Wolters Kluwer « Terug naar discussie overzicht

Wolters Kluwer in 2016

38 Posts, Pagina: 1 2 » | Laatste
voda
0
Banco Santander in zee met Wolters Kluwer

Gepubliceerd op 7 jan 2016 om 07:42 | Views: 2.834

SYDNEY (AFN) - De Australische tak van Banco Santander gaat voor rapportages aan toezichthouders gebruikmaken van OneSumX van Wolter Kluwer. Dat maakten de Spaanse bank en de informatieleverancier donderdag bekend.

Financiële details over de softwaredeal werden niet verstrekt.
voda
0
Rabo wijzigt favorietenlijst - Market Talk

AMSTERDAM (Dow Jones)--Analisten van Rabobank hebben hun favorietenlijst voor dit jaar flink gewijzigd, maakte de bank maandag bekend. Beter Bed, IMCD, KPN, NN Group en Wolters Kluwer werden opgenomen in de lijst, wat ten koste ging van ASM International, ING Groep en OCI. Ahold en BAM Group blijven gehandhaafd in de favoritetenlijst voor 2016. Thema's voor dit jaar zijn volgens de Rabo-analisten onder meer blootstelling aan landen met een aantrekkende economie, zoals Nederland en Frankrijk, bedrijven die goed kunnen omgaan met lage grondstof- en olieprijzen en die een goede en voorspelbare vrije kasstroom hebben. Ook letten de analisten van Rabobank op de kans dat een onderneming wordt overgenomen. Als meest waarschijnlijke overnamekandidaten in Nederland noemen de analisten BinckBank, Brunel International en Fugro. Geen van deze fondsen staat op de favorietenlijst. (amsterdam@dowjones.com)


Dow Jones Nieuwsdienst: +31-20-5715200; amsterdam@dowjones.com

voda
0
Wolters Kluwer krijgt bindend bod op trade media in Frankrijk

Door Andre Sterk

Van DOW JONES NIEUWSDIENST


AMSTERDAM (Dow Jones)--Wolters Kluwer nv (WKL,AE) heeft van het niet beursgenoteerde B2B-mediabedrijf ATC een bindend bod ontvangen op het Franse trade media-onderdeel, dat bij Wolters Kluwer sorteert onder de tak Legal & Regulatory, aldus Wolters Kluwer donderdag in een persbericht.

Een overnamebedrag is niet bekendgemaakt.

De Franse activiteiten van Wolters Kluwer zijn goed voor een omzet van EUR22 miljoen in 2015 en tellen 170 voltijdbanen. Het onderdeel omvat publicaties en evenementen voor de sectoren transport, toerisme, personeelszaken en maatschappelijk werk.

De voorgenomen verkoop past in de strategie van de divisie Legal & Regulatory om zich te richten op juridische informatie en software-oplossingen voor advocatenkantoren, bedrijfsjuristen en andere compliance professionals.

Na ontvangst van het bod hanteert Wolters Kluwer in Frankrijk een exclusieve periode gedurende welke gesprekken plaatsvinden, waarin de lokale vertegenwoordigers van de medewerkers zullen worden geraadpleegd in overeenstemming met de Franse juridische procedures.


Door Andre Sterk; Dow Jones Nieuwsdienst; andre.sterk@wsj.com; +31-20-571 5201

voda
0
SNS Securities lanceert favorieten voor 2016

AMSTERDAM (Dow Jones)--SNS Securities heeft voor de eerste helft van 2016 acht favoriete aandelen geselecteerd. De analisten kozen onder meer voor de hoofdfondsen ING Groep en Wolters Kluwer, en de midkappers ASM International en Accell Group. Dit maakte SNS maandag bekend.

Accell is volgens SNS Securities aantrekkelijk omdat e-bikes steeds populairder worden in landen als Frankrijk, Groot-Brittannie, Italie en Scandinavie, maar vooral ook onder verschillende leeftijdsgroepen. Volgens de analisten willen steeds meer mensen daarnaast files in de stad vermijden en zijn elektrische fietsen nu vaker sociaal geaccepteerd. Koersdoel is EUR24,00.

