TomTom « Terug naar discussie overzicht

Maart 2024 roert zijn staart, wat brengt TomTom naar grote hoogte

354 Posts, Pagina: 1 2 3 4 5 6 ... 14 15 16 17 18 » | Laatste
Vive tu vida positivamente
0
Maanddraadje maart.

Samenwerkingsverbanden, leading met AI en nieuwe technologieën, TomTom is zeker goed bezig, maar nu nog de bewijzen voor een zogenaamde klinkende munt cq hogere koersen dan de huidige inmiddels beruchte €7,50.

Harold Goddijn communiceerde begin februari het volgende;

“We hebben in 2023 goede vooruitgang geboekt richting onze doelen, met een omzetgroei bij Location Technology, een aantrekkende winstgevendheid en het lanceren van onze nieuwe kaarten", zei CEO Harold Goddijn in een toelichting.

De topman benadrukte daarnaast een "robuuste" orderinstroom, met inmiddels een orderboek van 2,5 miljard euro voor Automotive.

Verder wees Goddijn op de contracten die in de afgelopen periode werden getekend met Microsoft en Bridgestone en het aangekondigde aandeleninkoopprogramma ter waarde van 50 miljoen euro. Eind 2023 was dit inkoopprogramma voor 23 procent afgerond.
Lionfart
3
Rikkie-€17,50-Breda,
Het zou fijn zijn als je volgende keer de titel simpel houdt.
Dus volgende keer: TomTom april 2024
Alvast bedankt!
Vive tu vida positivamente
0
quote:

Lionfart schreef op 29 februari 2024 19:47:

Rikkie-€17,50-Breda,
Het zou fijn zijn als je volgende keer de titel simpel houdt.
Dus volgende keer: TomTom april 2024
Alvast bedankt!
Geen probleem!;-)
Maar ik wil een boodschap meegeven die dagelijks zichtbaar is.
Fijne avond.
hvasd2
0
quote:

Lionfart schreef op 29 februari 2024 19:47:

Rikkie-€17,50-Breda,
Het zou fijn zijn als je volgende keer de titel simpel houdt.
Dus volgende keer: TomTom april 2024
Alvast bedankt!
Het kan nog langer…
ketchup
0
verwacht dit kwartaal nog niks voor positieve bijdrage aan de cijfers
TT moet echt keiharde winsten laten zien en dat gaat hopelijk gebeuren bij Q3 en/of Q4 2024 en dat moet de aanjager worden voor koersen naar 10 euro

voor nu is 7,50 euro een prima niveau voor het inkoopprogramma en is 'laag' wat dat betreft beter dan 'hoog'
hoe meer aandelen geschrapt kunnen worden , hoe beter
Benjamin G.
0
dat dus. En lagere rentes, minder conflicten in de wereld, wereldhandel dat opgang komt, etc. Het is allemaal niet zo spannend bij TomTom. Het is al een aantal jaren goed leesbaar, met steeds minder ruis.

Zie nog wel een keer gebeuren dat er een bericht naar buiten komt, dat de notering in ASCX niet meer passend is en dat het handelsvolume dusdanig laag is dat een beursnotering geen meerwaarde meer heeft. Of ze moeten voor de Nedap route kiezen: beursnotering voor reputatie en handel voor eigen personeel.
Vive tu vida positivamente
0
Laatste dagen onder gemiddeld volume!
Koers wordt gecontroleerd op zijn plek rond de €7,50 gehouden.
Wat zullen we er van zeggen?!
hvasd2
3
Wat mij betreft heeft TT bij het IEX forum genoeg aan een jaardraad ipv steeds een maanddraadje.
Wereldbelegger
1
Microsoft en TomTom werken samen met AI, Bosch nu ook.

Bosch en Microsoft werken met AI aan veiliger autorijden

Bosch gaat samenwerken met Microsoft om AI (artificial intelligence) toe te passen in veiligheidssystemen van auto’s. Het idee is dat AI toekomstige verkeerssituaties kan voorspellen en vervolgens daarop reageren, om ongelukken te voorkomen. Dit meldt Bosch.

De Duitse toeleverancier stelt dat AI grote mogelijkheden biedt waar het gaat om zelfrijdende auto’s en het verbeteren van de verkeersveiligheid. Bosch geeft het voorbeeld van een bal die op de weg rolt. Het AI-systeem van de auto zou dan moeten voorspellen dat er mogelijk ook een kind de weg op kan rennen. AI kan vervolgens de bestuurder waarschuwen voor een mogelijk gevaarlijke situatie.

Bosch krijgt door de samenwerking toegang tot de AI-technologie OpenAI, het bedrijf achter producten al ChatGPT. Microsoft is grootaandeelhouder van OpenAI. Op zijn beurt gebruikt Microsoft data die de systemen van Bosch in auto’s genereren, om daarmee de AI-systemen verder te ontwikkelen.

www.automotive-online.nl/management/2...
Wereldbelegger
0
Opsteker voor klant partner van TomTom.

