Basic-Fit « Terug naar discussie overzicht

Basic-Fit 2023: No pain now, no gain tomorrow?

1.032 Posts, Pagina: 1 2 3 4 5 6 ... 48 49 50 51 52 » | Laatste
The Third Way...
3
Het eerste jaar post-COVID was er een die gemengde gevoelens achterlaat. We herinneren ons hoe 2022 begon met landen nog steeds in lockdown. Bij de Q1 presentatie gaf BFIT aan dat dit uiterst pijnlijk voor de sector was aangezien daarmee het hoogtepunt van het seizoen gemist was. Echter, daarna kwam de ledenaanwas goed op gang en werd zelfs een doel van maar liefst 1 miljoen gezet bij een hoge EBITDA. Ook de clubaanwas was boven de verwachting. De markt reageerde positief.

Bij de Q2 presentatie werd tegen de verwachtingen in de prognose verhoogd. Ja, ook op ons draadje werd de vrees uitgesproken dat de inflatie en de personeelstekorten in de samenleving ook hun weerslag zouden hebben. Het viel ook op dat de clubaanwas in elkaar zakte. Maar BFIT wuifde dat weg en voorspelde dat de ledenaanwas zou versnellen. Daarom werd extra geinvesteerd in marketing. Terwijl de beurzen wereldwijd bleven zakken en in een bear-market zaten, bleef de koers van BFIT stabiel.

Toen moesten de billen bloot bij de Q3 update. Ja, de inflatie begon pijn te doen. De beloofde clubaanwas zou niet gehaald worden. Het excuus oogde wat vreemd: verlate vergunningen, dus een extern probleem. BFIT in de ontkenningsfase? Overigens zou dat clubaanwas doel wel gehaald worden, echter niet in december maar januari. En de clubbezetting zou maar even later na de Q1 seizoenspiek weer op het pre-COVID niveau zitten. Dus geen echte problemen? De markt geloofde het niet en de koers stortte in.

Overigens, het valt op dat de koers al fors daalde de maand voor de update. Dit is iets wat we vaker zien bij BFIT, dat blijkbaar bepaalde partijen eerder informatie krijgen. Denk eerder aan de verkopen van aandelen door 3i waarbij daarvoor telkens de koers omhoog schiet om daarna fors terug te vallen. Zo ook de uitbreiding naar Duitsland. Al bij al ook slecht voor de geloofwaardigheid van het management, tot dan alom geprezen ondanks een eerdere miscommunicatie, denk aan de discussie rond de operational leverage jaren eerder, uitvoerig besproken op onze draadjes.

De uitdaging voor the Moose is derhalve om zijn geloofwaardigheid opnieuw te herstellen tot het hoge niveau van voorheen. Leg ons bijvoorbeeld uit:
1. Hoe de ROIC doelstelling van 30% per club gehaald gaat worden wanneer:
a. Voor nieuwe clubs: de initiele investering hoger zal gaan uitvallen dan de huidige 1.2 mln euro
b. De inflatie de variabele kosten versneld zal gaan verhogen, vooral vanaf H2 2023 wanneer de energiekosten herzien worden;
c. De huren waarschijnlijk fors geindexeerd zullen worden. Wat zijn de afspraken?
d. Die club ROIC ook de kosten buiten de clubs, denk aan HQ en marketing, zal moeten gaan goedmaken.
e. En wanneer gaan die kosten weer naar de beloofde 11% van de omzet?
===== Wat betekent dit alles voor de waardering van BFIT wanneer we weten dat de mature clubs een rendement laten zien vergelijkbaar met een obligatie, dus een hogere risico-vrije voet er behoorlijk hard in hakt?

2. Hoe het prijsbeleid eruit ziet. Uiteraard moeten de prijzen omhoog, wanneer en hoe? Weer via prijsdifferentiatie? Hangt dat af van variabelen als de recessie en de bezetting van de clubs?

3. Vanaf 2019 beloven de Moose en zijn CFO Hans al dat ‘manana’ het cash break-even niveau zal worden behaald. Uiteraard kon dat niet eerder door de COVID crisis, maar gaat dat nu inderdaad in H2 2023 gebeuren? In hoeverre helpt de langzamere clubaanwas hierbij?