De "erg lage" waardering van ASMI biedt volgens de analisten een "aantrekkelijk" instapmoment. Hoewel er zorgen zijn over onder meer de productie van Apple en grote klanten als TSMC en Samsing niet met indrukwekkende cijfers over het vierde kwartaal kwamen, verwacht SNS dat ASMI niet erg zal worden geraakt in 2016. Koersdoel is EUR50,00.

Beleggers van BAM Groep kunnen langzaam naar de toekomst kijken, nu het reorganisatieprogramma van de bouwer bijna afgerond is, aldus de marktvorsers. De kostenbesparingen zullen dit jaar nadrukkelijk hun vruchten afwerpen, terwijl de verbeterende marktomstandigheden BAM in de kaart kunnen spelen. Een aanjager is mogelijk de veranderingen in de strategie die bij de komende jaarcijfers worden aangekondigd. Koersdoel is EUR6,50.

Voor Beter Bed sluit SNS geen overnames uit, gezien "de capaciteit er is". Het beddenbedrijf zal volgens de analisten profiteren van een toegenomen consumentenvertrouwen en sterke huizenverkopen in West-Europa. Een verbeterd aanbod en nieuwe filialen kunnen samen met een mogelijke overname zorgen voor meer groei. Beter Bed biedt daarbij een "aantrekkelijk" rendement op de vrije kasstroom en een dito dividendrendement. Koersdoel is EUR25,00.

ING is aantrekkelijk gewaardeerd en goed gepositioneerd om meer groei te realiseren in Europa nu de herstructureringsfase afgerond is, aldus de marktvorsers. Een groeiende Europese economie zal vermoedelijk leiden tot een grotere vraag naar kredieten en een verdere daling van slechte leningen. Koersdoel is 17,00 euro.

KPN is volgens SNS ondergewaardeerd, ondanks een sterke vrije kasstroom en afnemende risico's. Volgens de analisten kan KPN minder investeren, wordt de kwaliteit van het 4G-netwerk steeds beter en heeft het management goed laten zien wat het waard is. Het koersdoel is 4,00 euro.

Voor Wolters Kluwer is SNS eveneens te spreken over de kastroom, evenals over de aantrekkende omzetgroei. Een sterke focus op groeimarkten zal daarbij een positieve impact hebben op de totale groei van de uitgever, terwijl de aanhoudende krimp bij print steeds minder impact zal hebben. Wolters Kluwer is 10 procent goedkoper dan verschillende sectorgenoten, "ondanks dat het een betere prestatie levert". Het koersdoel is EUR35,00.

Ook ForFarmers plaatste SNS Securities op de favorietenlijst, vanwege de verwachte overstap dit jaar van het handelsplatform van Van Landschot platform naar een notering op Euronext. Dit kan de koers positief beïnvloeden, aldus de analisten. Koersdoel EUR5,93.

Over het tweede halfjaar van 2015 behaalden de favorieten fondsen van SNS Securities een rendement van 0,3%. In dezelfde periode daalde de AEX met 7,1%. Vooral de keuze voor Stern Groep, dat bijna 29% steeg, pakte goed uit, terwijl ING met een verlies van 17% de prestaties drukte.


Door Dow Jones; Dow Jones Nieuwsdienst: +31-20-5715200; dowjones@amsterdam.com

voda
0
Wolters koopt juridische dienstverlener in VS

Gepubliceerd op 2 feb 2016 om 16:43 | Views: 13

ALPHEN A/D RIJN (AFN) - Wolters Kluwer neemt de Amerikaanse leverancier van juridische informatie Triad Professional Services over. Dat meldde Wolters dinsdag, zonder de overnamesom bekend te maken.

De overname versterkt de positie van de Nederlandse informatieleverancier op het gebied van juridische en 'compliance'-producten en diensten in de VS. De overname levert volgens Wolters Kluwer binnen een jaar een positieve bijdrage aan de resultaten van het concern.

