Kendrion in 2016

158 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 7 8 | Laatste
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omlaag ↓
conradus
0
effegenoeg
0
quote:

conradus schreef op 16 september 2016 14:59:


Kendrion de grote overname kandidaat.
Zou het er toch van komen??Wel een behoorlijke omzet vandaag.
Langzaam maar zeker de dertigers gaan opzoeken.
Mooie belegging.
hansroet
1

Spijt om Kendrion

Een goede vriend bezocht vorige week de ABN Amro Small Cap Conference. Ik vroeg hem wat hij het beste verhaal vond en moest lachen om zijn antwoord: ‘Kendrion is echt een goed verhaal’ zei hij. En vervolgens: ‘Ik heb er niet meer naar gekeken sinds het Schuttersveld heette.’ Dat was dus sinds 2001. Eerlijk gezegd had ik ook al vier jaar niet meer naar Kendrion omgekeken. Dat sluit helemaal aan bij wat ik in augustus schreef over de teloorgang van het volgen door analisten van smallcaps. NIBC Markets is de enige broker die zich daaraan durft te onttrekken. Daar schrijft men onverminderd goede, uitgebreide research over Kendrion, wat mij dit weekend een hoop graafwerk in het jaarverslag bespaarde.

Kendrion is een bedrijfje dat kleine dingen maakt van grote waarde. Het ontwikkelt high-end elektromagnetische en mechatronische (een combinatie van mechanica, elektronica, software en telecommunicatie) systemen en componenten voor verschillende industrieën. Een indrukwekkende klantenlijst en een uitstekende omzetontwikkeling bewijzen dat Kendrion niet alleen kleine dingen van grote waarde maakt, maar als aandeel ook van grote waarde kan zijn.

En dat klopt, want er zit nog heel veel waarde in het aandeel hoewel de koers de laatste maanden in alle kalmte goed is opgelopen. Die beweging werd afgelopen week versterkt, wellicht na een aanstekelijke presentatie op de ABN Amro-conferentie waardoor de koers de weerstand van €?26 doorbrak.

Waarom die waarde? Kendrion streeft naar een omzetgroei van 5% per jaar en een operationele marge van 10% in 2018. Hoewel de omzet in het laatste kwartaal niet groeide, is dat niet maatgevend voor de toekomst. Het gebruik van de applicaties waarin Kendrion-technieken gebruikt worden, zoals robotica en medische toepassingen, zal zeker nog jarenlang blijven groeien. Het bedrijf is vol vertrouwen over die groei en ik deel dat vertrouwen. De marge stijgt gestaag naar de beoogde 10%. Het behalen van deze doelstelling betekent dat Kendrion groei kan financieren, waar mogelijk kan acquireren en een vrijekasstroomrendement kan maken van zo’n 7%. Bij de huidige pay-outratio betekent dat een dividendrendement van 3%-4%, de komende jaren. Interessant is dat de waardering zonder meer vergeleken mag worden met die van Aalberts en consorten. Op die basis wordt het aandeel Kendrion verhandeld met een 20%-25% discount en dat terwijl het trackrecord ten minste zo goed is en de positionering in de waardeketen gemiddeld hoger. Dat is vreemd op absolute waardering, en toch ook weer niet, aangezien Kendrion veel kleiner is, en dus voor de aandeelhouder riskanter. Mijn vriend heeft gelijk, het is een mooi verhaal. Ik was het vergeten. Niet sinds Schuttersveld, maar lang ­genoeg om er spijt van te hebben.
Marco Groot is medeoprichter van consultancy- en coachingsbureau 8daw. Hij werkte 25 jaar in de financiële sector, onder meer als hoofd aandelen van Rabobank. Disclaimer en meer columns op fd.nl/groo
Riddler1985
0
Shit had op 20 in feb toch meer moeten kopen. Is Kendrion isl de rising star van mijn portefeuille..
williedevil
0
23-9-2016 09:42:56

Duitse industrie groeit in hoger tempo

Groeitempo dienstensector vertraagt in september.

(ABM FN-Dow Jones) De bedrijvigheid in de Duitse industrie is in september in een hoger tempo gestegen, terwijl de dienstensector juist minder sterk groeide. Dit bleek vrijdagochtend uit voorlopige cijfers van Markit Economics.

De index die de bedrijvigheid binnen de dienstensector in de grootste economie van de eurozone weergeeft, daalde van 51,7 in augustus naar 50,6 in september. Dit betekende het laagste niveau in 39 maanden.

De inkoopmanagersindex voor de industrie steeg van 53,6 in augustus naar 54,3. Dit kwam neer op het hoogste niveau in drie maanden.

De samengestelde inkoopmanagersindex daalde van 53,3 naar 52,7. Dit niveau is het laagste niveau van de laatste 16 maanden.

Een indexstand van meer dan 50 geeft aan dat er sprake is van groei, terwijl een cijfer beneden de 50 betekent dat er sprake is van krimp.