4. De zo belangrijke DEBT / EBITDA ratio stond bij Q3 op 3, weer iets dichterbij de covenant met de banken van 3.5. Extra liquiditeit moest komen van hun accordion, hoe zit het met de financiele flexibiliteit?

5. Op langere termijn wil BFIT niet meer een sportschool keten zijn maar veel meer dan dat: een ‘partner in life’. Zie de app, de voeding en de homebike. Hoe gaat het daarmee, wat mogen we verwachten in 2023?

Genoeg om ons allen druk over te maken. Maar vanaf een grotere afstand is het niet moeilijk om in te zien dat inflatie eigenlijk goed is voor het verdienmodel van BFIT. Ten eerste, kosten / schulden worden vooral vooraf gemaakt bij de bouw van een club, en kunnen daarna weginflateren, terwijl de daarna geinde abo gelden met de inflatie kunnen meegroeien: een ‘double-whammy’. Ten tweede, het verdienmodel is mede gebaseerd op een kostenvoordeel tov. het middensegment van de markt. Dat zal alleen maar groeien.

Kortom, de uitdaging voor CEO the Moose is om ons aan te tonen:
1. Hoe op langere termijn post-inflatie de rentabilieit op hetzelfde niveau terugkeert, en
2. Hoe op korte termijn de weg daarheen loopt via de bovengenoemde vijf aandachtspunten.

Mijn inschatting is derhalve dat zijn verhaal er een zal (moeten) zijn van: ‘No pain now in 2023, no gain tomorrow’…
The Third Way...
0
Aan het begin van dit nieuwe jaardraadje nog eens de link naar de podcast waar in februari 2022 het verdienmodel van BFIT uit de doeken wordt gedaan. In simpele taal een diepgravend en onderhoudend gesprek, een must voor de BFIT aandeelhouder:

open.spotify.com/episode/4IJe13sZaLiL...
voda
0
Advies van Jefferies over Basic Fit
Beurshuis Jefferies
Aandeel Basic-Fit
Datum 22 december 2022
Advies Kopen
Koersdoel 41,00 EUR

Detail advies
(Trivano.com) - Op 22 december 2022 hebben de analisten van Jefferies hun beleggingsadvies voor Basic-Fit (BFIT; ISIN: NL0011872650) herhaald. Het advies van Jefferies voor Basic-Fit blijft "kopen".

Het koersdoel wordt door Jefferies verlaagd van 58,00 EUR naar 41,00 EUR.
The Third Way...
0
quote:

wiegveld schreef op 29 december 2022 15:16:

[...]
Denk dat ze liever mensen in €30 abbo hebben.

Grotere vraag is wanneer in NL de prijzen stijgen. je mag verwachten dat Frankrijk nu een experiment is.
5€ per maand erbij is 60€ per jaar. wat doet de consument? Blijft hij komen of zegt hij op en gaat zelf sporten buiten in de kou.
ben benieuwd naar aantal abonnee’s bij Jaarcijfers 22
Ja, kzie het ook als een experiment, zo kunnen ze landen vergelijken en daarna alles normaliseren. Toch oogt het wat warrig nu, gedwongen door de naderende seizoenspiek was een besluit nodig?.

De impact op de P&L zal groot zijn echter maar geleidelijk zichtbaar worden (bij verlenging bestaande abo's) in 2023.

Overigens, wel geestig om te zien hoe blijkbaar massaal naar BFIT werd gezocht met de kerst:
trends.google.com/trends/explore?date...
The Third Way...
0
Dat wat warrige prijsbeleid zie je ook terug in deze presentatie van april jl., onder 'why our model works' ;-) op p.30: corporate.basic-fit.com/docs/2204-Bas...

Toen kostte een basic abo nog 14.99 euro...
The Third Way...
0
www.nrc.nl/nieuws/2022/12/29/prijsvec...

Prijsvechter Basic-Fit groeit harder dan ooit: ruim een miljoen leden erbij dit jaar

Sportscholen In een jaar tijd kreeg het Nederlandse bedrijf er ruim een miljoen leden bij. Een groei van 50 procent, na twee moeilijke pandemiejaren.