Triad heeft zijn hoofdkantoor in Alpharetta in de staat Georgia en heeft minder dan vijftien werknemers in dienst.
voda
0
Franse rechter tikt Wolters Kluwer op vingers

Gepubliceerd op 3 feb 2016 om 20:58 | Views: 65


PARIJS (AFN) - Informatieleverancier Wolters Kluwer moet in Frankrijk alsnog winstdelingen over de afgelopen jaren uitbetalen aan het personeel. Dat heeft een rechter deze week bepaald, meldden verscheidene Franse media woensdag. Het zou volgens een vakbondsbestuurder gaan om een bedrag van 6 tot 10 miljoen euro.

Wolters Kluwer liet in 2007 zijn Franse onderdelen fuseren. Daarbij werd onder meer een lening verstrekt van 450 miljoen euro door het Nederlandse moederbedrijf. Die diende volgens de vakbonden uitsluitend om de schuld van de Franse dochter kunstmatig te verhogen. Dat drukte de winst, en daardoor hoefde het bedrijf geen winstpremies uit te keren aan werknemers. "Een frauduleuze constructie'', oordeelde de rechter.
voda
0
Wolters Kluwer France moet ingehouden winst terugbetalen - media

AMSTERDAM (Dow Jones)--Wolters Kluwer France moet met terugwerkende kracht een winstdeling uitbetalen aan werknemers over de afgelopen acht jaar. Dit schreef Het Financieele Dagblad donderdag op basis van een gerechterlijke uitspraak.

De Franse tak van de uitgever moet volgens het FD aan 650 werknemers het extra inkomen uitbetalen over de afgelopen acht jaar. Wolters Kluwer hield de winstuitkering in, om hiermee de schuld van de onderneming op papier te verhogen.

"De aldus ontstane kunstmatige schuld stelde het bedrijf in staat om een netto bedrijfsresultaat van vrijwel nul te halen, waardoor Wolters Kluwer France ook ontsnapte aan de fiscus", aldus het dagblad.

Franse bonden schatten in dat de schade van de uitgever aan de werknemers circa EUR6 miljoen tot EUR10 miljoen bedraagt. Ook de ongeveer 600 mensen die inmiddels zijn vertrokken in het kader van reorganisaties zouden naar verluidt profiteren.

Het aandeel Wolters Kluwer sloot woensdag op een rood Damrak 0,9% lager op EUR31,01.


Door Dow Jones Nieuwsdienst: +31-20-5715200; amsterdam@dowjones.com

voda
0
Topbeloning voor topvrouw Wolters Kluwer

•Job Woudt

Nancy McKinstry, sinds 2003 ceo van Wolters Kluwer, heeft haar verdiensten het afgelopen jaar opgevoerd. Dat kwam vooral door de hogere langetermijnbonus, die over het afgelopen jaar werd vergeven. Dat blijkt uit het vandaag bekendgemaakte jaarverslag over 2015.
McKinstry kreeg eind februari voor haar langetermijnbonus, die liep voor de periode 2013-2015, in totaal 372.000 aandelen uitgekeerd. Die vertegenwoordigen op dit moment een waarde van circa €12,5 mln. Een jaar eerder kwam de waarde van deze bonus nog uit op €10 mln. Bij deze bonus worden de prestaties van Wolters Kluwer afgezet tegen vergelijkbare bedrijven. Het informatieconcern eindigde vorig jaar in de top drie, waar een jaar eerder een zesde plaats werd bereikt.

Naast deze langetermijnbonus kreeg McKinstry vorig jaar aan vast salaris, pensioenbijdrage en een kortetermijnbonus een bedrag van opgeteld €3 mln. Met in totaal €15,5 mln aan inkomsten is de Amerikaanse een van de best verdienende managers van een AEX-bedrijf. Wolters Kluwer boekte vorig jaar een omzet van €4,2 mrd.

Zo meldde AkzoNobel een totale beloning van € 3,2 mln voor zijn topman Ton Büchner en kwam de totale bezoldiging van Eelco Blok, ceo bij KPN, uit op € 2,9 mln. De beloning van een van de grootverdieners op het Damrak, de ceo van Royal Dutch Shell, is nog niet bekendgemaakt.

Bron: FD.nl

PS:

Shell verlaagt beloning CEO

LONDON (Dow Jones)--Royal Dutch Shell (RDSA) heeft de beloning van zijn chief executive Ben van Beurden vorig jaar verlaagd, nadat de zwakke olieprijzen flinke druk zetten op de winstcijfers van de Brits-Nederlandse oliereus.

