TomTom in 2018

5.112 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 ... 52 53 54 55 56 57 58 59 60 61 62 ... 252 253 254 255 256 » | Laatste
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omlaag ↓
Dokus
2
quote:

moneymaker_BX schreef op 5 januari 2018 09:16:


Als we vandaag later op de dag de 8.25 of hoger opzoeken trek ik mijn conclusies


Jij trekt altijd je conclusies! Echter zijn deze altijd fout. Als de koers in het groen staat weet JIJ het altijd zeker, er komt groot nieuws aan.

Dietertje je bent de clown van iex!
Hik
1
quote:

harrysnel schreef op 5 januari 2018 08:58:


[...]

Zo zat ik ook te denken. Ik geloof zeker dat na de overname van Here door de Duitsers TT/HERE vooral ook complementair gaan opereren en niet alleen als concurrent. Wies had het altijd ook over "het samenschuiven onder Bosch dak". Goddijn zei altijd: "het is wachten op witte rook wat de Duitsers nu precies met HERE willen" waarbij ik de indruk had dat Goddijn dit allang wist. Ik herinner me de due dilligence gesprekken met de BAD boys die in de zomer van 2015 volgens Suddeutsche Zeitung ("Auf Umwege zum Ziel") zijn gehouden. Zou dit dan ook de reden zijn dat er nu/binnenkort in VS al 2 vd 3 BAD Boys (VW en Daimler) met TomTom Maps gaan rijden? Dus dat er op korte termijn al data van die regio door de Bosch/TT RRS fabriek gaat? Was dit noodzakelijk omdat TomTom niet genoeg hoogwaardige probes had in die regio (dit is "BdB terrein en ik ben technisch een absolute leek)?
Dit schreef ik 15 september op forum nav persbericht dat Daimler kiest voor TT Maps in VS (en is tevens reactie op Backfire die mij gisteren aansprak op mijn opmerking dat "niemand het heeft over feit dat Duitsers zelf hun belang in HERE aan het afbouwen zijn"):


"1 Eerst:

TomTom komt op basis van kwaliteit in de picture van de Duitsers. Volgens mij zijn dit 2 cruciale persberichten van (september/oktober 2014):

TOMTOM AND BOSCH SOFTTEC TEAM UP TO DELIVER ADVANCED DRIVER ASSISTANCE SYSTEMS
corporate.tomtom.com/releasedetail.cf...

TOMTOM AND VOLKSWAGEN PARTNER TO SHAPE THE FUTURE OF HIGHLY AUTOMATED DRIVING
corporate.tomtom.com/releasedetail.cf...

Deze samenwerkingen (waarbij iig die met Bosch zich steeds verder verdiept heeft getuige daaropvolgende persberichten) sluit je niet van de ene op andere dag. Onderzoekstrajecten zullen al lopen vanaf 2013 of nog eerder voordat het geformaliseerd werd in 2014. Dat VW kiest voor samenwerking met TomTom op gebied van autonoom rijden, terwijl zij destijds alle kaarten van Here betrokken voor navigatie, is opmerkelijk en geeft voor mij aan dat TomTom op dat moment "iets kan dat Here niet kan". Ik moet daarbij gelijk denken aan de uitspraak van Goddijn van jaren geleden dat: "er pilots lopen met Duitse autobouwers"(meervoud dus niet alleen VW) op het gebied van de zelfrijdende auto die "weliswaar nu nog niet voor omzet zorgen, SDC is nog jaren weg, maar die wel dan al leiden tot contracten voor traditionele business".

Als je dan ziet dat: contract VW Maps US naar TomTom is gegaan (januari 2015) en nu blijkt dus ook Daimler voor US destijds te zijn gewonnen.....dan klopt die uitspraak. Traditionele business van Duitsers (meervoud) naar TomTom omdat er voor de verdere toekomst (SDC, Connected car, IOT) samengewerkt wordt met de Duitsers. Ook de uitspraak dat "het platform van TomTom voorsprong heeft op Here" wordt door deze gang van zaken ondersteund. Daarmee is het ook logisch dat Goddijn zegt ten tijde van de overname perikelen rond Here "we vechten het graag uit met de Finnen" ......TomTom was immers al aan het winnen. Maar: het winnen van deze contracten is een waarschuwingsschot voor Nokia Here dat TomTom kwalitatief beter is. Althans zo zie ik dat. Dan komt de reactie van Nokia.