Leasebedrijf Ayvens koopt voor miljarden aan auto's bij Stellantis

Leaseconcern Ayvens, het bedrijf dat eerst ALD heette en vorig jaar het Nederlandse LeasePlan overnam, heeft een grote order geplaatst bij autofabrikant Stellantis. De komende drie jaar worden er tot 500.000 auto's gekocht, maakten de twee bedrijven bekend. Het gaat om een order van 'meerdere miljarden'.

Stellantis is het concern achter merken als Abarth, Alfa Romeo, Citroën, DS, Fiat, Jeep, Lancia, Opel en Peugeot. Volgens een persverklaring omvatten de leveringen aan Ayvens verschillende voertuigklassen, van stadsauto's tot SUV's en bestelwagens.

Stellantis investeert de komende jaren tientallen miljarden in de ontwikkeling van elektrische auto's. Het bedrijf waarschuwde eerder deze maand nog voor moeilijkere marktomstandigheden voor de auto-industrie.

Tim Albertsen, topman van Ayvens, zei eerder deze maand dat de vele prijsverlagingen die Tesla, concurrent van Stellantis, afgelopen tijd heeft doorgevoerd slecht zijn voor de markt voor tweedehands elektrische auto's. "Een catalogusprijs die op en neer gaat, is vergif voor de restwaarde", zei de topman. Ayvens beheert ongeveer 3,5 miljoen voertuigen, waaronder meer dan een half miljoen elektrische auto's.

www.autoweek.nl/autonieuws/artikel/le...
Wereldbelegger
0
Philip Marey: ‘In principe kan elke auto door de Chinese overheid gebruikt worden voor spionage’

Ook VS vreest opkomst Chinese automerken
De Verenigde Staten lassen een onderzoek in naar elektrische auto's uit China. In een verklaring geeft president Joe Biden aan zich zorgen te maken over de veiligheid van de voertuigen, maar volgens Philip Marey, macro-econoom Verenigde Staten bij Rabobank, is er meer aan de hand. 'Hij wil laten zien dat hij opkomt voor de middenklasse en voor de mensen die in de auto-industrie werken.’

Net als Europa wordt de VS overspoeld met Chinese automerken als BYD en Nio, merken die ook hier worden verkocht. De Amerikaanse regering wil volgens Marey vooral de eigen automarkt beschermen. 'Er zijn duidelijk twee redenen voor het onderzoek.'

Spionage
Het veiligheidsargument draait vooral om de technologie en software aan boord van de auto's. 'Moderne auto's zijn rijdende computers die heel veel informatie verzamelen', geeft Marey aan. 'Niet alleen over de gebruikers van de auto's, maar ook over de infrastructuur en daar maken de Amerikanen zich zorgen over. In principe kan elke auto door de Chinese overheid gebruikt worden voor spionage.'

Marey verwacht daarom dat de VS de auto's uit China 'linksom of rechtsom' zal proberen tegen te houden. 'China is de belangrijkste concurrent voor de VS, zowel militair als economisch.' Vooralsnog wordt er niet opgeroepen tot een importverbod, maar via de Inflation Reduction Act worden subsidies gegeven zodat consumenten Amerikaanse elektrische auto's zullen kopen om zo de eigen industrie te helpen. 'Als dat allemaal niet werkt, dan zit er niks anders op dan daadwerkelijk de import te verbieden.'

De Europese Commissie is eerder al een onderzoek begonnen naar auto's uit China die met overheidssteun op de Europese markt worden gedumpt. Wat dat betreft zitten de VS en de EU op één lijn, terwijl de nadruk in Europa vooral ligt op de economische gevolgen, 'terwijl Amerika vooral kijkt naar national security'.

www.bnr.nl/nieuws/internationaal/1054...
Wereldbelegger
1
if you can't beat them, join them?
Volkswagen investeert 700 miljoen dollar in Xpeng.


Xpeng stijgt op Hongkongse beurs na deal met Volkswagen

Xpeng werd donderdag een derde meer waard op de aandelenbeurs in Hongkong. Beleggers reageerden verheugd op de aankondiging dat de Chinese autofabrikant gaat samenwerken met het Duitse Volkswagen. De twee autobedrijven gaan twee nieuwe elektrische auto’s van het VW-merk ontwikkelen voor de Chinese markt. Volkswagen investeert daarnaast 700 miljoen dollar in Xpeng en krijgt daarvoor een belang van ongeveer 5 procent in het Chinese bedrijf.

De Volkswagen Group is in China via samenwerkingsverbanden met onder meer SAIC en FAW actief.