Joost Pijpker
29 december 2022

Na twee moeizame coronajaren, waarin sportscholen maanden dicht moesten, groeit prijsstunter Basic-Fit harder dan ooit. Met het einde van 2022 in zicht heeft de Nederlandse sportschoolketen bijna 3,4 miljoen betalende leden, zo maakte het bedrijf donderdag voorbeurs bekend. Dat zijn er ruim 50 procent meer dan aan het begin van dit jaar.

Die snelle groei is mede het gevolg van het openen van nieuwe vestigingen. Basic-Fit heeft op dit moment 1.200 sportscholen in zes landen, 185 meer dan aan het begin van dit jaar. Ruim de helft van die filialen zit in Frankrijk, sinds vier jaar de belangrijkste groeimarkt van het bedrijf. Daarna volgen Nederland en België, met ruim tweehonderd filialen elk.

Tegelijkertijd is het ook flink drukker geworden in de sportscholen die al open waren. Begon Basic-Fit dit jaar nog met bijna 2.200 betalende sporters per locatie, inmiddels zijn dat er bijna 2.800. De cijfers over clubs en leden zijn een opwarmertje voor de volledige jaarcijfers, die in maart verschijnen. In het bericht van donderdag meldde Basic-Fit (344 miljoen euro omzet in 2021) geen financiële details.

Ondanks de gedwongen sluitingen, bedoeld om de verspreiding van het coronavirus tegen te gaan, is Basic-Fit ook tijdens de pandemie blijven investeren in nieuwe locaties. De beursgenoteerde keten opende in de eerste twee jaren van de pandemie dik tweehonderd nieuwe locaties. Het ledenaantal groeide echter niet mee: dat stond bij het ingaan van 2022 ongeveer op het niveau van eind 2019.

Dat had alles te maken met de maatregelen waarmee sportscholen in de pandemie te maken kregen. In de eerste golf van begin 2020 moesten ze maandenlang dicht. Eind dat jaar volgde een nieuwe sluiting, die in veel landen tot diep in 2021 duurde. Toch bleef Basic-Fit uitbreiden, omdat het concern zag dat consumenten tijdens de pandemie meer belang gingen hechten aan een gezonde, sportieve levensstijl.

Grote ambities
In 2022 werd Basic-Fit nauwelijks meer gehinderd door gedwongen sluitingen. Alleen in Nederland moesten de sportscholen begin dit jaar even dicht, tot 15 januari. De sportschoolketen begon het jaar daarom met grote ambities. Basic-Fit liet weten voor 2030 te mikken op 3.000 tot 3.500 locaties. Daarvoor zou het bedrijf jaarlijks 200 tot 300 nieuwe locaties moeten openen.

Voor dit jaar bleek die ambitie te hoog gegrepen. In de derdekwartaalcijfers van eind oktober waarschuwde topman René Moos al dat Basic-Fit de beoogde 1.250 vestigingen niet ging halen. Dat kwam omdat het niet lukte om op tijd vergunningen te krijgen voor nieuwe locaties. De opening van 50 sportscholen werd daarom uitgesteld tot januari volgend jaar.

Die bijstelling had ook gevolgen voor het beoogde aantal leden: die ging van 3,5 miljoen naar iets minder dan 3,4 miljoen. Vanwege de hoge inflatie in Europa en de torenhoge energieprijzen besloot topman Moos de komende tijd „flexibel” om te gaan met zijn ambities, zo liet hij weten. Wel bleef hij vasthouden aan het streven van minstens 3.000 locaties in 2030.

Een flink deel van die groei moet vanuit Duitsland komen. Daar opende het bedrijf in oktober zijn eerste twee sportscholen en ziet het bedrijf ruimte om op termijn uit te breiden naar zeshonderd locaties. Ook in Frankrijk valt volgens Basic-Fit nog veel te winnen: daar heeft het bedrijf nu zo’n 650 locaties, maar dat zouden er 1.000 tot 1.300 kunnen worden.
The Third Way...
0
www.nrc.nl/nieuws/2021/11/15/fitnessk...

