Signify « Terug naar discussie overzicht

3e kwartaalcijfers 2016

30 Posts, Pagina: 1 2 » | Laatste
Kaviaar
0
Third quarter 2016 highlights

-Comparable sales of -3.3% to €1,745 million
-Total LED-based sales growth of 16%, now representing 56% of total sales
-Continued year-on-year improvement in operational profitability
o adjusted EBITA of €175 million (Q3 2015: €139 million)
o adjusted EBITA margin of 10.0% (Q3 2015: 7.5%)
-Net income of €51 million, including €30 million charges for brand license, separation costs and financial expenses not applicable in 2015
-Free cash flow of €164 million (Q3 2015: €80 million) particularly driven by improved profitability and working capital management

www.lighting.philips.com/resources/qu...

De omzet is een fractie gedaald. In Q3 moesten er lasten genomen worden, werd met de 2e kwartaalcijfers verteld, zie forum 2e kwartaalcijfers de 2e post (verwachting 60 mljn).
Q2 was de omzet 1,734 mjrd.

Led blijft groeien, ook de marges.

Voorspelde Ebita door ING en KBC respectievelijk 160 en 169 mljn (is 175 mljn). Voorspelde omzet ING en KBC 1,835 mjrd en 1,816 mjrd (is 1,745 mjrd). Voorspelde winstmarge ING en KBC, 8,7% en 9,3% (is 10%).

De omschakeling van lampen naar Led is niet zomaar gedaan. Je ziet wel dat de verkopen van Led flink stijgen en dat de verkopen van gloeilampen dalen.

[verwijderd]
1
eursblik: meerdere verrassingen bij Philips Lighting

Morgan Stanley positief over verbetering winstgevendheid.

(ABM FN-Dow Jones) Philips Lighting heeft met de kwartaalcijfers voor meerdere verrassingen gezorgd. Dit schreven analisten van Morgan Stanley in een eerste reactie.

Mede door de traditionele lampactiviteiten was de aangepaste EBITA-marge met 10 procent overtuigend hoger dan de inschattingen van analisten vooraf. Morgan Stanley sprak van een "behoorlijke verrassing" en de zakenbank wees onder meer op de dubbelcijferige krimp van het personeelsbestand als verklaring voor de hoge winstmarge. Het aangepaste bedrijfsresultaat steeg hierdoor eveneens meer dan verwacht, waardoor Morgan Stanley concludeerde dat er sprake was van per saldo positieve kwartaalcijfers.

De omzet viel volgens de zakenbank met 1.745 miljoen euro echter duidelijk lager uit dan de verwachtingen, onder meer vanwege een tegenvallende groei bij de verkopen van LED-lampen. De meevallende krimp bij de traditionele lampenactiviteiten kon dit niet compenseren.

Morgan Stanley heeft een Gelijkgewogen advies voor Philips Lighting met een koersdoel van 23,50 euro. Het aandeel sloot woensdag op een groen Damrak 1,6 procent lager op 23,10 euro.

Door: ABM Financial News.

info@abmfn.nl
HarryWarry
0
Ik ga mijn vingers hier de komende tijd niet aan branden. Philips lijkt moeite te hebben om grip te krijgen op de LED-markt. En hoelang kunnen ze blijven leunen op de traditionele lampjes? Teveel onzekerheid. En dat weten ze bij Philips zelf ook. Dat zal één van de redenen voor de splitsing zijn geweest.
voda
0
Beursblik: Philips Lighting waarschuwt voor langere periode van krimp

Theodoor Gilissen Bankiers noemt aandeel niet interessant.

(ABM FN-Dow Jones) Philips Lighting heeft donderdag gewaarschuwd dat de markt voor verlichting tegenvalt. Dit concludeerde analist Jos Versteeg van Theodoor Gilissen Bankiers na de kwartaalcijfers van de beursnieuweling.

"De beoogde stabilisatie tegen het einde van het jaar wordt vertraagd en het concern verwacht nu dat positieve vergelijkbare groei pas in de loop van 2017 zal kunnen plaatsvinden", aldus Versteeg, wijzend op de toegenomen vergelijkbare omzetkrimp van 3,3 procent.

Tegenover de problemen aan de omzetkant stonden volgens Versteeg wel verbeteringen aan de kostenkant. Het onderliggende bedrijfsresultaat (EBITA) steeg op jaarbasis met 26 procent naar 175 miljoen euro en de marge van 7,5 procent in het derde kwartaal 2015 verbeterde tot 10,0 procent in het afgelopen kwartaal. Reorganisatiekosten drukten de nettowinst evenwel.