Door: ABM Financial News.

info@abmfn.nl

Redactie: +31(0)20 26 28 999

Copyright ABM Financial News. All rights reserved

(END) Dow Jones Newswires

September 23, 2016 03:42 ET (07:42 GMT)Dit is voor Kendrion een erg mooi bericht, zij zijn immmers sterk afhankelijk van deze duitse industrie. Bij iedere uiting over marktomstandigheden houden ze een slag om de arm voor wat betreft de ontwikkeling ervan. Als die dan toch sterker groeit dan verwacht moet Kendrion hier ook van profiteren en kunnen ze de zone van 30€ op gaan zoeken.
joopie1980
0
conradus
0
Kendrion mag niet boven de € 27,00 komen, ik denk in verband met een eventueel bod ??
conradus
1
De angsthazen eruit voor Donderdag.
Ik blijf zitten en ben er van overtuigd dat de cijfers prima zullen zijn.
De auto productie en de machinebouw in Europa zijn enorm toegenomen, hiervan moet Kendrion toch profiteren.
We zullen zien.
effegenoeg
1
quote:

conradus schreef op 1 november 2016 13:48:


De angsthazen eruit voor Donderdag.
Ik blijf zitten en ben er van overtuigd dat de cijfers prima zullen zijn.
De auto productie en de machinebouw in Europa zijn enorm toegenomen, hiervan moet Kendrion toch profiteren.
We zullen zien.


Vorige week op 26,80 verkocht.
We gaan zien hoe de groei zich gaat ontwikkelen.
Op besparingen alleen zal de koers niet al te veel potentie meer hebben.
G 60.
0
Beursgenoten geeft koopadvies voor Kendrion , de koers zal maandag wel even stijgen
om daarna weer terug te zakken naar het oude niveau .
hansroet
0
Heb even gekeken maar dan moet je eerst lid worden , wil je misschien even knippen en plakken ? het leest zo lekker weg een koop aanbeveling van een aandeel wat je al in bezit hebt
Bolo
0
Weet iemand wat er met het aantal aandelen gebeurd is?

Ik zie er niets over vermeld in de Q3 update. Wpa is 0,37 tov 0,34 1 jaar geleden, terwijl de winst in beide kwartalen 4,5 mln is. Dat betekent dat het aantal aandelen met meer dan 1 mln afgenomen is.

Groet,
Bolo
joopie1980
0
Koersdoel naar 30,00 euro.

(ABM FN-Dow Jones) NIBC Markets heeft maandag het koersdoel voor Kendrion verhoogd van 27,00 naar 30,00 euro met een ongewijzigde koopaanbeveling.

Analist Johan van den Hooven paste zijn ramingen licht aan na de resultaten van de producent van elektromagneten in het derde kwartaal. Voor het lopende jaar rekent de marktvorser nu op iets minder omzet dan aanvankelijk voorzien, en dit werkt ook door in de verwachtingen voor 2017 en 2018. Van den Hooven gaat nu uit van een samengestelde groei van 4 procent per jaar, terwijl Kendrion zelf een doelstelling hanteert van 5 procent.

Omdat de kostenbesparingen echter hoger zullen uitvallen dan de analist eerder inschatte, verhoogde Van den Hooven zijn margeverwachting voor 2016 licht. In 2018 moet dit zijn toegenomen naar 9,5 procent verwacht de marktvorser. Kendrion heeft zichzelf ten doel gesteld om de marge te laten groeien naar 10 procent tegen het einde van 2018.

Op een groen Damrak noteerde het aandeel Kendrion maandag 1,7 procent hoger op 26,55 euro.

Door: ABM Financial News.

info@abmfn.nl

Redactie: +31(0)20 26 28 999

Copyright ABM Financial News. All rights reserved

(END) Dow Jones Newswires

November 14, 2016 03:32 ET (08:32 GMT)
williedevil
2
Weinig inspirerends uit te halen uit dit aandeel.
Gebeurt helemaal nooit iets, geen trigger, geen echt goede cijfers, geen acquisities, geen persberichten. Geen nieuwe projecten, koers doet niets. Zijn schijnbaar heel erg intern bezig. Zal wel met de nodige moeite gepaard gaan die reorganisatie. In de verste verten niet te voorspellen hoe het er met dit bedrijf in de naaste toekomst aan toe gaat. Altijd de bal terugspelen naar de aarzelende marktomstandigheden, alsof andere bedrijven daar niet ook last van hebben...
Zou beter moeten kunnen volgens mij, toch een enerverend marktsegment waar ze in opereren de autoindustrie, robot industrie, wereld zit vol met mechatronica-onderdelen, waar ze toch ook een heel goede positie in innemen. Maar het mechatronicacentre waar ze op hun website redelijk dik over doen. ik zie daar eigenlijk nooit wat uitkomen, veel duur betaalde research, maar opbrengsten genereren?? Zou ik er over heen kijken??
Wanneer komt er wat leven in de brouwerij??
hansroet
1
Nou valt best mee Williedevil bijna 11000 stukjes omzet en de koers 30 cent hoger, ik teken er voor
Gesina49
0
Lange tijd niet het Kendrion-forum bekeken. In dec heel rustig hier. Dat hoeft geen slecht teken te zijn. Vandaag stukje van ING betreffende auto's in 2017. Misschien van belang voor Kendrion.
""
De auto-industrie profiteert van het succes van VDL Nedcar. ,,De productiestart van een derde model Mini in november 2016 zorgt voor klinkende groeicijfers voor de automotive-industrie als geheel in 2017'', stelt ING. De auto-industrie groeit daarbij naar verwachting met 20 procent.
""
Gezond 2017 en succes met beleggen,
158 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 7 8 | Laatste
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Plaats een reactie

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Detail

Vertraagd 29 mei 2020 17:37
Koers 10,260
Verschil -0,160 (-1,54%)
Hoog 10,620
Laag 9,880
Volume 246.485
Volume gemiddeld 36.138
Volume gisteren 80.339