Value8 « Terug naar discussie overzicht

Value8 vergroot belang in Kersten

4 Posts
Tategoi69
0
PERSBERICHT

Bussum, 14 juli 2015

Value8 vergroot belang in Kersten

Value8 NV deelt mede dat zij haar belang in Kersten heeft vergroot. Value8 verkreeg op 2 januari 2015 via een tussenholding (waarin Value8 een belang van 85 procent houdt) een belang van 60 procent. Inmiddels is overeenstemming bereikt over de vergroting van dit 60 procentsbelang tot 80 procent.

Verder is Value8 verheugd te kunnen melden dat - conform de afspraken gemaakt ten tijde van de overname - versterking van het managementteam is gerealiseerd.

Met de vergroting van het belang in Kersten geeft Value8 invulling aan het streven de belangen in de sector healthcare uit te breiden.
________________________________________
Adres wijzigen / Uitschrijven
Powered door YMLP

Tategoi69
0
stijging van het belang met 20% betekend 7.5 tot 8MM Euro omzet extra op jaarbasis voor V8, EBITA lag boven de 10% (eerder persbericht)

bevestiging van impact op omzet en winst (per aandeel) zou persbericht completer hebben gemaakt..
GrindNshiP
0
Mee eens, meestal zijn ze daar wat scherper op. Hoe dan ook een positief bericht imo.
Tategoi69
0
nog wat meer nieuws omtrent Kersten die invloed hebben op de omzet van Kersten in 2015:

1)
Kersten: WMO-middelen

De gemeenten Bunnik, De Bilt, Wijk bij Duurstede en Zeist gaan vanaf 1 januari 2015 in zee met een nieuwe leverancier van hulpmiddelen zoals rolstoelen en scootmobielen. Kersten Revalidatietechniek gaat deze hulpmiddelen leveren en onderhouden.

De gemeenten verstrekken in het kader van de Wet Maatschappelijke Ondersteuning (Wmo) allerlei hulpmiddelen aan ouderen en mensen met een beperking. Het gaat bijvoorbeeld om handbewogen rolstoelen en scootmobielen. Hiermee kunnen inwoners langer zelfstandig blijven wonen en actief mee blijven doen in de samenleving.

Betere dienstverlening
De gemeenten verwachten dat de kwaliteit van de dienstverlening wordt verbeterd met de keuze voor Kersten Revalidatietechniek. In juni werd besloten het contract met de huidige leverancier Welzorg op te zeggen omdat er teveel klachten waren over reparaties, de levertijden van hulpmiddelen en de bereikbaarheid van het bedrijf.
De gemeenten zullen de dienstverlening van Kersten regelmatig controleren en hebben een contract afgesloten voor een periode van maximaal 4 jaar. Kersten wordt vanaf 1 januari 2015 ook verantwoordelijk voor het onderhoud aan de hulpmiddelen die inwoners via Welzorg hebben gekregen.

De gebruikers van hulpmiddelen die verstrekt zijn op grond van de Wmo, krijgen in de loop van december 2014 een brief van hun gemeente over de veranderingen per 1 januari 2015.

2)
Gemeenten kiezen leverancier voor hulpmiddelen

06 maart 2015 10:20

Laatste update: 06-03-2015 10:24

Door Stichting Cross Media Service Limburg

Op 4 maart ondertekenden de gemeenten Maasgouw, Roermond, Roerdalen en Echt-Susteren een raamovereenkomst Wmo Hulpmiddelen met Kersten Hulpmiddelenspecialist. Kersten is (her)verstrekker van hulpmiddelen (zoals scootmobiels en rolstoelen) in Limburg. Daarnaast biedt Kersten aan mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt mogelijkheden om aan het werk te komen; dit gebeurt samen met onder andere Westrom.

Zorg, ondersteuning én werk

De gemeenten Maasgouw, Roermond, Roerdalen en Echt-Susteren werken nauw samen met zorgaanbieders en partners om zorg en ondersteuning aan hun inwoners te bieden. Deze kunnen daardoor vaak zo lang mogelijk thuis blijven wonen. Daarnaast willen de gemeenten zoveel mogelijk mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt aan een baan helpen. Hierdoor worden hun zelfstandigheid en eigen verantwoordelijkheid vergroot en hoeven ze geen beroep te doen op bijvoorbeeld de bijstand. Samenwerking met Kersten en Westrom draagt bij aan beide ambities.
4 Posts
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Detail

Vertraagd 2 mei 2024 12:34
Koers 5,750
Verschil -0,050 (-0,86%)
Hoog 5,800
Laag 5,750
Volume 274
Volume gemiddeld 3.259
Volume gisteren 12.012

EU stocks, real time, by Cboe Europe Ltd.; Other, Euronext & US stocks by NYSE & Cboe BZX Exchange, 15 min. delayed
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer, streaming powered by: Infront