De totale beloning voor van Beurden kwam uit op $6,2 miljoen, van $32,2 miljoen een jaar eerder. In 2014 lag het bedrag hoger vanwege een extra pensioenbijdrage en boekhoudkundige eisen vanwege de promotie van Van Beurden tot topman in dat jaar.

In het vierde kwartaal daalde de geschoonde CCS-winst van Shell met bijna 60% tot $1,8 miljard, van $4,2 miljard in 2014. De winst kwam op jaarbasis 80% lager uit, op $3,8 miljard, van $19 miljard.


Door Sarah Kent; vertaald en bewerkt door Dow Jones Nieuwsdienst; +31 20 5715 200; amsterdam@wsj.com

voda
0
Dividendvoorstel Wolters Kluwer krijgt goedkeuring

Aandeelhouders geven goedkeuring tijdens jaarvergadering.

Aandeelhouders van Wolters Kluwer hebben tijdens de jaarvergadering ingestemd met alle agendapunten, waaronder het dividendvoorstel. Dit maakte de uitgever donderdag bekend.

Deze goedkeuring betekent dat aandeelhouders van Wolters Kluwer een slotdividend van 0,57 euro per aandeel tegemoet kunnen zien. Het totale dividend over 2015 komt hiermee uit op 0,75 euro per aandeel.

Alle overige agendapunten werden eveneens goedgekeurd, waaronder de benoemingen van Jeanette Horan en Fidelma Russo als lid van de raad van commissarissen.

Op een rood Damrak daalde het aandeel Wolters Kluwer 2,5 procent tot 35,04 euro.

Door ABM Financial News. Info@abmfn.nl: +31(0)20-26 28 999
voda
0
Beursblik: omzetontwikkeling Wolters Kluwer komt overeen met die van RELX Omzettrend is volgens SNS belangrijkste aspect in tra

Omzettrend is volgens SNS belangrijkste aspect in trading update.

De groei van de autonome omzet over het eerste kwartaal van 3 procent komt overeen met de ontwikkeling bij RELX en is het belangrijkste aandachtspunt. Dit schreef SNS Securities woensdag in een commentaar op de kwartaalrapportage van Wolters Kluwer.

Wolters Kluwer maakte op divisieniveau geen belangrijke wijzigingen bekend, zei analist Johan van den Hooven.

Van den Hooven merkte op dat Europa verbetert, een regio die relatief lang tegenwind ondervond. De marktvorser verwacht dat de marktomstandigheden in Europa geleidelijk zullen verbeteren.

Het advies op het aandeel Wolters Kluwer staat bij SNS Securities op Accumuleren met een koersdoel van 35,00 euro. Van den Hooven voegde toe dat de koers van het aandeel ten opzichte die van zijn sectorgenoten met een korting noteert, waarbij deze gezien de ontwikkelingen bij Wolters Kluwer in de visie van de analist te groot is.

Het aandeel Wolters Kluwer noteerde woensdag 1,6 procent hoger op 34,28 bij een AEX die 0,7 procent inlevert.

Copyright ABM Financial News. All rights reserved

(END) Dow Jones Newswires
voda
0
Wolters Kluwer Corsearch start samenwerking met Anaqua

Geen financiele details gemeld.

Wolters Kluwer Corsearch heeft een samenwerkingsovereenkomst gesloten het Amerikaanse Anaqua. Dit maakte het dochterbedrijf van de uitgever maandag nabeurs bekend zonder financiële details vrij te geven.

Beide partijen zullen zich er de komende tijd op richten om de activiteiten samen te voegen, waarna klanten een geïntegreerde oplossing geboden kan worden.

Het aandeel Wolters Kluwer sloot maandag op een nipt lager Damrak 0,1 procent in het rood op 34,69 euro.

Copyright ABM Financial News. All rights reserved

(END) Dow Jones Newswires
voda
0
Wolters Kluwer wil Enablon overnemen

Transactiesom bedraagt 250 miljoen euro.

