ForFarmers « Terug naar discussie overzicht

ForFarmers 2019

399 Posts, Pagina: 1 2 3 4 5 6 ... 16 17 18 19 20 » | Laatste
voda
0
Beursblik: KBC Securities verlaagt koersdoel ForFarmers

(ABM FN-Dow Jones) KBC Securities heeft vrijdag het koersdoel voor ForFarmers verlaagd van 10,50 naar 9,20 euro bij handhaving van het Neutraal advies.

Na de trading update die ForFarmers vorige maand publiceerde, werkte analist Guy Sips zijn waarderingsmodel bij. Dat houdt nu rekening met een "bescheiden daling van de EBITDA" over het volledige boekjaar, als gevolg van stijgende grondstoffen- en energieprijzen die niet meteen aan klanten konden worden doorgerekend en hogere logistieke kosten voor inkomende goederen in Nederland en Duitsland als gevolg van de lage waterstanden in de rivieren.

KBC Securities houdt er rekening mee dat die hogere kosten ook het vierde kwartaal een impact zullen hebben gehad en dat ook de integratie van de recente overnames tot bijkomende kosten zal leiden.

Er wordt nu uitgegaan van een EBITDA van 98,3 miljoen euro over het volledige boekjaar 2018, terwijl eerder nog werd gemikt op 103,7 miljoen euro. Verder wordt rekening gehouden met een nettowinst van 52,9 miljoen euro of 0,52 euro per aandeel. Dit was eerder 0,56 euro per aandeel.

Niettemin is Sips van mening dat de problemen bij ForFarmers van tijdelijke aard zijn en dat het bedrijf zijn prognose op middellange termijn, te weten een gemiddelde jaarlijkse stijging van de onderliggende EBITDA rond de 5 procent bij constante wisselkoersen, kan waarmaken.

Het aandeel ForFarmers koerste vrijdagochtend 0,7 procent lager tot 8,00 euro.

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved.
[verwijderd]
0
Van de 1.052 geanalyseerde karkassen van everzwijnen zijn er 345 positief getest op het virus van de Afrikaanse varkenspest. Die balans heeft Waals minister van Landbouw René Collin (cdH) vandaag opgemaakt, vier maanden na de ontdekking van het virus in een bos in de provincie Luxemburg.
“Tot op heden zijn 1.052 everzwijnen onderzocht, waarvan 883 binnen de perimeter. Op dit aantal testten 345 karkassen positief”, zo deelde Collin de laatste gegevens van het Réseau de Surveillance Sanitaire de la Faune Sauvage en Wallonie mee.

Volgens de minister zijn ook 334 everzwijnen afgemaakt in de specifieke observatiezone. Eerder deze maand besloot de Waalse regering de bufferzone en de bewakingszone uit te breiden. In die bewakingszone zijn 86 everzwijnen geanalyseerd. Ze testten allemaal negatief, aldus Collin.

Na de ontdekking van Afrikaanse varkenspest in september van vorig jaar werden verschillende zones afgebakend: een bufferzone, een bewakingszone en een zone met specifieke observatie.

www.hln.be/nieuws/binnenland/345-kark...
alida1
0
Veel varkenshouders in het rood
Vandaag, 17:02 in FINANCIEEL

AMSTERDAM (ANP) - De bankrekening van een gemiddeld varkensbedrijf in Nederland was in december roodgekleurd. De kaspositie van de bedrijven verslechterde gestaag, omdat de boeren kampten met lagere prijzen voor vleesvarkens en duurder voer. Dit blijkt uit een gezamenlijke studie van ABN AMRO en Wageningen Economic Research.

Varkenshouders hadden gemiddeld 1500 euro tekort, vergeleken met een positief bedrag van 44.000 euro een jaar eerder. Zeugenbedrijven stonden nog dieper in het rood, namelijk tot zo'n 28.000 euro. Om acute betalingsproblemen te voorkomen moeten de varkensboeren het geldtekort waarschijnlijk met een lening overbruggen.

De verslechtering in de kaspositie is te wijten aan de lagere prijs voor vleesvarkens en biggen. De kosten voor voer stegen met 6 procent; deze maken een groot deel uit van de totale kostenpost van varkenshouders.