Fitnessketen gaat van vrije val naar grote hoogte

Jolanda van de Beld
15 november 2021

Was het een onverwacht goede of slechte timing? Terwijl de onzekerheid over het verloop van de coronapandemie toeneemt, maakte Basic-Fit nieuwe groeiplannen bekend.

De fitnessketen wil fors uitbreiden: van duizend clubs naar ten minste drieduizend in 2030. Nu kunnen sporters in Nederland, België, Luxemburg, Frankrijk en Spanje terecht bij de feloranje fitnessclubs. Daar zal eind 2022 nog een land bijkomen, kondigde Basic-Fit aan. Kan dit optimisme de beleggers geruststellen, of is het een wel héél ambitieus plan?

Basic-Fit was vorig jaar, na de uitbraak van de coronapandemie, een van de zwaarst getroffen beursgenoteerde bedrijven. Nadat lockdowns van kracht waren geworden, raakte het aandeel in vrije val: van 35 euro in februari naar 10 euro eind maart. De beurskoers van Basic-Fit herstelde zich het afgelopen jaar en steeg zelfs naar een record van 48 euro. De waarde zakte deze week licht terug naar 44 euro.

Het grote ‘pandemie-effect’ op de koers van Basic-Fit is niet onterecht, vindt Robert Jan Vos, analist bij ABN Amro-Oddo BHF. Basic-Fit besloot tijdens de verplichte sluiting van zijn fitnessclubs vorig jaar geen contributie te innen. „Je moet niet vergeten dat de inkomsten dan direct naar nul gaan”, zegt Vos. „Ondertussen heeft Basic-Fit wel een heleboel kosten die doorlopen.” Vos rekent voor dat de fitnessketen met 1.000 clubs alleen al voor de huur van panden zo’n 12 miljoen euro per maand uitgeeft. „Als de omzet wegvalt, wordt direct pijnlijk duidelijk hoeveel vaste kosten Basic-Fit heeft.” Volgens hem is dat een logische verklaring voor de negatieve reactie van beleggers in 2020, en is de vrees voor nieuwe lockdownmaatregelen nu opnieuw van invloed op de waardering.

De koersdaling van afgelopen week volgde ook op de aandelenverkoop van 3i, de private-equitymaatschappij die al sinds 2013 investeerder is in Basic-Fit. Saillant detail: in december 2019, vlak voor de coronapandemie, deed 3i ook een partij aandelen van de hand. Achteraf bezien was dat uitstekend getimed. „Natuurlijk krabben beleggers zich even achter de oren: waarom verkoopt 3i nu die aandelen?”, zegt analist Hans Pluijgers van Kepler Cheuvreux. Toch wil hij er niet te veel conclusies aan verbinden. „Basic-Fit zit al acht jaar in de portefeuille van 3i. De aandelenverkoop past op zich in het normale afbouwtraject van een private-equityinvesteerder.”

Op de korte termijn, zeggen beide analisten, is er veel onzekerheid. Maar voor de lange termijn zien ze veel potentie. „Basic-Fit heeft de liquiditeit op peil weten te houden”, zegt Vos. Afgelopen jaar kreeg het bedrijf een door de overheid gegarandeerde lening van 60 miljoen euro, gaf het nieuwe aandelen uit ter waarde van 133 miljoen euro, plus converteerbare obligaties: obligatieleningen die kunnen worden omgezet in aandelen – interessant voor beleggers, omdat zij op korte termijn rente ontvangen en op lange termijn kunnen profiteren van een koersstijging. Vos: „De markt weet inmiddels dat Basic-Fit goede toegang heeft tot kapitaal. Dat is een voordeel ten opzichte van kleinere fitnessketens.”

Basic-Fit is in Europa niet meer in te halen door andere spelers, aldus de analisten. „Het kan heel efficiënt opereren”, zegt Pluijgers. „Je ziet dat het voor concurrenten heel moeilijk wordt om qua prijs te kunnen concurreren. Basic-Fit is de duidelijke prijsleider.”

