Sligro Food Group « Terug naar discussie overzicht

Sligro 2020

535 Posts, Pagina: 1 2 3 4 5 6 ... 23 24 25 26 27 » | Laatste
Biobert
0
Autonoom minder omzet en op 23 januari veel minder winst. Het zijn zware tijden voor de neven en nichten Slippens na de domme zet om veel extra dividend uit te keren in plaats van aandelen in te kopen waardoor de winst en dientengevolge ook de koers op peil blijft.
[verwijderd]
0
Monster white candle. Technisch nog wel officieel in een downtrend, maar dit is wel een grote stap omhoog.
ischav2
0
Het volume is nu al 2x zo hoog gekoppeld aan de stijging is een zeer goed teken. Misschien wordt het bedrijf overgenomen, het geld klotst immers tegen de plinten bij het bedrijfsleven en de rente is nog extreem laag.
Bert.f
0
Die tegenvallende winst komt onder andere door het adresseren van alle logistieke pijnpunten, maar ook door andere factoren zoals stijgende kosten van in te huren personeel (chauffeurs).

Lekker door blijven modderen hooggeleerde, komt het helemaal goed.

Dat een gepensioneerde oud werknemer al 2 jaar geleden voorspeld waar dit gaat eindigen,
doet me toch wel goed. Al die geleerde koppen en eigenwijze beterweters, vertrekken allemaal
om maar niet in de picture te staan wanneer de echte grote klappen gaan vallen.
Ceo van Heineken NL vertrekt in Feb naar Frankrijk, werd onderhand eens tijd.
Als de Ridder gewoon was gebleven, en niet weggepest was door dat Frans belgische zooitje
zakken vullers. Had Sligro een sterker Heineken samenwerking gehad.
Nu kan de nieuwe Ceo NL de puinhoop gaan oplossen, die een ander heeft gecreëerd.

Wie weet heeft hij wel ballen en zal hij wel inzien dat deze strategie, gouw moet veranderen.
En dat Heineken Sligro moet gaan ondersteunen, of heeft de Heineken een ander toekomst plan
en juist uit is om een vuil spelletje te spelen.

Wat mij in ieder geval niet zal verbazen, tot nu toe is het nog steeds een groot geheim hoe deze
samenwerking tot stand is gekomen.
Want ook al lijkt het dat de Sligro deze nieuwe distributie centra's heeft gebouwd, maar dat wil nog
niet zeggen met welk geld ze gebouwd zijn.

Misschien eens een tip voor iemand met wat kennis om dat eens uit te zoeken.
Niet schrikken als je de waarheid ontdekt, kan nog wel eens anders uitpakken zoals vele verwachten.

Drukke dagen zitten weer achter ons, eens kijken of de handel nu aantrekt of weer in een gat
valt tot carnaval.


Nuchtere Kijk Op
0
Ik heb i.i.g. gebruikt gemaakt om in Sligro weer wat af te bouwen, en minder stress met bv. de carnaval of het wel of niet aantrekt ;-) Ik zie elders betere alternatieven.
Erny
0
Deze week, waarin ook cijfers, een nieuwe ronde in de zaak over de miljoenenclaim van Jumbo en Coop tegen Sligro. In welke mate drukt deze affaire de koers? Ik kan het risico voor Sligro niet goed inschatten, maar het lijkt er op dat Sligro de cijfers van EMTÉ Supermarkten boekhoudkundig verkeerd heeft voorgespiegeld.
voda
0
Rechter beslist dinsdag over getuigenverhoor in Sligro-Jumbo zaak

FONDS KOERS VERSCHIL VERSCHIL % BEURS
Sligro Food Group
24,75 -0,30 -1,20 % Euronext Amsterdam

(ABM FN-Dow Jones) Sligro Food Group en een consortium van Jumbo en Coop horen dinsdag van de rechtbank of het consortium getuigen mag horen met betrekking tot de verkoop van EMTÉ aan Jumbo en Coop in 2018. Dit bevestigde de woordvoerder van Sligro maandag aan ABM Financial News.

Sligro verkocht zijn EMTÉ-winkels in 2018 voor 410 miljoen euro aan Jumbo en Coop. In september 2019 bevestigde het Veghelse concern dat het consortium een claim overweegt met betrekking tot de transactie rond de verkoop, omdat de brutowinstmarge van EMTÉ zich niet in lijn met hun verwachtingen heeft ontwikkeld. Sligro zou de cijfers hebben opgepoetst om een rooskleuriger beeld te geven. Sligro ontkent dit.

Om opheldering te krijgen over de feiten, willen Jumbo en Coop een voorlopig getuigenverhoor afdwingen via de rechter. Daarom stonden de partijen op 10 december 2019 voor de rechtbank in Den Bosch.

