TomTom nov '18 BUY (of bye?)

8.136 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 ... 231 232 233 234 235 236 237 238 239 240 241 ... 403 404 405 406 407 » | Laatste
life=live
0
Zal wel aan mij liggen, we noteren wederom onder de 8, mi is verkoop telematics allang ingeprijsd, koers is een werkelijk drama, en hier lopen we de polonaise over al t goeds wat HG gezegd heeft.
Geschiedenis herhaalt zich , keer op keer
[verwijderd]
0
quote:

Limburgia schreef op 15 november 2018 17:24:


[...]

Wat klopt er niet aan dan?


biedingen zijn zekers binnen alleen niet de bedragen waarop gehoopt ,anders was het wel al wereldkundig gemaakt..maar ik kan er natuurlijk naast zitten.
[verwijderd]
0
quote:

DD12 schreef op 15 november 2018 17:24:


[...]

BULLSHIT!!!


Eind oktober/begin november... We zitten inmiddels in de tweede helft van de maand en HG verwijst nu doodleuk naar eerste kwartaal 2019.
Xynix
0
quote:

~Justin~ schreef op 15 november 2018 17:10:


Bieden op tontom mag imho nog steeds, maar Goddijn verkoopt zijn huid duur. Laat duidelijk weten dat er groei in zijn bedrijf zit en dat ze geen “distressed seller” zijn.

Jij kent vast wel de "Sell me this pen" scène uit "the Wolf of Wallstreet", hè?!

Deze TomTom verkoop zou niet moeten gaan over de prijs van de huid, maar over de warmte die de huid kan bieden als er een ijskoude winter aankomt (Google).

Goddijn denkt dat hij pennen kan verkopen, maar denkt feitelijk veel te bekrompen.
[verwijderd]
0
quote:

beeldscherm schreef op 15 november 2018 17:26:


[...]

biedingen zijn zekers binnen alleen niet de bedragen waarop gehoopt ,anders was het wel al wereldkundig gemaakt..maar ik kan er natuurlijk naast zitten.


Dat kan ook maar dan moet HG openheid geven.
harrysnel
3
Autobouwers willen niet afhankelijk zijn van 1 partij voor onderdelen. Dat was al het geval bij de "ouderwetse" navigatie en inmiddels gaat het over veel meer als zelfrijdende auto, ADAS eigenschappen gekoppeld aan HDMaps, connectiviteit, Smart City etc.

Grote techbedrijven als Apple en Microsoft willen voor hun Mapping niet afhankelijk zijn van Google. Baidu heeft TT nodig voor Apollo.

Als Maps nu nog belangrijker zijn dan vroeger, zowel voor Autobouwer als Tech, is de draai die Goddijn gemaakt heeft zeer bedreigend nu hij ineens een verkoop van het hele bedrijf niet langer uitsluit. Wake up call voor sector. Deze houding van Goddijn is nieuw. Niet alleen voor ons beleggers maar ook voor de klanten van TT is het nieuw dat het bedrijf te koop staat.

Baalt Goddijn werkelijk dat Renault met Google flirt? Of is dit gewoon aan de sector laten zien dat er gevaar dreigt en dat er contracten met TomTom afgesloten moeten worden als klanten een zelfstandig TomTom in stand willen houden? Baalt Goddijn dat klanten tot op heden zo vrijblijvend met TomTom samenwerken en wil hij nu concrete contracten voor HDMaps afdwingen met dit "Google-gedoe"?

Als bovenstaande de onderliggende tactiek is dan reageer je met opzet knullig op dit Renault/Toyota-Google nieuwtje. Tegelijkertijd zet je potentiële/huidige klanten onder druk om nu deals af te sluiten door voor het eerst sinds de verkoop van Here te stellen dat je niet persé vasthoudt aan een onafhankelijk scenario voor TomTom. Dus zoiets als "we willen best zelfstandig blijven maar dan moeten jullie die positie wel vorm geven middels klandizie".

Was dit zetje nodig om in toekomst de €1,7 miljard omzet weer te halen?

Zomaar een gedachte die opkwam. Het liefst zie ik nog steeds dat de opmerkingen van Goddijn over het zelfstandig goed presteren ingegeven zijn om niet over te komen als een distressed seller van het gehele bedrijf.
Overtake
0
quote:

~Justin~ schreef op 15 november 2018 17:10:


Bieden op tontom mag imho nog steeds, maar Goddijn verkoopt zijn huid duur. Laat duidelijk weten dat er groei in zijn bedrijf zit en dat ze geen “distressed seller” zijn.

