off-topic

7.731 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 ... 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 ... 383 384 385 386 387 » | Laatste
B_B
2
Google’s satellites will now do much more than just update your maps
Napier Lopez by NAPIER LOPEZ Tweet — 7h ago

Google likes maps. To make better maps, the company bought Skybox Imaging back in 2014, which helped to keep Google’s satellite imagery up-to-date, with nearly 100,000 images since the launch of the company’s first satellite.

Now Skybox Imaging wants to venture further that just helping keep your local city map updated; it looks towards “pioneering the search for patterns of change in the physical world.” In order to reflect that new mentality, the company has been rebranded under a new name: Terra Bella.

Terra Bella will continue to deploy satellites, but now that it’s fully a Google company (which, in turn, is owned by Alphabet), it can work “with a wide array of geospatial data sources, machine learning capabilities, and experts” in order to “transform raw imagery into data to help people and organizations make more informed decisions.”

Its website shows off some of the ways its satellites can provide a view of how the world is evolving, such as construction development, monitoring shipping port traffic, or filming natural disasters live.

It seems the company will be taking a different track from the original rumors that suggested Skybox Imaging would be used for cloud services after the acquisition. Whatever the case, we’ll find out soon, Terra Bella says it will share more about the products it’s developing and how users can access them later this year.

That last bit is particularly notable, as it looks like the company now wants to bring its data to users directly, instead of just updating images for Google to use however it wants. Time will tell what the the satellites end up doing.

thenextweb.com/google/2016/03/08/goog...
B_B
0
Volvo boss: We must work together to build autonomous cars as quickly as possible
Alistair Charlton By Alistair Charlton
March 8, 2016 08:00 GMT
.....
The public and private sectors must work together with academia to speed up the introduction of autonomous cars worldwide, urges the president and chief executive of Volvo. Hakan Samuelsson believes the so-called Nordic model, where companies, government and universities work together, is a must for the roll out of self-driving cars, and the laws governing them, to be successful.

Samuelsson will make his case for other countries and car makers the world over to adopt the Nordic model at a seminar on autonomous driving in Stockholm on 10 March. His comments come as Volvo prepares to launch a pilot programme in 2017 where 100 real families will use autonomous cars on public roads as part of their daily life.
.....
Although welcoming moves by regulators and car makers in Europe and the US, Samuelsson will encourage all parties to work more constructively to avoid 'patchwork regulations', duplications in technology and needless expense. His comments could go some way to preventing car makers from each taking a separate route to the shared goal of autonomous driving.
.....
www.ibtimes.co.uk/volvo-boss-we-must-...
boem!
0
@B_B.

Opmerking tav jouw drie posts.
1. HERE met uitbreiding van public transport mogelijkheden tot 1000 cities waarvan sommigen zelfs met dienstroosters.
Ik denk dat eea op een real-time manier aangeboden en onderhouden dient te worden willen gebruikers hier werkelijk nut van ondervinden.
Een van de belangrijkste gegevens voor transport van A naar B is de verwachte reistijd op dat moment in die plaats.
Routes van A naar B binnen en vanuit die plaats zonder dienstrooster hebben weinig waarde.


2. Google. Zeer interessant. En heel goed toepasbaar voor mn bright cities zeker met de data- en denktank van Google die daar achter staat.


3. Volvo. Een schot voor open doel. Uiteraard benadrukt hij dat samenwerking met overheden vanaf het begin noodzakelijk is om niet het risico te lopen in een vertragingscitcuit terecht te komen doordat partijen methoden/systemen omarmt hebben die niet gemeenschappelijk zijn. Ik steun zijn oproep om voor het Nordic-model te kiezen dan ook van harte.

Daarnaast zullen er ook afspraken gemaakt moeten gaan worden op welke wijze de SDC communiceert, welke taal er gesproken gaat worden.
Ik ben zeer benieuwd of er tijdens dit seminar ook aandacht geschonken gaat worden aan dit onderwerp
[verwijderd]
0
quote:

Tom3 schreef op 8 maart 2016 23:31:


[...]