Dinsdag wordt duidelijk of de rechter meegaat in het verzoek van de kopers. Bij een voorlopig getuigenverhoor kunnen betrokkenen en getuigen onder ede worden gehoord over de kwestie om zo opheldering te krijgen over de feiten.

Op basis van de gerechtelijke uitspraak dinsdag kan Jumbo beslissen om de zaak door te zetten en een daadwerkelijke claim in te dienen, mogelijk van tientallen miljoenen euro's. Sligro liet al eerder weten een juridische procedure met vertrouwen tegemoet te zien.

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved.
voda
0
Beursblik: claim Jumbo en Coop kan schuldpositie Sligro raken

(ABM FN-Dow Jones) Een claim van Jumbo en Coop vanwege de overname van de supermarktketen EMTÉ kan de schuld van Sligro flink doen stijgen en de aandelenkoers drukken. Dit bleek dinsdag uit een rapport van ING.

Vandaag doet de rechter uitspraak in het geschil over de vraag of Jumbo en Coop getuigen mogen horen met betrekking tot de verkoop van EMTÉ door Sligro aan Jumbo en Coop in 2018. De uitspraak kan bepalend zijn voor het antwoord op de vraag of de twee klagers de rechtszaak voortzetten.

Mocht Sligro de zaak verliezen, dan zou een toegekende claim van 30 miljoen euro de schuldpositie van het Veghelse bedrijf met 20 miljoen euro doen stijgen tot 450 miljoen euro, berekende analist Hans D’Haese. Dat zou omgerekend 0,70 euro per aandeel zijn.

Voor de analistenverwachtingen met betrekking tot de resultaten over 2019 verwacht ING vooralsnog geen effect als gevolg van deze kwestie.

Het aandeel Sligro noteerde dinsdag op een rood Damrak 1,0 procent lager op 24,60 euro. ING heeft een koopadvies met een koersdoel van 31,00 euro.

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved.
voda
0
Beursblik: lager nettoresultaat Sligro verwacht

FONDS KOERS VERSCHIL VERSCHIL % BEURS
Sligro Food Group
24,55 -0,30 -1,21 % Euronext Amsterdam

(ABM FN-Dow Jones) Sligro Food Group heeft over 2019 naar verwachting een afgenomen nettoresultaat geboekt. Dit valt op de te maken uit de taxaties van twee analisten in aanloop naar de cijfers op 23 januari.

Analist Hans D'Haese van ING voorziet een nettowinst van 31,6 miljoen tegen 46 miljoen over 2018, een operationeel resultaat (EBITDA) van 117,1 miljoen euro tegen 114 miljoen euro een jaar eerder en een bedrijfsresultaat (EBIT) van 42 miljoen euro tegen 53 miljoen euro. De nettoschuld kwam volgens ING eind vorig jaar uit op 431 miljoen euro tegen 341 miljoen euro ultimo 2018.

Analist Fernand de Boer van Degroof Petercam gaat uit van een nettowinst van 31 miljoen euro, een EBITDA-resultaat van 122,5 miljoen en een EBIT van 42 miljoen euro. De Boer mikt op een nettoschuld van 451 miljoen euro.

De daling van de resultaten houdt verband met de zwakke gang van zaken in de voedingtak in Nederland en België en prijsdruk bij name dranken.

Begin januari maakte Sligro al een omzet over 2019 bekend van 2.394 miljoen euro, afgezet tegen een omzet van 2.346 miljoen euro een jaar eerder.

De Boer kijkt aanstaande donderdag uit naar een update over de margedoelstellingen voor het aangepaste bedrijfsresultaat voor 2021, die nu nog op 5 procent ligt, maar in zijn verwachting waarschijnlijk neerwaarts wordt bijgesteld.

ING heeft een koopadvies op Sligro met een koersdoel van 31,00 euro. Degroof Petercam hanteert een Reduceren advies met een koersdoel van 20,00 euro.

Het aandeel Sligro noteerde dinsdag op een rood Damrak 1,2 procent lager op 24,55 euro.

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved.
hjk2
0
retailtrends.nl/news/59184/nog-geen-d...

Nog geen duidelijkheid over getuigenverhoor Jumbo/Coop-Sligro

Pas over twee weken wordt duidelijk of er getuigen worden gehoord met betrekking tot de verkoop van Emté-supermarkten aan het consortium van Jumbo en Coop. De rechtbank in Den Bosch zou dinsdag uitspraak doen, maar heeft meer tijd nodig. Dat meldt een woordvoerster van de rechtbank.