Maar 2019 belooft een beter jaar te worden voor de portemonnee van de gemiddelde varkensboer, aldus kenners van de bank. Het is al bekend dat veel varkenshouders in Nederland en Duitsland hun bedrijven zullen sluiten vanwege strengere milieueisen. Dit zal het probleem van overaanbod helpen. Ook zal de vraag naar biggen in Europa herstellen, verwacht ABN AMRO.
Brons DFT
[verwijderd]
0
Niet best voor forfarmers. De meeste aandelen zitten bij de varkenshouders. 33 % van de omzet is in ponden. Met de brexit in het vooruitzicht is forfarmers het meest gevoelige aandeel binnen aex fondsen. En nu het vleesschandaal in polen is ook niet goed voor TASOmix eigen van forfarmers. Komt nog genoeg aandelen vrij binnenkort.
alida1
0
quote:

Diekman schreef op 1 februari 2019 09:55:

Niet best voor forfarmers. De meeste aandelen zitten bij de varkenshouders. 33 % van de omzet is in ponden. Met de brexit in het vooruitzicht is forfarmers het meest gevoelige aandeel binnen aex fondsen. En nu het vleesschandaal in polen is ook niet goed voor TASOmix eigen van forfarmers. Komt nog genoeg aandelen vrij binnenkort.
je bedoelt dat er boeren aandelen moeten verkopen om in liquiditeit te voorzien?
Natuurlijk zijn er problemen maar de consumptie gaat niet dalen. de sector wordt alleen efficiënter, en dat blijkt ook uit de laatste regels van het artikel in DFT. hoe lastig het nu ook is, het diepte punt van deze varkenscyclus is weer achter de rug.
[verwijderd]
0
Als er geen varkenspest komt. En partij van de dieren niet meer mensen vleesloos aanpraten.
[verwijderd]
0
quote:

Diekman schreef op 1 februari 2019 10:10:

Als er geen varkenspest komt. En partij van de dieren niet meer mensen vleesloos aanpraten. En wat gebeurd er met de export van varkensvlees naar China vanuit Europa als de onderhandelingen met trump en China zoals het nu lijkt goed verlopen. Dan gaat er massaal varkensvlees vanuit Amerika naar China. En dat is niet best voor de boeren hier.
[verwijderd]
0
In Belgie zijn 4 mannen opgepakt wegens het binnenhalen van besmette varkenspestzwijnen. Het moet niet gekker worden.
EQ140
0
quote:

Diekman schreef op 27 februari 2019 11:39:

Volgende weerstand zit op 7,63. Zeer laag volume deze dagen.
In aanloop van de jaarcijfers zijn beleggers er niet gerust dat de koers overeind blijft. Het lijkt wel dat het tweede halfjaar alles tegen zit. Extreme droogte/ hogere inkoopprijzen, transportkosten hoger door lage waterstand rivieren, en met de varkensboeren is het ook kommer en kwel.
[verwijderd]
0
Forfarmers meest gevoelige aandeel op de beurs. 30% van de omzet in ponden. Of is dit een fabeltje.
EQ140
0
quote:

Diekman schreef op 12 maart 2019 14:40:

Forfarmers meest gevoelige aandeel op de beurs. 30% van de omzet in ponden. Of is dit een fabeltje.
De ponden zijn al een jaar of drie dezelfde koers als op dit moment. Het is nog maar de vraag of je beter af bent met ponden of met de Euro op lange termijn.
Biobert
0
Morgen verwacht ik minimaal eenzelfde wpa als vorig jaar namelijk 0,56, maar eerder een wpa van 0,60. Mijn positieve verwachting is ondanks de waarschuwing van 19 december dat het bruto bedrijfsresultaat lager uitkomt dan de lange termijngroei van 3-5%.
For Farmers moet conservatief zijn in zijn voorspellingen want dat past bij de boerencultuur. Daarom kan het niet met negatieve verrassingen komen en zijn de aandeelhouder op 19 december al een beetje voorbereid. Morgen zal het dus weer wat meevallen en gaat de koers omhoog.
[verwijderd]
0
De transportauto's van FF zien er altijd schoon uit, als je ze in het land tegenkomt. Veelzeggend over de bedrijfscultuur.....
Biobert
0
Dat is een forse tegenvaller, die misser met grondstofinkoop. Nu een mooie koopkans.
Freakertje
0
Mee eens, dit soort bedrijven krijg je niet vaak voor 4% dividend. Het is natuurlijk wel afwachten of ze dat vol kunnen houden.
Wel positief is dat ze op efficiëntie blijven inzetten, helaas wel met banenverlies, maar niet altijd te voorkomen.
De lagere cijfers zijn vooral door een extreme zomer, met een normale zomer werkt dat straks extra hard in hun voordeel.

Positie uitgebreid, op de plank en afwachten maar of dit zich gaat uitbetalen.
399 Posts, Pagina: 1 2 3 4 5 6 ... 16 17 18 19 20 » | Laatste
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Detail

Vertraagd 22 mei 2024 12:18
Koers 2,685
Verschil 0,000 (0,00%)
Hoog 2,695
Laag 2,650
Volume 13.535
Volume gemiddeld 149.214
Volume gisteren 67.253

EU stocks, real time, by Cboe Europe Ltd.; Other, Euronext & US stocks by NYSE & Cboe BZX Exchange, 15 min. delayed
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer, streaming powered by: Infront