Wolters Kluwer Legal & Regulatory heeft een bindend bod uitgebracht op Enablon van 250 miljoen euro. Dit meldde het dochterbedrijf van de uitgever dinsdagmiddag.

De transactie is onderhevig aan goedkeuring van toezichthouders.

Het Franse Enablon levert software en onlinediensten op het gebied van milieu, gezondheid, veiligheid, duurzaamheid en operationeel risicomanagement. Meer dan 1.000 bedrijven en 1 miljoen gebruikers in 160 landen maken gebruik van de diensten van het bedrijf.

In 2015 wist Enablon een omzet uit software en diensten te behalen van ongeveer 45 miljeon euro. Het grootste deel, 57 procent, van die opbrengsten kwam uit Noord-Amerika, ongeveer 39 procent kwam uit Europa en de rest uit de Asia-Pacific regio en de rest van de wereld.

Het bedrijf heeft een positieve operationele marge, aldus Wolters Kluwer, en de verwachting is dat de omzet van Enablon in 2016 op 55 miljoen euro uitkomt.

Wolters Kluwer verwacht dat de overname vanaf het eerste volledige kalenderjaar na de afronding voor ongeveer 1 procent zal bijdragen aan de aangepaste winst en rekent op een rendement op geïnvesteerd vermogen binnen drie tot vijf jaar na de afronding van de transactie.

Het aandeel Wolters Kluwer noteerde dinsdag op een rood Damrak 0,7 procent lager op 35,83 euro.

Door: ABM Financial News.

Info@abmfn.nl

Redactie: +31(0)20 26 28 999

Copyright ABM Financial News. All rights reserved

(END) Dow Jones Newswires
voda
0
Beursblik: overname Wolters Kluwer past in strategie

Groeiperspectief compenseert volgens SNS Securities weinig goedkope waardering.

De overname van Enablon door Wolters Kluwer past in de strategie van de uitgever om via acquisities uit te breiden in software oplossingen. Dat schreef analist Johan van den Hooven van SNS Securities woensdag in reactie op de dinsdag nabeurs aangekondigde overname.

Volgens Van den Hooven laat Enablon een goede groei laten zien, met een geraamde omzetgroei van meer dan 20 procent in 2016.

De verwachte overnameprijs van 250 miljoen euro vertegenwoordigt volgens de analist circa 4,5 keer de verwachte omzet van 2016 en is daarmee "niet goedkoop". De omzetgroei ligt evenwel "duidelijk" boven het gemiddelde van Wolters Kluwer, terwijl de winstgevendheid "in potentie ook boven het gemiddelde moet liggen", aldus Van den Hooven.

SNS Securities hanteert een Accumuleren advies voor het aandeel Wolters Kluwer met een koersdoel van 35,00 euro. Het aandeel noteerde woensdag op een rood Damrak 0,2 procent hoger op 35,88 euro.

Door: ABM Financial News.

Info@abmfn.nl

Redactie: +31(0)20 26 28 999

Copyright ABM Financial News. All rights reserved

(END) Dow Jones Newswires
voda
0
Beursblik: overname Wolters Kluwer impliceert meer uitzicht op margeverbetering

Morgan Stanley ziet bij Enablon betere marge dan bij Legal & Regulatory.

De overname door Wolters Kluwer van Enablon voor 250 miljoen euro brengt een beter perspectief op margeverbetering met zich mee. Dit schreef Morgan Stanley woensdag in een analyse over de overname.

De EBITA-marge van Enablon komt in de analyse van de analisten in 2017 uit op circa 18 procent op basis van een EBITA van 11,5 miljoen euro bij een verwachte omzet van 63 miljoen euro.

Deze 18 procent ligt boven de EBITA-marge van 10 procent van Legal & Regulatory, waar Enablon in wordt ondergebracht, maar aan de onderkant van de marge van de groep van circa 20 procent.

Morgan Stanley verwacht dat Wolters Kluwer bij sales en marketing voordeel kan behalen, gezien de extensieve inrichting daarvan bij Legal & Regulatory en ook Regulation & Compliance.

Morgan Stanley raamt de bijdrage van Enablon aan de winst per aandeel op 1% in 2017.

