelijkertijd wordt de prijs van olie en gas gedrukt door het ruimere aanbod aan olie en gas. Met name schaliegas en schalie-olie zorgen voor verruiming van het aanbod. Juist dit ruimere aanbod en de daarmee samenhangende lagere prijs zorgt ervoor dat de investeringen in gas en olieprojecten worden afgezwakt. Dit is nu al te zien in de VS, waar veel schaliegasprojecten bij de huidige Amerikaanse gasprijzen onrendabel zijn. Ook in Australie zal niet elk project doorgang vinden, omdat zij in de toekomst zullen moeten gaan concurreren met Amerikaans gas op de LNG markt.
11 Posts
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Detail

Vertraagd 14 jun 2024 17:35
Koers 21,920
Verschil -0,540 (-2,40%)
Hoog 22,580
Laag 21,640
Volume 303.033
Volume gemiddeld 338.268
Volume gisteren 273.417

EU stocks, real time, by Cboe Europe Ltd.; Other, Euronext & US stocks by NYSE & Cboe BZX Exchange, 15 min. delayed
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer, streaming powered by: Infront