Signify « Terug naar discussie overzicht

Januari 2017

28 Posts, Pagina: 1 2 » | Laatste
voda
0
Philips Lighting sluit deal met hockeybond

Gepubliceerd op 9 jan 2017 om 17:10 | Views: 351

EINDHOVEN (AFN) - Philips Lighting wordt officieel verlichtingsleverancier van de Koninklijke Nederlandse Hockey Bond (KNHB). De partijen hebben daarover maandag een samenwerkingscontract ondertekend. Het partnerschap is bedoeld om hockeyvelden te verlichten met duurzame LED-verlichting.

Het bedrijf verlicht al meer dan een halve eeuw sportvelden en stadions en is daarmee naar eigen zeggen wereldwijd toonaangevend. In tegenstelling tot de oude technologie is het voordeel van LED-verlichting dat deze direct aan- en uitgeschakeld kan worden en ook meteen op volle sterkte brandt. Over de samenwerking zijn geen financiële details naar buiten gebracht.
voda
0
BlackRock vergroot belang in Philips licht

Kapitaalbelang van iets meer dan 5 procent.

(ABM FN-Dow Jones) BlackRock heeft een licht groter belang in Philips gemeld. Dit bleek uit een melding in het kader van de Wet op het financieel toezicht, gedateerd op 5 januari 2017.

BlackRock meldde een kapitaalbelang van 5,03 procent met een stemrecht van 6,19 procent.

Op 30 december 2016 meldde BlackRock nog een kapitaalbelang van 4,89 procent met een stemrecht van 6,05 procent.

Wet op het financieel toezicht

De melding valt onder de Wet melding zeggenschap, die sinds 1 januari 2007 onder de overkoepelende Wet op het financieel toezicht valt. Volgens deze wet moeten aandeelhouders met een belang groter dan 3 procent elke wijziging in hun belang melden bij het overschrijden van de volgende drempelwaarden: 3, 5, 10, 15, 20, 25, 30, 40, 50, 60, 75 en 95 procent. Dit geldt zowel bij het opbouwen als het afbouwen van een belang.

Door: ABM Financial News.

info@abmfn.nl

Redactie: +31(0)20 26 28 999

Copyright ABM Financial News. All rights reserved

(END) Dow Jones Newswires
Robeke
0
Robeke
0

Upcoming Investor Relations events

23 January 2017

Fourth quarter and annual results 2016
dootje
0
Van de website, Investor Relations:
Upcoming financial results
On Tuesday, January 24, 2017 at 7:00AM CET, Royal Philips will release its fourth quarter & full year 2016 results.
dootje
0
Pardon, dat is Philips.

Van website Philips Lighting:
Upcoming Investor Relations events

23 January 2017

Fourth quarter and annual results 2016
dootje
1
Verkoop HUE lampen gaan denk ik goed. Ik probeerde voor de kerstdagen white/color ambiance lampen te bestellen. Was uitverkocht in geheel Nederland bij de vaste leveranciers. Had uiteindelijk toch een leverancier gevonden. De levering kwam uit België.
voda
0
Beursblik: omzet Philips Lighting omlaag

Analisten kijken vooral naar resultaten traditionele lampen en LED en naar outlook.

(ABM FN-Dow Jones) Philips Lighting zal maandag voorbeurs een gedaalde omzet over het vierde kwartaal van 2016 en het hele jaar rapporteren en de aandacht zal bovendien uit gaan naar de outlook voor 2017. Dit blijkt uit een door het voormalige lichtonderdeel van Philips opgestelde consensus.

De analisten voorzien gemiddeld een 2,6 procent lagere vergelijkbare kwartaalomzet in het vierde kwartaal, van 1,99 miljard euro en een met 2,4 procent gedaalde vergelijkbare omzet over het hele jaar van 7,17 miljard euro.

Tegenover de krimp bij Lamps en Professional, profiteert de divisie LED naar verwachting van flinke groei.

In de consensus wordt een aangepast bedrijfsresultaat (EBITA) van 191 miljoen euro in het kwartaal en van 648 miljoen over het hele jaar verwacht. De aangepaste EBITA-marge komt daarbij over het vierde kwartaal uit op 9,6 procent, tegen 9,0 procent over heel 2016.

De analisten voorzien gemiddeld een netto kwartaalwinst van 64 miljoen euro en een netto jaarwinst van 187 miljoen euro.

Analisten van ING voorzien dat in de rapportage "uitdagende" marktomstandigheden worden genoemd als gevolg van de sterke dollar en zwakke marktvraag bij Professional. Sectorgenoten lieten zich eerder al negatief hierover uit. Ondanks de zwakte, voorzien de marktvorsers van ING ruimte voor positiever nieuws met "meer agressieve" doelstellingen voor kostenbesparingen en een dividendvoorstel van 0,95 euro per aandeel. ING hanteert een koopadvies met een koersdoel van 27,00 euro.