De analisten schatten verder in dat Wolters Kluwer circa 4,5 keer de omzet van 2016 betaalt en circa 4 keer de omzet van 2017. Wolters Kluwer koopt in hun visie het top uit de sector waarin Enablon actief is.

Het advies voor het aandeel Wolters Kluwer luidt bij Morgan Stanley Aanbevolen bij een koersdoel van 38,00 euro.

De koers van het aandeel Wolters Kluwer noteerde woensdag 1,0 procent hoger op 36,18 euro bij een lagere AEX.

Door: ABM Financial News.

Info@abmfn.nl

Redactie: +31(0)20 26 28 999

Copyright ABM Financial News. All rights reserved

(END) Dow Jones Newswires
voda
0
Wolters Kluwer neemt CPE Link over

Geen financiele details gemeld.

Wolters Kluwer Tax & Accounting is van plan om CPE Link over te nemen, een aanbieder van online educatieprogramma's voor accountants en financiële adviseurs. Dit maakte het dochterbedrijf van de uitgever woensdag nabeurs bekend, zonder financiële details te melden.

Met de overname wil Wolters Kluwer de huidige educatieportefeuille uitbreiden om zo een breder publiek te kunnen bereiken.

Het Amerikaanse CPE Link werd in 2008 opgericht en heeft vijf fulltime werknemers in dienst. Ruim 10.000 mensen maken gebruik van de diensten van CPE Link.

Dinsdag bracht Wolters Kluwer Legal & Regulatory een bindend bod uit op Enablon van 250 miljoen euro. De uitgever verwacht dat de overname vanaf het eerste volledige kalenderjaar na de afronding voor ongeveer 1 procent zal bijdragen aan de aangepaste winst en rekent op een rendement op geïnvesteerd vermogen binnen drie tot vijf jaar na de afronding van de transactie.

Op een rood Damrak sloot het aandeel Wolters Kluwer woensdag 0,8 procent hoger op 36,12 euro.

Door: ABM Financial News.

Info@abmfn.nl

Redactie: +31(0)20 26 28 999

Copyright ABM Financial News. All rights reserved

(END) Dow Jones Newswires
voda
0
Update: Wolters Kluwer verbetert resultaten in eerste jaarhelft

Bedrijf verhoogt outlook vrije kasstroom 2016.

Wolters Kluwer heeft over het eerste halfjaar zowel omzet als resultaten zien toenemen en verhoogde de outlook voor de te genereren vrije kasstroom. Dit maakte de content- en softwareprovider vrijdag bekend.

Het bedrijf uit Alphen aan den Rijn boekte een autonome omzetgroei van 3 procent over de eerste zes maanden van dit jaar waarmee de omzet steeg van 2,105 miljard naar 2,042 miljard euro. Tegen constante wisselkoersen bedroeg de stijging 2 procent.

Het bedrijfsresultaat steeg autonoom met 4 procent van 391 miljoen euro naar 408 miljoen. De marge hiervoor kwam uit op 20 procent, gesteund door lagere herstructureringskosten.

Met deze resultaten komt het data- en data-analysebedrijf nipt boven de verwachtingen van analisten uit. Die gingen uit van een omzet van 2,104 miljard euro en een bedrijfsresultaat van 404 miljoen euro.

Kevin Entricken, chief financial officer van Wolters Kluwer, geeft vrijdag tegen ABM Financial News aan dat Brexit de onderneming vooralsnog niet raakt. "Minder dan 5 procent van onze omzet komt uit het Verenigd Koninkrijk. Bovendien is de Britse markt vooral lokaal georiënteerd. Maar Brexit zal veranderingen met zich meebrengen en veranderingen in wet- en regelgeving zijn voor ons altijd goed. Ze bezorgen onze opdrachtgevers vragen die om een oplossing vragen en op dat moment komen wij in beeld", aldus Entricken. De CFO ziet dan ook, net als RELX, een duidelijke toename in de vraag naar toegepaste analyses van data vanuit opdrachtgevers.

