Rabobank Certificaat « Terug naar discussie overzicht

KOSTEN RABO INKOOP CERTIFICATEN

9 Posts
Meis Grub
5
Ik vind het heel bijzonder, dat ik € 28,00 zou moeten betalen bij het accepteren van het RABO aanbod.
Het is bovendien misleidend, omdat dit nergens genoemd wordt door RABO in haar zeer gedetailleerde aanbod.
Zelfs DeGiro vond dit heel bijzonder, want die stuurde mij hals over kop een mail om ervoor te zorgen dat ik voldoende geld beschikbaar moest hebben op mijn accoount.
Deze kosten zijn gewoon "part of the deal" en moeten door RABO betaald worden.
Afgezien hiervan vind ik de kosten buitensporig hoog. Alle info om dit af te wikkelen is digitaal beschikbaar en is procedureel vergelijkbaar met een uitbetaling van dividend. Het lijkt of iemand hier miljonair van gaat worden.
RABO neem snel je verantwoordelijkheid in deze.
Istu
1
De kosten zijn niet buitensporig hoog. Daarnaast kun je er weinig aan veranderen; ik zou de focus ergens anders op leggen. Is verloren energie. Het is ook geen forum waard.
Leefloon
0
quote:

Istu schreef op 26 april 2024 10:11:

De kosten zijn niet buitensporig hoog. Daarnaast kun je er weinig aan veranderen; ik zou de focus ergens anders op leggen. Is verloren energie.
Verder ook geen tijd aan verspild. Wel de algemene toevoeging dat het is gebruikelijk dat een partij (bieder) die kosten veroorzaakt deze ook vergoedt, maar alleen de gangbare interprofessionele kosten en dus niet mogelijk aanvullend gegraai door dure nepbrokers zoals o.a. DeGiro. Zo wordt het ook laagdrempeliger om in te gaan op een aanbod, of bijvoorbeeld om deel te nemen in een hun prooi nog zoekende SPAC.
Meis Grub
2
DeGiro rekent geen kosten, maar rekent de kosten van een clearingbedrijf door. Tenzij dat van DeGiro is.
RABO moet dit bod gewoon kostenvrij gestand doen en regelen.
Ze hebben dit binnen een week aan bespaarde rente terugverdiend, dus niet zeuren.
Alexsenior
1
Inderdaad zeer verrassend dat er ineens 28€ kosten wordt gemeld.
ben beneiuwd wat de VEB hiervan vindt!
Meis Grub
0
Gelukkig heeft de ontstane commotie ervoor gezorgd, dat wij er wel wat aan kunnen veranderen. De machtige marketing- en communicatiemachine van RABO heeft toch echt besloten dat die € 28,00 te hebzuchtig was het viel namelijk iedereen op. De kosten zijn nu voor eigen rekening van RABO gekomen en wij hebben er geen last meer van.
Nu nog een ruimhartig toekenningsbesluit, dan kan iedereen die dat wenst, afscheid nemen van dit wonderlijke beleggingsvehikel van RABO. Alle rechten en lusten van de certificaten liggen namelijk volledig aan de kant van RABO en dat is niet meer van deze tijd.
Hartelijk dank marketingjongens en -meisjes van RABO.
Meis Grub
objectief
0
quote:

Meis Grub schreef op 27 april 2024 13:38:

Gelukkig heeft de ontstane commotie ervoor gezorgd, dat wij er wel wat aan kunnen veranderen.
Dat geloof je hopelijk zelf niet, dat de commotie enige invloed heeft gehad.
De Rabobank deelt een bonus uit van 5% aan de houders en hiervan zou 0,1% naar het clearing house gaan.
Typisch Nederlands: als iets gratis is dan vliegen ze er allemaal op en als iets kost gaan ze massaal klagen.
TA Trader
0
quote:

Meis Grub schreef op 27 april 2024 13:38:

.
Nu nog een ruimhartig toekenningsbesluit, dan kan iedereen die dat wenst, afscheid nemen van dit wonderlijke beleggingsvehikel van RABO. Alle rechten en lusten van de certificaten liggen namelijk volledig aan de kant van RABO en dat is niet meer van deze tijd.
Hartelijk dank marketingjongens en -meisjes van RABO.
Meis Grub
Jij wilt “beleggen” met gegarandeerd 6,5% rente tot je dood? En dat is alle lusten bij Rabobank? Wellicht inlezen over het begrip risk/reward. Ik denk - en blijkbaar vele Nederlanders met mij (na Shell meest aangehouden particuliere stuk in Nederland) dat die uitstekend is.
Hendrik65
0
Hieronder het rentebesluit van de FED. Ik heb een samenvatting gemaakt van een tekst hierover in Reuters (1 mei 2024, 20:05 uur):

De Amerikaanse Federal Reserve heeft de rente woensdag ongewijzigd gelaten en gaf aan nog steeds te neigen naar een eventuele verlaging van de leenkosten, maar waarschuwde voor recente teleurstellende inflatiecijfers en suggereerde een mogelijke stagnatie in de beweging naar meer evenwicht in de economie.

In de verklaring van de Fed staat dat de inflatie het afgelopen jaar is gedaald, maar dat de centrale bank bezorgd is dat de eerste maanden van 2024 weinig hebben bijgedragen aan het vertrouwen in dalende inflatie. De Fed zal de vermindering van haar balans afbouwen vanaf 1 juni om te voorkomen dat het financiële systeem krap komt te zitten. De beleidsrente blijft in de huidige bandbreedte van 5,25%-5,50%. Renteverlagingen werden al in maart van dit jaar verwacht, maar zijn uitgesteld omdat nieuwe inflatiecijfers aantoonden dat de voortgang richting de doelstelling van 2% was gestagneerd. Voorzitter Jerome Powell van de Fed zal een persconferentie houden om de uitkomst van de beleidsvergadering toe te lichten.
9 Posts
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Detail

Vertraagd 7 mei 2024 13:04
Koers 107,710
Verschil +0,010 (+0,01%)
Hoog 107,990
Laag 107,520
Volume 6.521.800
Volume gemiddeld 6.904.265
Volume gisteren 12.299.000

EU stocks, real time, by Cboe Europe Ltd.; Other, Euronext & US stocks by NYSE & Cboe BZX Exchange, 15 min. delayed
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer, streaming powered by: Infront