AB Wies, als je dit zo leest dan zijn de verwachtingen hoog gespannen en toch heerst er een diep wantrouwen op de markten. De verwachtingen zijn in mijn ogen tamelijk onrealistisch als je bedenkt dat Duitsland in feite de dienst uitmaakt. Denk dat daar net als in de UK een enorme onroerend goed luchtbel aan het ontstaan is, tenzij men die bom onschadelijk weet te maken (hoe?). De hamvraag moet zijn of je net als W. Buffett de cyclus moet trotseren. Punt is dat die vooral in low tech en basis materialen zit. Conclusie moet zijn dat je eieren voor je geld moet kiezen?heel moeilijk te zeggen

er zijn tijden dat externe factoren meer invloed hebben op koers ontwikkeling dan interne factoren binnen de sector of het bedrijf

in Zweden heeft negatieve rente in ieder geval een inflow van fondsen gebracht naar de economie, dus daar heeft het een soort van kick-start gegeven voor beter

in België mag je er echt vanuit gaan dat de Belg geen tolgeld gaat betalen voor zijn of haar geparkeerde Gelden, er staat hier 225 miljard op 'veilige' rente rekeningen, want bij wet moeten Belgische Banken op spaarboekjes rente betalen, hoe laag ook, dus er mag geen tolheffing aangerekend worden, men moet de wet hier dus aanpassen en dat staat ook te gebeuren.
zodra er tolgeld betaald gaat worden geeft 1/3e van de Belgen aan naar aandelen en obligaties te gaan, 1/3e begraaft het in een put in de tuin of legt t cash in huis en 20% duikt in vastgoed fondsen, anderen huren een kluis bij een fin instelling enz...en veel Belgen duiken in Goud en Zilver, dat is hier ook een soort van hobby, elke Belg heeft wel ergens Goud liggen, maar niemand gaat de Bank betalen voor geparkeerd geld, wat dan ook nog niet eens boven de 100k is afgedekt , men is hier het Fortis en Dexia debacle niet vergeten, dat heeft de Belgen wat gekost !
een Belg wantrouwt eigenlijk zijn Bankier.

de Belgen voelen ook helemaal niks voor dat Griekenland wederom een schuldverlichting krijgt en ze zijn het ook zat dat Italië en nu ook Frankrijk binnen een veel bredere bandruimte mogen werken voor tekort dan België, hier moeten ze weer 2 miljard extra gaan vinden of bezuinigen.

maar goed dit is Politiek, we kunnen er binnen de aandelen markten niet meer omheen, zij zijn zo bepalend geworden voor vraag en aanbod, heeft niets meer te maken van wat er zich in de werkelijke economie afspeelt, allemaal geforceerde regels en acties om Geld te spenderen, je zal en mag je vermogen niet veilig parkeren, je zal risico nemen en de tent draaiende houden.

Tina komt gewoon terug, is het nog een Arabisch renpaard of een kreupele ezel ?, wie het weet mag het zeggen, maar ze komt terug.Tom3
0
@Wies, als Tina terug komt zijn groeiaandelen wellicht niet de slechtste optie om in te beleggen. Tom2 is toch niet echt conjunctuurgevoelig. In Nederland wordt nog steeds een kleine positieve rentevergoeding gegeven. In Duitsland wordt op pandbrieven al met een negatieve rente gewerkt. Rente gaat dus in Nederland minimaal naar 0. De crisis wordt in ieder geval betaald door diegenen die iets bezitten. Hoe zit het met de onroerend goed prijzen in la Belgique?
[verwijderd]
0

klimmend voor 100/250 k euro
stabiliserend voor 250/500 k euro
toch nog zwak voor 0,5 mio plus euro

nog even BNP en TT

ze hebben TT einde jaar al niet meer geplaatst bij de favorieten, nu hebben ze het dus ook van hun investeringslijst gehaald

ze zeggen er niet veel over, anders dan dat wij hier op t forum al doorgenomen hebben