"Belangrijk is echter dat de vrije kasstroom herstelde van 80 miljoen euro in het derde kwartaal 2015 naar 164 miljoen euro in het afgelopen kwartaal", aldus Versteeg.

Theodoor Gilissen Bankiers heeft geen advies op Philips Lighting, "en zeker gezien de recente ontwikkelingen vinden wij het aandeel niet interessant voor een belegging".

Het aandeel sloot woensdag op een groen Damrak 1,6 procent lager op 23,10 euro.

Door: ABM Financial News.

info@abmfn.nl

Redactie: +31(0)20 26 28 999

Copyright ABM Financial News. All rights reserved

(END) Dow Jones Newswires
voda
0
Philips Lighting verwacht pas in 2017 vergelijkbare omzetgroei

Aangepaste winst overtrof de verwachtingen in derde kwartaal.

(ABM FN-Dow Jones) Philips Lighting heeft in het derde kwartaal een hoger aangepast bedrijfsresultaat gerealiseerd, terwijl de omzet juist onder druk stond. Dit kwam donderdag naar voren uit de cijfers van het eind mei afgesplitste verlichtingsbedrijf van Philips, dat nog steeds circa 71 procent van de aandelen bezit.

De onderneming werd voorzichtiger over de eerder afgegeven verwachting van een positieve vergelijkbare omzetgroei in 2016. Philips Lighting ziet zich geconfronteerd met zwakkere marktomstandigheden in het Midden-Oosten en Turkije, maar ook in sommige Europese landen kampt het concern met tegenwind, waardoor een positieve vergelijkbare omzetgroei nu waarschijnlijk pas na jaarwisseling wordt gerealiseerd.

De wereldmarktleider op de algemene lichtmarkt wordt geconfronteerd met een teruglopende afzet van gloeilampen met hoge winstmarges, door druk van wetgevers die deze lichtbron en haar korte levensduur als onwenselijk voor het milieu beschouwen. Daar staat een sterk aantrekkende vraag naar LED-verlichting tegenover, waar echter wel sprake is van flinke prijsdruk.

Afgelopen kwartaal steeg de op LED-verlichting gebaseerde omzet op jaarbasis met 16 procent, waardoor deze divisie nu goed is voor 56 procent van de totale omzet. De totale omzet daalde niettemin met 5,4 procent van 1.844 miljoen naar 1.745 miljoen euro, onder meer vanwege een scherpe daling van de omzet van de traditionele lampendivisie met ruim 15 procent. De vergelijkbare omzetdaling bleef beperkt tot 3,3 procent. De omzet viel lager uit dan de inschatting van de analisten Nigel van Putten van ING en David Vagman van KBC Securities, die een omzet voorzagen van respectievelijk 1.835 miljoen en 1.816 miljoen euro.

Het aangepaste bedrijfsresultaat (EBITA) steeg in het derde kwartaal op jaarbasis echter van 139 miljoen naar 175 miljoen euro. ING en KBC Securities rekenden op een lager resultaat van respectievelijk 160 miljoen en 169 miljoen euro.

De winststijging was onder meer het gevolg van een forse stijging van de EBITA-marge van 7,5 naar 10,0 procent, dankzij onder meer een efficiencyslag. Het personeelsbestand werd op jaarbasis fors terug gebracht van 38.814 naar 34.251 werknemers. Van Putten voorzag een aangepaste winstmarge van 8,7 procent, terwijl Vagman rekende op 9,3 procent.

Onder aan de streep bedroeg de nettowinst 51 miljoen euro. Een jaar terug was dit nog 73 miljoen euro. Philips Lighting wees voor het afgelopen kwartaal evenwel op kosten van 30 miljoen euro die het onder meer moest maken in verband met de afsplitsing van Philips.

Het aandeel Philips Lighting sloot woensdag op een groen Damrak 1,6 procent lager op 23,10 euro.

Door: ABM Financial News.

info@abmfn.nl

Redactie: +31(0)20 26 28 999

Copyright ABM Financial News. All rights reserved

(END) Dow Jones Newswires
Kaviaar
0
quote:

HarryWarry schreef op 20 oktober 2016 10:49:

Ik ga mijn vingers hier de komende tijd niet aan branden. Philips lijkt moeite te hebben om grip te krijgen op de LED-markt. En hoelang kunnen ze blijven leunen op de traditionele lampjes? Teveel onzekerheid. En dat weten ze bij Philips zelf ook. Dat zal één van de redenen voor de splitsing zijn geweest.
Hoi Harry,

Als je Led lampen koopt, kan je je niet branden! Bij gloeilampen daarentegen wel ;))))
[verwijderd]
0
[verwijderd]
0
quote:

Zodan schreef op 21 oktober 2016 13:28:

W bodem op dagkaart, herstel naar 21,80 kan
Of toch niet :=)
Kaviaar
0
In mijn woning heb ik al enkele jaren Philips led lampen. Deze led lampen geven helder wit licht af. Andere goedkopere merken led lampen geven vaak een geel/romig licht af. Ik heb een aantal merken geprobeerd in het verleden, maar ik blijf bij Philips, ondanks dat ze iets duurder zijn (maar dan heb je wel mooi wit licht de eerste 20-25 jaar).