Bovendien, zeggen de analisten, zal de vraag naar fitnessclubs tegen een aantrekkelijke prijs in Europa nog toenemen. Vos vindt daarom een verdrievoudiging van clubs niet té ambitieus – onvoorziene omstandigheden zoals lockdowns daargelaten. „Het zijn indrukwekkende getallen, maar het lijkt me een heel plausibel verhaal.”
Neunelf4S
0
BFT

PREMIUM
LIDMAATSCHAP
Toegang tot 1200+ clubs

Train in de club en thuis met de GXR Virtuele Groepslessen

Onbeperkt toegang tot de Basic-Fit app met honderden workouts en programma's

Gratis toegang tot de GXR Live Groepslessen

50% korting op Yanga Sports Water

€20 NXT Level voucher

Onbeperkt gebruik van de massagestoelen in de club

Neem iemand mee en train samen

Geen inschrijfgeld

€29.99

Zelfde kost bij Sportcity (vml Fit for Free) 27,99
Windmee
0
Umi1
1
quote:

Neunelf4S schreef op 1 januari 2023 22:10:

BFT

PREMIUM
LIDMAATSCHAP
Toegang tot 1200+ clubs

Train in de club en thuis met de GXR Virtuele Groepslessen

Onbeperkt toegang tot de Basic-Fit app met honderden workouts en programma's

Gratis toegang tot de GXR Live Groepslessen

50% korting op Yanga Sports Water

€20 NXT Level voucher

Onbeperkt gebruik van de massagestoelen in de club

Neem iemand mee en train samen

Geen inschrijfgeld

€29.99

Zelfde kost bij Sportcity (vml Fit for Free) 27,99
Klopt toch helemaal niet. Je mag maar 5x iemand meenemen per maand.
Je hebt Yangawater korting + geen 20euro voucher
Geen massagestoelen (in tegenstelling tot wat ik eerst dacht worden deze effectief gebruikt)

Er is overigens 5euro korting per 4weken momenteel bij FFF/Sportcity.
Neunelf4S
0
Airconditioning
FunXtion/ Functionele zone
Kluisjes
Social Corner
Virtual spinning
Yanga Sports Water
Circuittraining
Fitnessbegeleiding
Gratis douches
Heren- en dameskleedkamer
Krachtapparatuur
Live groepslessen (met instructeur)
Personal Coach
Yorbody Fysiotherapie
Cardioapparatuur
WiFi
Gratis parkeren
Inloopspreekuur fysiotherapie
Inloopspreekuur voedingsadvies
Powerplate
Sauna (infrarood / Finse)
Stoombad

Ik zal dit van de week controleren of dit zo is. Dit is Sportcity Haarlem.
The Third Way...
0
quote:

Umi1 schreef op 2 januari 2023 11:35:

[...]

Klopt toch helemaal niet. Je mag maar 5x iemand meenemen per maand.
Je hebt Yangawater korting + geen 20euro voucher
Geen massagestoelen (in tegenstelling tot wat ik eerst dacht worden deze effectief gebruikt)

Er is overigens 5euro korting per 4weken momenteel bij FFF/Sportcity.
Mooie check, ABtje. Hier nog een: bij het goedkope abo biedt BFIT het voordeel dat het lid overal mag sporten ipv. 1 bij Sportcity: www.sportcity.nl/

Overigens, me dunkt is het samengaan van luxe- en value-clubketens die al onder dezelfde eigenaar vielen nou niet bepaald een bewijs van kracht...

De vraag blijft nog steeds, hoe financieel gezond is Sportcity nou eigenlijk?
Eva
0
quote:

The Third Way... schreef op 2 januari 2023 13:13:

[...]
Mooie check, ABtje. Hier nog een: bij het goedkope abo biedt BFIT het voordeel dat het lid overal mag sporten ipv. 1 bij Sportcity: www.sportcity.nl/

Overigens, me dunkt is het samengaan van luxe- en value-clubketens die al onder dezelfde eigenaar vielen nou niet bepaald een bewijs van kracht...