Per divisie waren de resultaten als volgt: Health boekte een omzetstijging van 42 miljoen euro naar 507 miljoen euro, een autonome stijging van 5 procent, Tax & Accounting leverde een omzetstijging van 9 miljoen euro naar 562 miljoen euro bij een autonome groei van 3 procent, Governance, Risk & Compliance steeg 16 miljoen euro in omzet naar 537 miljoen euro, een autonome omzetgroei van eveneens 3 procent en tot besluit Legal & Regulatory, in omzet gemeten de kleinste tak van het bedrijf, zakte 30 miljoen euro naar 436 miljoen euro een daling met 1 procent op autonome basis.

Het aangepaste bedijfsresultaat kwam voor Health autonoom 13 procent hoger uit op 106 miljoen euro, voor T&A 2 procent lager op 143 miljoen euro, voor GR&C 2 procent hoger op 141 miljoen euro en voor L&R 42 13 procent hoger op 42 miljoen euro, een afname met 1 procent. L&R genereert 80 procent van de omzet in Europa, waar Wolters Kluwer, na een periode van tegenwind, als groep weer een plus liet zien.

De verhouding tussen de vier onderdelen op omzetniveau oogt in balans. "Maar dat is niet een streven. We willen gewoon daar groeien waar het kan en als dat met een divisie in een specifieke regio goed mogelijk is, geven we wel gewoon gas", aldus Entricken.

Het interimdividend is vastgesteld op 0,19 euro per aandeel Wolters Kluwer in contanten. Van het aandeleninkoopprogramma is per 30 juni van dit jaar 70 miljoen euro gerealiseerd. Dit programma loopt tot en met 2018. Entricken bevestigde vrijdag dat, in overeenstemming met de gelijke verdeling over drie jaar het restant van 130 miljoen euro in de tweede helft van het jaar wordt ingekocht.

Outlook

Voor het lopende boekjaar liggen de doelstellingen als volgt: een voor eenmalige items aangepaste operationele winstmarge van 21,5 tot 22,0 procent, een aangepaste vrije kasstroom van 650 tot 675 miljoen euro tegen eerder 600 miljoen tot 625 miljoen euro, een rendement op het geïnvesteerd kapitaal van meer dan 9 procent en een verwaterde en aangepaste winst per aandeel die midden enkelcijferig procentueel groeit bij constante wisselkoersen. Wolters Kluwer hanteert een verhouding tussen de euro-koers van 1,11 dollar.

Entricken wijst op de stijging van de vrije kasstroom in de eerste helft van het jaar. "We verwachten dat de trend zich in de tweede helft van het jaar doorzet. Daarbij is de tweede jaarhelft wat kasstroom betreft doorgaans sterker dan de eerste helft van het jaar", aldus de CFO.

Analist Johan van den Hooven van NIBC vindt de cijfers goed en vindt het bemoedigend dat het bedrijf ook in Europa weer autonoom groeit. NIBC heeft het adies voor het aandeel Wolters Kluwer op Accumuleren staan met een koersdoel van 40,00 euro.

Het aandeel Wolters Kluwer noteerde vrijdag op een groen Damrak 2,3 procent hoger op 38,56 euro.

Update: om meer informatie toe te voegen.

Door: ABM Financial News.

Info@abmfn.nl

Redactie: +31(0)20 26 28 999

Copyright ABM Financial News. All rights reserved

(END) Dow Jones Newswires
voda
0
BlackRock vergroot belang in Wolters Kluwer

Kapitaalbelang van 4,5 procent.

(ABM FN-Dow Jones) BlackRock heeft een groter belang in Wolters Kluwer gemeld. Dit bleek uit een melding in het kader van de Wet op het financieel toezicht, gedateerd op 7 september 2016.

BlackRock meldde een kapitaalbelang van 4,45 procent met een stemrecht van 5,43 procent.

Op 6 september dit jaar meldde BlackRock nog een kapitaalbelang van 4,09 procent met een stemrecht van 4,99 procent.

Wet op het financieel toezicht

De melding valt onder de Wet melding zeggenschap, die sinds 1 januari 2007 onder de overkoepelende Wet op het financieel toezicht valt. Volgens deze wet moeten aandeelhouders met een belang groter dan 3 procent elke wijziging in hun belang melden bij het overschrijden van de volgende drempelwaarden: 3, 5, 10, 15, 20, 25, 30, 40, 50, 60, 75 en 95 procent. Dit geldt zowel bij het opbouwen als het afbouwen van een belang.

