ForFarmers « Terug naar discussie overzicht

Interview CEO Knoop in VEB-Effect jul/aug 2016

3 Posts
[verwijderd]
0
Hebben jullie ook het interview met CEO Knoop in VEB-Effect #7/8-JUL/AUG 2016 gelezen? Wat vonden jullie ervan? Wat interessante informatie uit dit artikel getiteld "ForFarmers kan sneller groeien dan de markt":

- Over dividend en verwachte winst: "Wat betreft het groeiend dividend is het antwoord positief. We hebben aangegeven dat wij een gemiddelde groei van de operationele winst verwachten van ca. 4 tot 6 procent per jaar tegen constante wisselkoersen. Daar vallen de grote acquisities niet onder, dus die groei zou daar nog bovenop komen. Verder is ons dividendbeleid om 40 tot 50 procent van de winst uit te keren. De laatste jaren hebben we 50 procent uitgekeerd en als onze balans zo blijft dan zien we weinig reden om dat te veranderen."

- ForFarmers heeft op dit moment geen schuld en heeft genoeg financieringsmogelijkheden om overnames te doen. ForFarmers wil de kennis over productiviteit exporteren naar andere landen.

- Er zijn veel parallellen met Nutreco.

- "Omdat we bijna niet afhankelijk zijn van de economie zijn we een bedrijf met een zeer defensief profiel. Zolang mensen blijven eten is dit een sector die een grote mate van stabiliteit zal tonen."

- Onder meer ten aanzien van de Brexit: "Tegelijkertijd verwachten wij in Engeland op korte termijn een beperkte impact op ons bedrijf. Alles wat we in Engeland verkopen wordt daar geproduceerd, dus wij hebben alleen het wisselkoersrisico omdat wij onze resultaten in euro rapporteren. Daarnaast denken we dat het voor onze Engelse activiteiten op langere termijn niet negatief hoeft te zijn. In een aantal segmenten verwachten we zelfs een positief effect." Het kan ook leiden tot een versterking van de marktpositie. "Exporteren vanuit een euroland naar Groot-Brittannië zal lastiger worden. Daardoor komen er betere kansen voor de lokale industrie. Dit komt allereerst doordat het Britse pond veel minder sterk is geworden ten opzichte van de euro. Als er papierwerk of importheffingen bij zouden komen, dan gaat die impact helemaal sterk zijn."

[verwijderd]
0
Helaas niet gelezen, ben het met dhr. Knoop eens.Volgens mij is het een pareltje. Ik zou zelf graag willen zien dat Forfarmers in de toekomst hun eigen ingredienten zouden produceren en dit zou doen met pachters.
pro-zen
0
Yes.. Heb ik gelezen, boeiend stuk. Mi een prachtaandeel voor de lt, mooi dividend en defensiefe sector.kortom een mooie aanwinst voor de lt porto.

Grtzz
3 Posts
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Detail

Vertraagd 15 jul 2024 17:35
Koers 2,960
Verschil -0,010 (-0,34%)
Hoog 2,990
Laag 2,955
Volume 73.551
Volume gemiddeld 98.844
Volume gisteren 156.678

EU stocks, real time, by Cboe Europe Ltd.; Other, Euronext & US stocks by NYSE & Cboe BZX Exchange, 15 min. delayed
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer, streaming powered by: Infront