quote:

Daexter schreef op 17 aug 2019 om 10:44:


[...]

Nou jij kan beter gelijk weeer een nieuwe alias nemen. Niemand zal jou na deze post nog serieus nemen. Als je je een ietsie pietsie zou verdiepen in Heijmans en dit forum zou je weten dat ik zelden iets ongefundeerds post en dat de strekking allerminst is om onrust te zaaien. Ik zit al 10 jaar long, welk belang zou ik hebben als kleine particulier?

Als je eens de moeite zou nemen om de jaarrekening van Heijmans te lezen, dan zie je waar de voorziening betrekking op heeft. Het bedrag van 25 miljoen is onder andere te lezen in de meest trouwe en overigens ook ,meest optimistische analist van Heijmans, Thijs Hollestee, die raamde de schade op 25 miljoen, maar gaf desondanks wel een buy advies.

Als ik adviezen zou geven, dan zou ik dat ook doen, maar het gaat mij altijd wel om een realistische weergave van de feiten. Tradersonly en ik zijn het meestal wel eens, maar in dit geval vond ik dat er iets essentieel ontbrak in zijn betoog.

Heijmans is ongetwijfeld zeker van zijn zaak. Maar dat is Tennet ook. Dat is nu precies het punt. Wij buitenstaanders kunnen alleen hopen dat de juristen van Heijmans het bij het rechte eind hebben. Alleen het verleden leert, - neem bijvoorbeeld de N23- dat Heijmans wel een beetje in het gelijk werd gesteld, maar niet volledig. In het verleden behaalde resultaten zijn geen garantie voor de toekomst, maar het is dus een heel reeel scenario dat Heijmans meer moet betalen dan de al genomen 10 miljoen schade. Tevens is er een kansje dat het minder wordt, maar de markt gaat uit van meer, dat is waarom we nu op 8 euro staan en niet op 11.


Grotendeels heeft alles meer met de handelsoorlog te maken en met het volk dat op heel wat aandelen fors short gaat en dat er bij het leven buitengewoon wordt gehedgd door heel veel hedgefunds uit alle windstreken, want de koersdalingen zijn totaal niet evenredig aan de indexen, gezien de dalingen die nu overal zichtbaar zijn zouden de indexen al tientallen procenten lager moeten staan, maar het zijn voornamelijk bijna alle lagere volume aandelen en cyclische aandelen die extreme koersreacties hebben laten zien.