Basic-Fit « Terug naar discussie overzicht

Basic-Fit 2022: na de kuch toch weer 25% groei?

1.236 Posts, Pagina: 1 2 3 4 5 6 ... 58 59 60 61 62 » | Laatste
The Third Way...
4
Het eerste BFIT draadje eindigde in 2019 met een wat kleinere groep posters die elkaar vonden in discussies over het verdienmodel en de groeipijnen. Verrukt waren we toen we merkten dat onze constateringen en zorgen ook die van het management waren en geadresseerd werden. Jeugdzondes zoals het geld vragen voor app gebruik werden opgelost. Uiteindelijk hadden we op het IEX draadje al 2.5 jaar geleden een waardering van het bedrijf die recht deed aan het verdienmodel: bottom-up via een waardering van een club vermenigvuldigd met het aantal bestaande clubs. Zo kregen we de intrinsieke waarde van het bedrijf op dat moment, los van komende investeringen etc. Naderhand zagen we dat later ook bij andere protagonisten.

Toen kwam draadje 2020 met meteen corona. Dat veranderde niet alleen alles voor BFIT zelf maar ook voor het draadje: het had een enorme aantrekkingskracht waardoor het aantal posters sterk toenam met tegenstelde opinies. Weliswaar konden we al voor de analisten voorrekenen dat de cash-burn tijdens de lockdown behapbaar rond de 20 mln euro pm. zou zijn. Ook gaf daarna de overheids- en banken-steun de doorslag voor velen om op koersen vanaf 12 euro fors aan te kopen. De gevolgen van de lockdowns waren tegenstrijdig: enerzijds enorme verliezen waardoor meerdere aandelenemissies die pijn deden, maar anderzijds door de snelle terugkeer van leden ook een fors toegenomen vertrouwen van aandeelhouders in het verdienmodel waardoor opvallend de beurskoers een ATH haalde, zelfs ook voor het eerst noteerde boven de intrinsieke waarde van de bestaande clubs volgens onze waarderingsberekening, dus verwachte winstgroei meenam! Hierdoor kwam er op het draadje een steeds sterkere split tussen voor- en tegen-standers.

Volgens onze intrinsieke waardeberekening is BFIT nu aan het begin van het nieuwe jaar met een beurskoers van 40 euro lichtjes hoger gewaardeerd. Daar bovenop komt de lockdown die de komende seizoenspiek samen met de introductie van 2G in Frankrijk flink kan afvlakken. Gaat BFIT in 2022 dan wel de gestelde doelen halen:

- Naar 1.250 clubs (+24%)?
- Naar 850 mln omzet?
- Naar 240 mln ebitda?

De intrinsieke waarde berekenen we bij 1.250 clubs op tegen de 50 euro.

Daarbij wil het einde 2022 een zesde land inpikken, op het draadje verwacht men Duitsland. Tenslotte wil BFIT het verdienmodel verbeteren door te evolueren van sportschool naar ‘lifestyle brand’, het zogenaamde partner-in-life model. Dat laatste klinkt logisch en veelbelovend maar de historie mbt. x-sell is nog niet indrukwekkend te noemen, om een eufemisme te gebruiken.

Kortom, ook 2022 lijkt een jaar te gaan worden waar aandeelhouders en shorters zich kunnen uitleven op het draadje. Ik wens iedereen daarbij veel rede en... succes!
The Third Way...
0
quote:

The Third Way... schreef op 28 december 2021 15:51:

www.telegraaf.nl/financieel/192092840...

Het model van Moos is extreem efficiënt geworden. Met de gemiddelde kosten van de bouw van een sportschool (€1,2 miljoen), het benodigde ledenaantal (3300) om een zelf berekend rendement van 35% op die sportschool te maken, de beperkte kosten voor herinvesteringen en onderhoud plus de planmatige locatiekeuze (vanaf steden, wijken en dorpen met 30.000 inwoners, vaak in clusters in plaats van op een centrale plek) als zeer goed voorspelbare variabelen.