Mensen zijn (nog) gewend om een goedkope lamp te kopen (vanwege de prijs van een gloeilamp), maar een led lamp koop je voor de eerste 20-25 jaar en mag daarom best duurder zijn dan een gewone gloeilamp. Dat niet alleen, hij bespaart ook een hoop elektra!

Eén gloeilamp van 60 Watt gedurende 8 uur per dag x 365 dagen = 175,2 kWh aan elektra per jaar. Een led lamp van (laten we 7 Watt pakken, wat al veel is) 7 Watt x 8 x 365 = 20,44 kWh per jaar aan elektra, wat dus 8,5 keer minder elektra verbruikt als een gloeilamp van 60 Watt. Reken uit je besparing(en)!

Bones
0
Hue led is 8.5W, hue white is 9.5W

Heb 17 stuks binnen en buiten hangen, 1e serie was rommel. Wel goed service, tegenwoordig branden ze langer dan een paar maand. 20 a 25 jaar is wel heel optimistisch.

Diegy
0
quote:

Zodan schreef op 21 oktober 2016 12:18:

Wordt het niet eens tijd voor wat herstel? Het is een overnamekandidaat
Dat heb ik nog niet niet eerder gehoord dat ze een overname kandidaat zijn. Waar heb je dat gelezen?
alpro11
0
[verwijderd]
0
quote:

Diegy schreef op 23 oktober 2016 09:16:

[...]
Dat heb ik nog niet niet eerder gehoord dat ze een overname kandidaat zijn. Waar heb je dat gelezen?
fd.nl/beurs/1150407/particuliere-bele...
[verwijderd]
0
Goldman sachs verhoogt koersdoel van 34 naar 35 euro

(ABM FN-Dow Jones) Goldman Sachs heeft het koersdoel voor Philips Lighting fractioneel verhoogd van 34,00 naar 35,00 euro met een ongewijzigde koopaanbeveling.

Volgens de analisten "is dit in lijn met de aanpassingen in de winstramingen voor de komende jaren en de meest recente wisselkoersen".

De analisten verhoogden op basis van de vorige week gepresenteerde resultaten over het derde kwartaal hun verwachtingen voor het bedrijfsresultaat (EBIT) in 2016, 2017 en 2018 met achtereenvolgens 9, 2 en 1 procent.

"Wij zijn van mening dat betere marges in de meeste divisies en een sterke vrije kasstroom zwaarder wegen dan een zwakkere onderliggende trend bij Professional die wordt gedreven door zwakte in het Midden-Oosten en Turkije", schreven de marktvorsers.

Op basis van het nieuwe koersdoel verhandelt het aandeel op 10 keer de verwachte ondernemingswaarde/EBIT multiple voor 2017, "wat nog steeds 17 procent onder het gemiddelde in de sector is", aldus Goldman Sachs.

De koopaanbeveling wordt ondersteund met drie redenen, namelijk de sterke kasstroom in het derde kwartaal, die volgens de analisten resulteert in het hoogste rendement in de sector, de overdreven conservatieve prijsstelling van het aandeel en een brutomarge die sterker is dan gedacht, maar nog wel ruimte biedt voor een verdere verbetering.

Het aandeel Philips Lighting sloot maandag op een hoger Damrak 2,1 procent in de min op 20,68 euro.

Door: ABM Financial News.

info@abmfn.nl

Redactie: +31(0)20 26 28 999

Copyright ABM Financial News. All rights reserved

(END) Dow Jones Newswires

October 25, 2016 02:36 ET (06:36 GMT)
[verwijderd]
0
Wat een koersdoel inderdaad!. Licht overschaduwd door kbc met verlagig van 25 naar 24.
30 Posts, Pagina: 1 2 » | Laatste
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Detail

Vertraagd 27 mrt 2023 10:05
Koers 28,360
Verschil +0,250 (+0,89%)
Hoog 28,750
Laag 28,120
Volume 31.855
Volume gemiddeld 495.676
Volume gisteren 984.444

EU stocks, real time, by Cboe Europe Ltd.; Other, Euronext & US stocks by NYSE & Cboe BZX Exchange, 15 min. delayed
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer, streaming powered by: Infront