Analist David Vagman van KBC Securities is vooral geïnteresseerd in de ontwikkeling van de identieke omzetgroei van LED en Professional in het vierde kwartaal, na een teleurstellend voorgaand kwartaal voor deze divisies. Ook wil de analist graag zien dat de "significante" margestijging van de voorgaande twee kwartalen zich heeft voortgezet. KBC Securities heeft Houden als advies met een koersdoel van 24,00 euro.

Jefferies gaat er vanuit dat in 2017 60 procent van de winst uit de divisie Lamps is gekomen, waarbij de analisten opmerkten dat deze activiteiten structureel in een krimpscenario verkeren. Derhalve is omzetgroei en marge-ontwikkeling bij LED en Professional cruciaal, voegden de marktvorsers eraan toe. Het advies luidt Underperform met een koersdoel van 17,00 euro.

JPMorgan Cazenove voorziet een moeilijk 2017 voor Philips Lighting, waarbij analist Andreas Willi wees op stijgende grondstofprijzen en marktverzadiging voor LED-verlichting. De marktvorser benadrukte verder dat op dit moment circa 22 procent via de beurs vrij wordt verhandeld, maar waarvan grootaandeelhouder Philips nog steeds 71 procent in handen heeft en meer aandelen naar de beurs zal brengen. De focus van de marktvorser zal vanwege de sterke vrije kasstroom uitgaan naar het dividend en de verdere aanwending van beschikbaar kapitaal. Het advies is Neutraal met een koersdoel van 23,00 euro.

Op een groen Damrak noteerde het aandeel Philips Lighting vrijdag 1,0 procent lager op 23,00 euro.

Door: ABM Financial News.

info@abmfn.nl

Redactie: +31(0)20 26 28 999

Copyright ABM Financial News. All rights reserved

(END) Dow Jones Newswires
Turbo player
0
voda
0
Beursblik: omzet Philips Lighting lager dan verwacht

Beursblik: omzet Philips Lighting lager dan verwacht

(ABM FN-Dow Jones) De kwartaalomzet van Philips Lighting van 1,93 miljard euro was lager dan verwacht, wat vooral te wijten was aan de verkoopontwikkeling van traditionele lampen, terwijl de omzetontwikkeling van de andere activiteiten in lijn met verwachting verliep. Dit meldde analist David Vagman van KBC Securities maandag naar aanleiding van de kwartaalcijfers.

De marktvorser noemde de overige winstcijfers in lijn met verwachting en was positief over de outlook, waar het de margeverbetering betreft. Anderzijds constateerde hij dat de vooruitzichten voor de terugkeer naar vergelijkbare omzetgroei "in de loop van het jaar" iets voorzichtiger dan eerder is geformuleerd.

Vagman is verder positief over het dividendvoorstel van 1,10 euro en de aandelenterugkoop van 300 miljoen euro in de komende twee jaar.

Op een rood Damtrak noteerde het aandeel Philips Lighting maandag kort na opening beurs 2,8 procent hoger op 23,60 euro.

Door: ABM Financial News.

info@abmfn.nl

Redactie: +31(0)20 26 28 999

Copyright ABM Financial News. All rights reserved

(END) Dow Jones Newswires
voda
0
Beursblik: outlook en inkoopprogramma Philips Lighting positief

JPMorgan Cazenove noemde resultaten licht tegenvallend.

(ABM FN-Dow Jones) Philips Lighting heeft in het vierde kwartaal wat minder gepresteerd dan voorzien, maar de afgegeven outlook en de inkoop van eigen aandelen compenseren hiervoor. Dit schreven analisten van JPMorgan Cazenove in een reactie op de kwartaalcijfers.

Het aangepaste bedrijfsresultaat (EBITA) van 188 miljoen euro lag 2 procent onder consensus en zelfs 5 procent lager dan JPMorgan had voorzien, als gevolg van een sterkere terugval bij de traditionele verlichting en meer tegenwind op de valutamarkten.

De afgegeven outlook voor 2017 ligt evenwel 2 tot 7 procent boven consensus, aldus de analisten. Daarnaast betaalt Philips Lighting een dividend van 1,10 euro per aandeel en zal het voor 300 miljoen euro aan eigen aandelen terugkopen bij moederbedrijf Philips. "Dit verlaagt de overhang met zo'n 12 procent", zo berekende de zakenbank.

JPMorgan Cazenove heeft een Neutraal advies op Philips Lighting met een koersdoel van 23,00 euro.

Op een rood Damrak koerste het aandeel kort na opening 2,7 procent hoger op 23,75 euro.

Door: ABM Financial News.

info@abmfn.nl

Redactie: +31(0)20 26 28 999

Copyright ABM Financial News. All rights reserved

(END) Dow Jones Newswires
voda
0
Update: Philips Lighting boekt hoger bedrijfsresultaat op lagere kwartaalomzet

Afgesplitst bedrijf ziet in 2017 hogere marge en groei vergelijkbare omzetgroei.

