Accell Group « Terug naar discussie overzicht

Accell in 2019

358 Posts, Pagina: 1 2 3 4 5 6 ... 14 15 16 17 18 » | Laatste
Rikky007
0
Een nieuw draadje voor 2019.

Zal Accell het op de rit kunnen krijgen dit jaar?

Verliezen uit Amerika beperken en liggen de wijzigingen op koers en gaat dit goed komen? Krijgen we de dealers op de rit voor NL?

Er ligt een zeer belangrijke taak voor de raad van commissarissen. De voorzitter zal waarschijnlijk het veld ruimen. Dhr. Ernsting moet opnieuw benoemd worden en is misschien teveel met het verleden verweven/niet daadkrachtig genoeg gezien de ontwikkelingen van de laatste jaren.

De AVA 24 april zal in ieder geval bewogen zijn.

Publicatie jaarcijfers 2018 op 8 maart.

Een goed Accell jaar gewenst en laten we er het beste van hopen. En anders gewoon even gaan fietsen!

Groeten Rikky

Heinz
0
HEERENVEEN, 21 JANUARI 2019 – De Raad van Commissarissen (RvC) van Accell Group N.V. heeft besloten tot een versterking van de RvC over te gaan en heeft een search geïnitieerd naar een nieuwe voorzitter, die het veranderingsproces naar aanleiding van de nieuwe strategie nauwlettend zal begeleiden. De huidige voorzitter Ab Pasman zal nog voor een jaar als lid aanblijven. Zodra de search tot concrete uitkomsten en conclusies heeft geleid zullen wij hierover nadere mededelingen doen. Wanneer de nieuwe voorzitter is aangetreden zal de RvC grotendeels bestaan uit nieuwe leden.
Heinz
0
Eindelijk is de RvC wakker ook al is het slappe koffie.

"bla bla besloten om een search te initiëren bla bla veranderingsproces blabla nieuwe strategie bla bla"
voda
0
Update: Accell op zoek naar nieuwe voorzitter RvC

FONDS KOERS VERSCHIL VERSCHIL % BEURS
Accell Group
18,78 0,06 0,32 % Euronext Amsterdam

(ABM FN-Dow Jones) Accell Group heeft besloten tot een versterking van de raad van commissarissen en is een zoektocht gestart naar een nieuwe voorzitter. Dit maakte de fietsenfabrikant maandag voorbeurs bekend.

De nieuwe voorzitter moet het veranderingsproces naar aanleiding van de nieuwe strategie "nauwlettend" gaan begeleiden. In december vorig jaar maakte Accell bekend dat het zich wil focussen op de Europese activiteiten. Als gevolg wil de fietsenfabrikant de Amerikaanse activiteiten voortzetten als een separate niet-kernactiviteit, mogelijk door middel van een verkoop.

De huidige voorzitter Ab Pasman zal nog voor een jaar als lid aanblijven.

Vorig jaar zegde Teslin Participaties als aandeelhouder in Accell al het vertrouwen in Pasman op. Teslin verwijt de voorzitter te trage ingrepen naar aanleiding van de snelle ontwikkelingen in de fietsenmarkt, een verkeerde inschatting van de waarde van het overnamebod van PON en een te laat inzicht dat de vorige directie niet de juiste competenties had om Accell succesvol de volgende fase in te loodsen.

Maandag liet Teslin, dat een belang tussen de 15 en 20 procent in de fietsenfabrikant heeft, weten achter de zoektocht naar een nieuwe voorzitter te staan.

"Teslin verwelkomt de aankondiging van Accell dat het een zoektocht is gestart naar een nieuwe president-commissaris. Wij hebben in oktober het vertrouwen opgezegd in de huidige president-commissaris en een oproep gedaan aan Accell om de raad van commissarissen te versterken met een kandidaat die uiterlijk op de jaarlijkse aandeelhoudersvergadering van 2019 het voorzitterschap kan overnemen om zo het vertrouwen te herstellen."

Teslin rekent op een korte zoektocht en vlotte aankondiging van de nieuwe voorzitter.

"Wij gaan ervan uit dat de huidige president-commissaris zal terugtreden uit de RvC per de jaarlijkse aandeelhoudersvergadering van 2019", merkte Teslin nog op.

Het aandeel Accell won maandag 0,4 procent.

Update: om reactie Teslin toe te voegen.