Nee! Dit is niet huid duur verkopen, dit is onnodig het zelfstandig doorgaan omarmen en bepleiten. Dat trekt geen bieders of belangstellenden aan. Dat hij hier recent als een goede verkoper / bankier is opgehemeld, dat begrijp ik absoluut niet of kan ik tenminste niet rijmen met hoe hij dit soort interviews geeft.

Dit interview heeft weer eens alle kenmerken van voorgaande interviews. Geen richting, geen visie, geen beslissingen, geen duidelijkheid.
recital
1
TomTom rekent op snelle verkoop Telematics (2)
donderdag 15 november 2018 17:07
N i e u w bericht, meer informatie na 3e alinea

AMSTERDAM (AFN/BLOOMBERG) - Navigatiedienstverlener TomTom rekent op een snelle verkoop van de divisie Telematics. Topman Harrold Goddijn verwacht een deal in het eerste kwartaal van volgend jaar te kunnen beklinken.

TomTom kondigde eerder aan de opties voor de divisie die producten voor het beheer van een wagenpark aanbiedt te verkennen. Goddijn meldde dat het bedrijf bij een verkoop van de divisie moet nadenken of het alleen door wil of samenwerkingen aan wil gaan. Daarop veerde de beurskoers van TomTom stevig op.

Een drietal investeerders kwam naar verluidt al met ongevraagde biedingen op TomTom. Maar het bedrijf zou momenteel geen biedingen op het hele bedrijf in overweging hebben.

Goddijn onderstreepte donderdag nogmaals dat TomTom openstaat voor meer samenwerking met autofabrikanten en techbedrijven. Maar het toekomstige succes van de onderneming zou niet van dit soort deals afhangen. ,,We zijn een onafhankelijk bedrijf en we floreren juist voor een belangrijk deel omdat we het Zwitserland zijn van de kaartentechnologie'', aldus Goddijn, die verder geen commentaar gaf op de ,,geruchten'' die rondgaan.

TomTom heeft de laatste tijd steeds meer concurrentie van techbedrijven als Google. Dat bedrijf biedt zijn eigen kaarten aan, heeft met Android een besturingssysteem dat ook aan automakers kan worden geleverd en werkt aan zelfrijdende auto's waarvoor het ook deals sluit met automakers. De voorbije maanden snoepte Google een aantal klanten van TomTom af.

Ondanks die concurrentie is Goddijn overtuigd dat TomTom het nog in zich heeft. Het bedrijf gaat voor het hele jaar uit van een omzet van 850 miljoen euro. In 2007 ging nog een jaaromzet van 1,7 miljard euro in de boeken. ,,Kunnen we teruggaan naar 1,7 miljard euro? Ik denk dat we dat kunnen'', stelt de topman. ,,We zijn oké. We worden niet gedwongen om iets stoms te doen. We hebben geen haast.''

(ANP Redactie AFN/Economie, email economie(at)anp.nl, +31 20 560 6070)
VeniVidiMerui
0
quote:

~Justin~ schreef op 15 november 2018 17:06:


“Kunnen we teruggaan naar 1,7 miljard euro? Ik denk dat we dat kunnen, "hij zei. "We zijn oke. We worden niet gedwongen om iets stoms te doen, wij hebben geen haast."

Ik vraag me af waarom hij telkens zo hamert op het geen haast hebben. Was in vorige interview ook al zo. Lijkt haast overdreven 'cool' spelen. Hij kan dit natuurlijk menen, maar waarom zou je het steeds melden. Het komt op mij over alsof er onderhandelingen gaande zijn en hij duidelijk wil maken dat de andere partij aan zet is.
[verwijderd]
0
quote:

Limburgia schreef op 15 november 2018 17:27:


[...]

Dat kan ook maar dan moet HG openheid geven.


ik meen alleen bij een vijandig bod...toch.
~Justin~
1
quote:

gvanmaarsum schreef op 15 november 2018 17:12:


@Justin zou je ook de engelse tekst kunnen plaatsen?


Alstu!


Dutch Mapmaker TomTom Is Keeping ‘Open Mind’ on Deals, CEO Says

By Ania Nussbaum
(Bloomberg) -- Dutch digital mapmaker TomTom NV is receptive to more collaboration with automakers and technology companies, but its future success doesn’t hinge on any big tie- ups, according to Chief Executive Officer Harold Goddijn.

Within the car industry “things are changing and we want to keep an open mind,” he said in an interview on Thursday in Paris. Yet, the CEO added, “We’re an independent company and we are flourishing partly because we are the Switzerland of mapping technology.”