2 Vervolgens:

Nokia ziet belangrijke contracten van Here naar TomTom gaan. Om kwalitatieve inhaalslag te maken (en klandizie te behouden/terug te winnen) moet er geïnvesteerd worden. Nokia kiest ervoor om dit niet te doen en legt focus op ander bedrijfsonderdeel: het zet daarom Here te koop. Duitsers hebben nu probleem dat belangrijke leverancier (navigatie van Here zit nog in alle rijdende modellen) mogelijk in handen valt van Uber, Baidu, VS Tech. Daarbij dan ook cruciale kennis/technologie die in dat scenario in handen valt van een partij die niet acceptabel is voor de Duitse autobouwers. Doen daarom zelf een bod en Nokia vindt dat te laag en zet zich publiekelijk in de etalage. Duitsers not amused en dreigen hun business elders onder te brengen (iets waar ze m.i. al mee bezig waren en het waarschuwingsschot was al gelost), schakelen politiek in.....en winnen alsnog de strijd.


3 Het probleem en hoe daar mee om te gaan:

De Duitsers zijn nu eigenaar van Here maar moeten ook leunen op de kwaliteiten van TomTom. Zij waren immers al aan het overstappen vanwege capaciteiten van TT tov Here in mijn scenario. Dat kan nu niet publiekelijk want ze willen nieuwe investeerders in Here trekken. Enerzijds om de E3 miljard (deels) terug te halen en anderzijds kunnen zij nu als eigenaar van Here kiezen om alleen door hun gewenste partijen in Here toe te laten. Intel is daarbij natuurlijk ideaal door haar grootte als "niet over te nemen partij" en hun ambities binnen Automotive die niet liggen op hetzelfde gebied als de Duitsers.

Maar: om dit te laten slagen moet TomTom liefst zwijgen over de gewonnen business van de Duitsers. We zagen daarom een klucht mbt deal met VW over US Maps met een uitgelekt/ingetrokken/"toch weer juist" persbericht. En we horen nu pas over een gewonnen Daimler deal voor kaarten US omdat die auto's al bijna de weg op gaan. Dat kan niet meer verzwegen worden. Traffic is een ander verhaal: dat mag TomTom wel naar buiten brengen en doet dat ook voor Traffic deal s met BMW, Daimler en VW. Ook Bosch wordt gevraagd niet teveel prijs te geven en dat kan prima want is niet beursgenoteerd.


4 En nu:

TomTom brengt deal met Daimler voor US Maps naar buiten en zegt dat dit past in de lange termijn strategie. Ik concludeer dan dat deze strategie omhelst het veroveren van positie als leverancier van een deel van de Mapping oplossing voor "het SDC tijdperk" waarbij en passant nu al traditionele business gewonnen wordt.

www.iex.nl/Forum/Topic/1346455/73/TOM...


Allemaal leuk en aardig, maar in mijn ogen niet echt serieus als de koek tussen HERE en TomTom verdeeld zou worden. Ik kan me ook niet voorstellen als 'Mobileye Fanboy', dat zij straks helemaal geen toegevoegde waarde meer zouden hebben in de HERE/Mapping congsi. Mobileye blijft de partij met de potentieel meeste mapping-probedata gezien hun ADAS toepassingen wereldwijd.
[verwijderd]
0
quote:

Paulus29 schreef op 5 januari 2018 09:25:
Er zit me toch nog steeds iets dwars.. Martijn den Drijver was zeer recent (december!) toch samen met CFO Taco en een nieuwe knakker van TomTom IR op NIBC roadshow bij een serie grote beleggers?

Hoe kan het dan wezen dat Martijn den Drijver gisteren deed alsof hij "negatief" verrast was over het Bosch-Here nieuws? Ik geloof daar geen ene zak van. Men speelt gewoon toneel. Ze belazeren de kluit. Doelbewust.

Het aanstaande Bosch-Here nieuws was allemaal al lang en breed bekend bij de insiders. Daar ben ik voor de volle 100% zeker van.

Met andere woorden; men wil de koers verder laten zakken. Sinds begin november doet men er (volgens mij) echt alles aan om de koers van het aandeel TomTom snel en zo maximaal mogelijk te slopen.
Sta je soms op verlies?

"het kan zo wezen" en "100% zeker" dat rijmt niet.
Boertje
0
Jongens, doe effe normaal. Ze hebben voor 50 mio aan aandelen ingekocht met een gemiddeld van ruim boven € 9,-- Dan ben je toch niet bezig met het slopen van de koers.......
JanssenB
0
Het vervelende van dit fonds is dat je nooit zeker bent dat een stijging in de ochtend er aan het einde van de dag nog is.