Jumbo en Coop willen getuigen horen, omdat ze ervan overtuigd zijn dat Sligro Food Group de financiële situatie bij Emté te mooi heeft voorgespiegeld. Het constortium nam 130 Emté-winkels over voor 140 miljoen euro. De overname betekende een behoorlijke kluif voor Jumbo, zei cfo Ton van Veen april vorig jaar tegen het FD. De overgebleven winkels waren er slechter aan toe dan de supermarktketen op basis van boekenonderzoek had berekend. "De omzet en marges vielen tegen." Diezelfde maand bleek dat Coop onder meer door de verbouwing van Emté-winkels in de rode cijfers was beland.

Jumbo en Coop bereiden een claim van tientallen miljoenen voor tegen Sligro Food Group. Die ontkent dat het onjuiste cijfers heeft gepresenteerd.
[verwijderd]
0
Nuchtere Kijk Op
0
Sligro heeft het maar moeilijk met z'n stadsgenoot ;-) Jumbo is echt aan de weg aan het timmeren. Ze vallen ook Sligro nog steeds aan. Niet alleen met die miljoenen claim die gisteren in Den Bosch weer is behandeld. Maar vooral de aanval van Jumbo dus op JUIST die zakelijke klanten. Makro, Sligro, noem de bekende groothandels (om ze zo maar te noemen) maar op. Ze zien Jumbo groeien en vooral dus als digitale groothandel met levering op de zaak. Het is echt niet alleen een supermarktketen meer. Maar een keiharde concurrent geworden van Sligro.

www.jumbo.com/content/jumbo-zakelijk
www.jumbo.com/service/zakelijk/assort...

En ook Jumbo heeft bv. de stap gezet naar de zuiderburen ;-)
www.telegraaf.nl/video/178145104/belg...

Ze lopen zelfs uit op de discounters >
www.agf.nl/article/9182393/marktaande...
Nuchtere Kijk Op
0
quote:

Biobert schreef op 22 januari 2020 15:15:

Putje kopen op Sligro, dan heb je morgen winst?
Ik manipuleer niet naar me eigen positie ;-) Klinkt bijna ouderwets, maar vroeger volop in gehandeld. Futures, opties enz. Veel mee gewonnen en ook verloren. Te veel stress, te weinig rust enz. Nee, niets is zeker in het leven, dus ook jouw GOUDEN tip niet ;-)
voda
0
Minder winst voor Sligro

FONDS KOERS VERSCHIL VERSCHIL % BEURS
Sligro Food Group
24,35 0,00 0,00 % Euronext Amsterdam

(ABM FN-Dow Jones) Sligro Food Group heeft in 2019 minder winst geboekt ondanks een licht gestegen omzet. Dit bleek donderdag voorbeurs uit de omzetcijfers van het bedrijf uit Veghel.

Afgelopen jaar behaalde Sligro nog wel een operationeel resultaat van 127 miljoen euro tegen een EBITDA van 114 miljoen euro over 2018, maar het bedrijfsresultaat daalde van 53 miljoen naar 44 miljoen euro en de nettowinst nam af van 46 miljoen naar 34 miljoen euro, inclusief niet voort te zetten activiteiten. De kernwinst daalde van 276 miljoen naar 33 miljoen euro.

In heel 2019 kwam de omzet 2,1 procent hoger uit op 2.395 miljoen euro tegenover 2.346 miljoen euro een jaar eerder. Deze cijfers werden begin januari al met de markt gedeeld.

Analistenprognoses

Analist Hans D'Haese van ING voorzag een nettowinst van 31,6 miljoen, een EBITDA van 117,1 miljoen euro en EBIT van 42 miljoen euro. De nettoschuld kwam volgens ING eind vorig jaar uit op 431 miljoen euro.

Analist Fernand de Boer van Degroof Petercam ging vooraf uit van een nettowinst van 31 miljoen euro, een EBITDA-resultaat van 122,5 miljoen en een EBIT van 42 miljoen euro. De Boer mikte op een nettoschuld van 451 miljoen euro.

Schuldpositie

De nettoschuld van Sligro steeg in 2019 flink, van 162 miljoen euro aan het eind van 2018 naar 424 miljoen euro ultimo 2019.

Dividend

Sligro stelde donderdag een dividend voor van 1,40 euro per aandeel Sligro, gelijk aan het dividend over 2018.

Outlook

Sligro onthield zich donderdag van een concrete verwachting over 2020. Het bedrijf verwacht in 2020 wel “een beperkte totale marktgroei door de combinatie van enige prijsinflatie en licht dalende volumes”.

Verder merkte Sligro op dat de integratie van de samenwerking met Heineken zijn einde nadert.

De koers van het aandeel Sligro sloot woensdag op een vlak Damrak 0,8 procent lager op euro 24,35.