Speculation about TomTom has swirled in recent months as car manufacturers and tech firms partner to develop autonomous features in vehicles. The Dutch company’s decision to sell itstelematics fleet-management business has also fueled the fire,with TMT Finance reporting unsolicited bids to take over the whole company came from at least three private-equity firms during the process.

“What is for sale is the telematics business” only, Goddijn said, declining to comment on what he called “rumors.”


‘Biggest Opportunity’

TomTom is confident of completing the divestment in the first quarter of 2019. Strong interest in the division that’s focused on vehicle-related data and intelligence for connected
car services “doesn’t mean that we’ll be able to divest it, but it looks okay,” he said.

In offloading telematics, TomTom will focus on location technology because “that’s where the biggest opportunity is,” he added. The Dutch manufacturer has shifted its focus to mapping as
customers ditch its dedicated personal navigation systems for ones built into smartphones. Yet that market has also thrown up the same powerful competitors including Apple Inc., which is also building a custom maps infrastructure.

The most recent setback for TomTom was the scrapping of a maps deal with Volvo Cars. This followed a move in September by Renault SA and associates Nissan Motor Co. and Mitsubishi to
sign on with Google’s Android operating system and maps, effectively phasing out a collaboration with the Dutch company
in most regions.

The CEO brushed aside those worries, pointing to a pipeline of projects. The company is counting on the arrival of self-driving cars to introduce new applications for passenger
autonomous driving as early as in 2021. It also has a high definition map offering for a truck maker in 2019 that will help save fuel.

Goddijn sees the company generating around 850 million euros ($961 million) in revenue this year, compared with 1.7 billion euros in 2007. Gross margins will have almost doubled
compared to a decade ago.

“Can we go back to 1.7 billion euros? I think we can,” he said. “We are OK. We aren’t forced to do anything stupid. We’re not in a hurry.”
Foppie
1
quote:

beeldscherm schreef op 15 november 2018 17:26:


[...]

biedingen zijn zekers binnen alleen niet de bedragen waarop gehoopt ,anders was het wel al wereldkundig gemaakt..maar ik kan er natuurlijk naast zitten.


Je wil blijkbaar alleen maar reacties uitlokken gezien de inhoud van je berichten
Accuboor
0
quote:

Limburgia schreef op 15 november 2018 17:24:


[...]

Wat klopt er niet aan dan?

Jij verkondigd een ongefundeerde mening dat er geen biedingen zouden zijn.

De timing vh proces is nog steeds conform het geschetste tijdspad bij aankondiging.
life=live
0
"Ondanks die concurrentie is Goddijn overtuigd dat TomTom het nog in zich heeft"

Eigenwijzer bestaat gewoon weg niet, dacht ie pas geleden ook, en toen stonden we ineens 6.
en nu weer dit herhalen
[verwijderd]
1
'we hebben geen haast' aldus HG. Die houding verklaart in ieder geval waarom TT aan alle kanten wordt ingehaald. Met zo'n CEO heb je geen vijanden meer nodig..
Snaarwegger
0
TOMTOM IS FLOURISHING AS AN INDEPENDENT COMPANY, CEO SAYS

Tsja...


Wat wil hij nou???....
~Justin~
0
De inhoud van het verhaal is niet slecht, maar Goddijn ramt wel in één keer een hoop fantasie (rond overname) er uit
[verwijderd]
0
quote:

Accuboor schreef op 15 november 2018 17:30:


[...]
Jij verkondigd een ongefundeerde mening dat er geen biedingen zouden zijn.

De timing vh proces is nog steeds conform het geschetste tijdspad bij aankondiging.


Hou er wel rekening mee dat je genaaid wordt waar je bij staat.
DD12
0
quote:

Limburgia schreef op 15 november 2018 17:26:


[...]

Eind oktober/begin november... We zitten inmiddels in de tweede helft van de maand en HG verwijst nu doodleuk naar eerste kwartaal 2019.


Net hoe je het ziet, tis de 15e. ( kan dus ook de eerste helft zijn )
De biedingen zijn al lang binnen, HG is echt een groot strateeg. Wilt nu de volle pot, inclusief die zeurende kleine aandeelhouders als wij...
8.136 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 ... 231 232 233 234 235 236 237 238 239 240 241 ... 403 404 405 406 407 » | Laatste
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Plaats een reactie

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Detail

Vertraagd 1 jun 2020 17:35
Koers 7,640
Verschil +0,015 (+0,20%)
Hoog 7,770
Laag 7,590
Volume 220.396
Volume gemiddeld 711.894
Volume gisteren 365.206