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved.
woutjuhh
0
peerke 125
0
vandaag is de ketting gebroken.
Nu kan het verder omhoog en dat zal tijd worden ook.
ToniPantaloni
0
Wat een verschil in volume: vrijdag nog meer dan 60k stukken verhandeld, vandaag al heel wat als het nog 6k durft te worden. Snap niet waarom er op vrijdag opeens zo overhaast ingekocht moest worden terwijl je het weekend gewacht had je vandaag op gemakje bij elkaar had kunnen sprokkelen en met dit volume had je nog (legaal) kunnen manipuleren ook. Ik snap de logica niet.
skymansky
0
Zou er een partij bezig zijn een positie in te nemen?
Er staat een order voor 50.000 stukken bieden op 18.70, of gebeurt dat wel vaker?, gemiddeld worden er 28.900 stukken verhandeld.
Nico Inberg denkt nog steeds dat PON tzt met een bod gaat komen, Geert Schaaij denkt dat de Belgen interesse zouden hebben (D'Ieteren ) omdat die op een grote zak geld zitten.
Marco19
0
Zag die €50k ook staan. Vreemd dat die vandaag ineens weg is.
Ook maar een plukje gekocht en ga bij een daling gestaffeld bijkopen.

Verwacht dat Pon terug gaat komen. Je gaat niet zomaar een belang van meer dan 100 Mio nemen voor dat geweldige dividend rendement en mooie groeiverwachtingen.....
Marco19
0
ToniPantaloni
0
Volume is inderdaad wel opvallend. Wel apart dat de koers hier nauwelijks op reageert. Gemiddeld gaat er zo'n 18k aandelen van de hand tegen een koers van rond de 18,90. En dan pompen we er deze ochtend al zo'n 6x zo groot volume doorheen en dat is slechts tot impact van 0,18%.

Als er zo'n bult extra aandelen verkocht wordt ga ik er toch vanuit dat er een fikse daling is (paniekverkopen dus meer aanbod) of dat er een grote stijging komt (zelfde aanbod van aandelen maar opeens 6x meer vraag).

Al met al, iemand die kan duidelijk wat de logica is van 6x hoger volume met nauwelijks koersverschil?
Marco19
0
Is afgesproken transactie tussen grote partijen. Kan gewoon op een afgesproken koers.
[verwijderd]
0
maci
0
(ABM FN-Dow Jones) Accell maakt vrijdag voorbeurs over het gehele boekjaar 2018 een lichte omzetstijging bekend. Dit verwacht ING in een vooruitblik op de cijfers.

ING verwacht voor 2018 een omzet van in totaal 1.074 miljoen euro tegen 1.066 miljoen over 2017. Voor de tweede helft van 2018 verwacht ING een omzet voor de groep van 437,8 miljoen euro.

Analist Tijs Hollestelle is vrijdag vooral geïnteresseerd in de update over de verschillende strategische en operationele initiatieven die het nieuwe management onlangs heeft genomen.

Tot en met 2022 streeft de fietsenfabrikant naar een netto-omzet van circa, 1,5 miljard euro, een marge voor het bedrijfsresultaat van circa 8 procent, een werkkapitaal van minder dan 25 procent van de omzet en een rendement op geïnvesteerd kapitaal van meer dan 15 procent.

ING heeft het werkkapitaal voor het einde van 2018 ingeschaald op 320 miljoen euro tegen 365 miljoen euro eind juni vorig jaar.

Hollestelle gaf aan dat in de meeste Europese landen e-bikes het in 2018 goed hebben gedaan. Accell voorzag dat de omzet in de tweede helft van het jaar gestimuleerd zijn door de verkoop van elektrisch aangedreven fietsen.

Het aandeel Accell noteerde donderdag op een rood Damrak 0,2 procent lager op 19,60 euro.

Door: ABM Financial News.
358 Posts, Pagina: 1 2 3 4 5 6 ... 14 15 16 17 18 » | Laatste
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Detail

Vertraagd 18 aug 2022 17:35
Koers 57,550
Verschil 0,000 (0,00%)
Hoog 57,850
Laag 57,500
Volume 4.308
Volume gemiddeld 34.198
Volume gisteren 4.308

EU stocks, real time, by Cboe Europe Ltd.; Other, Euronext & US stocks by NYSE & Cboe BZX Exchange, 15 min. delayed
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer, streaming powered by: Infront