Voor een belegger is het redelijk eenvoudig om te becijferen wat die sportscholen aan winst gaan opleveren. Zo zou Basic-Fit in 2028 door de grens van €1 miljard aan bedrijfsresultaat moeten kunnen gaan. Het is voor beleggers een win-win-situatie: of die winsten worden geherinvesteerd, waardoor nog meer waarde wordt gecreëerd; of Basic-Fit gaat op termijn een in potentie royaal dividend uitkeren.

Het bedrijf lijkt hoe dan ook hard op weg een enorme cashmachine te worden. De scepsis onder beleggers over Basic-Fit ten tijde van de beursgang is volledig vervlogen.

De concurrentie van budgetsportscholen kan wel inpakken. Zo heeft Fit For Free het al jaren moeilijk, en zijn kleine ketens met de neus op de feiten gedrukt in coronatijd. Ook zij verloren leden en inkomsten. Maar bij de bank aankloppen voor een lening gaat wat minder makkelijk als je minder gewicht in de schaal legt.
...
In vet boven een stevige uitspraak van de Telegraaf journalist, bijna een waarschuwing voor de sceptische belegger want wanneer de populaire pers zo begint te schrijven...

In het artikel haalt hij ook het clubrendement aan zoals door BFIT zelf berekend, namelijk een ROIC van 35%. We weten allemaal dat op bedrijfsniveau dat rendement netto veel lager ligt door kosten zoals hoofdkantoren, marketing, rente, belastingen, etc..

Maar met hoeveel rekenen jullie hier zelf in de context van 'compounding', met andere woorden waar de aandeelhouder jaarlijks op mag rekenen?
The Third Way...
0
quote:

Jason Voorhees schreef op 29 december 2021 11:42:

Als buitenstaander ( ik weet echt de ins en outs niet van BF) weiger ik gewoon in het algemeen te geloven dat BF het gouden ei in handen geeft cq heeft uitgevonden.
Het gaat om een totaal niet uniek product, dat door sommige gepresenteerd wordt als uniek. Fitnessclubs zijn er ongelofelijk veel. Hier in een klein dorp 3, alledrie hebben ze het moeilijk zowel voor corona als onder corona en waarschijnlijk dus ook na corona. Simpel er zijn gewoon niet genoeg leden, er is minimaal 1 club teveel. Ik snap dat BF een soort budgetformule is onder de fitnessclubs, die zeer efficiënt gerund kan worden en blijkbaar ook hele goedkope tarieven hanteert met daarbij nog steeds enorme marges(?). Dus van al die clubjes zou BF overblijven ( winner takes all ) en de rest bijt in het stof te weinig leden, niet rendabel teveel kosten, te lage marges. En niemand die, dit totaal niet unieke product, enige concurrentie kan bieden of dat gewoon misschien de ledenaantallen tegenvallen of ander onheil. Ik zelf zou nooit lid worden van een BF, spreekt me totaal niet aan dat budgetfitnessen met van die opgepompte gasten en tieners (nee niet jaloers ;-)). Ik mis bij sommige hier gewoon enige gezonde scepsis, eind jaren 90 keek ook iedereen door een roze bril naar bedrijfjes die nog nooit een cent verdiend hadden, dat liep vaak slecht af.
Je bent duidelijk niet de enige met scepsis zoals je hebt kunnen aflezen in de eerste post hierboven...
Bert12345
0
Mooi! We sluiten het oude jaar af. Allen veel succes (hoewel de belangen nier altijd gelijk zullen zijn).
The Third Way...
0
quote alias=phantom82 id=13918968 date=202112311255]
Nieuw BFIT-artikel punchcardstocks.substack.com/p/basic-...
[/quote]
Twee opvallende zaken:

- de toegang die onze nieuwe Joodse vriend tot het management geniet, heel wat nieuwe informatie;
- de nadruk op kosten, in casu FTE's.

Doet mij sterk vermoeden dat onze eigen giraf hierbij betrokken is geweest. Kheb een vraag achtergelaten bij de auteur op zijn LinkedIn profiel, benieuwd hoe hij reageert op de netto ROIC van aandeelhouders vraag.

Daar zit namelijk ook een crux die ook hij nog niet gezien heeft...
Giraffe Capital
0
quote:

Bert12345 schreef op 31 december 2021 10:18:

[...]