De vraag blijft nog steeds, hoe financieel gezond is Sportcity nou eigenlijk?
Schuld BF vs SportCity/FfF

BF einde jaar ca. €755mm net debt met 1.200 vestigingen: €630k schuld per vestiging (waarvan groot gedeelte nog tot wasdom gaan komen)
SportCity/FfF bij overnam meer dan €120mm schuld (en zal eerder meer dan minder zijn agv Covid) met 112 vestigingen: schuld €1,1mm per vestiging (meeste clubs zijn volwassen weinig groei in ledental van te verwachten)

per lid ziet het er wat beter uit, sterker de schuld per lid is bij BF wellicht zelfs hoger (ik verwacht nl dat SportCity wel weer op ca. 400k leden zit ten tijde van de overname)

Tenslotte heb ik begrepen dat het New Yorkse krediet fonds dat de schuld verstrekte voor de overname (in 2019 Ava) nu niet bepaald gelukkig zou zijn met haar huidige financiering

avedoncapital.com/avedon-capital-part...
Eva
0
De aard van deze industrie is dat het break even punt erg hoog ligt gegeven de hoge vaste kosten
Nu de verhoging van het prijs lidmaatschap de operationele kosten niet kan bijbenen zal er marge erosie ontstaan en zal het break even punt eveneens hoger komen te liggen. In het verleden lag dit BEP bij ca. 70% van het ledenbestand (maw iedere lid >70% draagt bij aan winst/ positieve/kasstroom) dit % zal nu eerder in de richting van 75% komen te liggen. Anders gezegd pas vanaf kwartaal 4 wordt het 'leuk' voor de aandeelhouder.

Dan nog even dit: de churn van een lid ligt rond de twee jaar. Dat betekent naar mijn idee dat bij een totale inkomsten stroom van nog geen €550 zo'n lid altijd een goede deal heeft: immers de kasstroom van een mature club is ca. €175k bij gemiddeld 3.250 leden per club is de bijdrage per lid €55. Een individueel lid is dus pas interessant als hij/zij 10 jaar blijft. Anders gezegd individuele leden zelf zijn niet interessant maar de continue aanwas van nieuwe leden (substitutie ipv organische groei) moet dus blijkbaar door blijven gaan want anders is zo'n subsidie model nit lang vol te houden
Umi1
0
@thirdway. Ik vergelijk elk jaar wel de abokosten met de concurrentie. BFIT blijft in elk land de beste value for money.
Ook in DE als ik me goed kan herinneren (ondertussen ook weer een tijd geleden).
Ik zou beter de prijzen noteren, want nu weet ik niet welke ketens reeds de prijzen verhoogd hebben etc.

Sportcity meldt op FB (in een reactie op de verhoging van abokosten) dat hun kosten voor energie met meer dan 250% zijn gestegen & ook andere uitgaven als huur stijgen enorm. Prijsstijging zou half januari in voege treden, ik vind wel niet de juiste bedragen.
Umi1
0
quote:

Eva schreef op 2 januari 2023 16:53:

De aard van deze industrie is dat het break even punt erg hoog ligt gegeven de hoge vaste kosten
Nu de verhoging van het prijs lidmaatschap de operationele kosten niet kan bijbenen zal er marge erosie ontstaan en zal het break even punt eveneens hoger komen te liggen. In het verleden lag dit BEP bij ca. 70% van het ledenbestand (maw iedere lid >70% draagt bij aan winst/ positieve/kasstroom) dit % zal nu eerder in de richting van 75% komen te liggen. Anders gezegd pas vanaf kwartaal 4 wordt het 'leuk' voor de aandeelhouder.

Dan nog even dit: de churn van een lid ligt rond de twee jaar. Dat betekent naar mijn idee dat bij een totale inkomsten stroom van nog geen €550 zo'n lid altijd een goede deal heeft: immers de kasstroom van een mature club is ca. €175k bij gemiddeld 3.250 leden per club is de bijdrage per lid €55. Een individueel lid is dus pas interessant als hij/zij 10 jaar blijft. Anders gezegd individuele leden zelf zijn niet interessant maar de continue aanwas van nieuwe leden (substitutie ipv organische groei) moet dus blijkbaar door blijven gaan want anders is zo'n subsidie model nit lang vol te houden
Elk bedrijf heeft een break-even punt. Ik zie daar absoluut geen probleem.

Hoe definieer jij kasstroom? Operationeel of Netto?