BNP was zeer positief over TT in 2015 hebben echt beleggers naar het aandeel gebracht, hebben het meegenomen in hun mandjes en zijn super enthousiast geweest voor sector zowel als bedrijf

ik denk dat de conclusie simpel is BNP zoekt voor haar klanten aandeelhouderswaarde en ze vinden dan ook dat dit hoog bij het Bestuur van een bedrijf in het vaandel moet staan, het scheppen van aandeelhouderswaarde - en gezien de ontwikkelingen in de sector en uiteindelijk wat TT laat zien zijn ze ontgoocheld en daar laten ze het bij, ze zien betere investeringen voor hun klanten voor 2016
dat wil trouwens niet zeggen dat als TT beter doet en vooral laat zien of horen dat ze hun mening niet herzien.

is denk ik ook wel de reden waarom een Goldman TT niet volgt, te hoog private gehalte voor een public company, die belangen zijn niet altijd dezelfde als voor wat de reguliere aandeelhouder zoekt ( ik gis maar even )
Tom3
0
ING en ABNA hebben dus een andere mening dan BNP. Zouden ze meer informele contacten met Tom2 hebben? Of een geval van bedrijfsblindheid?
[verwijderd]
0
quote:

Tom3 schreef op 9 maart 2016 08:20:


ING en ABNA hebben dus een andere mening dan BNP. Zouden ze meer informele contacten met Tom2 hebben? Of een geval van bedrijfsblindheid?


Ja, dat kan , ik weet niet of er zeer zit tussen BNP en IR bij TT

maar ik denk voornamelijk BNP/Exane was het advies om op 11,50 koersdoel bereikt winst te nemen en bij ING en ABN was het op 12 door-kopen we gaan veel hoger
en Ja wat zeg je dan tegen je klanten die er op 11 of 12 zijn ingestapt ?

dan zeg je we houden vast aan 15/16 euro
benbelegger
0
quote:

Happy Chappy schreef op 9 maart 2016 08:26:


[...]

Ja, dat kan , ik weet niet of er zeer zit tussen BNP en IR bij TT

maar ik denk voornamelijk BNP/Exane was het advies om op 11,50 koersdoel bereikt winst te nemen en bij ING en ABN was het op 12 door-kopen we gaan veel hoger
en Ja wat zeg je dan tegen je klanten die er op 11 of 12 zijn ingestapt ?

dan zeg je we houden vast aan 15/16 euroToen Tomtom bijna op het hoogste punt stond ging BNP ook al niet mee in de algemene euforie.

Een berichtje uit DFT :

door onze redactie

De Franse bank Exane BNP Paribas heeft het advies voor de producent van navigatieapparatuur TomTom verlaagd van ?neutral? naar ?underperform?. De bank stelt het koersdoel op 52 euro.

Woensdag publiceerde TomTom de resultaten over het derde kwartaal. Het bedrijf verhoogde de verkoopverwachting, haalde een hoger dan verwacht bedrijfsresultaat en liet een sterke winstmarge van 49 procent zien, een verbetering van 4 procentpunten. De koers steeg woensdag tot een recordhoogte van 62,59 euro.

Veel banken verhoogden in reactie op de cijfers hun koersdoel voor TomTom. Citigroup verhoogde het koersdoel van 70 euro naar 78,40 euro, Kempen van 56 euro naar 60 euro en Rabo Securities stelde het koersdoel bij van 44 euro naar 60 euro.

Donderdag om 10.15 uur noteerde het aandeel 0,5 procent hoger op 62,10 euro.


Een veeg teken?


Mvg. Ben

B_B
0
Self-driving Merc that overtakes on its own: New E-Class model uses inbuilt radar to complete manoeuvre and steer itself - but law will need to be changed before British drivers can use it
Mercedes E-Class can pass other vehicles and steer around bends by itself
It is capable of performing such feats above UK's maximum 70mph limit
Mercedes-Benz claims car is the world’s ‘most intelligent executive saloon’
By RAY MASSEY MOTORING EDITOR FOR THE DAILY MAIL
PUBLISHED: 00:10 GMT, 9 March 2016 | UPDATED: 00:26 GMT, 9 March 2016

Next time you see a Mercedes overtaking you on the motorway, you might want to check who is actually driving it.
The German car giant's hi-tech new E-Class can pass other vehicles and steer around bends all by itself.
It is even capable of performing such feats at speeds well above the UK's maximum 70mph limit – although it can also be programmed to slam on the brakes if there is a risk of exceeding the speed limit.