Aha, het is wel interessant om te weten of die maand abo's worden gezien als leden. Ik denk het wel overigens (of word je pas als lid meegeteld als je een jaarabo afsluit?)
Die maand abo's worden gezien als leden, maar het gaat hier natuurlijk wel om verwaarloosbare aantallen.
Giraffe Capital
0
quote:

The Third Way... schreef op 31 december 2021 14:26:

quote alias=phantom82 id=13918968 date=202112311255]
Nieuw BFIT-artikel punchcardstocks.substack.com/p/basic-...
[/quote]
Twee opvallende zaken:

- de toegang die onze nieuwe Joodse vriend tot het management geniet, heel wat nieuwe informatie;
- de nadruk op kosten, in casu FTE's.

Doet mij sterk vermoeden dat onze eigen giraf hierbij betrokken is geweest. Kheb een vraag achtergelaten bij de auteur op zijn LinkedIn profiel, benieuwd hoe hij reageert op de netto ROIC van aandeelhouders vraag.

Daar zit namelijk ook een crux die ook hij nog niet gezien heeft...
Sterk artikel, al hoeft dat niet te betekenen dat ik het ook eens ben met alle assumptie die worden gemaakt. Het artikel geeft toevallig ook precies antwoord op de punten die @Jason Voorhees opbracht in het vorige draadje.

Ben zelf in geen enkele manier betrokken geweest bij het schrijven van dit artikel, maar heb wel af en toe contact met Vadim Perelman.
Giraffe Capital
0
quote:

The Third Way... schreef op 28 december 2021 19:06:

Nee. Kwam ze meermaals tegen tijdens een vakantie en mij werd bevestigd dat dit concept al langer opgang maakte...
Okay, ik ben dan heel benieuwd waar jij ben geweest en hoe laag de prijzen waren. Enige (semi) onbemande fitness chain van enige grote in Scandinavië is volgens mij fitness24seven, maar daar liggen de prijzen zeker niet lager dan bij BFIT.
The Third Way...
0
quote:

Giraffe Capital schreef op 31 december 2021 18:13:

[...]
Okay, ik ben dan heel benieuwd waar jij ben geweest en hoe laag de prijzen waren. Enige (semi) onbemande fitness chain van enige grote in Scandinavië is volgens mij fitness24seven, maar daar liggen de prijzen zeker niet lager dan bij BFIT.
Veel meer heb ik niet voor je behalve dat het in Denemarken en Zweden opgang deed volgens de gymgoers die ik sprak. Wat opviel is dat de locaties die ik zag op het platteland waren en me geen onderdeel van een keten leken. Nu zit ik ook in DK vlakbij weer zo'n gym in een dorpje. Geen permanent personeel, goedkoop, mom-n-pop store. De meesten uit de buurt gaan er naartoe. Mijn gezin dit jaar helaas niet vanwege corona, quarantaine. Kunnen daarom ook niet terug naar huis @#!&@! wat mijn indringender aanwezigheid hier verklaart...
Bert12345
0
Nou......maar weer wat BFT verkopen dan. Bij 43 zou ik verkopen en mijn positie vergroten. Snap de koersstijging niet helemaal, maar dat terzijde.
Umi1
0
quote:

Bert12345 schreef op 3 januari 2022 10:51:

Nou......maar weer wat BFT verkopen dan. Bij 43 zou ik verkopen en mijn positie vergroten. Snap de koersstijging niet helemaal, maar dat terzijde.
www.tijd.be/dossiers/coronavirus/nieu...

Zie ook andere 're-opening stocks'.
Bert12345
0
quote:

Umi1 schreef op 4 januari 2022 11:11:

[...]

www.tijd.be/dossiers/coronavirus/nieu...

Zie ook andere 're-opening stocks'.
Ik weet het, maar het topjaar had BFT 0,21/EPS. Ik vind dat domweg te laag als er mogelijk in de toekomst nog een financiering moet komen. Dat begint te lijken op ASML waarderingen.
Tartessos
0
Deze waardering voor Basic fit is werkelijk absurd.
Zeker als je je realiseert dat sportschool in januari en februari van een nieuw jaar 75% van hun nieuwe leden binnenhaalt.
Nu zijn België en Frankrijk nog open maar er komt een moment …..
Lockdown blijft nog wel een paar maanden. Zeker in Nederland.