De 'owners earnings' van een mature club ligt alvast hoger dan de kasstroom die jij aangeeft... & Dat is bij 3150 members & 23euro net revenue per lid/maand + na (ruime) doorrekening van inflatie. Die net revenue is voor 2023 trouwens conservatief gezien prijsstijgingen die zijn aangekondigd.

Uiteraard heeft BFIT een ledencyclus. Ik snap je punt niet? Ondanks die cyclus is een mature club toch sterk winstgevend?

edit; bij vergelijken van sportscholen is het zaak van goed te kijken. Er zijn er verschillende met verborgen kosten, hoge instapkosten, of waar het abo X geprijsd is, maar waar dat enkel voor Y maanden geldt etc.
Umi1
0
nog een reactie op FB;

"Hier ook niet valt zwaar tegen..had beter gewoon f4f kunnen blijven..ook vind ik het erg duur na ons contract moeten we 35 euro betalen.. daarbij kan je maar 3 min. Douche..
Ongelooflijk. De oudere leden die er langer zijn hoeven geen 35 te betalen..dus wij zeggen het contract op zo snel de aanbieding is afgelopen voor 2 man 70 euro permaand.. beetje van de zotte..en niet eens groepsleden zoals eerder bij f4f..schaam jullie je niet.trek 1 lijn bij de abonnementen en niet de 1 dit en de ander dat ..brrrr vreselijkste..het persoonneel zit ook gewoon te appen enz.."

Ik moet wel zeggen; ik ben de reactie nog aan het ontleden... Er staan dan wel leestekens in, maar daar is alles mee gezegd :)
Eva
0
quote:

Umi1 schreef op 2 januari 2023 17:24:

[...]

Elk bedrijf heeft een break-even punt. Ik zie daar absoluut geen probleem.

Hoe definieer jij kasstroom? Operationeel of Netto?

De 'owners earnings' van een mature club ligt alvast hoger dan de kasstroom die jij aangeeft... & Dat is bij 3150 members & 23euro net revenue per lid/maand + na (ruime) doorrekening van inflatie. Die net revenue is voor 2023 trouwens conservatief gezien prijsstijgingen die zijn aangekondigd.

Uiteraard heeft BFIT een ledencyclus. Ik snap je punt niet? Ondanks die cyclus is een mature club toch sterk winstgevend?
mijn punt is als ik bij de bakker een broodje koop dan neem ik aan dat de bakker iets wil verdienen aan dat broodje en niet dat een opvolgende klant dat doet voor mij
ja idd een individuele mature club is zeer winstgevend maar is wel zeer afhankelijk van een stabiel klanten bestand - ik worstel hiermee (kijk UK in de afgelopen 7-10 jaar hebben heel wat grote ketens het loodje moeten leggen)
voor mij is kasstroom wat er onder aan de streep overblijft: club ebitda minus onderhouds capex minus vpb minus pro rata overhead minus pro rata (IT) capex (voor BEP zit hier ook nog de rente kosten bij)
tenslotte de verhoging van de abo prijzen juich ik toe en dat had mngt wel al eerder mogen communiceren (zie mijn eerdere opmerkingen) echter de kosten zullen harder stijgen dan de abo prijsverhogingen
omdat mngt nu eindelijk de prijsstijging doorvoert ben ik een stuk optimistischer maar rendement / risico voor dit biz model zie ik niet altijd terug in de koers van het aandeel - ik heb het idee dat de markt hier ook mee worstelt gezien de 'swings' de afgelopen dagen (al zijn de volumes laag)
Eva
0
@Umi de net net kasstroom zou idd wat hoger kunnen liggen dan de €170k die ik aangeef - maar ik ben nogal conservatief ingesteld
1.032 Posts, Pagina: 1 2 3 4 5 6 ... 48 49 50 51 52 » | Laatste
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Detail

Vertraagd 17 apr 2024 13:49
Koers 20,980
Verschil +0,180 (+0,87%)
Hoog 21,040
Laag 20,680
Volume 49.481
Volume gemiddeld 248.343
Volume gisteren 101.048

EU stocks, real time, by Cboe Europe Ltd.; Other, Euronext & US stocks by NYSE & Cboe BZX Exchange, 15 min. delayed
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer, streaming powered by: Infront