Ik hoop dat er aardig wat CES gokkers in komen.
Beetje herstel, en samen met de stijging van eergisteren is de daling van gisteren weer weg te strepen.
Nu de daling van december nog ;-)
Paulus29
0
quote:

Boertje schreef op 5 januari 2018 10:20:


Jongens, doe effe normaal. Ze hebben voor 50 mio aan aandelen ingekocht met een gemiddeld van ruim boven € 9,-- Dan ben je toch niet bezig met het slopen van de koers.......


Dat zal later pas blijken. Het een hoeft het ander toch niet uit te sluiten?

Wie heeft het immers nu nog over de razendsnel wegzakkende koers TIJDENS die aandeleninkoop? Niemand toch?


Beperktedijkbewaking
0
Gut, TT stijgt! En het is ineens relatief rustig op het forum.
Wat is dat toch met die trollen?
Gaan ze ineens het nieuws van gisteren toch nog positief interpreteren? Nee, daar zijn ze te dom voor.

De posters die mij gisteren volgden met 2x, 3x en 4x sluit ik mijn hart.
Neem wel je winst op het voor jullie geëigende moment als het om opties gaat, want Wakkie is nog niet uitgeschakeld.

leek2018
0
Onbegrijpelijk dat TT hier op her forum zoveel aandacht krijgt. Het is gewoon een speculatief aandeel. Het kan vriezen of dooien. Ik heb gisteren wat gekocht op 8,00 euro. En ik wacht maandag wel af.
TomTom 25
0
Bied en laat schieten alle kanten op, zonder enige handel. Tja.....waar. Lijft die squeezzeeeeeee omhoog...:)
bezinteergebelegt
0
quote:

Boertje schreef op 5 januari 2018 10:20:Ze hebben voor 50 mio aan aandelen ingekocht met een gemiddeld van ruim boven € 9,--Veel te veel betaald dus :-)
tatje
0
Vannacht werd John de Mol onder de loep genomen.

fd.nl/beurs/1226576/mercedesimporteur...

In het artikel staat dat John de mol zijn Tom Tom belang OP EIGEN NAAM zette :-)
""maar in de zomer van 2015 zette mediamiljardair en Cyrte-investeerder John de Mol zijn belang van 5,1% op zijn eigen naam.""

Bij de AFM staat het ook en dat Talpa beheer heeft kapitaalbelang en stemrecht.
Middelijk reeel.

www.afm.nl/nl-nl/professionals/regist... tom.
Blz. 15

Maar J.H.H de mol heeft de aandelen in prive.

5,1% in prive.

Dus John heeft meer dan 5% en dus een aanmerkelijk belang.

5,1% in prive , maar Box 2 aanmerkelijk belang.

Koers was op 5 augustus 2015 rond de 10.

Verkoop uit Cyrthe flevo 10 min aankoop waarde afrekenen.

Dus 5,1% in prive Box 2 25% aanmerkelijk belang heffing bij verkoop.

Staan dus in prive a 10 euro.

MAAR kan 4,89% bijkopen om onder de 10% te blijven, zonder melding.

Dus 5,1% is 12 miljoen aandelen a 10 euro is 120 miljoen.
Kan 11,5 miljoen aandelen stilzwijgend bij kopen vanaf aug 2015 zeg a 9 gemiddeld is 103,5 miljoen.

Heeft dan 23,5 miljoen aandelen a 223,5 miljoen euro.

Bod 50 euro maal 23,5 miljoen aandelen 1,175 miljard euro min 223,5 miljoen euro investering is zeg 950 miljoen aanmerkelijk belang heffing over de winst 25% is 237 miljoen.

1,175 miljard opbrengst
min investering 223,5 miljoen.
aan merkelijk belang heffing 25% 237 miljoen.

Winst in prive ( belasting is dan via aanmerkelijk al betaald ) 715 miljoen.

Voor de zeikerds onder ons die 50 euro bij een bod is fictief :-)

Mijn mening.

Flevo naar prive .

Minimaal 2 kinderen 4,9% is dan 2,45%
Minimaal 4 kinderen 4,9% is dan 1,225% per kind.

Kunnen ook daar mooi bijkopen per kind tot 2,99%

De mol in prive, maar 5,1% aanmerkelijk belang kan tot 9,99% bijkopen zonder melding.

Tja, als je wat weet, dan kun je er ook naar handelen.
Juun
0
quote:

Beperktedijkbewaking schreef op 5 januari 2018 10:25:


Gut, TT stijgt! En het is ineens relatief rustig op het forum.
Wat is dat toch met die trollen?
Gaan ze ineens het nieuws van gisteren toch nog positief interpreteren? Nee, daar zijn ze te dom voor.