If the driver takes their hands off the wheel for an extended period and fails to respond to repeated warning prompts, the car can automatically bring itself safely to a standstill while warning vehicles behind by switching on its hazard lights.
Mercedes-Benz claims the car is the world's 'most intelligent executive saloon' and 'the next step on the road to autonomous driving'.
.....
www.dailymail.co.uk/news/article-3483...
B_B
1
quote:

martinmartin schreef op 9 maart 2016 04:40:


@B_B.

Opmerking tav jouw drie posts.
1. HERE met uitbreiding van public transport mogelijkheden tot 1000 cities waarvan sommigen zelfs met dienstroosters.
Ik denk dat eea op een real-time manier aangeboden en onderhouden dient te worden willen gebruikers hier werkelijk nut van ondervinden.
Een van de belangrijkste gegevens voor transport van A naar B is de verwachte reistijd op dat moment in die plaats.
Routes van A naar B binnen en vanuit die plaats zonder dienstrooster hebben weinig waarde.


2. Google. Zeer interessant. En heel goed toepasbaar voor mn bright cities zeker met de data- en denktank van Google die daar achter staat.


3. Volvo. Een schot voor open doel. Uiteraard benadrukt hij dat samenwerking met overheden vanaf het begin noodzakelijk is om niet het risico te lopen in een vertragingscitcuit terecht te komen doordat partijen methoden/systemen omarmt hebben die niet gemeenschappelijk zijn. Ik steun zijn oproep om voor het Nordic-model te kiezen dan ook van harte.

Daarnaast zullen er ook afspraken gemaakt moeten gaan worden op welke wijze de SDC communiceert, welke taal er gesproken gaat worden.
Ik ben zeer benieuwd of er tijdens dit seminar ook aandacht geschonken gaat worden aan dit onderwerpHet gevecht is alleen nog tussen Here Maps en Google Maps en beiden gaan met grote stappen vooruit (TT is too little, too late/irrelevant).
Het doel van Here Maps en Google Maps is ACCEPTATIE en niet winstgevendheid.
(Hoe meer zielen, Hoe meer vreugd/data)

TT kan niet tegen Here Maps en Google Maps concurreren.
Here Maps heeft sugar Daddies en Google Maps heeft het hele Alphabet achter zich.
[verwijderd]
0
quote:

B_B schreef op 9 maart 2016 10:12:


[...]

Het gevecht is alleen nog tussen Here Maps en Google Maps en beiden gaan met grote stappen vooruit (TT is too little, too late/irrelevant).
Het doel van Here Maps en Google Maps is ACCEPTATIE en niet winstgevendheid.
(Hoe meer zielen, Hoe meer vreugd/data)

TT kan niet tegen Here Maps en Google Maps concurreren.
Here Maps heeft sugar Daddies en Google Maps heeft het hele Alphabet achter zich.

Ik ga deze keer met je mee.
boem!
3
quote:

B_B schreef op 9 maart 2016 10:12:


[...]

Het gevecht is alleen nog tussen Here Maps en Google Maps en beiden gaan met grote stappen vooruit (TT is too little, too late/irrelevant).
Het doel van Here Maps en Google Maps is ACCEPTATIE en niet winstgevendheid.
(Hoe meer zielen, Hoe meer vreugd/data)

TT kan niet tegen Here Maps en Google Maps concurreren.
Here Maps heeft sugar Daddies en Google Maps heeft het hele Alphabet achter zich.


Je simpele copiering van relevante artikelen mbt maps en SDC zijn van een beduidend hoger gehalte dan deze zelf bedachte mening.