Als je lid bent van een sportclub dan hoef je - juridisch gezien - geen lidmaatschapskosten te betalen. Veel leden betalen dan ook niet (meer).

2022 is nu al een verloren jaar.
Giraffe Capital
2
quote:

Tartessos schreef op 5 januari 2022 13:53:

Deze waardering voor Basic fit is werkelijk absurd.
Zeker als je je realiseert dat sportschool in januari en februari van een nieuw jaar 75% van hun nieuwe leden binnenhaalt.
Nu zijn België en Frankrijk nog open maar er komt een moment …..
Lockdown blijft nog wel een paar maanden. Zeker in Nederland.

Als je lid bent van een sportclub dan hoef je - juridisch gezien - geen lidmaatschapskosten te betalen. Veel leden betalen dan ook niet (meer).

2022 is nu al een verloren jaar.
In januari en februari worden 75% van de nieuwe leden binnengehaald? Hoe kom je erbij, dit klopt absoluut niet! Alhoewel januari (samen met september) zeker de sterkste maand is voor BFIT is deze maand ook maar goed voor ˜13% van de nieuwe joiners*. Het is trouwens ook een beetje overdreven om als 20% van de clubs (Nederland) door de lockdown een maand dicht moeten al te spreken van een verloren jaar, zeker omdat we ook in eerdere corona jaren hebben gezien dat er best veel inhaal vraag is na een periode van sluiting.

Als Frankrijk en België ook in lockdown gaan en samen met Nederland de sportscholen tot de zomer dicht laten heeft BFIT inderdaad wel een verloren jaar inderdaad, lijkt er alleen niet op dat dit gaat gebeuren (kijk maar naar de beurskoersen van alle reopening stocks). Overheden hebben met de huidige vaccinatiegraden, nieuwe medicijnen en minder heftige Omicron variant** namelijk steeds minder reden om lockdowns in te voeren.

*Zie deze slide van de CMD day: i.imgur.com/7J5zsN2.png
** www.reuters.com/business/healthcare-p...
Tartessos
0
Bert12345
0
quote:

Tartessos schreef op 5 januari 2022 13:53:

Deze waardering voor Basic fit is werkelijk absurd.
Zeker als je je realiseert dat sportschool in januari en februari van een nieuw jaar 75% van hun nieuwe leden binnenhaalt.
Nu zijn België en Frankrijk nog open maar er komt een moment …..
Lockdown blijft nog wel een paar maanden. Zeker in Nederland.

Als je lid bent van een sportclub dan hoef je - juridisch gezien - geen lidmaatschapskosten te betalen. Veel leden betalen dan ook niet (meer).

2022 is nu al een verloren jaar.
BFT zal i.i.g. over het jaar 2022 ook weer rode cijfers schrijven, net als 2021.

Ben ook heel erg benieuwd hoe dit zich verder gaat onwikkelen.
Erieperie
0
quote:

Tartessos schreef op 5 januari 2022 17:19:

24.590 positieve tests, recordaantal • Rechtbank Den Haag schorst lockdown-maatregelen niet
nos.nl/l/2411969

Ben je short gegaan en valt het tegen dat we stijgen?
Zeg eens eerlijk?
Ik zou zelf niet short durven gaan, temeer de beurs vaak 6 maanden voorloopt en dan zitten we in de zomer met alles al weer open…
1.236 Posts, Pagina: 1 2 3 4 5 6 ... 58 59 60 61 62 » | Laatste
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Detail

Vertraagd 17 apr 2024 13:03
Koers 21,000
Verschil +0,200 (+0,96%)
Hoog 21,040
Laag 20,680
Volume 44.667
Volume gemiddeld 248.343
Volume gisteren 101.048

EU stocks, real time, by Cboe Europe Ltd.; Other, Euronext & US stocks by NYSE & Cboe BZX Exchange, 15 min. delayed
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer, streaming powered by: Infront