De posters die mij gisteren volgden met 2x, 3x en 4x sluit ik mijn hart.
Neem wel je winst op het voor jullie geëigende moment, want Wakkie is nog niet uitgeschakeld.Heb je deze in je agenda gezet? Iemand moet naderhand toch verslag uitbrengen. Of zou de uitgeschreven versie later door TT op de website worden geplaatst?
corporate.tomtom.com/calendar.cfm
TomTom 25
1
quote:

leek2018 schreef op 5 januari 2018 10:26:


Onbegrijpelijk dat TT hier op her forum zoveel aandacht krijgt. Het is gewoon een speculatief aandeel. Het kan vriezen of dooien. Ik heb gisteren wat gekocht op 8,00 euro. En ik wacht maandag wel af.


Bla, bla, bla...onzin, tt heeft geen schulden en draait prima....hebben zelfs genoeg cash.....als je nou belegt in een aandeel met giga veel schuld, ja dan is het afwachten of ze dit gaan waarmaken. En de assets zijn tesamen zeker 2 miljard waard....succes!
TomTom 25
0
quote:

Beperktedijkbewaking schreef op 5 januari 2018 10:25:


Gut, TT stijgt! En het is ineens relatief rustig op het forum.
Wat is dat toch met die trollen?
Gaan ze ineens het nieuws van gisteren toch nog positief interpreteren? Nee, daar zijn ze te dom voor.

De posters die mij gisteren volgden met 2x, 3x en 4x sluit ik mijn hart.
Neem wel je winst op het voor jullie geëigende moment als het om opties gaat, want Wakkie is nog niet uitgeschakeld.
Neem wel je winst op het voor jullie geëigende moment als het om opties gaat, want Wakkie is nog niet uitgeschakeld.

Doe jij dat ook dan?
jadijako
1
ikke niet snappe, waarom zet ABN-Amro Tomtom gisteren op buy € 14 ??? als alles zo slecht is ?
leek2018
0
quote:

Tomtom25 schreef op 5 januari 2018 10:30:


[...]

Bla, bla, bla...onzin, tt heeft geen schulden en draait prima....hebben zelfs genoeg cash.....als je nou belegt in een aandeel met giga veel schuld, ja dan is het afwachten of ze dit gaan waarmaken. En de assets zijn tesamen zeker 2 miljard waard....succes!


Met speculatief bedoel ik dat anderen bepalen of je het gaat redden in dat segment of niet. Uiteindelijk zullen er maar een paar spelers overblijven.
[verwijderd]
0
quote:

Beperktedijkbewaking schreef op 5 januari 2018 10:25:


Neem wel je winst op het voor jullie geëigende moment als het om opties gaat, want Wakkie is nog niet uitgeschakeld.

Het blijft de slangenkuil van het rovershol uiteindelijk. En Wakkie is graag een Boa Constrictor.
Juun
7
quote:

Juun schreef op 5 januari 2018 10:28:


[...]

Heb je deze in je agenda gezet? Iemand moet naderhand toch verslag uitbrengen. Of zou de uitgeschreven versie later door TT op de website worden geplaatst?
corporate.tomtom.com/calendar.cfm


Nu zat ik zo te denken, waarom doet TT dit op dinsdag 9 januari, tijdens de CES, direct nadat op 7 en 8 januari de persdagen zijn geweest. Komt er op de CES zoveel op dit punt relevant nieuws naar buiten dat ze besloten hebben dat de webcast niet langer op zich kan laten wachten dan dinsdag 9 januari.

Gaat TT onze verzoeken inwilligen om met meer inzichten over gesloten deals te komen. Wordt de druk van buitenstaanders en van ons te groot. Willen ze niet nog zo'n AVA als het laatste jaar (of in ieder geval niet nog erger dan vorig jaar).

In ieder geval, ik vind de timing van deze webcast opvallend. En misschien een aanwijzing dat het orderboek een dag eerder bekend is gemaakt, gevolgd door de webcast, waarin duidelijk wordt gemaakt, hoe die orders verantwoord gaan worden in de cijfers.
JanssenB
0
Tatje, dat JdM de aandelen op eigen naam heeft is eigenlijk best goed nieuws.
Een best belang ook.
En inderdaad een ABNAMRO met nog steeds een buy met doel 14,-
5.112 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 ... 52 53 54 55 56 57 58 59 60 61 62 ... 252 253 254 255 256 » | Laatste
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Plaats een reactie

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Detail

Vertraagd 26 feb 2020 17:35
Koers 9,626
Verschil +0,038 (+0,40%)
Hoog 9,652
Laag 9,202
Volume 1.174.497
Volume gemiddeld 529.359
Volume gisteren 1.139.943