In de algemene opinie bestaan er tot op heden slechts twee maps makers die kunnen voldoen aan de mogelijke wensen van automobielfabrikanten om te komen tot die SDC.
Google heeft tot op heden niet de beschikking over Automotive grade maps.
Ik denk dat ze daar ook niet op uit zijn. De wereld van maps en wat je daarmee kunt bereiken is oneindig veel groter dan de beperking tot Automotive.
Juist het door jou aangehaalde artikel over satellieten geeft de onbegrensde mogelijheden aan die kunnen voortvloeien uit de aanwezige data- en denkkracht die aanwezig is bij Google en bij succes tot grote wasdom(winst) kunnen komen; vanuit dat perspectief zie ik ze niet zo snel deze richting verlaten om zich te richten op automotive.

Blijft over het door analisten erkende duopoli van Tom2 en HERE voor Automotive.
Het is bekend dat Tom2 daar een aantal jaren geleden niets te zoeken had.
Het was HERE, HERE en HERE.
Op basis van de strategiewijziging ingezet door Tom2 om af te zien van geintregeerde systemen maar zich te richten op de software-kant( de aflopende hard-ware-omzet van automotive wordt nu zelfs verantwoordt onder consumer) hebben we een bijzondere ontwikkeling gezien die nog niet in de kwartaalcijfers naar voren komt.
Het orderboek geeft echter keihard aan dat er marktaandeel wordt afgesnoept van HERE.
Was de verhouding 20%-80%, nu lijkt het erop dat Tom2(met bewijs vanuit het orderboek) doorgroeit naar minimaal 30%-40%.
Het in de cc aangehaalde opmerking dat tom2 nu in gesprek is met alle OEM's geeft veel vertrouwen dat het marktaandeel niet hoeft te stoppen bij 40%.

Tom2 heeft voorgeinvesteerd en heeft naar eigen zeggen een productiefabriek klaar staan die in staat is om geautomatiseerd de mutaties die zich voordoen op bijna real-time te verwerken.(naar ik hoop en vertrouw ook voldoende beschermd door de vele patenten die Tom2 heeft verworven).
Wat heeft HERE daar tegenover gezet? Ik constateer slechts dat zij onder Nokia niet de prioriteit hebben gekregen voor aanvullende investeringen.
Nokia heeft zich terecht en bewust bezig gehouden met hun core-business.

De huidige situatie is dat HERE nog verreweg de grootste aanbieder is van automotive maps.
Zij zijn inmiddels in andere handen door de koop van de drie duitse fabrikanten.
Wel opvallend is dat de uitgangspunten tot besturing van HERE door deze drie eigenaren al heel snel is gewijzigd.
Het eigen bestuur en leiding door HERE waarbij de nieuwe eigenaren op afstand blijven is teniet gedaan.
Het principe om met slechts drie eigenaren de noodzakelijke versnelling te realiseren in de noodzakelijke inhaalrace omdat daar minder overleg voor nodig is is ook al heel snel verlaten met nu zelfs in de media oproepen om zich maar aam te sluiten getuigt niet veel goeds voor de lopende explotatie.

Ik deel derhalve jouw mening allerzins.
Alles wijst erop dat Tom2 meer en meer aandeel afsnoept van de huidige dominante speler in dit segment.
Het klinkt mogelijk absurd maar ik denk dat ze na de moordpoging overleefd te hebben door Google om de maps gratis aan te bieden op de mobile-phones nu wederom eem huzarenstukje uit gaat voeren doordat de voortekenen aangeven dat zij een substantieel marktaandeel gaan verwerven in de booming connected-automotive-market ten koste van het door jou zo geprezen HERE.
groeibriljant
0
AB martin!

En Goddijn himself heeft het over een groei van nu 20% naar straks 50% martkaandeel in Automotive. Die richting zie je ook aan het groeiende orderboek. Dat gaat zich de komende jaren voortzetten (HERE ligt 2-3 jaar achter).

