Roerende voorheffing Fagron

8 Posts
JosBouma
0
Fagron heeft en dividend van € 0,10 per aandeel uitgekeerd. Normaal zou er 14% Nederlandse Dividendbelasting ingehouden worden en dat is te verrekenen met de aanslag IB. Nu blijkt dat men maar liefst 30% moet inhouden door de zgn. Belgische roerende voorheffing. Het teveel is echter terug te vragen! (ze graag mijn bijlage). Dit werkt als volgt: het formulier invullen en insturen aan de Nederlandse Belastingdienst voor een woonplaatsverklaring. Zij maken dit in orde en sturen het terug. Dan vervolgend het formulier insturen aan de Belgische Belastingdienst. Het is dan wachten op een terugbetaling. Ik begrijp dat dit zeer lang kan duren. Toch proberen! Heeft iemand op dit forum hier ervaring mee?
Bijlage:
[verwijderd]
0
Dit kan inderdaad lang duren, mijn ervaring is dat het ongeveer anderhalf jaar duurt eer het op je rekening staat. Ik ga ze binnenkort ook weer invullen, succes ermee!
Pokerface
0
Mij te veel werk voor die paar aandelen die ik heb. Waarom wordt dit niet automatisch geregeld door de belastingdienst? Het is toch duidelijk waar iemand woont en hoeveel belasting er dan ingehouden moet worden?
Leuker kunnen we het niet maken, wel makkelijker... Doet dat dan ook!
JosBouma
0
Beste lezer, Intussen gaf (na 2 jaar en 3 maanden wachten) de Belgische Belastingdienst mij een reactie op de teruggaaf van Belgische Dividendbelasting. Blijkbaar had ik het verzoek toch juist ingevuld en had het de dienst in Brussel bereikt. Dat was nog niet zo zeker! Ik ga het voor een paar andere jaren nu ook indienen. Het is even een formaliteit maar wie de weg kent lukt het. Advies nodig? Mail mij maar.
JosBouma
0
Dit is niet de schuld van de Nederlandse Belastingdienst! Het is de Belgische Administratie die hier beschamend lang over doet. Onze Belastingdienst werkt veel beter en sneller.
Toddemij
0
Daarom, door dit gedoe, begin ik niet meer aan aandelen die in Brussel genoteerd staan.
leon12345
0
dit fonds is de laatste dagen niet van zijn plek te krijgen..ik zou er niet van staan te kijken dat er een inhaalslag volgt op de mogelijke versnelling in 2021..
koers opzoeken richting 21, zou niet misstaan.
Inkopertje1971
0
Ik wacht nog even op een post van Wiegveld voordat ik weer instap. Die heeft volgens mij gewerkt bij Fagron :-) Heeft vaak zeer gedatailleerde info.
8 Posts
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Plaats een reactie

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Detail

Vertraagd 7 mei 2021 17:35
Koers 18,840
Verschil +0,070 (+0,37%)
Hoog 18,850
Laag 18,690
Volume 52.140
Volume gemiddeld 103.412
Volume gisteren 73.156