(ABM FN-Dow Jones) Philips Lighting heeft in het vierde kwartaal van 2016 minder omzet, maar een hoger operationeel resultaat gerealiseerd en verwacht voor dit jaar een verdere groei van de aangepaste operationele marge en terugkeer naar vergelijkbare omzetgroei. Dit maakte de van Koninklijke Philips afgesplitste producent van lichtproducten maandag voorbeurs bekend.

Het sinds 27 mei 2016 beursgenoteerde bedrijf verwacht voor dit jaar een verdere groei van de aangepaste operationele marge met 50 tot 100 basispunten, een "solide" vrije kasstroom en terugkeer naar vergelijkbare omzetgroei, ondanks de wereldwijde economische onzekerheden.

In het kwartaal werd op jaarbasis een 5,4 procent lagere omzet van 1,93 miljard euro gerealiseerd en een met 4,7 procent gedaalde omzet over het hele jaar van 7,12 miljard euro geboekt.

Tegenover een omzetkrimp bij Lamps en Professional, profiteerden de divisies LED en Home van omzetgroei.

Het aangepaste bedrijfsresultaat (EBITDA) steeg in het kwartaal met 18,2 procent naar 188 miljoen euro en voor het hele jaar met 17,9 procent naar 645 miljoen euro.

De nettowinst steeg in het kwartaal van 42 miljoen naar 63 miljoen euro, maar daalde in het hele jaar met 23 procent naar 185 miljoen euro mede als gevolg van de kosten voor de afsplitsing van het bedrijf.

Analisten hadden gemiddeld een kwartaalomzet van 1,99 miljard euro, een EBITDA van 191 miljoen euro en netto kwartaalwinst van 64 miljoen euro voorzien.

Het bedrijf stelt een dividend van 1,10 per aandeel in contanten voor en wil aanvullend in 2017 en 2018 300 miljoen euro terugbetalen aan aandeelhouders door te participeren in de aanvullende plaatsing van aandelen door voormalige moedermaatschappij Koninklijke Philips.

Analist Marc Hesselink van ABN AMRO was positief over de kwartaalresultaten, met goede operationele marges en winstgevendheid en een bevredigende outlook voor het hele jaar. ABN AMRO houdt op Philips Lighting een koopadvies met een koersdoel van 29,00 euro.

Het bedrijf kondigde maandag ook aan twee nieuwe leden van de raad van commissarissen te willen benoemen, te weten Jill Lee en Gerard van de Aast.

Het aandeel Philips Lighting is vrijdag op een groen Damrak 0,5 procent lager gesloten op 23,13 euro.

Update: om informatie en commentaar analist toe te voegen.

Door: ABM Financial News.

info@abmfn.nl

Redactie: +31(0)20 26 28 999

Copyright ABM Financial News. All rights reserved

(END) Dow Jones Newswires
mjmj
0
Voor de liefhebbers: gedetailleerde info over shortposities. In de derde kolom kun je het aandeel selecteren.
Deze info is afkomstig van de AFM en inmiddels in het publieke domein bekend. Je zou eens kunnen kijken naar onregelmatigheden.

mega.nz/#!YF1w1BCb!ro4LL0C846tkr0jsGa...

voda
0
Beursblik: Barclays verhoogt koersdoel Philips Lighting

Koersdoel naar 30,00 euro.

(ABM FN-Dow Jones) Barclays heeft donderdag het koersdoel voor Philips Lighting verhoogd van 27,00 naar 30,00 euro met een ongewijzigd Overwogen advies.

Analisten van Barclays wezen op de solide cijfers over het vierde kwartaal, met slechts één punt van kritiek, namelijk een vertraging in de groei bij LED.

Daar stond dan wel een verrassend goede ontwikkeling in de marges bij LED tegenover. Barclays verhoogde de taxaties voor de marges voor 2017 en 2018 dan ook met 220 basispunten naar respectievelijk 10,2 procent en 10,5 procent. In 2016 lag deze marge op 9,4 procent.

Ook de taxaties voor de winst per aandeel zijn opwaarts bijgesteld met respectievelijk 16 procent en 19 procent, vooral dankzij valuta-effecten.

Het aandeel Philips Lighting noteerde donderdag op een rood Damrak 1,2 procent hoger op 23,91 euro.

Door: ABM Financial News.

info@abmfn.nl

Redactie: +31(0)20 26 28 999

Copyright ABM Financial News. All rights reserved

(END) Dow Jones Newswires
Rindex
0
Nog €0.20 te gaan voor de ATH gaat ie er door of is daar onvoldoende ruimte voor....
28 Posts, Pagina: 1 2 » | Laatste
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Detail

Vertraagd 22 mrt 2023 16:43
Koers 29,590
Verschil -0,490 (-1,63%)
Hoog 30,540
Laag 29,340
Volume 431.606
Volume gemiddeld 472.330
Volume gisteren 468.595

EU stocks, real time, by Cboe Europe Ltd.; Other, Euronext & US stocks by NYSE & Cboe BZX Exchange, 15 min. delayed
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer, streaming powered by: Infront