Door: ABM Financial News.

info@abmfn.nl

Redactie: +31(0)20 26 28 999

Copyright ABM Financial News. All rights reserved

(END) Dow Jones Newswires
voda
0
FMR meldt belang in Wolters Kluwer

Kapitaalbelang exact op meldingsgrens.

(ABM FN-Dow Jones) FMR heeft een eerste belang in Wolters Kluwer gemeld. Dit bleek uit een melding in het kader van de Wet op het financieel toezicht, gedateerd op 19 september 2016.

FMR meldde een kapitaalbelang van 3,00 procent met stemrecht van 2,92 procent.

Wet op het financieel toezicht

De melding valt onder de Wet melding zeggenschap, die sinds 1 januari 2007 onder de overkoepelende Wet op het financieel toezicht valt. Volgens deze wet moeten aandeelhouders met een belang groter dan 3 procent elke wijziging in hun belang melden bij het overschrijden van de volgende drempelwaarden: 3, 5, 10, 15, 20, 25, 30, 40, 50, 60, 75 en 95 procent. Dit geldt zowel bij het opbouwen als het afbouwen van een belang.

Door: ABM Financial News.

info@abmfn.nl

Redactie: +31(0)20 26 28 999

Copyright ABM Financial News. All rights reserved

(END) Dow Jones Newswires
voda
0
FIL Limited meldt belang in Wolters Kluwer

Kapitaalbelang nipt boven meldingsgrens.

(ABM FN-Dow Jones) FIL Limited heeft een eerste belang in Wolters Kluwer gemeld. Dit bleek uit een melding in het kader van de Wet op het financieel toezicht, gedateerd op 20 september 2016.

FIL Limited meldde een kapitaalbelang van 3,07 procent met een stemrecht van 3,00 procent.

Wet op het financieel toezicht

De melding valt onder de Wet melding zeggenschap, die sinds 1 januari 2007 onder de overkoepelende Wet op het financieel toezicht valt. Volgens deze wet moeten aandeelhouders met een belang groter dan 3 procent elke wijziging in hun belang melden bij het overschrijden van de volgende drempelwaarden: 3, 5, 10, 15, 20, 25, 30, 40, 50, 60, 75 en 95 procent. Dit geldt zowel bij het opbouwen als het afbouwen van een belang.

Door: ABM Financial News.

info@abmfn.nl

Redactie: +31(0)20 26 28 999

Copyright ABM Financial News. All rights reserved

(END) Dow Jones Newswires
voda
0
Wolters Kluwer rondt verkoop AppOne activiteiten af

Opbrengst bedraagt 32 miljoen euro.

(ABM FN-Dow Jones) Wolters Kluwer heeft de verkoop van AppOne software platform aan The Reynolds and Reynolds Company afgerond. Dit heeft het data en data-analysebedrijf maandag bekendgemaakt.

Wolters Kluwer verwachtte bij de aankondiging van de desinvestering een boekwinst van 13 miljoen euro over te houden. In totaal was met de transactie 32 miljoen euro gemoeid.

De verkoop komt overeen met de strategie van Wolters Kluwer om zich binnen de divisie Governance, Risk & Compliance te richten op zijn compliance activiteiten voor banken en andere financiële instellingen.
Het aandeel Wolters Kluwer sloot vrijdag op een groen Damrak 0,1 procent hoger op 38,10 euro.

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999
Copyright ABM Financial News. All rights reserved
(END) Dow Jones Newswires
38 Posts, Pagina: 1 2 » | Laatste
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Detail

Vertraagd 18 aug 2022 17:37
Koers 106,450
Verschil 0,000 (0,00%)
Hoog 106,850
Laag 104,650
Volume 528.595
Volume gemiddeld 535.929
Volume gisteren 528.595

EU stocks, real time, by Cboe Europe Ltd.; Other, Euronext & US stocks by NYSE & Cboe BZX Exchange, 15 min. delayed
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer, streaming powered by: Infront