Ook andere Chinese autobedrijven als Nio en Li Auto liftten mee op het nieuws rond Xpeng en stegen 12 procent en 4 procent

www.automotive-online.nl/management/i...
ketchup
7
quote:

vreemdvermogen schreef op 4 maart 2024 05:35:

www.trouw.nl/duurzaamheid-economie/to...

TomTom-baas Harold Goddijn: ‘Soms hoor ik mensen vragen: bestaan jullie nog wel?’
de vraag was beter geweest : zit je er nog steeds als CEO na 10 jaar van krimp en beurswaarde /aandeelhouderswaarde verdampen ?
nr36
0
TomTom nominates Maaike Schipperheijn as new Supervisory Board Member

Amsterdam, Netherlands, 4 March 2024, TomTom (TOM2), the location technology specialist, today announced that Maaike Schipperheijn has been nominated for appointment to the TomTom Supervisory Board for a term of four years, effective as of 17 April 2024.

Maaike Schipperheijn (1975, Dutch) served as CFO of two large, private equity-owned companies and was Supervisory Board member and Chair of the Audit Committee at formerly listed Beter Bed Holding NV. Maaike was most recently CFO of Royal Reesink, a large equipment distribution company serving the agriculture, construction, and logistic industries globally. Prior to joining Royal Reesink, Maaike was CFO of Euroports, a global operator of port terminals, and held various leadership positions at Shell in Russia, the Middle East, and the Netherlands.

Maaike holds a Master’s Degree in Business Economics from Maastricht University, and has been registered as a Chartered Public Accountant since 2002.

“We are pleased and excited to propose Maaike for appointment to the Supervisory Board,” said Derk Haank, Chairman of the TomTom Supervisory Board. “Maaike brings a wealth of financial knowledge and experience in leading large transformations to TomTom. With the appointment of Maaike, we are confident that we ensured the succession planning of the Supervisory Board. I am certain that Maaike will be of great benefit to the functioning of the Supervisory Board, and the Audit Committee in particular.”

“We are looking forward to Maaike’s appointment. She has an impressive track record and I’m confident her experience and insights will contribute in a meaningful way to TomTom’s sustainable long-term value creation capabilities.” said Harold Goddijn, CEO of TomTom.

Maaike’s appointment will be effective as of the date of the next Annual General Meeting, to be convened for 17 April 2024, and will expire after the Annual General Meeting of 2028. In 2025, the 8-year tenures of Jack de Kreij and Michael Rhodin will expire. The Supervisory Board therefore nominated Maaike as the sixth board member today, to succeed Jack de Kreij as Chair of the Audit Committee in 2025. The Supervisory Board intends to nominate a successor for Michael Rhodin at the AGM in 2025.

As of the day of her appointment, Maaike will become a member of the Audit Committee. Upon the adoption of the proposed nomination by the General Meeting, the Supervisory Board will consist of Derk Haank (Chairman), Jack de Kreij (Deputy Chairman), Michael Rhodin, Marili ‘t Hooft-Bolle, Gemma Postlethwaite, and Maaike Schipperheijn.

Maaike’s appointment aligns with the statutory regulations limiting the number of supervisory board positions held by members under Dutch law, as well as with the independence criteria outlined in the Dutch Corporate Governance Code and the Supervisory Board profile.
viermeiden
3
VW < ---> Xpeng (wie zoekt wie?) en wat zit daar in voor TT gezien de bijdrage van TT aan 'digital cockpit van VW (https://www.tomtom.com/customers/volkswagen-ag/)
Zijn de chinezen op zoek naar 'westerse' navigatie?
Wie weet hoe groot Xpeng in China is?

Mooie ontwikkeling lijkt mij!

Lionfart
2
Vanmorgen was Corne van Zeijl op BNR. Maaike Schipperheijn heeft veel ervaring met overnames en exits. Dit zou voor speculatie kunnen zorgen. Nog weinig van te merken.........
Vive tu vida positivamente
0
quote:

Lionfart schreef op 4 maart 2024 09:39:

Vanmorgen was Corne van Zeijl op BNR. Maaike Schipperheijn heeft veel ervaring met overnames en exits. Dit zou voor speculatie kunnen zorgen. Nog weinig van te merken.........
Bedankt voor je bericht en zeer belangrijke informatie!
Een en een is twee, dit kan geen toeval zijn!!
Overname speculaties moeten nu op gang komen!!

Voor de koers alleen maar positief!
354 Posts, Pagina: 1 2 3 4 5 6 ... 14 15 16 17 18 » | Laatste
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Detail

Vertraagd 21 jun 2024 17:35
Koers 5,525
Verschil -0,125 (-2,21%)
Hoog 5,640
Laag 5,495
Volume 236.602
Volume gemiddeld 301.271
Volume gisteren 161.952

EU stocks, real time, by Cboe Europe Ltd.; Other, Euronext & US stocks by NYSE & Cboe BZX Exchange, 15 min. delayed
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer, streaming powered by: Infront