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved.
voda
0
'Weinig verrassingen bij Sligro'

Gepubliceerd op 23 jan 2020 om 09:13 | Views: 208

Sligro 09:13
25,30 +0,95 (+3,90%)

AMSTERDAM (AFN) - Groothandelsbedrijf Sligro presteerde in 2019 precies zoals analisten van KBC Securities hadden verwacht. De prognose van de onderneming is volgens de marktkenners wat aan de voorzichtige kant, maar dat zijn ze wel gewend van Sligro. De KBC-analisten denken dat die voorzichtigheid versterkt is door het turbulente jaar dat Sligro meemaakte.

KBC denkt dat Sligro dit jaar op eigen kracht de omzet licht kan laten groeien. Dat zou duiden op een groeiend marktaandeel in een vrijwel vlakke markt. Ook denken de marktkenners dat Sligro kan profiteren van synergievoordelen en kostenbesparingen en dat dit een duidelijke boost geeft aan de winst.

KBC hanteert een accumulate-advies voor Sligro met een koersdoel van 31 euro. Het aandeel ging donderdag in de eerste handelsminuten 3,9 procent omhoog tot 25,30 euro.
voda
0
Beursblik: cijfers Sligro licht beter dan voorzien

FONDS KOERS VERSCHIL VERSCHIL % BEURS
Sligro Food Group
25,25 0,90 3,70 % Euronext Amsterdam

(ABM FN-Dow Jones) De resultaten van Sligro Food Group in 2019 waren licht beter dan de verwachtingen, maar vielen wel binnen de door Sligro eerder afgegeven bandbreedte. Dit viel donderdag op te maken uit een analyse van de jaarcijfers van de voedingsgroothandel uit Veghel door ING.

Volgens ING waren er geen grote verrassingen

ING stipte donderdag het bedrijfsresultaat van 44 miljoen euro over 2019 aan, waar analist Hans D’Haese 43 miljoen in zijn prognose had staan. Eenzelfde beeld bood de nettowinst van 34 miljoen tegen de verwachting van ING van 32 miljoen euro.

De algehele conclusie van ING over de jaarcijfers luidde donderdag “positief”. Een concrete outlook ontbrak.

Het advies van ING voor Sligro staat op Kopen met een koersdoel van 31,00 euro.

De koers van het aandeel Sligro noteerde donderdag op een rood Damrak 2,9 procent hoger.

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved.
Bert.f
0
ING koersdoel 31 ja ze beginnen het al een beetje te leren van Heineken hoe je de koers kan manipuleren. Het doelen stellen doe je niet alleen van wegen wat info dat Sligro vrij geeft.
Doelen stellen zouden banken ook moeten doen door eens op het bedrijf te gaan kijken.

Lullen kunnen we allemaal, maar als het in de praktijk niet werkt dan komen de klappen harder aan.
Ik las ergens Sligro moet ook een beetje naar zichzelf kijken, nou maak van dat beetje maar heel
veel.
Maar dat roep ik al bijna 2 jaar, en ze blijven gewoon op hun manier verder aanmodderen.
Begint steeds meer op een arrogant bedrijf te lijken dan een Familie bedrijf.

Er moeten nog een paar heel belangrijke knelpunten worden opgelost, die financieel een enorm
verschil gaan maken in de kosten. Een van die knelpunten is al 2 jaar bekend maar word genegeerd, tot dat het grote gevolgen kan hebben.

Als dit knelpunt straks gaat barsten, dan zullen de aandeelhouders en ING zig zwaar genaaid voelen, maar ik zal er geen traan om laten. Bedrijven die te gretig worden en dan op hun bek gaan heb ik totaal geen medelijden mee.

En het mooiste ik had 2 jaar geleden al gelijk, ik heb nu nog steeds gelijk. En ik heb helaas over 1,5 jaar nog steeds gelijk.

JoopVisser1
0
Ik heb 1x meegemaakt dat Van Rozendaal tegen mij loog over de IT-activiteiten binnen Sligro, daarom ik denk dat ze bij Sligro bereidt zijn de stand van zaken te rooskleurig voor te stellen.
535 Posts, Pagina: 1 2 3 4 5 6 ... 23 24 25 26 27 » | Laatste
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Detail

Vertraagd 17 apr 2024 14:24
Koers 13,640
Verschil 0,000 (0,00%)
Hoog 13,780
Laag 13,640
Volume 4.957
Volume gemiddeld 27.984
Volume gisteren 25.950

EU stocks, real time, by Cboe Europe Ltd.; Other, Euronext & US stocks by NYSE & Cboe BZX Exchange, 15 min. delayed
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer, streaming powered by: Infront