Ik kijk er niet gek van op als er al nieuwe deals in de tas zitten. Goddijn is namelijk in de regel zeeeeeeeer voorzichtig met zijn uitspraken.
Dat moeten gezien de groei in marktaandeel dan deals met (een) partij(en) als GM, Toyota, Ford etc. zijn.
B_B
0
"Google heeft tot op heden niet de beschikking over Automotive grade maps"
Dat is verleden tijd.

Gebruiken die "goedkope" auto's van Tesla, Audi etc. niet Google maps?
In welke dure auto wordt TT maps gebruikt?
groeibriljant
0
quote:

B_B schreef op 9 maart 2016 12:04:


"Google heeft tot op heden niet de beschikking over Automotive grade maps"
Dat is verleden tijd.

Gebruiken die "goedkope" auto's van Tesla, Audi etc. niet Google maps?
In welke dure auto wordt TT maps gebruikt?


Alleen HERE en TomTom hebben de juiste maps voor automotive. Google heeft geen automotive grade maps.
(Misschien dat ze daarvoor ooit TomTom wel willen kopen?)

In die dure auto's heb je een mobiele internetconnectie. Kun je lekker streetview bekijken.
Voor de navigatie en ADAS wil je daar echter niet van afhankelijk zijn.
B_B
0
quote:

groeibriljant schreef op 9 maart 2016 12:17:


[...]

Allen HERE en TomTom hebben de juiste maps voor automotive. Google heeft geen automotive grade maps.
(Misschien dat ze daarvoor ooit TomTom wel willen kopen?)

In die dure auto's heb je een mobiele internetconnectie. Kun je lekker streetview bekijken.
Voor de navigatie en ADAS wil je daar echter niet van afhankelijk zijn.


Met een mobiele internetconnectie kan je dus ook data uitwisselen (voor data collectie, betere live realtime maps).
boem!
0
quote:

B_B schreef op 9 maart 2016 12:04:


"Google heeft tot op heden niet de beschikking over Automotive grade maps"
Dat is verleden tijd.

Gebruiken die "goedkope" auto's van Tesla, Audi etc. niet Google maps?
In welke dure auto wordt TT maps gebruikt?


Zoals door mij al eerder verwoord bestrijd ik de gedachte dat B_B zou staan voor BART is BACK.

Jouw stelling dat Google momenteel de beschikking heeft over automotive grade maps onderstreept ten volle dat jij niet BART bent want die heb ik nog nooit op expliciete onwaarheden kunnen betrappen.
Indien je je met een negatieve inslag vwb Tom2 wil mengen in de discussie ben je meer dan welkom; al jouw voorgangers hebben de discussie inmiddels gesloten dus we kunnen wel wat weerwoord gebruiken in ons nog steeds onaangetaste vertrouwen dat het in toekomst vanzelf goed komt.

Voorwaarde daarbij is echter wel dat de beweringen die je aanhaalt voldoende waarheidsgehalte hebben.
B_B
0
quote:

martinmartin schreef op 9 maart 2016 12:24:


[...]

Zoals door mij al eerder verwoord bestrijd ik de gedachte dat B_B zou staan voor BART is BACK.

Jouw stelling dat Google momenteel de beschikking heeft over automotive grade maps onderstreept ten volle dat jij niet BART bent want die heb ik nog nooit op expliciete onwaarheden kunnen betrappen.
Indien je je met een negatieve inslag vwb Tom2 wil mengen in de discussie ben je meer dan welkom; al jouw voorgangers hebben de discussie inmiddels gesloten dus we kunnen wel wat weerwoord gebruiken in ons nog steeds onaangetaste vertrouwen dat het in toekomst vanzelf goed komt.

Voorwaarde daarbij is echter wel dat de beweringen die je aanhaalt voldoende waarheidsgehalte hebben.Thanks, ik zal mijn best doen.
Maar ik moet wel copy-paste gebruiken.
7.731 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 ... 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 ... 383 384 385 386 387 » | Laatste
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Plaats een reactie

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Detail

Vertraagd 5 jun 2020 17:36
Koers 8,165
Verschil +0,200 (+2,51%)
Hoog 8,215
Laag 7,985
Volume 563.669
Volume gemiddeld 698.170
Volume gisteren 471.228